Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 03-08-2010

 

 

 

 
Επιχειρηματική συνάντηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη Μεγαλόπολη
Η συνεχής αναζήτηση της πληροφόρησης βοηθά στη βελτίωση κάθε επιχείρησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας με όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και την επιτόπου συζήτηση των προβλημάτων που τις απασχολούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποίησε επιχειρηματική συνάντηση τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 στις 8.00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγαλόπολης, μετά από πρόσκληση των Προέδρων και των μελών των Διοικ. Συμβουλίων των σωματείων των παραγωγικών τάξεων της επαρχίας Μεγαλόπολης, ήτοι του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης με Πρόεδρο τον κ. Νικ. Αντώνακα και του Συλλόγου Επισκευαστών Αυτοκινήτων με Πρόεδρο τον κ. Ηντουνα Δημήτριο.

Κατά την έναρξη της συνάντησης παρουσίασαν τα προβλήματα και τις δυνατότητες της περιοχής οι Δήμαρχοι Μεγαλοπόλεως κ. Παν. Μπούρας, Φαλαισίας κ. Ιωαν. Φουσέκης και Γόρτυνος κ. Κων. Μιχόπουλος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Μπουντρούκας ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τα Προεδρεία των δύο συλλόγων για την πρόσκληση πραγματοποίησης της σημερινής συνάντησης.

Επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια τη φιλοσοφία να βρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας της κάθε επιχείρησης.

Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει προς την πολιτική ηγεσία του τόπου μας για την υλοποίηση των προγραμμάτων για τις πυρόπληκτες περιοχές και γενικότερα για όλες τις επιχειρήσεις του νομού μας (ΤΕΜΠΜΕ και ΕΣΠΑ). Για το συγκεκριμένο θέμα ζήτησε από όλους τους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ένταξης ή υλοποίησης τους εκ μέρους των Τραπεζών να καταθέσουν στο Επιμελητήριο τις σχετικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων ή των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, Δ.Ο.Υ. και προμηθευτές μέσω ΤΕΜΠΜΕ, προκειμένου να προωθηθούν στο Υπ. Οικονομίας – Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Μπουντρούκας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Στ. Δεληγιάννη παρουσίασαν επίσης προγράμματα εκσυγχρονισμού των μικρών επιχειρήσεων (Δια βίου εκπαίδευση – Leonardo Da Vinci – Δεξιότητες στη χρήση Η/Υ – Δημιουργία ή βελτίωση των υπαρχουσών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος της μεταποίησης).

Ομόφωνα όλοι οι φορείς ζήτησαν από το Επιμελητήριο να παρέμβει στο αρμόδιο Υπουργείο για τους πόρους από το Ταμείο υπέρ των Πυρόπληκτων Περιοχών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας.

Παράλληλα δε να γίνει ορθολογικότερη κατανομή του πόρου Ε.Α.Π που προέρχεται από το λιγνητόσημο και θα πρέπει κατά κύριο λόγο να διατίθεται σε αναπτυξιακά έργα του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης.

Όλοι οι παρόντες δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, με την εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη.

Ζήτησαν τη συνέχιση των προσπαθειών για την δημιουργία παρακαμπτηρίου οδού επί του νέου κλειστού αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Μεγαλόπολης ώστε να υπάρξει μια τόνωση της αγοράς και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Α και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παν. Θεοδωρόπουλος αφού παρουσίασε τις δράσεις της Αναπτυξιακής εταιρείας «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» για την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε κάθε τους επενδυτική πρόταση, ζήτησε από τους παρισταμένους εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία και υποστήριξη των τοπικών παραγόντων στις προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που εγκρίνονται στις διάφορες επιτροπές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακολούθως ο συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νικ. Μεγρέμης ανέλυσε τα τρέχοντα προγράμματα υποβοήθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών κ. Νικ. Τότσης παρουσίασε τις δράσεις τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα μέλη του Συνδέσμου για την διάδοση του που στόχο έχει την υποστήριξη κάθε νέου για την ανάπτυξη και τη δημιουργία επιχείρησης.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Μπουντρούκας ζήτησε από όλους να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, τις οποίες μπορούν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται με πάρα πολλούς τρόπους και ειδικότερα:

• με το Μηνιαίο Περιοδικό «ΕΠΙ» που αποστέλλεται δωρεάν σε όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη
• με την καθημερινή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.arcadianet.gr
• με το ηλεκτρονικό newsletter που στέλνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που γνωστοποιεί στο Επιμελητήριο ο κάθε επιχειρηματίας,
• με τη γνωστοποίηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία ώστε να λαμβάνει SMS και να πληροφορείται για κάθε δράση του Επιμελητηρίου.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι η συνεχής αναζήτηση της πληροφόρησης και η εξωστρέφεια του επιχειρηματία σε κάθε νέα πρόσκληση για τη βελτίωση της επιχείρησης είναι δύο σημαντικοί μοχλοί ανάπτυξης και αντιμετώπισης των σημερινών δυσκολιών της οικονομικής κρίσης.

 

 

 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Δ. ΧΩΡΕΜΙΟΥ
Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 ,
Posted by Παναγιώτης Αλεβίζος at 15:45

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται από την κίνηση βαρέων οχημάτων μέσα από το Τ.Δ. Χωρεμίου του Δήμου Μεγαλόπολης.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει αποφασιστεί σιωπηρά η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων προς την ΔΕΗ να γίνεται μέσα απο το δρόμο που περνάει από το Χωρέμη για να μην περνάνε μέσα από την πόλη της Μεγαλόπολης.

Αυτό έχει σαν συνέπεια η πόλη της Μεγαλόπολης να γλυτώσει από την μεγάλη αυτή επιβάρυνση αλλά να την υποστούν πλέον οι λιγοστοί κάτοικοι του Χωρεμίου.

Οι παρενέργειες είναι βέβαια πολλές και κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι τραβάνε οι λίγοι κάτοικοι του χωριού αρκεί που το γλυτώνουν από την Μεγαλόπολη.

Όλοι οι δρόμοι του χωριού έχουν καταστραφεί, συνέχεια υπάρχουν σημαντικές ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, έχουν σπάσει οι πλάκες στην πλατεία του χωριού και το κυριότερο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος μια και στο χωριό υπάρχουν ειδικά το καλοκαίρι πολλά παιδιά.

Σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι στενός και δεν έχει σχεδιαστεί να αντέχει το μεγάλος βάρος των φορτηγών με αποτέλεσμα να μην χωράνε να περάσουν δίπλα δίπλα ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο και να έχουμε πολλά ατυχήματα. Επίσης οι ζημιές που έχουν γίνει στο οδόστρωμα είναι η αιτία να έχουν πάθει μεγάλες ζημιές αρκετά αυτοκίνητα ντόπιων αλλά και διερχόμενων οδηγών.

Σήμερα είχαμε άλλο ένα τέτοιο ατύχημα και σε συνδυασμό με μια βλάβη στον κεντρικό δρόμο από σπασμένο αγωγό νερού που υπάρχει εδώ και 1 εβδομάδα και κανείς δεν έρχεται να την επισκευάσει, ανάγκασαν τους κατοίκους του Χωρεμίου να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο στα φορτηγά και να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.

Ο σύλλογος και οι κάτοικοι του Χωρεμίου αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους και καλούν όλους τους αρμόδιους να συζητήσουν μαζί τους για να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα τους.!

Δείτε εδώ το έγγραφο που είχε στείλει ο σύλλογος πρίν από 1 χρόνο στην Νομαρχία Αρκαδίας, στον Δήμο Μεγαλόπολης , στην ΔΕΗ και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2009/08/blog-post_24.html 
 

Πηγή: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2010/08/blog-post_1404.html
όπου μπορείτε να δείτε και μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

 

 

 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση για συλλογικές συμβάσεις και ΟΜΕΔ
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ: ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΕΔ.


Το έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας, ολοκληρώθηκε χθές (29-7-10).

Χωρίς κανένα ενδοιασμό η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ουσιαστικά προχώρησε στην πραξικοπηματική αναστολή - κατάργηση του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του δημοκρατικά, διακομματικά και ομόφωνα κατοχυρωμένου συστήματος Μεσολάβησης - Διαιτησίας του ΟΜΕΔ (Ν. 1876/90), για τη διαμόρφωση των μισθών των εργαζομένων.

Το ρολόι γύρνά ακριβώς 55 χρόνια πίσω, και στην πράξη επαναφέρει σε ισχύ τον κατάπτυστο νόμο 3239/55, όπου Κυβέρνηση, εργοδότες και άλλοι «υπερθενικοί» τοποτηρητές, αποφασίζουν νομοθετικά για το αν και πόσες αυξήσεις θα παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Η επαίσχυντη διάταξη απαγόρευσης των αυξήσεων που τελικά νομοθέτησε η Κυβέρνηση για τον ιδιωτικό τομέα, έχει σημείο αναφοράς και την πρόσφατη ΕΓΣΣΕ, η οποία τελικά όπως αποδείχθηκε, διευκόλυνε την εφαρμογή του κατάπτυστου αντεργατικού Μνημονίου, βάζοντας στο γύψο τους μισθούς των εργαζομένων.

Μοναδική διέξοδος, είναι και παραμένει ο μαζικός, αλληλέγγυος, ενωτικός και ταξικά προσανατολισμένος διεκδικητικός αγώνας του συνόλου των εργαζομένων, για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας: σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε επιχείρηση και κλάδο.

Η εργατική τάξη μπορεί να καταργήσει το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.
Η οργάνωση, η συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση και η ταξική αλληλεγγύη μέσα από ταξικά, αυτόνομα και ενωτικά πρωτοβάθμια σωματεία, επανακτούν την σπουδαιότητά τους.
Αποτελούν μονόδρομο για την αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν θα περάσει.

Ο Σεπτέβρης της ΔΕΘ (11/9) και της Πανευρωπαϊκής εργατικής Απεργίας (29/9), πρέπει να είναι ο Σεπτέμβρης των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

 

 

 
Μπακασέτας: «Έχουμε γίνει μία οικογένεια»
Μετά το χθεσινό φιλικό παιχνίδι στο Αίγιο, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν σήμερα το πρωί στο γήπεδο και χωρισμένοι σε δύο γκρουπ ακολούθησαν το προπονητικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε γυμναστήριο και τρέξιμο.

Το χθεσινό πρόγραμμα, εκτός της φιλικής αναμέτρησης στο Αίγιο, είχε «οικογενειακό διπλό» με τους ποδοσφαιριστές που έμειναν στην Τρίπολη να αντιμετωπίζουν την ομάδα νέων του Αστέρα.

Οι «μεγάλοι» κέρδισαν με 3-1 έχοντας ως σκόρερ τους Ουντότζι, Τσουμάγκα, Ρομπέρτο, ενώ από από τους «μικρούς» σκόραρε ο Ρουμελιώτης.

Οι «διπλές» προπονήσεις επιστρέφουν από αύριο Τετάρτη στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Αστέρα, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα υπάρχει ρεπό στους ποδοσφαιριστές και το απόγευμα της ίδιας ημέρας το φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο (19.00).

Στις καλές και οικογενειακές σχέσεις του Αστέρα που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας, προστέθηκε ακόμα μία, αφού χθες η σύζυγος του Νίκου Αναστασόπουλου Αντωνία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και στη σημερινή προπόνηση όλοι οι άνθρωποι της ομάδας του ευχήθηκαν τα καλύτερα για τον διάδοχο.

Δεν προπονήθηκαν σήμερα:
- Ο Κρις που έκανε θεραπεία
- Ο Ριμκεβίτσιους που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και
- Ο Στεφανάκος, που έκανε θεραπεία και στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα

Στο μεταξύ, άλλαξε αντίπαλος στο φιλικό παιχνίδι της 11ης Αυγούστου, αφού αντί του Ασπρόπυργου, ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη τον Εθνικό Αστέρα.

Τέλος, μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας ένας από τους νεότερους παίκτες του Αστέρα, που σκόραρε και στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο, Τάσος Μπακασέτας δήλωσε: «Γίνεται μία πολύ καλή προετοιμασία φέτος στην ομάδα. Δουλέψαμε πολύ στον τομέα της φυσικής κατάστασης και γενικότερα σε όλους τους τομείς όπως είναι η τακτική. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι άριστες, υπάρχει ένα πολύ καλό το κλίμα με όλα τα παιδιά και πλέον έχουμε γίνει μία μεγάλη οικογένεια.

Όσον αφορά εμένα, θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου, να πάρω ευκαιρίες και μέσα από αυτές να δείξω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ περισσότερο.

Είναι σημαντικό για μένα ότι σκόραρα στο χθεσινό φιλικό, με βοηθάει ψυχολογικά. Αυτό συμβαίνει όμως με όλα τα γκολ ακόμα και αυτά που πετυχαίνω στις προπονήσεις.»


 

 

Νέα Αρκαδικού
Έφτασε στην Τρίπολη ο Στήβεν Λέβεν

Πιο γρήγορα και από ότι αρχικά είχε υποσχεθεί στους ανθρώπους του Αρκαδικού έφτασε στην Τρίπολη το μεγάλο μεταγραφικό όνομα της ομάδας Στήβεν Λέβεν, τον οποίο παρέλαβε χθες από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» άνθρωπος του συλλόγου και τον έφερε στο διαμέρισμά του.

Ο Στήβεν Λέβεν ήρθε τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της προετοιμασίας και ήδη είχε συνάντηση με τους παράγοντες της ομάδας (με τους οποίους γευμάτισε χθες το μεσημέρι), αλλά και τους δύο άμεσους συνεργάτες του Γιάννη Σμυρνιώτη, Μπάμπη Αλεξόπουλο και Γιάννη Καστρίτη.

Είναι από τις ελάχιστες φορές, αν όχι μοναδική φορά, στην ιστορία των μεταγραφών που το «βαρύ όνομα» των μεταγραφών έρχεται τρεις εβδομάδες νωρίτερα, προκειμένου να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και να ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις προκειμένου να είναι έτοιμος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Σε λίγες μέρες και ο Μίσκοβιτς

Δεν φτάνει που ήρθε στην Τρίπολη ο Λέβεν προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού στους φίλους του Αρκαδικού, σε λίγες μέρες φτάνει στην Αρκαδική πρωτεύουσα και ο Μίσκοβιτς, δείγμα του καλού χαρακτήρα και της προσωπικότητας των δύο κοινοτικών παικτών που θα ενισχύσουν φέτος τον Αρκαδικό στην προσπάθεια του στην Α2 κατηγορία.

Στις 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της προετοιμασίας του Αρκαδικού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ όλο το στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στην Τρίπολη.

Τέσσερις μεταγραφές στη γυναικεία ομάδα

Η γυναικεία ομάδα του Αρκαδικού αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, παίζοντας με νεαρά κορίτσια που ηλικιακά ανήκουν στις κατηγορίες κορασίδων και νεανίδων.

Εκτιμώντας αυτή την προσπάθεια και θέλοντας να βοηθήσουν τις νεαρές παίκτριες του συλλόγου, η διοίκηση του Αρκαδικού προχώρησε στην απόκτηση τεσσάρων παικτριών ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

Αναλυτικά οι τέσσερις μεταγραφές του Αρκαδικού είναι οι παρακάτω:
- Η Λία Μπαρουξή (από την Ασπίδα Ξάνθης)
- Η Χριστίνα Αρβανίτη (από Απόλλων Πατρών)
- Η Θεοδοσία Μπότη (από την ΦΕΑ) και
- Η Χριστίνα Κωτσιοπούλου (από την Άμιλλα)
-
Προπονήτρια της ομάδας παρέμεινε η Φωτούλα Βολονάκη, ενώ στόχος φέτος είναι να πρωταγωνιστήσει το γυναικείο τμήμα στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διεκδικώντας κάτι καλύτερο και περισσότερο από ότι πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, η διοίκηση της ομάδας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση χορηγών, ενώ προσπαθεί να ενεργοποιήσει κάποιους από τους γονείς των παικτριών προκειμένου να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στη λειτουργία του συλλόγου.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα