Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 26-07-2010

 

 

 

 
Ομιλία διοικητή Παναρκαδικού στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων
Στις εργασίες του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων, που άρχισαν την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010, συμμετείχε ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Στην πρωινή συνεδρία εισηγήθηκε το θέμα: «ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ»

« ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
Αγαπητοί συμπολίτες
Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου να ομιλεί σε τόσους πολλούς λαμπρούς επιστήμονες, σε διακεκριμένες παγκόσμιες και ελληνικές επιστημονικές προσωπικότητες, σε εκλεγμένους θεσμικούς εκπροσώπους της Αρκαδίας και της Περιφέρειας, στην αρκαδική ψυχή και στο μεγαλείο όλων των παρευρισκομένων.

Η σημερινή παρουσία σας δείχνει με τον πιο δυνατό τρόπο την ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα να συμβάλλουμε όλοι μαζί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Στην νέα πορεία αυτή έχουμε την τιμή και την τύχη εμπνευστής και δημιουργός να είναι ο άνθρωπος και επιστήμονας, ο ακούραστος συνεργάτης, Διοικητής της 6ης ΥΠΕ - Καθηγητής ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ. Ακόμη την τιμή και τη χαρά να βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Υποδιοικητή και φίλο μου, Αρκάδα ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΟΥΔΙΑ.

Αναλαμβάνοντας την διοίκηση, δεν παραλάβαμε Νοσοκομείο, ούτε μας υποδέχτηκε θεσμικά ως επιβάλλεται ο προηγούμενος Διοικητής. Έτσι με την βοήθεια των υπηρεσιών αρχίσαμε να καταγράφουμε οικόπεδα, κτίρια, εξοπλισμό, μέσα, προσωπικό, οικονομικά στοιχεία, αποθήκες με υλικά, φάρμακα, για να γνωρίσουμε τι ακριβώς καλούμαστε να διαχειρισθούμε. Παράλληλα έπρεπε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Αμέσως μας επισκέφτηκαν δεκάδες πολίτες με προβλήματα που τους είχε δημιουργήσει ο τρόπος λειτουργίας του Νοσοκομείου, δεκάδες προμηθευτές με αιτήματα να πληρωθούν οφειλές προηγούμενων ετών. Σιγά-σιγά αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε το πλήθος και το μέγεθος των προβλημάτων που κληρονομήσαμε. Ζητήσαμε την συνδρομή και βοήθεια μελών της απελθούσας διοίκησης με τα οποία συνεδριάσαμε 3 φορές για να διαχειρισθούμε επείγοντα τρέχοντα θέματα. Ευχαριστούμε και δημόσια τους κυρίους Σάσσαλο Κώστα, Παπούλια Δημήτρη, Χείλαρη Γιάννη για τη βοήθειά τους. Η νέα διοίκηση ορίστηκε στις 12-05-2010 και άρχισε να λειτουργεί δυναμικά, με σχεδιασμό για να υλοποιήσει την νέα πολιτική του Υπουργείου Υγείας. Ιεραρχήσαμε τα προβλήματα. Διαχειριζόμαστε καθημερινά λειτουργικές και διαχειριστικές κρίσεις, ταμειακή ανεπάρκεια, προμήθειες τεράστια χρέη κ.α.

Αντιμετωπίζουμε συνεχώς νέες κρίσεις όπως αυτή του μαγνητικού τομογράφου στην οποία κληθήκαμε να καταβάλλουμε άμεσα χρέος 1.300.000 ευρώ. Και δώσαμε λύση, ο Μαγνητικός Τομογράφος λειτουργεί και είμαστε σε στάδιο διαπραγμάτευσης με την μισθώτρια εταιρία για την σύναψη νέας σύμβασης 1-5 ετών.

Η λειτουργία στον ίδιο χώρο του 411 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, δεν βοηθά στην αποσυμφόρηση και ανάπτυξη του Νοσοκομείου. Η φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πτέρυγα της Νοσηλευτικής Σχολής, δίνει την αίσθηση στους πολίτες ότι ο χώρος που επισκέπτονται δεν είναι υγειονομικός, αλλά γενικά υπηρεσιακός. Παλαιότερες διοικήσεις εκτελούσαν έργα χωρίς άδεια. Η προηγούμενη μάλιστα επέτρεψε και εκτελούνται δύο (2) εργολαβίες για την αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση του Νοσοκομείου που με την παράλληλη λειτουργία του το απορύθμισαν και περιόρισαν τις υπηρεσίες που προσέφερε. Ταυτόχρονα η έλλειψη χώρων αναδιάταξε τις προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες και ταλαιπώρησε ακόμη περισσότερο ασθενείς και προσωπικό.

Η στέγαση και λειτουργία των Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών μακριά από την Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία, καθιστά προβληματική την λειτουργία και τον καθημερινό έλεγχο. Διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο ασθενείς πολίτες, αλλά και ένα Νοσοκομείο που νοσεί. Το ότι στέκεται ακόμη όρθιο οφείλεται στο προσωπικό του, στην ανοχή και βοήθεια της κοινωνίας και των πολιτών. Η κακοδιαχείριση και η κακοδιοίκηση έχει διαταράξει και τραυματίσει σοβαρά την θεσμική λειτουργία των υπηρεσιών και των οργάνων του Νοσοκομείου που μέχρι σήμερα παρέμειναν αδρανείς με σοβαρές επιπτώσεις στις Ιατρικές Υπηρεσίες. Συμβούλιο Κρίσης Γιατρών, Επιστημονικό Συμβούλιο, Επιτροπή Φαρμάκων, Επιτροπή Λοιμώξεων, Επιτροπές Προμηθειών, Διευθύνσεις και Τμήματα Υπηρεσιών, ιδιώτες εργολάβοι, τεχνικές εργασίες, καθαρισμός, κ.λ.π. όλα σε πλήρη αταξία και αποσυντονισμό. Η ορχήστρα πλέον φαλτσάρει, αν αφεθεί έτσι θα πάψει να ακούγεται, γιατί ο ήχος θα είναι απροσδιόριστος και ο ακροατής πλέον θα κουράζεται. Δεν λειτουργεί το διπλογραφικό σύστημα και η πληροφορική με αποτέλεσμα την δυσχέρεια διοίκησης και διακίνησης των αναγκαίων πληροφοριών. Στόχος μας τους επόμενους μήνες η ολοκλήρωση της λειτουργίας των αναγκαίων αυτών συστημάτων.

Σήμερα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει ανεπτυγμένες 185 κλίνες σε Κλινικές, 18 στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και 15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Λειτουργούν 2 Παθολογικές, 1 Καρδιολογική, 1 Παιδιατρική - Παιδοχειρουργική, 1 Νεφρολογικό Τμήμα, 1 Ογκολογικό Τμήμα 1 Πνευμονολογικό Ιατρείο, 1 Μονάδα Προώρων, 1 Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, 1 Μονάδα Εμφραγμάτων, 2 Χειρουργικές, 2 Ορθοπεδικές, 2 Μαιευτικές, 1 Ουρολογική, 1 Οφθαλμολογική, 1 ΩΡΛ 1 Νευροχειρουργική, 1 Γναθοχειρουργικό Τμήμα, 1 Βραχεία Μονάδα Παθολογικού, 1 Βραχεία Μονάδα Χειρουργικού.

Σήμερα στο Νοσοκομείο υπηρετούν 161 Γιατροί διαφόρων βαθμών ειδικοτήτων και ειδικευόμενων, 269 Νοσηλεύτριες και Νοσηλευτές, και 240 Διοικητικοί, Τεχνικοί και άλλοι. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο διαθέτει πολλά Κληροδοτήματα. Δεν αξιοποιήθηκαν με το δέοντα σεβασμό προς τους διαθέτες. Περιφρουρήσαμε νομικά ποσό 1.200.000,00 ευρώ σε εξάμηνη προθεσμιακή κατάθεση και συστήσαμε ειδικό και αποκλειστικό τμήμα για την καθημερινή παρακολούθηση της λειτουργίας τους και της βέλτιστης αξιοποίησης τους. Προχωρήσαμε σε μερική αναδιάρθρωση της Διοικητικής Υπηρεσίας, προκειμένου να λειτουργήσουμε σε ανεκτό επίπεδο. Εκπονήσαμε επιχειρησιακό σχεδιασμό 2010-2012 και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μεσοπρόθεσμα θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές για τη υποστήριξη των στόχων μας.

Προχωρούμε στη ένταξη προμηθειών μέσω του Κοινοτικού Προγράμματος ΕΣΠΑ 4 ασθενοφόρων, 1 κινητής μονάδας, 1 Αξονικού και 1 Μαγνητικού Τομογράφου και 1 πακέτου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού 3.000.000,00 ευρώ. Παράλληλα ζητούμε την ταχύτατη ολοκλήρωση των πορισμάτων των Επιθεωρητών Υγείας για τον Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό και τις μελέτες για την καθ ύψος προσθήκη του ΤΕΠ. Διερευνούμε την ένταξη μελέτης προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και την εκτέλεση του έργου μέσω ΕΣΠΑ για την δημιουργία Μικροβιολογικού, Αιμοδοσίας, νέων Χειρουργείων, Μ.Ε.Θ. και νέας νοσηλευτικής πτέρυγας, στην καθ΄ υψος προσθήκη του ΤΕΠ. Στο σημείο αυτό τονίζουμε την καταρχήν συμφωνία του Υπουργείου Αμυνας για την παραχώρηση νοσηλευτικής πτέρυγας για την αποσυμφόρηση από τα ράντζα στις Παθολογικές Κλινικές.

Αποφασίσαμε με την ΔΕΠΑΝΟΜ την αλλαγή θέσης κατασκευής του Ψυχιατρικού Τμήματος, μετά από μελέτη της και με ένταξη στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την καθολική θέση της κοινωνίας και των φορέων της Αρκαδίας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής προστίμου 52.000,00 ευρώ στην Πολεοδομία για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Ολοκληρώνονται σύντομα όλες οι δημοσιεύσεις διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών και φαρμάκων με γνώμονα την ελαχιστοποίηση του κόστους, σε αντίθεση με τα έως τώρα δεδομένα όπου το Νοσοκομείο προμηθευόταν υλικά με απευθείας αναθέσεις, χωρίς συμβάσεις.

Η κυβέρνηση πρόσφατα διακανόνισε χρέη των Νοσοκομείων προς τους προμηθευτές. Το Παναρκαδικό διακανόνισε μέχρι 31-12-2009 33.000.000,00 ευρώ. Από τα στοιχεία που διατηρούμε στο λογιστήριο μας το χρέος μας μέχρι 30-06-2010 ανέρχεται σε 7.340.000,00 ευρώ και οι βεβαιωμένες οφειλές 5.220.000,00. Το Νοσοκομείο έχει ετήσιο προϋπολογισμό και μισθοδοσία προσωπικού 45.000.000,00  περίπου. Από αυτά σχεδόν 22.5 εκατ. διοχετεύονται στην τοπική αγορά και ενισχύουν την τοπική ανάπτυξη καθιστώντας το Νοσοκομείο σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής αγοράς. Για την διερεύνηση τυχόν κρυφών χρεών αλλά και για την διαφάνεια θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις έργων και προμηθειών για να σταματήσει επί τέλους η σπατάλη, η κακοδιαχείριση, η διαφθορά στο χώρο της υγείας. Διαφάνεια παντού, φως παντού, νομιμότητα, θεσμική λειτουργία οργάνων, ανάληψη αποφάσεων και εκτέλεση πράξεων για την προσφορά υπηρεσιών υγείας κυρίως στους αδύνατους πολίτες που τόσο ανάγκη έχουν.

Η σημερινή παρουσία σας δείχνει με τον πιο δυνατό τρόπο την ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα να συμβάλλουμε όλοι μαζί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ως ένα ισχυρό Περιφερειακό Νοσοκομείο που θα συντονίζει όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και θα παρέχει υπηρεσίες για όλους τους πολίτες της νέας Περιφέρειας, που θα προκύψει με το νόμο «Καλλικράτης». Με νέες ειδικότητες ιατρών, λειτουργώντας συμπληρωματικά με τα άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας θα δέχεται σε δεύτερο στάδιο ασθενείς και θα αποτρέπει την διακομιδή τους σε μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών, προς ανακούφιση των ασθενών και των οικογενειών τους. Παράλληλα η μικρή απόσταση που μας χωρίζει από την Αθήνα και ο άριστος Ιατροτεχολογικός Εξοπλισμός που διαθέτει θα λειτουργεί ως κίνητρο για την πρόσκληση διακεκριμένων Καθηγητών της Ιατρικής και διακεκριμένων Ιατρών, προκειμένου να εκτελέσουν αλλά και να εκπαιδεύσουν νέους γιατρούς στις νέες τεχνολογίες και απαιτήσεις της σύγχρονης ιατρικής και της κοινωνίας. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο πρέπει να μετατραπεί σε υγειονομικό κέντρο της Πελοποννήσου.

Όραμά μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η ίδρυση Ιατρικής Νοσηλευτικής Σχολής, Γηροκομείου και άλλων υγειονομικών δράσεων, προκειμένου η Τρίπολη να αποτελέσει όχι μόνο γεωγραφικό κέντρο αλλά και περιφερειακό κέντρο ανάπτυξης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απανταχού Αρκάδες ομογενείς για την αγάπη τους για την ιδιαίτερη Πατρίδα και το Νοσοκομείο. Είναι πατριωτική και συγκινητική η προσφορά σας, να είστε όλοι καλά υγιείς με τις οικογένειες σας.»

 

 

 
ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Ένας νέος Σύλλογος δημιουργήθηκε μετά από αίτημα πολλών αγροτών της περιοχής για την διεκδίκηση των αιτημάτων και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των αγροτών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι αγρότες/αγρότισσες καλούνται να ανταποκριθούν.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες/αγρότισσες να συμμετάσχουν στην πρώτη Γενική Συνέλευση του νέου συλλόγου για την Εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 το απόγευμα ΩΡΑ 4:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Κ΄ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
(Η παλιά βιοτεχνική σχολή, κοντά στην πλατεία Φιλικών)
ΚΑΛΑΜΩΝ 113 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Για όποιον ενδιαφέρεται να βάλει υποψηφιότητα για τη Διοίκηση ή για να μάθει περισσότερες πληροφορίες η επικοινωνία γίνεται στο τηλ. 6970.880228

Η παρουσία των αγροτών και η συμμετοχή τους είναι σημαντική και απαραίτητη για την καλύτερη οργάνωση και εκπροσώπηση του κλάδου των αγροτών.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 
Εκδήλωση της «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»
Στα πλαίσια των στόχων της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ», θα πραγματοποιήσει στην Βλαχέρνα, την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010, και ώρα 21:00, συναυλία με τον Γιάννη Νικολάου από το γνωστό συγκρότημα «ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ» (συμμετέχει και η Πένυ Σκάρου) αφιερωμένη στο περιβάλλον και την προστασία του ορεινού όγκου του όρους Μαινάλου. (Είσοδος δωρεάν).

Λίγα λόγια για την «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ» ασχολείται με την διαφύλαξη και υπεράσπιση εν γένει του περιβάλλοντος και ιδία του Νομού Αρκαδίας, ειδικότερα δε της οροσειράς του Μαινάλου και του περιβάλλοντος αυτού χώρου και ασχολείται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών περί το όρος Μαίναλο, καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την επικοινωνία των κατοίκων και επισκεπτών του. H εταιρεία έχει επίσης σαν στόχο την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και προγραμμάτων και εθελοντικών δράσεων με αντικείμενο την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, την κατασκευή ή την επισκευή μονοπατιών, την επιδιόρθωση παραδοσιακών κατοικιών, την ανάδειξη των πλατειών, των αρχαιολογικών χώρων, των πηγών και εν γένει του φυσικού και αισθητικού πλούτου της περιοχής αλλά και την ανάπτυξη των πνευματικών πρωτοβουλιών και της δημόσιας έκφρασης των κατοίκων.

Το Δ.Σ. της «Αεί Μαίναλον» αποτελείται από τους:

1. Βασίλη Κουνέλη, δικηγόρο, Πρόεδρο της Αεί Μαίναλον
2. Νίκο Καβουρίνο, οικονομολόγο, Αντιπρόεδρο της Αεί Μαίναλον
3. Βασιλική Κολλίντζα, δικηγόρο
4. Αγγελική Πανοπούλου, κοινωνιολόγο
5. Λυκούργο Κουτσούγερα, ιδιωτικό υπάλληλο
6. Γιάννη Σακιώτη, πολιτικό επιστήμονα –διδάκτορα περιβαλλοντολόγο
7. Γεώργιο Παρασκευόπουλο, οικονομολόγο, Διευθυντή ΔΕΥΑΤ
8. Μιχάλη Προμπονά, πυρηνικό φυσικό, Πρόεδρο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας
9. Γεράσιμο Γαλιατσάτο, έμπορο
10. Διονύση Μαλούχο, μουσικό, διευθυντή του Εθνικού Ωδείου Καλαμάτας
11. Ανδρέα Γεωργακόπουλο, επιχειρηματία
12. Γιώργο Μάνθο, υπάλληλο του Υπ. Οικονομικών
13.Αργύρη Χαραλαμπόπουλο, τραπεζικό υπάλληλο
14.Τάσο Αναστασίου, πολιτικό επιστήμονα
15. Θανάση Καρούντζο, φαρμακοποιό, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης
16. Γιώργο Σταθόπουλο επικοινωνιολόγο
17. Γιώργο Καπλάνη, δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας

«ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Έδρα: Δήμος Λεβιδίου - N. Αρκαδίας
( παράρτημα Αθηνών: Ασκληπιού 36-10680-Αθήνα)
τηλ. 210.3644050-Fax: 210.3644059-6944.337960
www. mainalon.net

 

 

 
Ιστοσελίδα του Αττικού Ωδείου Τρίπολης
ΑΤΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
www.attikoodeiotripolis.gr
Ανεγνωρισμένο από το Κράτος
Αριθμός Υπουργικής Απόφασης 28218/1687
28ης Οκτωβρίου 18, Tel.-Fax. 2710223832
E-mail: gkatralis@ath.forthnet.gr
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Κατραλής
www.giorgos-katralis.gr

Από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010 ξεκίνησε η λειτουργία του επίσημου διαδικτυακού τόπου του Αττικού Ωδείου Τρίπολης στη διεύθυνση www.attikoodeiotripolis.gr
 
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ταυτότητα του Ωδείου, τους τομείς σπουδών, την πολιτιστική του δράση με δημοσιεύσεις εφημερίδων, video και ηχητικά αποσπάσματα από τις συναυλίες της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης είναι στη διάθεσή σας πληροφορίες για το διδακτικό προσωπικό, άρθρα και επιστημονικές μελέτες, λεπτομερής κατάλογος αποφοίτων με τους τίτλους σπουδών τους, τις διακρίσεις σπουδαστών μας σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ, καθώς και τους επιτυχόντες στα μουσικά τμήματα των Πανεπιστημίων.

Στην ένθετη σελίδα για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου Γιώργο Κατραλή υπάρχει λεπτομερής χρονολογικός κατάλογος των έργων του, κριτικές εφημερίδων, καθώς και ηχητικά αποσπάσματα και παρτιτούρες από συμφωνικά του έργα.

Στην ιστοσελίδα μας απολαύστε σε video τις επαγγελματικές ομάδες του Ωδείου, την Ομάδα Ελληνικής μουσικής, την Μπάντα rock MALFUNCTION, την ορχήστρα jazz και rock, την Ομάδα κλασικού ρεπερτορίου σε μοναδικές και αλησμόνητες συναυλίες-αφιερώματα. Επί πλέον υπάρχουν πολλά video και mp3 από την καθημερινότητα του Ωδείου και το διαφημιστικό spot της μεγάλης υπαίθριας συναυλίας στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου στις 3-9-2010 με την Μπάντα rock MALFUNCTION.

Η ιστοσελίδα μας σχεδιάστηκε από την Εταιρία PROMEDIA, Cineville center

 

 

 
Κρις: «Δουλεύουμε πολύ καλά στον Αστέρα»
Μετά την Κυριακάτικη ξεκούραση από το ρεπό που έδωσε ο Βαγγέλης Βλάχος, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ασκήσεις δύναμης, ταχύτητες και αρκετή τακτική στον αγωνιστικό χώρο.

Τα ευχάριστα της σημερινής ημέρας είναι πώς οι δύο Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές Ροτζέριο και Ρομπέρτο μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και μόνο ο Μανώλης Στεφανάκος ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας.

Οι «διπλές» προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) επανέρχονται στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Αστέρα από αύριο Τρίτη, με βασικό σημείο αναφοράς τις πολλές ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.

Ακόμα και την Τετάρτη, ημέρα του πρώτου φιλικού παιχνιδιού στην Τρίπολη με τον Παναγιάλειο (7 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί κανονικά η πρωινή προπόνηση της ομάδας.

Μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας και τη δουλειά που γίνεται στον Αστέρα μέχρι σήμερα, ο Κρις δήλωσε: «Όλα είναι πολύ καλά στην ομάδα. Οι συνθήκες προπόνησης, οι παίκτες που είναι και καλοί χαρακτήρες έξω από το γήπεδο και ήδη έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας. Μέχρι τώρα δουλεύουμε πολύ καλά στην προετοιμασία.

Πιστεύω πώς μπορούμε να κάνουμε μία καλή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε στο γήπεδο τους φίλους της ομάδας.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τον κόσμο στο γήπεδο, τον θέλουμε δίπλα μας, είναι ωραίο να μας συμπαραστέκεται σε κάθε παιχνίδι. Θα είμαστε ακόμα καλύτεροι ως παίκτες και ως ομάδα με αυτούς στο γήπεδο.»

Τέλος, η αποστολή του Αστέρα εγκατέλειψε το ξενοδοχείο στο Κάψια, το οποίο αποτέλεσε το… στρατηγείο της ομάδας για περίπου δύο εβδομάδες και οι ποδοσφαιριστές εγκαταστάθηκαν πάλι στα σπίτια τους στην Τρίπολη.


 

 

Ο Αρκαδικός πήρε Κόκκαλη και Προδρόμου
Ο Αρκαδικός έχει πάρει φόρα για τα καλά και η μία μεταγραφή φέρνει την άλλη, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ενίσχυση της ομάδας εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 προσθέτοντας αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις για τους φίλους της ομάδας.

Μετά την ανανέωση συνεργασίας λοιπόν, με τον Μύρωνα Παπαδάκη και τα μεταγραφικά «χτυπήματα» με τους Λέβεν, Μίσκοβιτς, Μόρφη, η διοίκηση της ομάδας με συντονισμένες και γρήγορες κινήσεις συμφώνησε με τον 25χρονο φόργουορντ Νίκο Κόκκαλη.

Ο Κόκκαλης έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στην Α2 με τη Ν. Ήστ και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους φόργουορντ της κατηγορίας, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με επιτυχία στο Περιστέρι, όπου πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 στην Α1 και τον Αμύντα, όπου αγωνίστηκε για πέντε συνεχόμενα χρόνια συνδέοντας το όνομα του με αρκετές επιτυχίες του συλλόγου.

Ο Κόκκαλης γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1985, έχει ύψος 1.98 και απειλεί το αντίπαλο καλάθι, τόσο με το πάντα αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ, όσο και μέσα από την ρακέτα με τις έξυπνες κινήσεις του και τις καλές τοποθετήσεις του.

Ο Κόκκαλης έχει ακόμα τέσσερις συμμετοχές με την εθνική νέων ανδρών σημειώνοντας συνολικά 15 πόντους. Ο πρώτος του αγώνας ήταν με αντίπαλο τη Ρωσία στις 13 Ιουνίου 2005 στο διεθνές τουρνουά της Μόσχας, όπου η εθνική μας έχασε 65-84 και ο νυν φόργουορντ του Αρκαδικού σημείωσε πέντε πόντους.

Τελευταίος του αγώνας με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν με αντίπαλο την Τσεχία στις 24 Ιουνίου 2005 σε διεθνές τουρνουά που έγινε στη Σύρο, με την εθνική μας να κερδίζει 87-74 και τον Κόκκαλη να σημειώνει δύο πόντους.

Στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ο Κόκκαλης είχε 302 πόντους σε 26 αγώνες (11,6 μο), ενώ είχε ακόμα 61% στις βολές, 65% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα, 109 ριμπάουντ, 24 ασίστς και 19 κλεψίματα.

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Αρκαδικού δεν σταματάνε εδώ, αφού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και άλλες επίσημες ανακοινώσεις για την απόκτηση παικτών, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ της ομάδας εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Κόκκαλης: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Αρκαδικό»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού ο 25χρονος παίκτης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Αρκαδικό και στην Τρίπολη. Αυτό που έπαιξε καθοριστικό λόγο στην μεταγραφή μου αυτή ήταν ότι με ήθελε πολύ ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος μου το έδειχνε σε κάθε επικοινωνία που είχαμε το διάστημα αυτό.

Αυτή η «πίεση» με βοήθησε να πάρω αυτή την απόφαση και να έρθω στον Αρκαδικό. Ο δικός μου προσωπικός στόχος συμβαδίζει με τους στόχους της ομάδας, την οποία θέλω να βοηθήσω να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Μπορεί να φεύγω από το σπίτι μου, αλλά θα έρθω σε μία πόλη που αγαπάει τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Εγώ που έπαιξα αντίπαλος με τον Αρκαδικό, γνωρίζω πόσο κοντά στην ομάδα είναι ο κόσμος. Τον θέλουμε δίπλα μας και υπόσχομαι από την πλευρά μου πώς θα προσπαθούμε σε κάθε αγωνιστική να του χαρίζουμε επιτυχίες.»

Ο Προδρόμου στον Αρκαδικό

Η διοίκηση του Αρκαδικού δεν σταματάει τις μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας και συνεχίζει τις ευχάριστες εκπλήξεις στους φίλους της ομάδας, αποκτώντας σήμερα τον 23χρονο γκάρντ Γιάννη Προδρόμου.

Αν ο Μόρφης γεννήθηκε ιστορική ημερομηνία για το μπάσκετ (14 Ιουνίου), τότε ο Προδρόμου γεννήθηκε την ιστορική χρονιά (1987) του αθλήματος, αφού εκείνο το καλοκαίρι η εθνική ανδρών κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Προδρόμου γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1987, έχει ύψος 1.96 και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Φίλιππο Βέροιας. Από την πρώτη του στιγμή στον Φίλιππο και παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Προδρόμου επαλήθευσε τη ρήση πώς «από μικρός φάνηκε πώς θα μεγαλώσει»

Έτσι, στη συνέχεια της καριέρας του ο Προδρόμου αγωνίστηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (Α1), με τον οποίο αγωνίστηκε και στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του FIBA EUROPE, την ΑΓΕ Χαλκίδας (Α2), τον Πανερυθραικό (Α2) και τα Τρίκαλα (Α1) πριν συμφωνήσει με τον Αρκαδικό. Εκτός της αγωνιστικής του αξίας, ο Προδρόμου κερδίζει τη συμπάθεια και εκτός γηπέδου, αφού πρόκειται για έναν πολύ καλό χαρακτήρα.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας με τα Τρίκαλα, ο Προδρόμου είχε σε 14 αγώνες 63% στις βολές και 36% στα δίποντα βοηθώντας πάρα πολύ στον αμυντικό τομέα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού ο Προδρόμου τόνισε: «Πάνω από όλα με κέρδισε η συμπεριφορά των ανθρώπων της διοίκησης και του προπονητή. Φάνηκε πώς σε αυτή την ομάδα υπάρχει ένα πλάνο, ένα όραμα για να φτάσει ψηλά. Η προσέγγιση της διοίκησης και του προπονητή έδειξε τον επαγγελματισμό τους, ένα στοιχείο που λείπει στις μέρες μας.

Οι άνθρωποι του Αρκαδικού απέδειξαν ότι είναι σοβαροί και ειδικά αυτές τις ημέρες, τις δύσκολα οικονομικά, απέδειξαν ότι είναι και φερέγγυοι.

Οι δικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς του Αρκαδικού, γιατί πιστεύω πώς ότι καλύτερο πετύχει η ομάδα, τόσο καλύτερο είναι και για μένα. Πιστεύω πώς μέσα από την ομαδική δουλειά θα φανεί και η δική μου δουλειά και πιστεύω επίσης πώς με πολύ καθημερινή δουλειά στο γήπεδο και συνέπεια σε αυτά που θα μας ζητήσει ο προπονητής, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

Για τον κόσμο, αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πώς όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, είναι πολύ σημαντική η παρουσία και η βοήθεια του στην προσπάθεια που θα κάνουμε στο γήπεδο.

Πιστεύω πώς ο Αρκαδικός θα είναι πιο έμπειρος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία για να παρουσιαστεί καλύτερος από πέρσι. Το δικό μου όνειρο είναι να ανέβει ο Αρκαδικός στην Α1 κατηγορία»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από Επιμελητήριο

Λήξη 20-8-10

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Λήξη 3-9-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα