Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 02-08-2010

 

 

 

 
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ
Τελικά ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι πάνω κάτω 770.000. Σ’ αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι όλων των Υπουργείων και φορέων, Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Τ.Α. και γενικά αυτό που ονομάζουμε Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στον αριθμό δεν περιλαμβάνονται τα Ν.Π.Ι.Δ., δηλαδή οι επιχειρήσεις που ανήκουν στο Δημόσιο, που κατά πάγια αρχή «δεν ανήκουν στις Δημόσιες υπηρεσίες, γι’ αυτό άλλωστε έχουν δικό τους προϋπολογισμό και δική τους οικονομική αυτοτέλεια. Οι επιχειρήσεις αυτές Ο.Π.Α.Π., Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, Ελληνικά Πετρέλαια, Δ.Ε.Η. και άλλες κερδοφόρες ή ζημιογόνες - αλλά καταλαβαίνετε το άθροισμα είναι κερδοφόρες- εισηγμένες στο Χρηματιστήριο αξιών Αθηνών και υπάγονται σε Ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι Δημόσιοι μόνιμοι υπάλληλοι σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις είναι λιγότεροι σε σχέση με τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου. Έτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για Δημόσιο τομέα στον Ο.Τ.Ε. με θυγατρική του το Γερμανό! Και όμως με βάση το Υπουργείο Οικονομικών οι Υπάλληλοι του τομέα των Ν.Π.Ι.Δ. του Δημοσίου είναι λίγο πάνω από 100000 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών.

Άρα έχουμε Δημόσιο τομέα υπαλλήλων 770000 έως 1000000 ανθρώπους. Είναι μεγάλος ο αριθμός ή μικρός; Ένας ασφαλής δείκτης είναι το πηλίκο του αριθμού των Δημοσίων υπαλλήλων με τον συνολικό αριθμό κατοίκων της χώρας ή του ενεργού πληθυσμού (συνολικά εργαζομένων) της χώρας. Αυτός ο δείκτης συγκρίνεται με τις άλλες χώρες και δείχνει αν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι πολλοί ή λίγοι. Ξέρετε τι βγαίνει από τη σύγκριση; Ότι η Ελλάδα έχει λίγους Δημοσίους Υπαλλήλους. Το ξαναγράφω γιατί μας βομβάρδισαν οι πάσης φύσεως ειδικοί της Διοίκησης της πολιτικής και της οικονομίας της Ελλάδας.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι λίγοι!
Αυτός ο μύθος του μεγάλου, του σπάταλου, του άχρηστου Δημόσιου τομέα ας σταματήσει επιτέλους. Οι ισοπεδωτικές λογικές βοηθούν τους πονηρούς να επιβιώνουν σε βάρος των εργαζομένων και των επιχειρηματιών. Ας αποσαφηνίσετε τις έννοιες κύριοι και κυρίες των δελτίων ειδήσεων, των Κυριακάτικων εφημερίδων και των πάνελς της TV. «Το Κράτος περιέχει το Δημόσιο Τομέα, τον Ιδιωτικό Τομέα, τις κοινωνικές οργανώσεις. Όταν το Κράτος δεν πάει καλά φταίει κατά το 1/3 ή και λιγότερο ο Δημόσιος τομέας. Το Κράτος κυβερνάται από πολιτικούς, που δεν προέρχονται από το Δημόσιο τομέα, μάλλον από τον ιδιωτικό τομέα, ρυθμίζεται από νόμους που φτιάχνουν οι πολιτικοί και ψηφίζονται από τη Βουλή, η εξουσία των ΜΜΕ ανήκει στον Ιδιωτικό τομέα και πάνω από 60% του ΑΕΠ είναι business.

Φταίνε λοιπόν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι Μετακλητοί, οι Αορίστου χρόνου, οι Ορισμένου χρόνου, οι Ορισμένου έργου, οι 8μηνήτες, οι 5μηνήτες ή οι θανατοποινίτες αν το έλλειμμα της χώρας έγινε 30 δις το 2009; Δηλαδή περίμενε η Ελληνική κοινωνία το έλλειμμα 20 δις και οι Δημόσιοι υπάλληλοι είπαν όχι ρε φίλε θα πάρω άλλα 10 δις από την τσέπη του Κράτους και το έλλειμμα έγινε 30 δις; Και αν δεν γνωρίζετε διαίρεση ή αφαίρεση για να κάνουμε έναν πολλαπλασιασμό. Πόσοι είναι οι Δημόσιοι υπάλληλοι; Πόσα παίρνουν κατά μέσο όρο το μήνα; Πόσα το χρόνο; Τελικά τι βγάζουμε; Το πολύ 14 δις. Απίστευτο; Δηλαδή οι Δημόσιοι υπάλληλοι επιβαρύνουν την Ελλάδα 14 δις το χρόνο. Όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλάδας. Η μισθοδοσία των Δημοσίων υπαλλήλων είναι 14 δις. Θέλετε να συγκρίνουμε τον αριθμό των 14 δις με το σκάνδαλο του Βατοπαιδείου; Το χρέος του ΟΣΕ; Το σκάνδαλο των ομολόγων; Τα κέρδη μίας τράπεζας; Όλων των τραπεζών; Τη μεταγραφή του Ριέρα; Του Σισέ; Μήπως θέλετε να συγκρίνουμε τον αριθμό των 14 δις με τα χρέη προς τις εφορίες του Ιδιωτικού τομέα; Μήπως τα 30 δις που ψάχνουν και δεν τα βρίσκουν - ενώ έχουν ιδρώσει πολύ- είναι 2,5 φορές παραπάνω από τους μισθούς χρόνου όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων;

Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι δεν θα υπάρχει απάντηση στα παραπάνω νούμερα. Απλά ότι το Δημόσιο και το Κράτος είναι μεγάλο! Ενώ η Δανία έχει μικρό Κράτος. Όπως και η Σουηδία.
Σα δεν ντρέπεστε!

Άκης Χουζούρης
Master in Public Management
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
akis@pezodromos.gr

 

 

 
Ίδρυση Συλλόγου Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων
Την 22/6/2010 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας Νομού Αττικής, έλαβε χώρα η Ιδρυτική Συνέλευση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.).

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. αποτελεί ενιαίο και ενωτικό φορέα όλων των συνταξιοδοτηθέντων στελεχών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξάρτητα από βαθμό και προέλευση. Πρωταρχικός σκοπός της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ είναι η προστασία και βελτίωση των οικονομικών και των εν γένει κοινωνικών δικαιωμάτων των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. www.aneaed.gr  τόσο για το καταστατικό, όσο και για τους σκοπούς, τους στόχους και τις μέχρι τώρα δραστηριότητες της. Επίσης μπορούν να βρουν την αίτηση εγγραφής μέλους καθώς και οδηγίες εγγραφής.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης
Αξιωματικός ΠΝ ε.α.

 

 

 
Νέα Αστέρα
Προπόνηση το πρωί, φιλικό το απόγευμα

Μετά το Κυριακάτικο ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν σήμερα το πρωί στο προπονητικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε παιχνίδι τακτικής στο γήπεδο με ανάπτυξη παιχνιδιού από τα πλάγια και πολλές ταχύτητες.

To προπονητικό πρόγραμμα προετοιμασίας δεν αλλάζει και συνεχίζονται οι προπονήσεις, ακόμα και τις ημέρες των φιλικών παιχνιδιών, όπως ακριβώς είχε γίνει και στα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας με Πανιώνιο, Παναιγιάλειο, Ολυμπιακό, αλλά όπως έγινε και σήμερα, αφού το απόγευμα έχει προγραμματιστεί το φιλικό-ρεβάνς με τον Παναιγιάλειο.

Το μεσημέρι η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για το Αίγιο όπου σήμερα το απόγευμα (6.30 μ.μ.) θα διεξαχθεί το τέταρτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο.

Όσοι παίκτες δεν αγωνιστούν σήμερα το απόγευμα στο Αίγιο, θα μείνουν στην Τρίπολη για προπόνηση, ενώ θα παίξουν σε «οικογενειακό διπλό» με την ομάδα νέων του Αστέρα.

Δεν προπονήθηκαν σήμερα το πρωί οι:
- Ο Κρις που έκανε θεραπεία
- Ο Ριμκεβίτσιους που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και
- Ο Στεφανάκος, που έκανε θεραπεία και στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα

Τέλος, μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας ο παλιότερος παίκτης του Αστέρα Αντώνης Λαδάκης δήλωσε: «Υπάρχει πολύ κούραση στις καθημερινές προπονήσεις και όλοι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ανταπεξέλθουν στην κούραση.

Προσπαθούμε σε κάθε φιλικό να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να γνωριστούμε οι παλιοί με τους νέους παίκτες της ομάδας. Είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστώ ότι θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος»

Τα φιλικά των ακαδημιών

Έγιναν γνωστά τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας των δύο «μικρών» ομάδων του Αστέρα, των νέων (Κ-21) και των εφήβων (Κ-17) τα οποία αναλυτικά έχουν ως εξής:

Τετάρτη 4-8-2010: 17.45 Ατρόμητος-Αστέρας (Κ-21)
Σάββατο 7-8-2010: 18.00 Παναθηναικός-Αστέρας (Κ-21)
Σάββατο 7-8-2010: 18.00 Παναθηναικός-Αστέρας (Κ-17)
Τρίτη 10-8-2010: 18.00 Αστέρας-Παναρκαδικός (Κ-21)
Τετάρτη 11-8-2010: 18.00 Ατρόμητος-Αστέρας (Κ-17)
Τετάρτη 18-8-2010: 18.00 Αστέρας-Σπάρτη (Κ-21)
Τετάρτη 18-8-2010: 18.30 Πανιώνιος-Αστέρας (Κ-17)
Τετάρτη 25-8-2010: 18.00 Αστέρας-Σοφικό (Κ-21)
Σάββατο 28-8-2010: 18.30 Λουτράκι-Αστέρας (Κ-21)
Δευτέρα 30-8-2010: 18.00 Αστέρας-Πανιώνιος (Κ-17)

 

 

 
Στον Παναρκαδικό ο Κουλόπουλος
Τη δέκατη μεταγραφή του ανακοίνωσε χθες ο Παναρκαδικός, αφού απόκτησε με υποσχετική από τον Αστέρα το νεαρό επιθετικό Βαγγέλη Κουλόπουλο. Ο Κουλόπουλος γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1992 και πριν πάει στην ομάδα Νέων του Αστέρα αγωνίστηκε με τον Αστέρα Αρφαρών στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και αναμένεται να βοηθήσει στο χώρο της επιθετικής γραμμής. Πέρα από τις 10 μεταγραφές, η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται σε επαφές και με άλλους ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων πήραν μέρος και στο οικογενειακό διπλό της Κυριακής, όπου οι «μπλε» κέρδισαν τους πράσινους με 5-2.

Στο αγωνιστικό μέρος αύριο Τρίτη θα υπάρχει διπλή προπόνηση στις 7.00 το πρωί και στις 6.00 το απόγευμα, ενώ κανονίστηκε ακόμη ένα φιλικό για την Τετάρτη 18 Αυγούστου, με τον Παναρκαδικό να υποδέχεται την ΑΕΚ Άργους (Ομάδα Α’ Κατηγορία Αργολίδας).

 

 

 
Στην Τρίπολη ο Μαναβόπουλος
Ο πρώην παίκτης (και αρχηγός για να μην ξεχνιόμαστε) του Αρκαδικού (τα προηγούμενα τρία χρόνια) Σωκράτης Μαναβόπουλος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Τρίπολη για να χαλαρώσει μακριά από τη… βουή της πρωτεύουσας, αλλά και για να δει με την ευκαιρία φίλους που έκανε στο πέρασμα του από την Τρίπολη.

Ο Μαναβόπουλος μεταγράφηκε φέτος στην Ελευσίνα και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αρκαδικό στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Η Ελευσίνα θα ξεκινήσει προετοιμασία στις 9 Αυγούστου, πιο νωρίς από οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα