Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 19-07-2010

 

 

 

 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για εξαγορές και συγχωνεύσεις
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ;

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενημερώθηκαν για τις προτάσεις των εργαζομένων και συζήτησαν μαζί τους τα βασικά σημεία των προτάσεων των Οικολόγων Πράσινων για το πιστωτικό σύστημα και το ρόλο του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, ως εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων:

«Τρία πράγματα είναι σήμερα βασικά για το ρόλο του τραπεζικού τομέα:
• Το δημόσιο χρήμα που με μεγάλες θυσίες των πολιτών στηρίζει σήμερα τις τράπεζες, να εκτρέπεται τουλάχιστον προς την κοινωνία, ως ευνοϊκή χρηματοδότηση των μικρών και μεγάλων επενδύσεων που χρειαζόμαστε για ταυτόχρονη έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.
• Να έχουμε βιώσιμα πιστωτικά ιδρύματα, όχι τράπεζες μαμούθ που θα συμπαρασύρουν ολόκληρη την οικονομία σε περίπτωση που κλυδωνιστούν.
• Δίπλα στις ιδιωτικές τράπεζες, να υπάρχει και ένας δημόσιος ή και κοινωνικός πιστωτικός τομέας, με αυξημένη κοινωνική ευθύνη, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στόχους όπως συμβαίνει με τα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια στις περισσότερες χώρες, με πραγματική διαφάνεια, χωρίς κομματικές ή πελατειακές σκοπιμότητες.
Η κυβέρνηση ας πάψει να κρύβεται πίσω από την πρόταση εξαγοράς: Δεν αρκεί να κινείται το χρήμα, έχει σημασία και σε ποια κατεύθυνση μας κινεί όλους».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Αναλυτικότερα:
Με την κάλυψη της κυβέρνησης η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η πρόταση είναι πρόωρη και βεβιασμένη και δεν μπορεί να αξιολογηθεί πραγματικά πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από τις «δοκιμές κόπωσης» που γίνονται αυτή την εποχή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε στρατηγική αντίθεση με την πίεση για συγχωνεύσεις και εξαγορές τραπεζών. Η πρόσφατη κρίση έδειξε ότι το μεγάλο μέγεθος όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα αλλά οδηγεί τις διοικήσεις να πάρουν μεγάλα ρίσκα θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία. Αντίθετα ένα τραπεζικό σύστημα με σχετικά μικρές τράπεζες που διατηρούν στενότερες σχέσεις με τους πελάτες τους, μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο από λίγες γιγάντιες που η κατάρρευση τους μπορεί να διαλύσει οικονομίες.

Η Αγροτική τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι τράπεζες με ειδική αποστολή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, που πρέπει να ενισχυθούν αντί να ενσωματωθούν σε μια μεγάλη εμπορική τράπεζα. Η Αγροτική έχει αναλάβει να διασφαλίζει την χρηματοδότηση της αγροτικής δραστηριότητας ενώ ρόλος του Τ.Τ. είναι να απευθύνεται σε μικροκαταθέτες προωθώντας την αποταμίευση στηρίζοντας παράλληλα την οικονομική εξέλιξη με χρηματοδοτώντας μερικά από τα πιο σημαντικά κοινωφελή έργα στη διάρκεια της ιστορίας του.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι ο ρόλος και των 2 αυτών τραπεζών πρέπει να ενισχυθεί στηρίζοντας:
• τις αγροτικές δραστηριότητες με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και ιδίως της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας καθώς και πρακτικών φιλικών στο περιβάλλον.
• Τα πιο φτωχά νοικοκυριά να σταθούν στα πόδια τους με μικροδάνεια για παραγωγικές δραστηριότητες, στα πρότυπα της ιταλικής Ηθικής Τράπεζας.
• τη χρηματοδότηση νοικοκυριών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους
• την πράσινη καινοτομία για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης ενισχύοντας τη στροφή στην πράσινη οικονομία και τη βιωσιμότητα (οικονομική, κοινωνική περιβαλλοντική).

Παρ’ ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει και φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες, αυτές παραμένουν μικρές, στα πλαίσια της διαμόρφωσης ενός προφίλ κοινωνικού και περιβαλλοντικού και δεν επηρεάζουν τον πυρήνα της λειτουργίας της που είναι ο ίδιος με τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους του ΤΤ στην προσπάθεια διατήρησης και ανάπτυξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του οργανισμού, που το έχουν κάνει μια βιώσιμη τράπεζα με υγιή οικονομική κατάσταση και με πολλά να προσφέρει στην υπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 

 
Ερώτηση Λαφαζάνη για τα δάνεια
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
την κα Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας
και τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδας

ΘΕΜΑ: Τα δάνεια πνίγουν τα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απόλυτη ανάγκη μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που θα αφορά ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου (βλ. Τα Νέα 19/07/2010) 480.000 νοικοκυριά καθυστερούν ένα έως τρεις μήνες να πληρώσουν τη δόση των δανείων τους, ενώ επιπλέον 40.000 νοικοκυριά έχουν σταματήσει οριστικά την αποπληρωμή των οφειλών τους. Η ίδια, περίπου εικόνα κυριαρχεί και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους πολύ μικρούς επαγγελματίες με τα δάνεια αυτών των κατηγοριών που έχουν κτυπήσει «κόκκινο», να καλπάζουν.

Η κατάσταση αυτή, η οποία οδηγεί σε απόγνωση μεγάλο μέρος –ίσως το μεγαλύτερο- της ελληνικής κοινωνίας, προκύπτει ως άμεση συνέπεια των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης και των «νεοαποικιοκρατών» της Τρόικα αλά και των ληστρικών επιλογών των Τραπεζών σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ευνοϊκή στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ενδεχόμενο εκποίησης και λαφυραγώγησης τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο όπως η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) – βλέπε πρόταση Μ. Σάλλα- όχι μόνο δεν απαντά σε κανένα από τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν προκληθεί αλλά και αν υλοποιηθεί θα επιδεινώσει αφόρητα την τραπεζική ληστεία και τις τάσεις χρεωκοπίας νοικοκυριών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Αυτή την ώρα ο τόπος έχει απόλυτη ανάγκη την άμεση απεμπλοκή από τον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ και τη ριζοσπαστική, χωρίς όρους, επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά πρώτη προτεραιότητα η άμεση και συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με ριζοσπαστικά μέτρα που θα αφορούν ευάλωτα νοικοκυριά, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τους μικρούς επαγγελματίες και τη μικρομεσαία αγροτιά. Προϋπόθεση για όλα αυτά δεν είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, αλλά η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίησή του, προκειμένου να καταστεί το επίκεντρο μιας νέας αποκλειστικά αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται ο/η κ.κ. Υπουργοί:

1. Τι προτίθενται να πράξουν για να ανακουφίσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες χειμαζόμενους δανειολήπτες, οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται;

2. Σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα σε μια ριζοσπαστική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την άμεση διαγραφή σημαντικού μέρους έως και του συνόλου των χρεών και των τόκων για τις ασθενέστερες κοινωνικές κατηγορίες, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τους μικρούς επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες;

3. Σκοπεύει να ματαιώσει κάθε σκέψη και απόπειρα για την περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και του Τ.Τ.;

4. Έχουν μελετήσει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ στην αγροτική παραγωγή, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και στους αγρότες; Επιδιώκουν, μήπως, τη δήμευση των αγροκτημάτων δεκάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων αγροτών και τη συγκέντρωση της αγροτικής γης σε μεγάλα ιδιωτικά τραπεζικά συμφέροντα;

5. Εξετάζουν το ενδεχόμενο εθνικοποίησης-κοινωνικοποίησης των τραπεζών, που συνιστά την πλέον θεμελιώδη προϋπόθεση μιας νέας προοδευτικής πορείας ανάπτυξης, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και διεξόδου από την κρίση;

Ο ερωτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 

Ντεγκρά: «Πάνω από όλα η ομάδα»
Μετά τη χθεσινή απογευματινή ξεκούραση, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν σήμερα το πρωί στις προπονήσεις, με το πρόγραμμα να συνεχίζει είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, περιλαμβάνοντας πολλές ασκήσεις φυσικής κατάστασης στον αγωνιστικό χώρο.

Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν σήμερα το πρωί οι Ουντότζι, Ροτζέριο, Σεντεμέντες, οι οποίοι αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και πάλι τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή ο Πορτογάλος Κρις μπήκε με τη σειρά του σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, ενώ μαζί με τον Ρούμπιλ έκαναν έξτρα τρέξιμο προκειμένου να καλύψουν το «χαμένο έδαφος» στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Μέρα με τη μέρα εδραιώνεται το σωστό της απόφασης να γίνει φέτος η προετοιμασία στην Τρίπολη, αφού οι συνθήκες είναι ιδανικές και ο Αστέρας διαθέτει πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο.

Μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας και τη δουλειά που γίνεται στον Αστέρα μέχρι σήμερα, για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο ο Ματίας Ντεγκρά δήλωσε: «Μέχρι τώρα δουλεύουμε πολύ καλά στην προετοιμασία. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και είναι πολύ σημαντικό πώς έχουμε δέσει αρκετά γρήγορα σαν ομάδα.

Εμείς οι «παλιοί» πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους παίκτες τι σημαίνει Αστέρας, τι στόχους έχει και πιστεύω πώς αν προχωρήσουμε όλοι μαζί δεμένοι σαν μία οικογένεια θα πάμε καλά στο πρωτάθλημα.

Δεν έχουμε παίξει ακόμα φιλικά παιχνίδια, την Παρασκευή είναι το πρώτο, αλλά βλέπω ότι οι νέοι παίκτες είναι καλοί και μέχρι τώρα έχουν δείξει καλά στοιχεία.

Πρώτος στόχος μου είναι να παίξω καλά, αλλά πάνω από όλα είναι η ομάδα. Αυτό είναι σημαντικό. Να πάει καλά η ομάδα. Ο Αστέρας κάθε χρόνο μεγαλώνει το όνομα του και καθιερώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά και να τον πάμε ψηλά στο πρωτάθλημα.

Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο γήπεδο, τον θέλουμε δίπλα μας, είναι ωραίο να παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δουλέψουμε σωστά και σκληρά για να καταφέρουμε το καλύτερο για τον Αστέρα.»

Οι «διπλές» προπονήσεις επανέρχονται στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Αστέρα, με την επόμενη να γίνεται σήμερα το απόγευμα (6.30 μ.μ.) με βασικό σημείο αναφοράς τις πολλές ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Λήξη 3-9-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα