Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 17-08-2010

 

 

 

 
Η Μπερδούση στον τελικό της Ολυμπιάδας
Μοιάζει με όνειρο, αλλά είναι μία πραγματικότητα που δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί κανείς πριν λίγο καιρό. Η Κατερίνα Μπερδούση του ΓΣ Αρκαδίας θα συμμετέχει την Κυριακή 22 Αυγούστου (20.15) στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που γίνεται στη Σιγκαπούρη, γράφοντας μία ακόμα χρυσή σελίδα στο προσωπικό βιβλίο των επιτυχιών και των διακρίσεων.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργόπουλου έκανε την 5η καλύτερη επίδοση του προκριματικού κάνοντας νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ 9.44.73 (είχε 9.48.56 από τα Ευρωπαϊκά τράιαλς στη Μόσχα) και ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στον τελικό της διοργάνωσης, η παρουσία της θεωρείται ήδη πετυχημένη!

Μετά από δεκαπέντε μετάλλια σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια η ψηλόλιγνη δρομέας του ΓΣΑ κάνει μία ακόμα υπέρβαση χαρίζοντας σε όλους μας μία συμμετοχή που δεν είχε ονειρευτεί κανείς. Αλλά μερικές φορές αυτό είναι το ωραίο στον αθλητισμό. Όταν ξεπερνάς τα όρια σου και κάνεις πραγματικότητα ακόμα και το πιο τρελό όνειρο σου…

Μιλώντας με την αθλήτρια του ΓΣΑ στην μακρινή μας Σιγκαπούρη είναι αν μη τι άλλο χαρούμενη και ικανοποιημένη από την κούρσα της και την επιτυχία να μπει στον τελικό της διοργάνωσης «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρόκριση στον τελικό της Ολυμπιάδας, αλλά και για το ατομικό ρεκόρ. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος εδώ στη Σιγκαπούρη αλλά πλέον ο τελικός είναι μία μεγάλη πρόκληση. Θα δώσω ότι έχω στον τελικό και ότι βγει. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και ζω αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.»

Με βάση τις επιδόσεις του τελικού και την οκτάδα που συμμετέχει στον τελικό της Κυριακής, η Κενυάτισσα Τσεζίρ φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού στον προκριματικό έκανε 9.25.44, ενώ την ακολουθεί η Ιαπωνέζα Μόι με 9.35.33. Τρίτη καλύτερη επίδοση (9.39.00) στη Σιγκαπούρη έκανε η Ρουμάνα Φλορέα, που είχε τερματίσει πίσω από την Μπερδούση στα ευρωπαϊκά τράιαλς στη Μόσχα. Τέταρτη επίδοση έχει η Σαμαβραουίτ από την Ερυθραία που τερμάτισε σε 9.43.25.

 

 

 

 
Νέο site για την Αρκαδία
ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία.

Ένα μικρό βήμα σε ένα μεγάλο κίνημα...

Πρόκειται για έκφραση - σύνθημα που αναφέρεται σε δράσεις και δραστηριότητες εικαστικού, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα που γίνονται στην Αρκαδία και ανάγονται σ’ αυτήν.

Συνδέονται άμεσα με το λεγόμενο Αρκαδικό κεκτημένο που προσδιορίζεται από το σκοπό που κυρίως υπηρετεί τον άνθρωπο, την ευδαιμονία ως ανθρωπιστικό αγαθό, την αρμονία ως στοιχείο συνύπαρξης και τη ζωή με απλότητα και χαρά, χωρίς βαρβαρότητα και αυθαιρεσία ως εναλλακτική πρόταση.

Κάθε δραστηριότητα που εμφορείται από τις παραπάνω αξίες μπορεί να πραγματοποιείται κάτω από το παραπάνω σύνθημα.

Περισσότερα...

 

 

 
3ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινού Δρόμου
Μονοπάτι: «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ, προκηρύσσουν τον 3ο λαϊκό αγώνα ορεινού δρόμου στο μονοπάτι των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 ώρα 10,30 το πρωί στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία».

Ο αγώνας περιλαμβάνει:

Δοκιμασία αντοχής και περιπέτειας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου της μαγευτικής Αρκαδίας στην κατεύθυνση Βαλτεσινίκο – Αγ. Τριάδα – Γριάς λιθάρι – Γκίνη ρέμα – Καραμάνου – Βαλτεσινίκο.

Οι δρομείς θα καλύψουν συνολικά απόσταση 10 χιλ. περίπου ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή στην καρδιά του Βαλτεσινιώτικου ελατοδάσους με αφετηρία και τερματισμό το χωριό. Θα κινηθούν μέσα από κατάφυτες βουνοπλαγιές, γραφικές κορυφογραμμές, καταδεκτικές ρεματιές με αιωνόβια έλατα, αιώνια μνημεία της ζωής και της φύσης, και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές.

Ο αγώνας είναι ανοικτός για δηλώσεις συμμετοχής σε όλους, δρομείς και περιπατητές, εφ όσον το επιτρέπει η υγεία και η φυσική τους κατάσταση.
Περισσότερα...
 

Πηγή: www.anatrexo.gr


 

 

Νέα Αστέρα
Αύριο το φιλικό με Ατρόμητο

Αύριο το απόγευμα (19.00) θα πραγματοποιηθεί το δυνατό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, όπου ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος θα δοκιμάσει διάφορα σχήματα και συστήματα.

Στο μεταξύ, μόνο απογευματινή προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας του Αστέρα, με τον Έλληνα τεχνικό και τους συνεργάτες του να δίνουν ιδιαίτερο βάρος σε ασκήσεις τακτικής και παιχνίδια με μπάλα στο γήπεδο.

Δεν ακολούθησαν το σημερινό προπονητικό πρόγραμμα οι Ριμκεβίτσιους, Κρις, Αράς, που έκαναν χαλαρό τρέξιμο στο χορτάρι, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

Τέλος, όσοι δεν αγωνιστούν στο αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα κάνουν προπόνηση το πρωί στο γήπεδο, ενώ όσοι αγωνιστούν θα αναχωρήσουν το μεσημέρι για την Αθήνα με την αποστολή της ομάδας.

Αύριο η κλήρωση του Κυπέλλου

Στο ξενοδοχείο «King George Palace» στην Πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η κλήρωση για τις τέσσερις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ 2010-2011, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 67 ομάδες.
Οι ομάδες της Super League, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης, θα μπουν στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Φορτούνης παίζει με την εθνική νέων

Ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, ακολουθώντας το προπονητικό πρόγραμμα της εθνικής νέων. Οι προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, ενώ αύριο το πρωί (10.30 π.μ.) η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Διάθεση Εισιτηρίων με Καλλιθέα

Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα του Αστέρα με την Καλλιθέα:

Εισιτήρια για τον φιλικό αγώνα με την Καλλιθέα το Σάββατο 21 Αυγούστου 2010, θα διατίθενται από το εκδοτήριο της Θύρας 1 από τις 5.00μμ έως τις 6.30μμ ώρα έναρξης του αγώνα. Γενική είσοδος 10€.

Για το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι, η είσοδος όλων των φιλάθλων θα γίνεται από τις πύλες της Θύρας 2.

- Τα εισιτήρια διαρκείας που έχουν ήδη προμηθευτεί οι φίλαθλοι της ομάδας ισχύουν για όλα τα φιλικά.
-Ταυτόχρονα με την διάθεση εισιτηρίων αγώνα, θα γίνεται και διάθεση εισιτηρίων διαρκείας στο εκδοτήριο της θύρας 1.

Οι νέοι στη Σπάρτη, αναβλήθηκε το εφήβων

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου η ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-20) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι στη Σπάρτη την ΑΕΣ (18.30), ενώ αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για αύριο φιλικό παιχνίδι της εφηβικής ομάδας (Κ-17) στο Κορωπί με τον Πανιώνιο.

 

 

 
Μπρόζος: «Ανυπομονώ να ξεκινήσω προετοιμασία»
Μπορεί να είναι 24 ετών, αλλά για την ηλικία του έχει αρκετές εμπειρίες στο μπάσκετ, αρκετά περισσότερες από τον μέσο όρο των συνομήλικων του.

Είναι λίγοι αυτοί που σε αυτή την ηλικία έχουν προπονηθεί και αγωνιστεί με δύο διαφορετικές ομάδες στην Α1 (Άρης Θεσσαλονίκης, ΑΕΛ), έχουν παίξει τέσσερα χρόνια στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, μετράνε 13 συμμετοχές με την εθνική εφήβων (ενώ τέλος έχει και δύο συμμετοχές στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Καλαμάτας, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο του μπάσκετ στις νεαρές ηλικίες).

Μιλώντας για την συμφωνία του με τον Αρκαδικό ο ύψους 2.02 φόργουορντ δήλωσε: «Ο Αρκαδικός ήταν μία από τις προτάσεις που είχα. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη και την διάλεξα γιατί πιστεύω ότι θα με αναδείξει ως παίκτη και θα με βοηθήσει στο μέλλον.

Μίλησα ήδη με τον προπονητή της ομάδας και ανυπομονώ να ξεκινήσω την προετοιμασία, να γνωρίσω όλους τους ανθρώπους του Αρκαδικού, την Τρίπολη και φυσικά τους φίλους της ομάδας.

Όπως κάθε επαγγελματίας αθλητής θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Από τους παίκτες που ήρθαν φέτος στη ομάδα ήμουν συμπαίκτης στις εθνικές ομάδες με το Νεοφυτίδη»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα