Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 16-08-2010

 

 

 

 
Σύσκεψη με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης
Την Τρίτη 17-8-2010 θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη και στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σύσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Μισθού Πέτρου με τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών της Πελοποννήσου για οργανωτικά θέματα, καθώς και προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά.

 

 

 
Συναυλία στη Βλαχέρνα με τον Γιάννη Νικολάου
Στα πλαίσια των στόχων της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ», θα πραγματοποιηθεί στη Βλαχέρνα, την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010, και ώρα 21:00, συναυλία με τον Γιάννη Νικολάου από το γνωστό συγκρότημα «ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ» (συμμετέχει και η Πένυ Σκάρου) αφιερωμένη στο περιβάλλον και την προστασία του ορεινού όγκου του όρους Μαινάλου. (Είσοδος δωρεάν).

Λίγα λόγια για την «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ» ασχολείται με την διαφύλαξη και υπεράσπιση εν γένει του περιβάλλοντος και ιδία του Νομού Αρκαδίας, ειδικότερα δε της οροσειράς του Μαινάλου και του περιβάλλοντος αυτού χώρου και ασχολείται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών περί το όρος Μαίναλο, καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την επικοινωνία των κατοίκων και επισκεπτών του. H εταιρεία έχει επίσης σαν στόχο την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και προγραμμάτων και εθελοντικών δράσεων με αντικείμενο την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, την κατασκευή ή την επισκευή μονοπατιών, την επιδιόρθωση παραδοσιακών κατοικιών, την ανάδειξη των πλατειών, των αρχαιολογικών χώρων, των πηγών και εν γένει του φυσικού και αισθητικού πλούτου της περιοχής αλλά και την ανάπτυξη των πνευματικών πρωτοβουλιών και της δημόσιας έκφρασης των κατοίκων.


Γραφεία: Ασκληπιού 36, 10680 Αθήνα
Τηλ. 210-3644050, fax 210-3644059
www.mainalon.net 

 

 

 
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ
Από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου, η 2η Μεγάρων Γη.

Γιορτάζει η ΜΕΓΑΡΙΚΗ ΓΗ!

Η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, σε συνεργασία με το Αγρόραμα και την συμμετοχή των Τοπικών Φορέων, διοργανώνουν 4ήμερο Εκδηλώσεων, από τις 3 έως 6 Σεπτεμβρίου στα ¨Πευκάκια¨ του Δήμου Μεγαρέων, μια όμορφη πευκόφυτη πλαγιά στην είσοδο της πόλης εκτάσεως 200 στρ. με Εκθεσιακά Περίπτερα Παραγωγών, παραδοσιακά και σύγχρονα αγροτικά εργαλεία , πάρκο με προτάσεις εναλλακτικών μορφών ενέργειας και νέων καλλιεργειών. Γευσιγνωσίες, οινικές δοκιμές, Λαογραφικά Τεχνήματα, Λαϊκή Τέχνη, παρουσίαση Παραδοσιακών Συνταγών είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα εκπλήξουν τους επισκέπτες μας, ενώ παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν με Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και μεγάλο γνήσιο λαϊκό γλέντι με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να χαρούν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως π.χ ιππασία, να γνωρίσουν ζώα και πτηνά φάρμας, να απολαύσουν την λίμνη με τις πάπιες, να συμμετέχουν σε Θεατρικό Παιχνίδι αλλά και να δουν ζωντανά Καραγκιόζη, κλόουν και ταχυδακτυλουργούς.

Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν στο πάτημα σταφυλιών στο Ανοιχτό Παραδοσιακό Πατητήρι, να γευτούν φρέσκο μούστο και σταφύλια, να δοκιμάσουν τσίπουρο απευθείας από το καζάνι απόσταξης, να γευτούν τοπικές σπεσιαλιτέ από φούρνους με ξύλα, και να προμηθευτούν Τοπικά Αγροτικά Προϊόντα (ελιές, κρασί, κηπευτικά, αυγά, λάδι, σαπούνια από λάδι, γλυκά, μέλι, πετιμέζι, κελυφωτά φιστίκια, τυριά και όστρακα) αλλά και Παραδοσιακά Τεχνήματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ολόκληρος ο Εκθεσιακός Χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου: 18:00 έως 23:00
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου: 10:00 έως 23:00
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου: 10:00 έως 23:00
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου: 18:00 έως 23:00

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στον χώρο της Έκθεσης.

Πληροφορίες:
Δήμος Μεγαρέων:Τηλ:22960 81841, fax:22960 82374
ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μ.:Τηλ:22960 82747/89150, fax:22960 89121
Καστάνης Σωτήρης: Τηλ.:697-3353767 και Πανταζής Τάσος: 6977-213581

 

 

 
Φιλική νίκη με τέσσερα γκολ
Αστέρας Τρίπολης-ΑΟ Πόρου 4-0 (3-0)

Με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεση του, ο Αστέρας κέρδισε σήμερα τον ΑΟ Πόρου με 4-0 στο δέκατο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Τα γκολ της σημερινής φιλικής αναμέτρησης σημείωσαν οι Ιβάνοφ (2), Μπακασέτας και Καράμπελας.

Το σκορ άνοιξε στο 29ο λεπτό όταν ο Αποστολίδης βγήκε τετ α τετ με τον Γιουργούση, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή. Στη συνέχεια της φάσης όμως, ο Μπακασέτας με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή από τον Κιοσέ με αποτέλεσμα να δοθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης η «εσχάτη των ποινών».
Ο Ιβάνοφ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πόρου για δεύτερη φορά (2-0), σημειώνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα.

Στο 35’ ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε βολέ, ο Ιβάνοφ κατέβασε με άψογο τρόπο την μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 δείχνοντας κατά τη διάρκεια της φάσης, μερικά από τα στοιχεία της υψηλής τεχνικής που τον διακρίνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αποτέλεσμα των αλλαγών που έγιναν από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αστέρα έλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού και είχαν σε όλο το διάστημα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το τέταρτο γκολ του Αστέρα ήρθε ως το «κερασάκι στην τούρτα» στο 85ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, ο Τσουμάγκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο νεαρός Καράμπελας με στριφτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» του Μαυροκορδόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (4-0).

Ο Αστέρας έχασε και άλλες ευκαιρίες στη διάρκεια του φιλικού, όπως τα τετ α τετ με τους Τζουμάκα (7’), Ιβάνοφ (10’), Καράμπελας (68’) όπου οι αντίπαλοι τερματοφύλακες έδειξαν ετοιμότητα, ενώ ο Πόρος έχασε ευκαιρία με τον Ξύδη στο 31’ όταν απέναντι στον Κυριακόπουλο πλάσαρε άουτ.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Αστέρας: Κυριακόπουλος (86’ Γιαννακόπουλος), Σκόνδρας (46’ Διαμαντόπουλος), Ποτήρης (46’ Καράμπελας), Λαμπρόπουλος, Τσουμάγκας, Τζουμάκας, Κουρμπέλης, Κολιός, Ιβάνοφ (62’ Αναστασόπουλος), Αποστολίδης, Μπακασέτας.
ΑΟ Πόρου: Γιουργούσης (46’ Μαυροκορδόπουλος), Κιοσές, ΚαπετάνΚωνσταντής, Σοφός (75’ Μέλλος), Σαμαράς, Σκαρακάκης (36’ Παπαδόπουλος), Ξύδης (62’ Δήμας, Ζώρας, Νεόφυτος (74’ Χατζόπουλος), Μπουρίκας (46’ Σαλαπάτας), Σταύρου (36’ Τσιριγώτης).

- Όσοι δεν αγωνίστηκαν στο σημερινό φιλικό παιχνίδι έκαναν προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε, αρχικά ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής στη συνέχεια.
- Κανονικά μπήκε στο πρόγραμμα της ομάδας ο Μανώλης Στεφανάκος, ενώ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία οι Κρις και Ριμκεβίτσιους.
- Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (18.30) της Τρίτης.

Τηλεοπτικό σποτ με Βαγγέλη Βλάχο

Στα πλαίσια υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της SUPERLEAGUE και της NOVA, γυρίστηκε σήμερα το μεσημέρι τηλεοπτικό σποτ στο γήπεδο του Αστέρα με πρωταγωνιστή τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο.

Κάτω από την υψηλή θερμοκρασία της εποχής, ο προπονητής του Αστέρα αποδείχθηκε καλός… μαθητής και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, απέδωσε με μεγάλη επιτυχία το κείμενο που είχε ετοιμαστεί για το σκοπό αυτό.

Το τηλεοπτικό σποτάκι θα παίξει τις επόμενες ημέρες από τα κανάλια της NOVA προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE 2010-2011.

 

 

 
Το «δέκα το καλό» με Μπρόζο
Αν θυμηθούμε τη ρήση του Εμπορικού Συλλόγου Τριπόλεως όταν έμπαινε το 2010 «Το δέκα το καλό» τότε αυτή ταιριάζει γάντι στη σημερινή μεταγραφή του Αρκαδικού, το Γιώργο Μπρόζο και αυτό γιατί με τη σημερινή μεταγραφή ο Αρκαδικός συμπλήρωσε μία δεκάδα καλών αποκτημάτων.

Ο Μπρόζος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου 1986 και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Άρη, όπου γρήγορα θεωρήθηκε ταλέντο του αθλήματος.

Έτσι κλήθηκε στην εθνική εφήβων, με την οποία αγωνίστηκε 13 φορές σημειώνοντας 154 πόντους. Ο πρώτος του αγώνας ήταν με αντίπαλο την ομάδα της ΣΧΟΛΗ ΝΤΡ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, στις 31 Ιανουαρίου 2003 όπου η εθνική μας κέρδισε με σκορ 132-46 με τον Μπρόζο να σημειώνει 24 πόντους.

Ο τελευταίος αγώνας του με την εθνική ομάδα των εφήβων, ήταν στις 5 Απριλίου 2004, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 80-73 τη Ρωσία με το φόργουορντ του Αρκαδικού να μην σκοράρει.

Ο Μπρόζος είναι από τους λίγους Έλληνες που επέλεξαν να πάνε στις ΗΠΑ για να σπουδάσουν και παράλληλα να παίξουν μπάσκετ. Εκεί αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια με το Πανεπιστήμιο Φέρμαν έχοντας πολύ καλούς μέσους όρους σε πόντους και ριμπάουντ. Αναλυτικά στις τέσσερις χρονιές του είχε την παρακάτω στατιστική:
2004-2005: 24 αγώνες-91 πόντοι
2005-2006: 28 αγώνες-94 πόντοι
2006-2007: 31 αγώνες-300 πόντοι
2007-2008: 30 αγώνες-285 πόντοι

Ο νεαρός φόργουορντ επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008 για λογαριασμό της ΑΕΛ με την οποία αγωνίστηκε στην Α1 κατηγορία, έχοντας σε 21 παιχνίδια, 216 λεπτά συμμετοχής, με 57 πόντους, 22 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 8 κλεψίματα. Η ΑΕΛ ήταν η δεύτερη ομάδα με την οποία έπαιζε στην κορυφαία εθνική κατηγορία, αφού την περίοδο 2003-2004 πήρε μερικές ολιγόλεπτες εμπειρίες στην Α1 με τον Αρη Θεσσαλονίκης. Πέρσι πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την ΜΕΝΤ.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα