Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 14-08-2010

 

 

 

 
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Πελοποννήσου
Ενώ έχουν περάσει εβδομάδες πια, από την επίσημη ανακοίνωση των κ.κ. Δράκου και Τατούλη ότι θα είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, δεν έχουν τοποθετηθεί και δεν έχουν κάνει καμία δήλωση για κανένα σοβαρό πρόβλημα.
 
Απευθυνόμαστε λοιπόν και στους δυο και τους προκαλούμε να απαντήσουν, ποια είναι η θέση τους στην πρόθεση της Ε.Ε. με την οποία συμφωνεί η Ελληνική κυβέρνηση για περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων σε όλες τις χώρες που έχουν παραβιάσει το σύμφωνο σταθερότητας.

Οι κ.κ. Δράκος και Τατούλης γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις 22 Ιουλίου, όταν συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης επιβεβαίωσε με εντυπωσιακό τρόπο τις δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Ε. κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία των Υπουργών Οικονομικών για διεύρυνση των κυρώσεων εκ μέρους της Ε.Ε. σε βάρος όλων των χωρών που έχουν έλλειμμα άνω του 3% και χρέος άνω του 60%, η οποία διεύρυνση των κυρώσεων περιλαμβάνει μέχρι και την πλήρη περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Επειδή το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και καταστροφικό για τους αγρότες και την Ελληνική Περιφέρεια, οι κ.κ. Δράκος και Τατούλης οφείλουν να πάρουν θέση. Βέβαια είναι γνωστό ότι ο κ. Δράκος δεν δέχτηκε την πρόταση που είχε υποβληθεί στα μέσα Ιουλίου από τους Νομαρχιακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Θανάση Πετράκο και Νίκο Πατσαρίνο να συγκαλέσει ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΝΑΕ και να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΝΑΕ μαζί με την ΚΕΔΚΕ και τις οργανώσεις των αγροτών μπροστά στα γραφεία της Ε.Ε.

Η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου επειδή εκτιμά την τεράστια σοβαρότητα του θέματος αυτού το οποίο θα κριθεί στη σύνοδο του Οκτωβρίου, καλεί όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου, όλους τους αγρότες και τις οργανώσεις τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δημιουργηθεί ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο αποτροπής της καταστροφικής αυτής προοπτικής.

Είναι φανερό πια και στους πλέον δύσπιστους ότι η κυβέρνηση και η Ε.Ε. με μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσουν την Ελληνική Περιφέρεια και την αγροτική οικονομία στην καταστροφή. Γι’ αυτό η μόνη λύση είναι ο μαζικός ενωτικός αγώνας. Κανένας δεν μπορεί να κρύβεται, αφού η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι οδεύουμε σε περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών στις χώρες με υπερβολικό έλλειμμα. Και βέβαια συμφωνεί και η ίδια με αυτή την προοπτική, αρκεί όπως είπε, άκουσον άκουσον, ο κ. Σαχινίδης στη Βουλή, να κοπούν οι επιδοτήσεις και στους αγρότες των άλλων χωρών που έχουν έλλειμμα πάνω από 3% και όχι μόνο στην Ελλάδα!!!

Η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου θα είναι πρώτη γραμμή του αγώνα για την αποτροπή της περικοπής των κοινοτικών επιδοτήσεων για να μην οδηγηθεί σε καταστροφή η Ελληνική οικονομία, η Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος.

Καλαμάτα 13/8/2010

 

 

 

 
Παναρκαδικός-Πάμισος Μεσσήνης 2-2
Ισόπαλοι αναδείχτηκαν Παναρκαδικός και Πάμισος Μεσσήνης σε φιλικό αγώνα που έγινε το απόγευμα στο γήπεδο του Παναρκαδικού στην Τρίπολη. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, λόγω του θανάτου του Παναγιώτη Μπαχράμη, και για το λόγο αυτό η ομάδα του Πάμισου αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο Πάμισος προηγήθηκε στο 22ο λεπτό με γκολ του Γιανουκάκη, με τους παίχτες του Παναρκαδικού να διαμαρτύρονται δίκαια πως ο σκόρερ στην αρχή της προσπάθειας του χρησιμοποίησε το χέρι του, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 29’, όταν μετά από ασυνεννοησία των αμυντικών του Παναρκαδικού, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζαντιώτη.

Στην επανάληψη, και παρά τις πολλές αλλαγές, οι δύο ομάδες προσέφεραν καλό θέαμα στους 100 περίπου φιλάθλους που αψήφησαν τη ζέστη και βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο Παναρκαδικός ισοφάρισε στο 48’ όταν μετά από σέντρα του Μπακογιαννάκη, η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς και ο προωθημένος Σελλής με κοντινή προβολή έκανε το 1-1. Στο 79’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-1 όταν ο Μέλλος με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Κουρόγιωργα, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Καλλιντέρη και με κεφαλιά «κρέμασε» τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων κάνοντας το 2-1. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 85’ ο Κόκκαλης με σουτ από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκοβέσης (Αρκαδίας)

Παναρκαδικός: Ζαντιώτης (46’ Ψυχογιός, 75’ Γεωργακόπουλος), Ντόκος (46’ Γ. Λαγός), Μπούτας (75’ Λάγκας), Σελλής (78’ Αναγνωστόπουλος), Τσιόγκας, Δήμος (63’ Σ. Λαγός), Μπακογιαννάκης (57’ Μέλλος), Κοσκολός, Κουλόπουλος (70’ Σουρλίγκας), Δημητρέλης, Τζιανής (54’ Κουρόγιωργας)
Πάμισος: Κατσιπόδας (36’ Γρηγορόπουλος Φ., 57’ Καλλιντέρης), Καπακλής, Γρηγορόπουλος Γ. (75’ Ζιάκας), Βιδάκης (46’ Κωτσάκης), Φουρναράκος (75’ Κυριόπουλος), Μωράκης, Κανίστρας (57’ Λάζαρης), Γιανουκάκης (46’ Κούτρης), Πετσόπουλος (46’ Κουτσοπέτρος), Ηλιόπουλος (78’ Ξυνός), Πολυμενέας (46’ Κόκκαλης)


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα