Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 20-07-2010

 

 

 

 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας με όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και την επιτόπου συζήτηση των προβλημάτων που τις απασχολούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, θα πραγματοποιήσει επιχειρηματική συνάντηση τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 στις 8.00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Τα θέματα της ημερίδας είναι:
1. Παρουσίαση των δράσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της περιοχής και ειδικότερα

1.1 Παρουσίαση Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών
1.2 Παρουσίαση και δράσεις της αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «ΑΓΑΠΗΝΩΡΑ»
1.3. Παρουσίαση και δράσεις του δικτύου Enterprise Europe Network
1.4 Παρουσίαση και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ- LEONARDO κ.λ.π)
1.5. Συζήτηση και διάλογος για τα τοπικά προβλήματα της περιοχής με τους συμμετέχοντες

 

 

 
Κάλεσμα Μαντίνειων πολιτών
 Φίλες και Φίλοι Μαντίνειοι,

Σας καλούμε στη συγκρότηση – ίδρυση ενός Φορέα / μιάς Κίνησης Μαντίνειων πολιτών – δημοτών, των οποίων πρώτιστη έγνοια, φροντίδα και δραστηριότητα θα είναι η ενεργός και συλλογική συμμετοχή τους στα του Οίκου τους / στα του Δήμου τους.

Το ραντεβού μας είναι :
Την Τετάρτη στις 21 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης

Ενεργοί Μαντίνειοι πολίτες - δημότες

 

 

 
Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από Επιμελητήριο
Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών

• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο
Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση Λαφαζάνη για την απελευθέρωση των Σιδηροδρομικών μεταφορών
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Οικονομικών
-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: Η απελευθέρωση των Σιδηροδρομικών μεταφορών οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση τον ΟΣΕ και την παράδοσή του στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Κομισιόν προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά 13 χωρών (Αυστρία, Τσεχία, Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία), για την μη απελευθέρωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Ως αιτία της προσφυγής της Επιτροπής κατά των ανωτέρω χωρών αναφέρεται το γεγονός ότι δεν έχουν επιλυθεί σοβαρά προβλήματα για το άνοιγμα των σιδηροδρομικών αγορών στον ανταγωνισμό. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν, επίσης, ότι μετά από λεπτομερείς έρευνες σχετικά με την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας σε κάθε κράτος μέλος, η Επιτροπή κίνησε διαδικασίες παράβασης, τον Ιούνιο του 2008 και για άλλα 11 κράτη, δηλαδή σε 24 συνολικά κράτη μέλη.

Είναι ολοφάνερο από τα παραπάνω, ότι οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι καθόλου «πρόθυμες» να «εκποιήσουν» τις τόσο σημαντικές (κοινωνικά, ενεργειακά, περιβαλλοντικά και οικονομικά) δημόσιες σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξή τους. Μερικές μάλιστα (Γαλλία, Γερμανία κ.ά) επεκτείνουν τη σιδηροδρομική τους δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερα...

 

 

 
Παρουσίαση βιβλίου «Τα άνθη στην Αρχαία Ελλάδα»
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεσσήνης

Το Σάββατο 24 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Βούλας Λαμπροπούλου, καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Τα άνθη στην Αρχαία Ελλάδα»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Στρατηγός Αθανάσιος Δασκαρόλης» στη Μεσσήνη.
Το βιβλίο θα προλογίσει ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Μεσσήνης κος Ιωάννης Πλατάρος.


 

 

Φορτούνης: «Έκανα άλμα στην καριέρα μου»
Οι «διπλές» προπονήσεις είναι στο καθημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας του Αστέρα και σήμερα το πρωί, προστέθηκε άλλη μία δυνατή προπόνηση με ένταση σε όλη τη διάρκεια της.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και συνέχισαν με πολύ τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης με όργανα στον αγωνιστικό χώρο.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Γιάννης Σεντεμέντες, ενώ θεραπεία ακολούθησαν σήμερα το πρωί οι Ουντότζι, Ροτζέριο, οι οποίοι αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης τις επόμενες ημέρες.

Οι προπονήσεις θα είναι «διπλές» μέχρι και την Πέμπτη, ενώ και την Παρασκευή, μέρα του πρώτου φιλικού παιχνιδιού (στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο) ο Βαγγέλης Βλάχος έχει προγραμματίσει πρωινή προπόνηση στο γήπεδο.

Η δουλειά συνεχίζεται με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν καθημερινά, αλλά την ίδια στιγμή και το «οικογενειακό» κλίμα στην ομάδα γίνεται ολοένα και καλύτερο, με τελευταία περίπτωση τα χθεσινά γενέθλια του άμεσου συνεργάτη του Βαγγέλη Βλάχου, Νίκου Κοτσοβού, ο οποίος κέρασε στο ξενοδοχείο γλυκά όλο το τιμ του Αστέρα

Μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας και τη δουλειά που γίνεται στον Αστέρα ο νεαρός Κώστας Φορτούνης, που θεωρείται ένα από τους ανερχόμενους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές δήλωσε: «Μέχρι τώρα δουλεύουμε πολύ καλά και σοβαρά από την αρχή της προετοιμασίας. Όλα τα παιδιά δουλεύουν πολύ καλά και δίνουν το 100% καθημερινά στις προπονήσεις, διεκδικώντας μία θέση στην ομάδα.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, αφού όλοι οι άνθρωποι της ομάδας είναι άψογοι στη συμπεριφορά τους και βοηθάνε τους «νέους» παίκτες να ενσωματωθούν σε αυτή. Όλοι οι «παλιοί» παίκτες της ομάδας έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο και εμείς οι «νέοι» μαθαίνουμε πολλά χρήσιμα πράγματα από αυτούς.

Στον Αστέρα ήρθα γιατί με κέρδισε ο τρόπος προσέγγισης, ενώ είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες. Σίγουρα θεωρώ πώς έκανα ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα μου και θα προσπαθήσω σιγά-σιγά να πάρω τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν.

Θα δουλέψω σκληρά για αυτό, καθώς η ομάδα διαθέτει πολύ καλές αθλητικές εγκαταστάσεις, που βοηθάνε τον παίκτη να ενσωματωθεί καλύτερα και να μπει πιο γρήγορα στο κλίμα».

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας νέων (Κ-21) με «διπλές» προπονήσεις επίσης, ενώ την Δευτέρα 26 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της εφηβικής ομάδας (Κ-17) του Αστέρα.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Λήξη 3-9-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα