Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 13-08-2010

 

 

 

 
Εκδήλωση για τη χλωριδική ποικιλότητα του Όρους Πάρνωνα
Η χλωριδική ποικιλότητα του Όρους Πάρνωνα είναι πραγματικά ένας βιοτικός θησαυρός, το μέγεθος και η αξία του οποίου δεν είναι επαρκώς γνωστά στους επισκέπτες της περιοχής, αλλά ίσως ούτε και στους ανθρώπους που ζουν εκεί. Κι όπως είναι αυτονόητο, για να ενστερνιστούμε την οποιαδήποτε ανάγκη προστασίας για οποιοδήποτε βιοτικό στοιχείο και εν προκειμένω για τη χλωρίδα, θα πρέπει πρώτα να το γνωρίσουμε, να κατανοήσουμε την αξία του και έτσι να το αγαπήσουμε.

Με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει κατοίκους και επισκέπτες της πανέμορφης ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα σχετικά με την ύπαρξη και την αξία αυτού του ζωντανού πλούτου, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, από κοινού με τον Δήμο Λεωνιδίου, διοργανώνουν ενημερωτική παρουσίαση με τίτλο

 «Χλωριδική ποικιλότητα, ο άγνωστος θησαυρός της Πελοποννήσου και του Πάρνωνα».

Δύο εξαιρετικοί επιστήμονες με βαθιά γνώση του αντικειμένου, θα αρθρώσουν την παρουσίασή τους σε 2 ενότητες:
1. «Ο χλωριδικός πλούτος της Πελοποννήσου», με κύριο εισηγητή τον κ. Θεοφάνη Κωνσταντινίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
2. «Η χλωριδική ποικιλότητα του όρους Πάρνωνα και η σημασία της», με κύριο εισηγητή τον κ. Ελευθέριο Καλπουτζάκη, γεωπόνο, Διδάκτορα του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Η εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει και πλούσιο οπτικό υλικό, θα λάβει χώρα στο Λεωνίδιο, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, στις 19:00, την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
www.fdparnonas.gr 



Paeonia mascula subsp. hellenica
Φωτο: Λευτέρης Καλπουτζάκης

Εντελώς τοπικό taxon, με μεμονωμένες αποικίες στη ΝΔ Πελοπόννησο (Ταΰγετος 2 θέσεις, Αττική, Εύβοια, Άνδρο και Ικαρία. Εκτός Ελλάδας εξαπλώνεται στη Σικελία.

Στον Πάρνωνα τεκμηριώθηκε η παρουσία του από τους Βοτανικούς την άνοιξη του 2010 με έναν πληθυσμό, προς το παρόν.

Αποτελεί νέο καταγεγραμμένο χλωριδικό στοιχείο του όρους, και βρίσκεται υπό δημοσίευση.

Ο Πάρνωνας αποτελεί τη δεύτερη περιοχή εξάπλωσής του στην Πελοπόννησο.

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για το άρθρο των "FINANCIAL TIMES"
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ "FINANCIAL TIMES"

- “FINANCIAL TIMES”: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Το άρθρο της γερμανικής έκδοσης των “Financial Times”, του κατεξοχήν εντύπου-εκφραστή του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, μπορεί να γράφτηκε για να εκθειάσει και να προβάλλει ως πρότυπο τον έλληνα πρωθυπουργό στους αμερικανοευρωπαϊκούς κύκλους του κατεστημένου, στην ουσία, όμως, αποκαλύπτει, απογυμνώνει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Γ. Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και τη διεθνή προοδευτική κοινή γνώμη!

Είναι εντυπωσιακό ότι οι ίδιοι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ωμά και κυνικά ότι:
- ο Γ. Παπανδρέου είναι «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», κάτι που δεν έχουν αναγνωρίσει για κανένα ευρωπαίο ηγέτη!
- Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη» δίνοντας το βραβείο στην ελληνική κυβέρνηση για τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου!
- Η Ελλάδα έγινε «πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη» αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως «πειραματόζωο» προς γενική ευρωπαϊκή κατεδάφιση!
-
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι οι “Financial Times” ομολογούν απροκάλυπτα ότι δεν ήταν «η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση»! Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν ευθέως ότι η «αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έθετε σε πολύ καλύτερη θέση τον ελληνικό λαό από το ευρωπακέτο», ενώ αναγνωρίζουν ότι και «η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα», αν η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα ήταν επιτυχής!

Μετά από αυτούς τους διθυραμβικούς τόνους για την κυβέρνηση και τις αποκαλυπτικές ομολογίες από «το ίδιο το χρηματιστικό κεφάλαιο» αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι: τίνος τα συμφέροντα προσπαθούν να διασώσουν ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του; Του ελληνικού λαού και της χώρας ή των πιστωτών, του συστήματος και του χρηματιστικού κεφαλαίου όπως διατείνονται οι “Financial Times”;

13/8/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Η Δημοκρατική Αριστερά για περιφερειακές εκλογές και παιδεία
ΤΙ?
Μετά το τέρμα , τι?
Μετά το "τι" , το τέρμα?

καπου στο τέρμα έχουν εγκλωβίσει την περιφέρεια Πελοποννήσου οι κυβερνώντες τα τελευταία 35 χρόνια....
μια Πελοπόννησο που έφτασε στις ποιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης.........
μια Πελοπόννησο χωρίς όραμα...
μια Πελοπόννησο εγκαταλελειμένη....και σήμερα έρχονται σαν σωτήρες ...προσπαθώντας να πάρουν το χρίσμα απο τα κόμματα τους για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους......

Με εποικοινωνιακούς όρους προσπαθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της Πελοποννήσου κκ Δράκπος και Τατούλης να επικοινωνήσουν .....αλλά δεν μας είπαν μέχρι τώρα ....τίποτα....για την ταμπακιέρα....
δεν μας λένε τίποτα γιατί έγινε η Πελοπόννησος ο νότος του νότου.....
δεν μας λένε ούτε μας είπαν ποτέ.....

* γιατί έχουμε το χειρότερο οδικό δίκτυο
* γιατί τα αγροτικά μας προιόντα μένουν στα αζήτητα.....και οι τιμές όλο πάνε και ποιό κάτω,,,
* γιατί ο φυσικός πλούτος της Πελοποννήσου είναι ανεκμετάλλευτος...
* γιατί μένουν άλυτα τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν την ενέργεια, στη διαχείριση του νερού και των απορριμάτων, στην περοστασία του περιβάλλοντος των φυσικών του πόρων και του ανθρώπινου δυνμαμικού του, στην παιδεία και στον πολιτισμό.
* γιατί η Πελοπόννησος , αντί να εκμεταλλευτεί τα μοναδικά της χαρακτηριστικά , όπως η γεωγραφική της θέση και ο φυσικός της πλούτος , παραδόθηκε στην ερημοποίηση , στην τσιμεντοποίηση και την ανεξέλεγκτη δόμηση.....
* γιατί έγινε αντιπαραγωγική διαχείριση όλων των κοινοτικών προγραμμάτων τα τελευταία 24 χρόνια
* γιατί....γιατί...γιατί ........

Η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια απο τις πολιτικές που εφάρμοσαν τα δυό μεγάλα κόμματα δείχνει οτι απο τους μηχανισμούς τους δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις γιά εξοδο απο την κρίση. Ομως η οικονομική , κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση μπορούν να εμπνεύσουν νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης και πολιτικής συμμετοχής Αυτές οι εκλογές είναι η ευκαιρία για  την ανάδειξη εναλλακτικής πολιτικής και νέων προσώπων που θα αλλάξουν την πορεία της περιοχής μας Αυτή την ανάγκη επιθυμούμε να εκφράσουμε. Σήμερα, σε περίοδο συνεχούς διόγκςωσης των ανισοτήτων και κατάργησης της ευημερίας των πολιτών και τοου κοινωνικού κράτους , οι κυβερνητικές επιλογές δεν οδηγούν σε βιώσιμες λύσεις και έξοδο απο την κρίση. Ρόλος και στόχος της προσπάθειας μας αυτής είναι να πρωτοστατήσουμε για την ακύρωση των πολιτικών αυτών και να προχωρήσουμε στην απαιτούμενη παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση με όρους κοινωνίας και περιβάλλοντος...

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επκεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς
για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια και να καλυφθούν έγκαιρα τα όποια λειτουργικά κενά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

O Τομέας Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να φανεί συνεπής στη δέσμευση ότι η λειτουργία των σχολείων θα ξεκινήσει ομαλά χωρίς κενά και ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. Η διαφαινόμενη μαζική φυγή εκπαιδευτικών, για λόγους συνταξιοδότησης, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει παράγοντα αναστάτωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και περαιτέρω υποβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Στις 13 Σεπτεμβρίου σ' όλες τις τάξεις και τα τμήματα των δημοσίων σχολείων της χώρας πρέπει να μπουν δάσκαλοι και καθηγητές και τα μαθήματα να ξεκινήσουν κανονικά. Εκτός των άλλων, το ανοικτό σχολείο, στις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα και η εκπαίδευση, αποτελεί έμπρακτη αλληλεγγύη στα κοινωνικά στρώματα που κατά κύριο λόγο πλήττονται από την κρίση.

Κρατώντας αποστάσεις από τις Κασσάνδρες της καταστροφολογίας και του στείρου καταγγελτισμού, επισημαίνουμε:

. Το σχέδιο εξορθολογισμού της διάθεσης του εκπαιδευτικού δυναμικού που υποσχέθηκε το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

. Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.

. Να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και τις υπερωρίες.

. Να μην επιτραπεί η λειτουργία τμημάτων κάτω των 25 μαθητών, εκτός των ειδικών περιπτώσεων που αφορούν σχολεία νησιωτικών, παραμεθόριων και απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα περιοχών.

. Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια και να καλυφθούν έγκαιρα τα όποια λειτουργικά κενά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Απο τον Τομέα Παιδείας της Δ.Σ

 

 

 
Έγινε η παρουσίαση των φετινών μεταγραφών
Στον όμορφο χώρο του «Αρχοντικού Καλτεζιώτη» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η επίσημη παρουσίαση όλων των φετινών μεταγραφών του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, έγινε η προβολή στιγμιότυπων από την περσινή πορεία του Αστέρα, ενώ στο video-wall έπαιξαν τα γκολ του Αστέρα από την περσινή χρονιά στη Σούπερ Λίγκ, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τις περσινές μεγάλες στιγμές της ομάδας.

Χαιρετισμό στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», απεύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του έκανε λόγο για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκ όντας ο μοναδικός εκπρόσωπος της Πελοποννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ήθελε να υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι από τους όμορους Νομούς σε υψηλές εθνικές κατηγορίες, προκειμένου να είναι υψηλότερος και ο ανταγωνισμός.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ευχαρίστησε όλους όσους εργάζονται στην ομάδα, γιατί μέσα από τη δουλειά τους βοηθούν τη διοίκηση και τον προπονητή, προκειμένου να ανεβαίνει επίπεδο η ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ καλωσόρισε τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές στην «οικογένεια του Αστέρα» και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και τύχη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που θέλω να πω στα νέα μας αποκτήματα είναι να έχουν αξία. Εάν έχουν αξία δε χάνονται. Τους εύχομαι να είναι γεροί και να έχουν τύχη προκειμένου να βοηθήσουν τον Αστέρα. Θέλουμε φέτος να τους καμαρώσουμε στο γήπεδο μας, αλλά και μακριά από αυτό, ενώ στο μέλλον να τους δούμε πιο ψηλά. όπως άλλωστε έχει συμβεί με πολλούς παίκτες της ομάδας στο παρελθόν».

Στη συνέχεια, ο κ. Μποροβήλος κάλεσε έναν-έναν τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, καλωσορίζοντάς τους και επίσημα στις τάξεις του Αστέρα, ενώ την ίδια στιγμή οι φίλοι της ομάδας, τους υποδέχθηκαν με το πιο ζεστό χειροκρότημα τους.

Οι νέοι ποδοσφαιριστές και οι αριθμοί στις φανέλες τους έχουν ως εξής:
3. Χρήστος Πιπίνης
7. Μαρκ Κερ
9. Ρομπέρτο
10. Ροτζέριο Μάρτινς
11. Σάββας Τσαμπούρης
15. Νίκος Σκόνδρας
17. Κρις Κονσεισάο
19. Κώστας Φορτούνης
20. Γκόραν Ρούμπιλ
21. Σαλίμ Αράς
24. Ντάνιελ Ορόθκο
31. Μανώλης Στεφανάκος
83. Αρτούρας Ριμκεβίτσιους
99. Βλάντισλαβ Ιβάνοφ

 

 

 
Αστέρας Τρίπολης-Εθνικός Πειραιώς 2-0
Φιλική νίκη με το σύνηθες σκορ…

Για τρίτη φορά στα εννέα μέχρι σήμερα φετινά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, ο Αστέρας κέρδισε με 2-0 τον Εθνικό Πειραιώς ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο. Τα δύο τέρματα που έκριναν τη σημερινή φιλική αναμέτρηση σημείωσαν οι Ρομπέρτο (65’), Λαμπρόπουλος (78’).

Στο 18ο λεπτό σέντρα του Φυτανίδη από δεξιά, ο Ρομπέρτο έπιασε την κεφαλιά προλαβαίνοντας την έξοδο του Συμεωνίδη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου, ο Φυτανίδης έβγαλε την μπαλιά στον Ρομπέρτο, την τελευταία στιγμή βγήκε ο Συμεωνίδης μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο 33ο λεπτό μετά από πάσα του Καρέρα, ο Ρίος έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το δυνατό σουτ του Σύρου απέκρουσε σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και αφού πέτυχε γκολ με το Ρομπέρτο που ακυρώθηκε στο 50ο λεπτό, κατάφερε να βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία στο 65’ όταν μετά από καταπληκτική συνεργασία Ιβάνοφ-Καρέρα από αριστερά και γύρισμα του δεύτερου προς το σημείο του πέναλτι, ο Ρομπέρτο με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 73ο λεπτό και μετά από όμορφη συνεργασία Ιβάνοφ-Φορτούνη-Μπαστία, το σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Εθνικού.

Στο 79ο λεπτό ο Τσαμπούρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αναγκάζοντας τον Παγούδη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα. Στην διεκδίκηση της μπάλας, ο Λαμπρόπουλος -πριν συμπληρώσει πέντε λεπτά συμμετοχής- που παρακολουθούσε τη φάση με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Φορτούνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Στο 82’ και μετά τη συνεργασία Φορτούνη-Μπακασέτα, το δυνατό σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Παγούδης.

Τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 89ο λεπτό, όταν ο Χανιώτης βγήκε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να δείχνει τα καλά αντανακλαστικά του και την εμπειρία του αναγκάζοντας τον επιθετικό του Εθνικού να πλασάρει από πλάγια θέση άουτ.

Διαιτητής: Γκριτζέπης
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης (59’ Ιβάνοφ), Πιπίνης (66’ Ουριμπάρι), Ορόθκο, Μπαρτολίνι (74’ Λαμπρόπουλος), Μπαστία, Λαδάκης (46’ Αργυρόπουλος), Καρέρα (70’ Φορτούνης), Ρίος (46’ Τσαμπούρης), Ροζέριο ( 63' Κερ), Ρομπέρτο (66’ Μπακασέτας')
Εθνικός Πειραιώς: Συμεωνίδης (57’ Παγούδης), Ψιάνος (64’ Χανιώτης), Κοκκίνης (75’ Παστός), Σύρος, Παγώνης (69’ Βιδάλης), Τσεμπερίδης (57’ Στρατάκης), Σιλιγαρδάκης (79’ Τερλελής), Κορακάκης (85’ Χαϊκάλης), Καραχάλιος (57’ Λίτσης), Φαρινόλα (75’ Τσούτσης), Κωστάκης (46’ Γκράιμς)

- Κεντρικό σημείο αναφοράς του αποψινού φιλικού παιχνιδιού ήταν οι τρεις πρώην ποδοσφαιριστές του Αστέρα: Γιάννης Συμεωνίδης, Άκης Στρατάκης και Λάμπρος Χανιώτης.
- Οι τέσσερις αρχηγοί του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 θα είναι οι: Αντριάν Μπαστία, Σωκράτης Φυτανίδης, Σεμπάστιαν Καρέρα, Λεωνίδας Αργυρόπουλος.
- Τη Δευτέρα 16/8 ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη σε φιλικό παιχνίδι τον ΑΟ Πόρου (18.30).


Με περίπτερο στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση

Τις πύλες του ανοίγει το Σάββατο 14 Αυγούστου η 40η Παμπελοποννησιακή Έκθεση της Τεγέας στην Παλαιά Επισκοπή και στη φετινή έκθεση θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο ο Αστέρας Τρίπολης.


Την Τετάρτη η κλήρωση του Κυπέλλου

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τις τέσσερις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ 2010-2011.
Οι ομάδες της Super League, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης δηλαδή, θα μπουν στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κυριακή 29/8 η πρεμιέρα του Αστέρα

Ανακοινώθηκε από τη Superleague το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2010-2011. Την Κυριακή 29/8 στις 18:15 παίζει ο Αστέρας στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη.

 

 

 

Λέβεν: «Θέλω να παίξω στην Α1 με τον Αρκαδικό»
Ο Στήβεν Λέβεν είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην περιοχή μας για να φορέσει τη φανέλα Αρκαδικής ομάδας, αφού το μπασκετικό του μπαγκράουντ είναι τέτοιο που έχει διαμορφώσει μία σημαντική προσωπικότητα του αθλήματος.

Με βάση το βιογραφικό του στο χώρο του μπάσκετ δεν θα πρέπει να είναι απλά ο καλύτερος παίκτης του Αρκαδικού, αλλά το μεγάλο όνομα σε ολόκληρη την Α2 κατηγορία.

Αλήθεια γνωρίζετε πολλούς που να έχουν παίξει στο NCAA με σίγουρη θέση στο ντράφτ του ΝΒΑ -αν δεν έφευγε ένα χρόνο νωρίτερα από το πανεπιστήμιο- με συμμετοχή στην Ισπανική Μάλαγα της Ευρωλίγκα με προπονητή τον Σέρτζιο Σκαριόλο και να έχουν κερδίσει τα κολακευτικά σχόλια όπου και αν αγωνίστηκαν; Η απάντηση είναι απλή και μονολεκτική: ΟΧΙ.

Ο περί ου ο λόγος Στήβεν Λέβεν γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1981 στην Αυστραλία, παίζει στη θέση του σούτιγκ-γκάρντ, έχει ύψος 1.97 και είναι κάτοχος Σκωτσεζικού διαβατηρίου και θεωρείται «Αμερικανοθρεμμένος» μπασκετικά αφού έπαιξε σε κολλέγια των ΗΠΑ όπως είναι το Ουαιόμιγκ, το Οκλαχόμα, του Τέξας και το Όμπερν, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης στις ΗΠΑ κερδίζοντας υποτροφία.

Μετά την επιστροφή του στην Αυστραλία ο Λέβεν υπέγραψε στις «Αγριόγατες» του Περθ παίζοντας στο πρωτάθλημα του NBL, όπου διακρίθηκε τόσο για το σκοράρισμα του, όσο και την ευστοχία του από την περιφέρεια.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Γερμανία με την SV Oberelchingen, ενώ η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα που αγωνίστηκε είναι η Ουνικάχα Μάλαγα με προπονητή τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Αγωνίστηκε ακόμα στα πρωταθλήματα της Σλοβακίας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας παίζοντας με τους «Αετούς» του Νιούκαστλ και έχει αγωνιστεί με την Εθνική Μ. Βρεταννίας συμμετέχοντας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Ένας τραυματισμός του στέρησε τη συμμετοχή στο περσινό Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Αυτό που θα πρέπει ήδη να πιστώσουμε στον Λέβεν, είναι πώς ήρθε τρεις εβδομάδες νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας του Αρκαδικού στην Τρίπολη για να γνωρίσει από κοντά τους παράγοντες της ομάδας, τους προπονητές, τους συμπαίκτες του, την πόλη που θα μείνει, αλλά και να ξεκινήσει δικό του ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων για να είναι έτοιμος όταν ξεκινήσει η επίσημη προετοιμασία του Αρκαδικού στις 23 Αυγούστου.

Στην παρακάτω συνέντευξη που θα διαβάσετε ήταν χαμογελαστός, απλός, ειλικρινής, δείχνοντας με τις απαντήσεις και την προσωπικότητα του, πώς σέβεται το άθλημα γνωρίζοντας πολλά πράγματα και αυτό αποδεικνύεται από τις επιλογές των αγαπημένων του παικτών.

Έμαθε, διάβασε, είδε και τελικά κατέληξε στον Αυστραλό Έντι Παλουμπίνσκας (ως τον αγαπημένο του παίκτη στη χώρα του) και τους Πητ Μάραβιτς, Τζον Στάρκς, ως τους αγαπημένους του παίκτες στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε μόλις πάτησε το πόδι του στην Τρίπολη, αποκαλύπτει το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο πρώην παίκτης του Αρκαδικού Αλέξανδρος Σφήκας στη μεταγραφή του.

«Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης» όπως τραγουδούσαν οι θρυλικοί Olympians την δεκαετία του ’60 και η ιστορία αυτής της μεταγραφής αρχίζει κάπως έτσι.
Ο πρώην παίκτης του Αρκαδικού Αλέξανδρος Σφήκας που βρίσκεται στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές, πήγε να παίξει μπάσκετ και έπεσε πάνω στον Στήβεν Λέβεν με τον οποίο έγιναν οι καλύτεροι φίλοι από την αρχή της γνωριμίας τους.

Ο Σφήκας πρότεινε σε Αρκαδικό και Λέβεν να συνεργαστούν και μετά από ένα διάστημα δύο εβδομάδων όπου οι δύο πλευρές είχαν συνεχή επικοινωνία, το αρχικό… φλέρτ κατέληξε σε… γάμο και ο Αυστραλός γκάρντ που διαθέτει πλούσιο ταλέντο συνδυάζοντας στην επίθεση πολλά τρίποντα με εξαιρετικά καρφώματα, έφτασε στην Τρίπολη.

- Συνάντησες τον Αλέξη στο Νιουκαστλ;
- Ναι πολλοί επαγγελματίες παίζαμε στο Νιούκαστλ μπάσκετ. Ο Άλεξ ήρθε να παίξει σε ένα σάμερ καμπ του πανεπιστημίου και από την πρώτη στιγμή γίναμε φίλοι. Με ρώτησε τι σκέφτομαι για τη συνέχεια της καριέρας μου. Ο ατζέντης μου μιλούσε με κάποιες ιταλικές ομάδες, αλλά του είπα ότι δεν έχω ακόμη αποφασίσει.
Ο Αλεξ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Αρκαδικού, λέγοντας πώς έχει όραμα και φιλοδοξίες για κάτι μεγάλο και με έφερε σε επαφή με τη διοίκηση της ομάδας.
Ο Άλεξ είναι φίλος μου και τον εμπιστεύομαι. Τότε, άρχισε η επικοινωνία με τον Αρκαδικό και οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν και από την μεριά τους μεγάλο ενδιαφέρον.
Έτσι μίλησα με τον GM Δημήτρη (Ζαμπαθά) και με τον Coach τον Γιάννη (Σμυρνιώτη) και οι πρώτες μου εντυπώσεις ομολογώ ήταν πολύ θετικές. Κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι που θέλουν να πετύχουν υψηλούς στόχους. Είχα από την αρχή καλό προαίσθημα για αυτή τη συνεργασία με καλούς ανθρώπους, όπως αυτοί του Αρκαδικού.
Από την πλευρά μου τους εξήγησα ότι με έχει κουράσει το να βρίσκομαι μια χρονιά στη Γερμανία, την άλλη στην Ισπανία, την άλλη σε μία άλλη χώρα. Θέλω να γίνω μέλος μιας αθλητικής οικογένειας και κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας.

- Πρέπει να ξέρεις τα μέλη της διοίκησης, οι προπονητές, αλλά και οι συνεργάτες του Αρκαδικού έπαιζαν σε αυτή την ομάδα και λειτουργούν σαν μία οικογένεια…
- Ναι το ξέρω και αυτό είναι πολύ καλό. Όταν μίλησα στον GM του Αρκαδικού , αυτός κατάλαβε κατευθείαν τι εννοούσα και τι ήθελα κάνοντας μου τη ζωή πιο εύκολη. Πρέπει να σας πω ότι έχει μεγάλη διαφορά από αντίστοιχους GM που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν.

- Θέλεις να παίξεις στον Αρκαδικό για πολλά χρόνια;
- Ξέρεις δεν μου αρκεί να παίξω για κάποιο διάστημα στον Αρκαδικό, αλλά να παίξω καλά για τον Αρκαδικό. Θέλω να πετύχω τους στόχους μου και να παίξω στην Α1 κατηγορία με τον Αρκαδικό.

- Η ομάδα ξέρεις μπορεί να παίξει φέτος, είτε στην Α1, είτε στην Α2…
- Δεν με πειράζει. Από ότι καταλαβαίνω το πιο πιθανό είναι να αγωνιστεί στην Α2 και ο στόχος είναι μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και η άνοδος στην Α1. Θέλω να το δουλέψουμε όλοι μαζί (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) και να τα καταφέρουμε.

- Έχεις παίξει σε σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μάλαγα. Τι έχεις να πεις για τα ντραφτ του NBA;
- Δεν πήγα στα ντραφτ, γιατί έφυγα από το κολλέγιο ένα χρόνο νωρίτερα. Τώρα που ξανασκέφτομαι αυτή την απόφαση, ίσως θα ήταν καλύτερα να μείνω άλλη μια χρονιά στο κολλέγιο και να γίνω ντράφτ. Έπαιξα στη Γερμανία την πρώτη χρονιά μετά το κολέγιο και εκεί αγωνίστηκα χωρίς κοινοτικό διαβατήριο. Μετά από μισό χρόνο που απέκτησα κοινοτικό διαβατήριο η Μάλαγα επικοινώνησε με τον ατζέντη μου για να με αποκτήσει. Δυστυχώς λόγω ενός τραυματισμού (έσπασα το πόδι του) έμεινα εκτός προπονήσεων μέχρι να γίνει εντελώς καλά το πόδι μου. Στη Μάλαγα έπαιξα περίπου 12 παιχνίδια, αλλά σίγουρα ήταν μια πολύ καλή εμπειρία.

- Γεννήθηκες στην Αυστραλία, αλλά έπαιξες στην εθνική ομάδα της Μ. Βρετανίας. Αισθάνεσαι περισσότερο Αυστραλός ή Βρετανός;
- Φυσικά και αισθάνομαι Αυστραλός, αλλά είναι καλύτερο για την καριέρα μου να αγωνίζομαι στην Ευρώπη ως Βρετανός. Στην Ευρώπη άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο μία μεγάλη διοργάνωση και ήθελα πάντα να συμμετέχω σε αυτές. Στην Αυστραλία όσο καλός και να είσαι δεν σε βλέπει κανένας και δε σε μαθαίνει κανένας.

- Αλήθεια, τι ξέρεις για το ελληνικό μπάσκετ;
- Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά πράγματα. Έχω μερικούς φίλους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Φίλος μου είναι ο Ματ Νίλσεν που θα παίξει φέτος για τον Ολυμπιακό, ενώ γνωρίζω και άλλους Αυστραλούς που πέρασαν με επιτυχία κάνοντας μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα όπως ο Άντριου Γκέιτζ και ο Σέιν Χιλ. Νομίζω πως υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες ανάμεσα στο μπάσκετ που παίζεται εδώ και στην Αυστραλία. Υπάρχει πολύ πάθος.

- Ποιος νομίζεις ότι είναι ο καλύτερος Αυστραλός παίκτης όλων των εποχών;
- Έχουν υπάρξει πολλοί αξιόλογοι Αυστραλοί παίκτες. Από τους αγαπημένους μου είναι ο Έντι Παλουμπίνσκας που έπαιξε τη δεκαετία του ‘70, ο Άντριου Γκέιτζ, αλλά σίγουρα ο πιο καταξιωμένος είναι ο Λιούκ Λόνγκλει που έπαιζε στους Σικάγο Μπουλς και ευτύχησε να είναι συμπαίκτης με τον Μάικλ Τζόρνταν.

- Ποιός είναι ο αγαπημένος σου παίκτης;
- Έχω αρκετούς αγαπημένους παίκτες όπως ο Πητ Μάραβιτς, ο Τζον Σταρκς και αγαπημένη μου ομάδα είναι οι Νιού Γιορκ Νίκς. Όταν μεγάλωνα ήθελα να μοιάσω στον Σταρκς γιατί έχουμε το ίδιο ύψος και το ίδιο στυλ παιχνιδιού.

- Τι σου αρέσει περισσότερο στο παιχνίδι σου;
- Μου αρέσει να σουτάρω, αλλά και τα καρφώματα μου δίνουν ενέργεια. Όταν με εκνευρίζουν καρφώνω την μπάλα (γελάει!). Όταν ήμουν μικρότερος πηδούσα περισσότερο και έψαχνα τις φάσεις για καρφώματα, αλλά όσο μεγαλώνω ψάχνω περισσότερο τα σουτ (γελάει και πάλι).

- Στήβεν, τι έχεις να πεις στους φίλους του Αρκαδικού που περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Ξέρεις, είσαι το μεγάλο όνομα της ομάδας…
- Θα ήθελα να τους πω ότι η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, προπονητές, αλλά και μία πολύ καλή διοίκηση. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό. Όσο αφορά εμένα προσωπικά αυτό που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι ότι ακόμη και στις κακές μου αγωνιστικά ημέρες δεν θα σταματήσω να προσπαθώ για το καλύτερο. Θα δίνω το 100% των δυνάμεων μου σε κάθε παιχνίδι, προκειμένου να πετύχει το στόχο του ο Αρκαδικός. Δεν θα παίζω για μένα, αλλά για την ομάδα.

- Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;
- Μου αρέσει το τένις, η κολύμβηση και θα προσπαθήσω να μάθω και κάποια ελληνικά.

- Θα ξεκινήσεις προπονήσεις μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας;
- Πριν αρχίσει η χρονιά θέλω να κάνω ατομική προπόνηση για να είμαι έτοιμος στην προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί από την προετοιμασία. Θέλω να μιλάνε φέτος όλοι για τον Αρκαδικό και όχι για μένα.

- Ήρθες όμως πολύ νωρίς. Τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία τη στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις οι ξένοι έρχονται τελευταίοι ή όταν έχει αρχίσει η προετοιμασία…
- Πάντα το κάνω αυτό. Είναι κάτι σαν φιλοσοφία για μένα. Θέλω χρόνο να προετοιμάζομαι και να προπονούμαι. Θέλω να κάνω ατομικό πρόγραμμα προπόνησης σε στοιχεία του παιχνιδιού που χρειάζεται τακτική.

- Τι θέλεις να κάνεις σε αυτό το διάστημα που υπολείπεται μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, εκτός από προπόνηση;
- Θέλω να αρχίσω να μαθαίνω ελληνικά. Έχω μάλιστα ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή μου για αυτό. Προσπαθώ να κάνω και άλλα πράγματα εκτός μπάσκετ σε αυτό το διάστημα. Εκτός γηπέδου θέλω να χαλαρώνω. Θέλω να πάω κάποιες εκδρομές, να πάω για κολύμπι. Ο Αλεξ (εννοεί τον Σφήκα) έρχεται την Πέμπτη (ΣΣ σήμερα) και μπορεί να πάμε διακοπές για λίγες ημέρες.

- Ξέρεις, ο κόσμος της Τρίπολης αγαπάει το μπάσκετ και γεμίζει το κλειστό του Αρκαδικού σε κάθε παιχνίδι…
- Είναι σπάνιο να πηγαίνω σε πόλη και να είναι όλοι τόσο καλοί και φιλικοί μαζί μου. Είμαι εδώ μία ημέρα και όλοι μου δείχνουν την αγάπη τους. Είμαι διαφορετικός από άλλους παίκτες. Τι εννοώ; Θέλω να με ξέρει ο κόσμος και τι κάνω, όταν βγαίνω για βόλτα. Πιστεύω πώς στην Τρίπολη θα μου αρέσει πολύ, τη στιγμή που οι φίλαθλοι της είναι τόσο ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας και αγαπάνε το μπάσκετ. Θα είναι καλό να παίζεις για αυτούς τους φιλάθλους και για αυτή την πόλη που αγαπάει το μπάσκετ. Είμαι ήδη ενθουσιασμένος…

- Γνωρίζω πώς το Νο5 που πήρες, σχεδόν το απαίτησες από τους ανθρώπους του Αρκαδικού. Γιατί θέλεις να έχεις αυτόν τον αριθμό;
- Ο παίκτης που παρακολουθούσα όταν ήμουν μικρός ήταν ο Τίνυ Πίντερ που έπαιζε στους Σίδνει Κίνγκς. Εκείνη την εποχή ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης. Πήγαινα και τον παρακολουθούσα, αλλά η μητέρα μου δεν με άφηνε να παίζω μπάσκετ. Εγώ θυμόμουνα όλες του τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο και θα πρέπει να σας πω ότι ήταν φοβερός παίκτης. Μεγαλώνοντας τον γνώρισα, αλλά ποτέ δεν του είπα ότι φοράω το Νο5 εξ αιτίας του. Πάντως δεν έχουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού.

- Δεν σου κρύβω πώς μιλώντας για τους αγαπημένους σου παίκτες, αιφνιδιάστηκα που μου είπες για τον Πητ Μάραβιτς. Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά ο πολύς κόσμος δεν τον γνωρίζει. Συνήθως οι μπασκετμπολίστες λένε Μάικλ Τζόρνταν και τελειώνει το θέμα εκεί…
- Ξέρω τα πάντα για τον Μάραβιτς από την εποχή που ήμουνα μικρός σε ηλικία. Διαβάσα ένα βιβλίο που γράφτηκε για αυτόν, τον είδα σε αρκετά βίντεο. Είχε πολύ φαντασία στο παιχνίδι του και δεν σου κρύβω πώς όσο μεγάλωνα έπαιρνα στοιχεία από το παιχνίδι του. Λίγοι άνθρωποι το ξέρουν, αλλά όσο έπαιζε είχε πρόβλημα με την καρδιά του και τελικά πέθανε λόγω του καρδιακού προβλήματος. Αυτά που έκανε στο γήπεδο και οι πόντοι που σημείωνε ως σουτέρ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει τρίποντο είναι φανταστικά. Δε νομίζω ότι αγάπησε κανείς το μπάσκετ, όσο το αγάπησε ο Πητ Μάραβιτς.

- Αλήθεια, τι σημαίνει για σένα μπάσκετ;
- Αν δε σήμαινε τόσα πολλά για μένα, δεν θα έπαιζα μπάσκετ. Όταν ήμουν μικρός στο Σίδνει ήθελα να βρω μία κατεύθυνση στη ζωή μου. Ακολούθησα το μπάσκετ και με αυτό σπούδασα, ταξίδεψα στον κόσμο και μέσα από αυτό είναι ότι έχω πετύχει.

 

 

 

Αύριο το 3ο φιλικό του Παναρκαδικού
Τον τρίτο φιλικό αγώνα στα πλαίσια της προετοιμασίας του θα δώσει αύριο Σάββατο 14 Αυγούστου στις 18.00 ο Παναρκαδικός, υποδεχόμενος τον Πάμισο Μεσσήνης. Ο Τάκης Δημητρέλης θα έχει την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε ένα αντίπαλο που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, ενώ θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Την Κυριακή, η ομάδα θα έχει ρεπό, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι ακόμη δύο φιλικοί αγώνες, την Τετάρτη 18 Αυγούστου στην Τρίπολη με την ΑΕΚ Άργους και το Σάββατο 21 Αυγούστου στα Φιλιατρά με αντίπαλο την Εράνη.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα