Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 22-07-2010

 

 

 

 
Για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013
Η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Ο.Τ.Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι θεσμικές διαδικασίες για τα καθεστώτα ενισχύσεων της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 του Άξονα 3 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ)».

Συγκεκριμένα μετά την ανοιχτή δημόσια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στις 7/6/2010 στην Τρίπολη από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Π.Α.Α., το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εξέδωσε τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος, την Υ.Α. Λεπτομερειών 5360/2.07.2010 και την Κ.Υ.Α. 4424/2.06.2010, ενώ είναι σε ισχύ η Κ.Υ.Α. Αγροτουρισμού. Στο Πρόγραμμα εντάσσονται οι ακόλουθες δράσεις:

Ενισχυόμενες Δράσεις:
• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.
• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής.
• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (π.χ. εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
• Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων.
• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση.
• Βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για παραγωγή θερμότητας/ψύξης ή/και ηλεκτρισμού (όπως κεντρικά ηλιακά συστήματα, αξιοποίηση βιομάζας, γεωθερμικές εφαρμογές, φωτοβολταϊκά, κ.λ.π) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης καθώς και επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (στο κτιριακό κέλυφος ή/και στον Η/Μ εξοπλισμό) σε υφιστάμενες επιχειρήσεις
• Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας
• Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των
περιοχών

Περιοχές Εφαρμογής:
Περισσότερα...

 

 

 

 
Αύριο το πρώτο φιλικό με Πανιώνιο
Όπως ολοκληρώθηκαν τα φιλικά παιχνίδια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, με το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, έτσι θα ξεκινήσουν και τα φιλικά προετοιμασίας για την σαιζόν 2010-2011.

Αύριο Παρασκευή λοιπόν, ο Αστέρας θα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στη Νέα Σμύρνη αντιμετωπίζοντας τον Πανιώνιο (7.30 μ.μ.).

Μιλώντας για το παιχνίδι αυτό ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Αυτό είναι το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και σε αυτή την περίοδο θέλουμε να διαπιστώσουμε πόσο καλοί είμαστε στον τομέα της φυσικής κατάστασης και πόσα πράγματα έχουμε εμπεδώσει στα θέματα τακτικής»

Ο Έλληνας τεχνικός θα δώσει χρόνο συμμετοχής 45-60 λεπτά στους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού θεωρεί πώς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι το μάξιμουμ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας παίκτης σε φιλικό παιχνίδι.

Στο μεταξύ οι «διπλές» προπονήσεις συνεχίζονται και σήμερα, ενώ για το πρωί της Παρασκευής ο Βαγγέλης Βλάχος έχει προγραμματίσει άλλη μία προπόνηση, στην οποία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Το μεσημέρι της Παρασκευής, η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει για Αθήνα και το φιλικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη.

Κερ: «Πολύ οργανωμένη δουλειά»

Η χθεσινή κακοκαιρία που επικρατούσε στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης με την καταρρακτώδη βροχή, έδωσε τη θέση της στον αίθριο και ζεστό καιρό στην σημερινή πρωινή προπόνηση.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχύτητας και ταχυδύναμης, πολλά παιχνίδια με μπάλα, ασκήσεις τακτικής και τεχνικής, τρεις εναντίον τριών, συνεργασία σε μικρούς χώρους με μπάλα, ένας εναντίον εντός και τελειώματα φάσεων.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό φαίνεται από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας, όπου παρά την κούραση και το βαρύ πρόγραμμα που έχουν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν λείπουν τα πειράγματα μεταξύ τους.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν στην προετοιμασία της ομάδας, καθώς ο Τσικόντζι Ουντότζι μπήκε από χθες σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, ενώ ο Ροτζέριο με τον Μανώλη Στεφανάκο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία χωρίς η κατάσταση τους να εμπνέει ανησυχίες.

Μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας και τη δουλειά που γίνεται στον Αστέρα ο Σκωτσέζος Μαρκ Κερ δήλωσε: «Γίνεται μία πολύ καλά οργανωμένη δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας, όπου γνωρίζουμε το πρόγραμμα προετοιμασίας. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι καλές στην Τρίπολη, περνάω καλά στην ομάδα και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι πολύ καλό και με όλα τα παιδιά έχουμε πολύ καλές σχέσεις, ενώ βλέπω πώς όλοι έχουμε διάθεση να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά στο πρωτάθλημα, να έχουμε καλά αποτελέσματα και να έρθουν στο γήπεδο οι φίλοι της ομάδας. Τους θέλουμε στο γήπεδο και να νιώθεις τους φίλους της ομάδας στο πλευρό σου».


 

 

Νέο μεταγραφικό «χτύπημα» του Αρκαδικού
Μόρφης: «Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό»

Έναν παίκτη που γεννήθηκε σε μία ιστορική ημερομηνία για το ελληνικό μπάσκετ, στις 14 Ιουνίου (ημέρα κατάκτησης του πρώτου Ευρωμπάσκετ) 1985, τον Ευάγγελο Μόρφη απέκτησε ο Αρκαδικός, με τη διοίκηση να κάνει γρήγορες και ουσιαστικές κινήσεις για την απόκτηση του.
Όπως θα διαβάσετε στις παρακάτω γραμμές και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αρκαδικού έχει πετύχει αρκετά σημαντικά πράγματα στην μέχρι τώρα καριέρα του.
Ο Μόρφης έχει ύψος 1.95, παίζει στις θέσεις της περιφέρειας και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ όπως είναι ο Πανελλήνιος, το Περιστέρι, το Σπόρτιγκ, το ICBS και ο Αρχέλαος/Πιερικός, συνδυάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις το όνομα του με ανόδους.
Πρώτα στον Πανελλήνιο, όταν ανέβηκε η ομάδα από την Α2 στην Α1, στη συνέχεια στο Περιστέρι, όταν ανέβηκε από την Β’ Εθνική στην Α2 και τέλος, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 κατηγορία με τον Αρχέλαο/Πιερικό.
Ο Μόρφης έχει συμμετάσχει στις εθνικές παίδων (15 συμμετοχές-31 πόντους) και νέων (13 συμμετοχές-28 πόντους), έχοντας ως κορυφαία στιγμή με τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που έγινε το 2005 στην Αργεντινή.
Μέλος των εθνικών ομάδων για κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια, ο Μόρφης έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική παίδων στις 23 Μαρτίου 2001 με αντίπαλο την Γερμανία στη Χαιδεμβέργη, όπου η εθνική μας κέρδισε 87-60 και ο νυν πλευμέηκερ του Αρκαδικού είχε σημειώσει τέσσερις πόντους.
Τελευταίος του αγώνας ήταν με την ομάδα των νέων ανδρών, με αντίπαλο τη Λιθουανία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου η εθνική μας λύγισε στα τελευταία δευτερόλεπτα χάνοντας 63-65 στις 14 Αυγούστου 2005.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού ο Μόρφης υπογράμμισε: «Στον Αρκαδικό ήρθα για αρκετούς λόγους. Πρώτον, το ότι η ομάδα πήγε καλά στην Α2 κατηγορία και θέλει να πάει και φέτος. Μου έδειξε πώς είναι μία ομάδα με στόχους και αυτό μετράει πολύ. Δεύτερον, γιατί ο Αρκαδικός είναι μία φερέγγυα ομάδα. Τρίτον, γιατί μου μίλησε ωραία ο προπονητής και έδειξε ότι με θέλει, ενώ με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους και οι άνθρωποι της διοίκησης.
Από την πλευρά μου, θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην προπόνηση και φυσικά στα παιχνίδια πρωταθλήματος, προκειμένου να πετύχει ο Αρκαδικός τους στόχους που έχει θέσει.
Γνωρίζω πώς το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης γεμίζει από τους φίλους της ομάδας σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι ένα παραπάνω κίνητρο για να παίξεις καλύτερα και μέσα από τα αποτελέσματα της ομάδας, πιστεύω να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από Επιμελητήριο

Λήξη 20-8-10

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Λήξη 3-9-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα