Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 10-08-2010

 

 

 

 
Νέο πρόγραμμα για τις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι, στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του ΥΠΟΙΑΝ προχώρησε στην προκήρυξη του προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».

To πρόγραμμα αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 200.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) το οποίο κατανέμεται σε 140.000.000,0€ για τις υφισταμένες επιχειρήσεις και 60.000.000,0€ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις, Η περιφερειακή κατανομή του προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης περιγράφεται αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος.

Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης (επιχορήγηση) καθορίζεται από τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον Οδηγό του Προγράμματος.

Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν από μια πρόταση:

• Υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του ορισμού των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε., Παράρτημα ΙΙ Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ) που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράμματος.

• Νέες και υπό σύσταση (start –up) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του ορισμού των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε., Παράρτημα ΙΙ Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ) που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράμματος του τομέα της μεταποίησης. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν επίσης οι λοιπές επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης ή άλλων τομέων που επιθυμούν να επεκταθούν σε μεταποιητικές δραστηριότητες σε έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους τομείς της μεταποίησης όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράμματος και αποκλειστικά υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ (μη περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του Προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Προγράμματος.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 29-07-2010 μέχρι τις 30-09-2010 ώρα 14:00, μέσω των δικτυακών τόπων του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΦΕΠΑΕ) και του ΥΠΟΙΑΝ - www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis και www.efepae.gr.

Μετά τη λήξη της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, που ορίζεται κατά την Προκήρυξη του Προγράμματος δεν γίνεται αποδεκτή καμία πρόταση.

Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε επτά (7) ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε έναν από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης, με βάση την περιφερειακή αρμοδιότητά του καθένα καθώς και στα συνεργαζόμενα με τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικά Ιδρύματα και Αναπτυξιακούς Φορείς όπως αναλυτικά αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό του Προγράμματος, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται/ενημερώνονται:

α)Από τους διαδικτυακούς τόπους www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr.

β) Από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ καθώς και από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τους Αναπτυξιακούς Φορείς, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων, αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος.

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στη διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Πανός 21, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και να παραλαμβάνουν το σχετικό έντυπο υλικό. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Σακελλαρίου Σοφία.

 

 

 
Συναντήσεις-επισκέψεις Διοικητή Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρκάδων, κος Γιάννης Λιαμπότης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αυστραλίας, κος Δ. Αλεξόπουλος, επισκέφτηκαν τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κο Παναγιώτη Παπαδόπουλο, την Παρασκευή 06/08/2010. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξέφρασαν το μεγάλο τους ενδιαφέρον και την αγάπη τους για το Νοσοκομείο και τόνισαν την ανάγκη αποκατάστασης της ισχυρής λειτουργίας του και την μετατροπή του σε υγειονομικό κέντρο της Πελοποννήσου.

Ο Διοικητής κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τους 2 Πρόεδρους για τα πατριωτικά τους αισθήματα και την αγάπη τους για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Ευχήθηκε καλό ταξίδι υγεία και να μεταφέρουν στους απανταχού Αρκάδες, τις ευχαριστίες για την μεγάλη τους προσφορά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Καλή αντάμωση.

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Μεγαλόπολης, πραγματοποίησε ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, την Παρασκευή 06/08/2010. Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Άστρους πραγματοποίησε ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος την Πέμπτη 05/08/2010. Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Λεωνιδίου πραγματοποίησε ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, την Πέμπτη 05/08/2010. Περισσότερα...

 

 

 
Στη Νεστάνη, το Δεκαπενταύγουστο, αναβιώνει η τέχνη των σκουπάδων
Νεστανιώτικος Όμιλος Στήριξης Τοπικών Εθίμων και Αναζήτησης

Τα σάρωθρα, οι σαρωθροποιοί, οι σκούπες και οι σκουπάδες με άλλα λόγια και η πατροπαράδοτη τέχνη τους, θα αναβιώσουν στην πλατεία της Νεστάνης Αρκαδίας την Κυριακή 15 Αυγούστου 2010, ανήμερα της εορτής της Παναγιάς, με πρωτοβουλία του Νεστανιώτικου Ομίλου Στήριξης Τοπικών Εθίμων και Αναζήτησης και με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.

Μέσα από την εκδήλωση θα διαφανεί πως τα σάρωθρα, οι σκούπες, είτε ως κύρια είτε ως δευτερεύουσα απασχόληση των κατοίκων, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Στο φως θα βγούν τα μυστικά της καλλιέργειας, τα στάδια επεξεργασίας του φυτού και το τελικό αποτέλεσμα, ενώ αυτοί που ασχολήθηκαν με την κατεργασία του σαρωθρόχορτου θα επιδείξουν την τέχνη της σκούπας από το πρώτο στάδιο μέχρι το τελευταίο.

Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ, θα πλαισιωθεί από το χοροθέατρο της Δώρας Στράτου με τον Ηλία Τζιάγκα στο κλαρίνο και τον Θόδωρο Μπαμπίλη στο τραγούδι.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει ο γνωστός από το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Τρίπολης μουσικολαογράφος – καθηγητής Νίκος Πάππας.

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Μία προπόνηση σήμερα, αύριο φιλικό

Μόνο πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας, με τον Βαγγέλη Βλάχο και τους συνεργάτες του να ξεκινάνε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και να συνεχίζουν με ασκήσεις τακτικής και παιχνίδια με μπάλα στο γήπεδο.

Δεν ακολούθησαν το σημερινό προπονητικό πρόγραμμα οι Ριμκεβίτσιους, Στεφανάκος, Κρις, που είναι τραυματίες. Η μετεγχειρητική πορεία του Λιθουανού επιθετικού πάει καλύτερα, όπως εκτιμάει και ο γιατρός της ομάδας Κώστας Δημητρακόπουλος που παρακολουθεί από κοντά το πρόγραμμα θεραπείας του.
Την ίδια στιγμή, Στεφανάκος και Κρις πάνε καλύτερα και σήμερα ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.

Το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας δεν ακολούθησε και ο Αργυρόπουλος, που βρίσκεται με την εθνική ελπίδων στην Ελβετία για το φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης.

Μιλώντας για την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Αστέρα δήλωσε «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι και να αγωνίζομαι στις εθνικές ομάδες. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου είτε σε φιλικά, είτε σε επίσημα παιχνίδια και από την πλευρά μου θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ.»

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα σε εντατικούς ρυθμούς, ενώ από την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να πέσουν ακολουθώντας πιο χαλαρό πρόγραμμα.

Αύριο το πρωί εξ άλλου θα γίνει πάλι πρωινή προπόνηση, ενώ το απόγευμα (18.30) της Τετάρτης ο Αστέρας θα υποδεχθεί στην Τρίπολη τον Εθνικό Αστέρα.

Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος μιλώντας για τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του Αστέρα επανέλαβε πώς «Δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί κοιτάμε σε αυτά θέματα φυσικής κατάστασης και τακτικής»

Τέλος, την Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 20.00 στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των φετινών μεταγραφικών αποκτημάτων του Αστέρα Τρίπολης.

Αράς: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Αστέρα»

Μία από τις φετινές μεταγραφές του Αστέρα, ο Σαλίμ Αράς μίλησε σήμερα για την μέχρι τώρα προετοιμασία, τη σημασία της να γίνεται καλή και δυνατή δουλειά αυτό το διάστημα, αλλά και την δύσκολη κλήρωση του πρωταθλήματος, στέλνοντας στο τέλος το δικό του μήνυμα στον κόσμο.

ΕΡ- Δεύτερη χρονιά σου στην Ελλάδα Σαλίμ. Πώς βλέπεις την φετινή προετοιμασία του Αστέρα;
- Γίνεται μία πολύ καλή προετοιμασία στην ομάδα και θα πρέπει να επισημάνω πώς όλοι στον Αστέρα είναι πολύ καλοί επαγγελματίες. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις καλή προετοιμασία. Αν δεν κάνει κάποια ομάδα καλή προετοιμασία, θα έχει προβλήματα στη συνέχεια. Πιστεύω πώς η δουλειά που κάνουμε τώρα θα φανεί κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

ΕΡ- Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να πάει καλά ο Αστέρας στο φετινό πρωτάθλημα;
- Η αρχή του πρωταθλήματος είναι δύσκολη και μετά από αυτά τα παιχνίδια θα μπορέσω να πω περισσότερα για την πορεία της ομάδας. Ωστόσο, πρέπει να σας πω ότι έχουμε καλή ψυχολογία, καλή ομάδα, καλούς νεαρούς παίκτες. Όλα αυτά συνθέτουν κάτι όμορφο για τον Αστέρα, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι στον Αστέρα είμαστε όλοι μία μεγάλη οικογένεια.

ΕΡ- Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Αστέρα. Τι να περιμένει ο κόσμος από σένα…
- Είναι πολύ σημαντικό να γεμίζουν οι φίλοι της ομάδας το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω φέτος στον Αστέρα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια και να σκοράρω πολλά γκολ.

Η Διάθεση Εισιτηρίων με Εθνικό Αστέρα

Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα του Αστέρα με τον Εθνικό Αστέρα:

- Εισιτήρια για τον φιλικό αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010, θα διατίθενται από το εκδοτήριο της Θύρας 1 από τις 5.00μμ έως την ώρα έναρξης του αγώνα.
Γενική είσοδος 10€.
* Για το συγκεκριμένο αγώνα, η είσοδος όλων των φιλάθλων θα γίνεται από τις πύλες της Θύρας 2.
* Τα εισιτήρια διαρκείας που έχουν ήδη προμηθευτεί οι φίλαθλοι της ομάδας ισχύουν για όλα τα φιλικά παιχνίδια.
* Ταυτόχρονα με την διάθεση εισιτηρίων αγώνα, θα γίνεται και διάθεση εισιτηρίων διαρκείας στο εκδοτήριο της θύρας 1


Ξέρετε ότι...
- Το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης πέτυχε στο φιλικό παιχνίδι με τον Παναρκαδικό ο 17χρονος επιθετικός Τάσος Μπακασέτας (28 Ιουνίου 1993).
- Ο Μπακασέτας αντικαθιστώντας τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ στο τελευταίο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έγινε ο νεότερος παίκτης του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκ.
- Τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα σημείωσε στο φιλικό παιχνίδι εναντίον του Παναρκαδικού ο 18χρονος Κώστας Φορτούνης. Ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από την ακαδημία του Ασκληπιού Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στη Δήμητρα Τρικάλων, στους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού, επέστρεψε στη Δήμητρα πριν αγωνιστεί στον ΑΟ Τρίκαλα, από όπου μεταγράφηκε στον Αστέρα.


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα