Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 27-07-2010

 

 

 

 

 
Σχέδιο ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Με πρωτοβουλία του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, η προγραμματισμένη σύσκεψη των κοινωνικών φορέων της περιοχής με θέμα τη διαμόρφωση του τοπικού σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Αρκαδία. Η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχιση της προσπάθειας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου στις 10.06.2010, όταν κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, ενώπιον του πρωθυπουργού, εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν τέτοιου είδους προγράμματα που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο υπάλληλο της κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ, κ. Ιωάννη Τυμπακιανάκη, για τα προγράμματα αυτά και τη διαδικασία που ακολουθείται για τη συγκρότησή τους. Η κυρία Ματούλα Παπούλια, στέλεχος της Μονάδας Συντονισμού και Παρακολούθησης Παρεμβάσεων ΕΚΤ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρείχε την απαραίτητη πληροφόρηση στους παρισταμένους, σχετικά με τις διάφορες κατηγορίες των προγραμμάτων αυτών, όπως τοπικά σχέδια για την ενίσχυση της απασχόλησης με εγγυημένες και υποχρεωτικές θέσεις εργασίας, προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης, προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησής τους.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της περιοχής που συμμετείχαν στη σύσκεψη, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και συμφώνησαν πως η εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων στο νομό θα έχει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Παρέθεσαν τις προτάσεις τους και αναφέρθηκαν εκτενώς στα χαρακτηριστικά και στα προβλήματα της περιοχής που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη συγκρότηση του σχεδίου παρέμβασης, ώστε, το τελευταίο, να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής και με την εφαρμογή του να αντιμετωπίζεται ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας και να τονώνεται η απασχόληση στην Αρκαδία.

Επόμενο βήμα στη διαδικασία συγκρότησης του σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Αρκαδία, είναι η υποβολή, εκ μέρους των κοινωνικών φορέων της περιοχής, ενός ολοκληρωμένου πακέτου προτάσεων - θέσεων προς επεξεργασία, που θα περιλαμβάνει μελέτη διάγνωσης αναγκών του νομού, σε ό,τι αφορά στην απασχόληση και στη συνέχεια, θα τύχει επεξεργασίας και εφαρμογής από τον ΟΑΕΔ. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, της ΔΕΗ και της ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Αρκαδίας, το συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο κ. Αθανάσιος Παπαδολιάς, (ΙΝΕ- ΓΣΕΕ).

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμα, ο κ. Μπαρούτσας Γεώργιος, Πρόεδρος ΤΕΔΚΑ, ο κ. Μπαξεβάνος Φίλιππος, εκπρόσωπος του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΔ, οι κ.κ. Αρβανιτάκης Αθανάσιος, Θεοδωρόπουλος Ιωάννης και Παράσχου Ματίνα ως εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, οι κ.κ. Γιαννίκος Δημήτρης και Δημητρόπουλος Γιώργος ως εκπρόσωποι της ΣΕΒΙΠΕΤ, οι κ.κ. Αλεξανδρής Σαράντος, Μανδρώνης Κωνσταντίνος, Μπόζιου Κωνσταντίνα, Παπαϊωάννου Αντώνης, ως εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, οι κ.κ. Στρατηγόπουλος Δημήτρης, Παπαδολιάς Αθανάσιος και Αποστολόπουλος Νίκος, ως εκπρόσωποι των ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ο κ. Λαμπρόπουλος Λάμπρος, Διευθυντής ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ο κ. Γίδης Κων/νος, Β’ Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, ο κ. Μπουντρούκας Ιωάννης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, η κυρία Αλεσσάνδρη Αγγέλα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού HELIOSPHERA και ο κ. Σαπαλίδης Στυλιανός, Διευθυντής Παραγωγής HELIOSPHERA.

 

 

 
Συνάντηση Ψυκτικών με Υφυπουργό Περιβάλλοντος

 

 

 
Νέα Δημητσάνας
Ενημερωθείτε για τα νέα της Δημητσάνας από το καλοκαιρινό φύλλο της εφημερίδας που είναι αναρτημένο στο site της Αδελφότητας Δημητσανιτών:

http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216

 

 

 

 
Αύριο το φιλικό με Παναιγιάλειο
Οι «διπλές» προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) μπήκαν από σήμερα και πάλι στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Αστέρα, με τις προπονήσεις να μη σταματάνε ακόμα και όταν η ομάδα κάνει φιλικά παιχνίδια.

Αυτό σημαίνει πώς και αύριο, ημέρα του πρώτου φιλικού παιχνιδιού στην Τρίπολη με τον Παναγιάλειο (7 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί κανονικά η πρωινή προπόνηση της ομάδας.

Μιλώντας για το αυριανό φιλικό παιχνίδι ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Θέλουμε να φύγει το μυαλό μας από τις προπονήσεις και να περάσουμε στο γήπεδο. Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά θέλουμε να δούμε το βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών και να βγάλουμε στο γήπεδο κάποια τεχνικά και τακτικά στοιχεία, αλλά και να αρχίζουμε να συμπληρώνουμε περισσότερο χρόνο.

Αν στο φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο κάθε παίκτης ήταν έτοιμος να αγωνιστεί για σαράντα πέντε λεπτά, τώρα μπορεί να ανεβάσουμε το χρόνο συμμετοχής στα εξήντα λεπτά.»

Επειδή και το Σάββατο θα γίνει ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι, η λογική που θα επικρατήσει από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι, πώς όσοι ποδοσφαιριστές αγωνιστούν αύριο για εξήντα λεπτά, στο επόμενο φιλικό θα αγωνιστούν για τριάντα λεπτά, ενώ αντίστροφα θα γίνει με όσους αγωνιστούν τριάντα λεπτά αύριο, το Σάββατο θα αγωνιστούν εξήντα λεπτά.

Μιλώντας στους παίκτες του, ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε συγχαρητήρια για τη συνολική συμπεριφορά τους, τόσο στο ξενοδοχείο κατά την διάρκεια παραμονής τους εκεί, όσο και στο γήπεδο με την καθημερινή τους προσπάθεια στις προπονήσεις.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε επιπλέον στους παίκτες του «πώς είμαστε σε καλό δρόμο, αν και είναι ακόμα νωρίς, αλλά θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Να θυμάστε πώς δεν μας ενδιαφέρει το τώρα, αλλά το μετά. Πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις. Χωρίς γκολ δεν υπάρχει επιτυχία.»

Επίσης, σε αιματολογικές εξετάσεις υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα.

Τέλος, το τμήμα διαχείρισης ειισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι :

- Εισιτήρια για τον φιλικό αγώνα της Τετάρτης 28 Ιουλίου 2010 με τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ, θα διατίθενται από το εκδοτήριο της Θύρας 1 από τις 5.00μμ έως τις 7.00μμ ώρα έναρξης του αγώνα.
- Τα εισιτήρια διαρκείας που έχουν ήδη προμηθευτεί οι φίλαθλοι της ομάδας ισχύουν κανονικά.
- Ταυτόχρονα με την διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα θα γίνεται και διάθεση εισιτηρίων διαρκείας στο εκδοτήριο της θύρας 1.

- Γενική είσοδος 5€.
* Για τον συγκεκριμένο αγώνα, η είσοδος όλων των φιλάθλων θα γίνει από τις πύλες της Θύρας 2.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από Επιμελητήριο

Λήξη 20-8-10

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Λήξη 3-9-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα