Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 16-07-2010

 

 

 

 

 
Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Γορτυνίας
Παρά τις εξαγγελίες για σεβασμό και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία διαμόρφωσης του νέου χάρτη αλλά και των αρμοδιοτήτων Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, ο «Καλλικράτης» ψηφίστηκε ως αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει τις αγορές κυρίαρχες στη διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Έτσι λοιπόν συνδέθηκε άμεσα ως μέτρο που απαντά στα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και του δημοσιονομικού χρέους και όχι ως αυτοδιοικητικός θεσμός.

Η διαβούλευση με τους πολίτες και τα θεσμικά όργανα έγινε «διαδούλευση». Η άμεση δημοκρατία και η δυνατότητα του πολίτη να διεισδύει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων φιλτράρεται και μετατρέπεται σε αντιπροσωπευτική. Το εκλογικό σύστημα εξυπηρετεί τον αποκλεισμό των αυτοδιοικητικών παρεμβάσεων και ενισχύει το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Ουσιαστικά καταργείται η αυτοδιοίκηση και στη θέση της δημιουργούνται διοικητικές περιφέρειες που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των αναγκών της κεντρικής διοίκησης.

Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα με την περικοπή κοινωνικών πόρων και κατακτήσεων, μείωση των κρατικών επενδύσεων, διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας με τα άδικα, σκληρά, μονόπλευρα και αντιαναποτελεσματικά μέτρα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των όρων διαβίωσης στην περιοχή μας και στον αφανισμό των χωριών μας οικονομικά και κοινωνικά.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα χρειάζονται δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές με ήθος και κύρος που στην πράξη θα υπερασπιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση και θα πάρουν πρωτοβουλίες για την ανατροπή των αντικοινωνικών και άδικων μέτρων και θα χαράξουν μια διαφορετική πορεία μέσα από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Γορτυνίας.

Ενισχύοντας την άμεση δημοκρατία με λαϊκές συνελεύσεις ανά χωριό:

Με προϋπολογισμό που θα φέρει τη σφραγίδα της συμμετοχής των πολιτών.
Με κοινωνικά προτάγματα και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Με σεβασμό στο περιβάλλον.
Με ανάδειξη και διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου.
Με τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.
Με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ασφάλιση, στον πολιτισμό.
Με την ανάπτυξη της περιοχής από τους κατοίκους για τους κατοίκους.
Με ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Με τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη δημιουργική και κοινωνική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
Με την καθημερινή διευκόλυνση, μέσω υποδομών, των πολιτών στις επαγγελματικές τους ανάγκες.

Ουσιαστικά χρειάζεται στο προσκήνιο να έρθουν νέες δυνάμεις και άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τη σημερινή πραγματικότητα.
Καλούμε όσους και όσες πιστεύουν στην ανάγκη όλα τα παραπάνω να πάρουν σάρκα και οστά, μέσα από το όραμα μιας αναγεννημένης και σύγχρονης Γορτυνίας, να συστρατευτούμε για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου και να υποδείξουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τους ανθρώπους που θα αναλάβουν να το υπερασπιστούν, να το εκπροσωπήσουν και υλοποιήσουν.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης στη Γορτυνία
Υπεύθυνος Πέτρος Ζούνης δημοτικός σύμβουλος Τροπαίων

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
Α.Π.13251/16.07.2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς:
και τις κες Υπουργούς:
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ)
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Περιοχές του «Οικολογικού Πάρκου Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού» κινδυνεύουν με οικοδόμηση, με ευθύνη των Υπουργών Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης

...

Ερωτώνται οι κες Υπουργοί:

1. Για ποιο λόγο δεν υπογράφεται η ΚΥΑ έτσι ώστε να διασφαλιστεί η οικολογική ακεραιότητα του συνόλου της περιοχής και ιδιαιτέρως, στη φάση αυτή, του υγροτόπου Μουστού;
2. Είναι στις προθέσεις τους να υπογράψουν την ΚΥΑ άμεσα και πριν την εκπνοή της παράτασης της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών γύρω από τον Υγρότοπο Μουστού; Περισσότερα...

 

 

 
«Γάμος ά λα Ελληνικά» Για πρώτη φορά γερμανικός θίασος στον Τυρό
«Γάμος ά λα Ελληνικά» είναι μια θεατρικά ερμηνεία του γνωστού κινηματογραφικού έργου «My big fat Greek Wedding». Σε αντίθεση με το κινηματογραφικό έργο των ΗΠΑ διηγείται στην θεατρική παράσταση η ιστορία της Τούλας (Anja Papendorf), κόρης του Κώστα Πορτοκάλου, η οποία ερωτεύεται, προς έξαψη όλης της οικογένειας της, τον Γερμανό δάσκαλο Γιάν (Nikolas Papendorf). Η οικογένεια προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αποτρέψει από αυτή την έμμονη ιδέα, δηλαδή του
γάμου. Γιατί η σκέψη και μόνο, να παντρευτεί μια Ελληνίδα έναν ξένο, και δη «χορτοφάγο», κάνει όλους τους συγγενείς της κοπέλας να χάσουν τον ειρμό της ζωής τους. Ακόμα και η βάπτιση του γαμπρού σε ορθόδοξο χριστιανό δεν φέρνει τη λύση στην εξεγερμένη οικογένεια, ούτε μετριάζει την αντίθεσή της...

Η παράσταση θα δοθεί στις 26 Ιουλίου 2010, 9.30 το βράδυ στα Σαπουνακαίικα (Δήμος Τυρού) στη Βρύση τού Δικαίου.

Είσοδος μαζί με μεζέδες και ποτό 5 €

Περισσότερα...

 

 

 

 
Τσαμπούρης: «Ιδανικό το κλίμα στην ομάδα του Αστέρα»
Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα με τους ρυθμούς της προπόνησης να ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο και τους ποδοσφαιριστές να… καταπίνουν πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο.

Το προπονητικό πρόγραμμα της προετοιμασίας γίνεται ολοένα και περισσότερο απαιτητικό καθώς έχουμε μπει πλέον στην τρίτη εβδομάδα, με πολύ τρέξιμο, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης το πρωί και το απόγευμα με μπάλα και ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο.

Στους ίδιους ρυθμούς θα κινηθεί η προπόνηση και την επόμενη εβδομάδα, πριν ξεκινήσουν δηλαδή τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας για το καλύτερο δυνατό μοντάρισμα της ομάδας.

Αύριο Σάββατο, το πρόγραμμα προετοιμασίας περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, μία το πρωί και «οικογενειακό διπλό» το απόγευμα, ενώ και την Κυριακή θα γίνει μία προπόνηση, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να χαρίζει στους παίκτες την απογευματινή.

Ο Τσαμπούρης και ο Ρούμπιλ έχουν μπει κανονικά στο πρόγραμμα προπονήσεων, απλά κάνουν έξτρα ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Στην χθεσινή προπόνηση μάλιστα συμμετείχαν και στο «οικογενειακό διπλό».

Θεραπεία έκαναν σήμερα οι Φορτούνης, Σεντεμέντες, Κρις, Στεφανάκος, με τους δύο τελευταίους να ακολουθούν και ατομικό πρόγραμμα.

Παρά την κούραση και το συνεχές τρέξιμο, το οικογενειακό κλίμα που δημιουργείται ολοένα και περισσότερο στην ομάδα έκανε και σήμερα την εμφάνιση του στο γήπεδο, αφού κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στην πρωινή προπόνηση οι παίκτες του Αστέρα τραγούδησαν το «Happy Birthday» στους δύο εορτάζοντες Σάββα Τσαμπούρη και Τσικόντζι Ουντότζι που γεννήθηκαν την ίδια ημέρα (16 Ιουλίου 1986).

Τέλος, μιλώντας για την μέχρι τώρα προετοιμασία του Αστέρα ο εορτάζων σήμερα Σάββας Τσαμπούρης δήλωσε: «Γίνεται μία επιστημονική δουλειά στον Αστέρα, όπου λογικά έχει πολύ κούραση, αλλά αυτή την περίοδο πρέπει να… σπείρεις για να… θερίσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Το κλίμα στην ομάδα είναι το ιδανικό, ειδικά για εμάς τους νέους ποδοσφαιριστές. Οι «παλιοί» μας έχουν ενσωματώσει πλήρως στην ομάδα και αυτό μας βοηθάει ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε πιο γρήγορα ομάδα και να νιώθουμε άνετα.

Από τη δική μου πλευρά, οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, γιατί όταν πηγαίνει καλά η ομάδα, βγαίνουν πάντα κερδισμένοι όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε αυτήν.»


 

 

Ο Μίσκοβιτς στον Αρκαδικό
Μία μέρα μετά την απόκτηση του Στήβεν Λέβεν, ο Αρκαδικός προχώρησε σε μία ακόμα ηχηρή μεταγραφή αποκτώντας τον 26χρονο Σέρβο Ιβάν Μίσκοβιτς που καλύπτει τις θέσεις των δύο ψηλών με την ίδια άνεση και αποτελεσματικότητα.

Ο Μίσκοβιτς γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1984 στο Βελιγράδι, έχει ύψος 2.04, ζυγίζει 104 κιλά και είναι ιδιαίτερα αθλητικός, πολύ γρήγορος και πολύ αλτικός, διαθέτοντας μεγάλα άκρα.

Στα βασικά του αγωνιστικά προσόντα είναι ότι τελειώνει τις φάσεις το ίδιο καλά τόσο με διείσδυση, όσο και παίζοντας με πλάτη στο καλάθι, ενώ κερδίζει με την ίδια ευκολία ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση.

Ο Μίσκοβιτς προέρχεται από την καλύτερη του μπασκετική χρονιά, αφού την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 έπαιξε στην Α1 κατηγορία της Δανίας με την Ράντερς Σίμπρια και στην Α1 κατηγορία της Ρουμανίας με τη Σίμπριου, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε 10 αγώνες του Δανέζικου πρωταθλήματος, ο Μίσκοβιτς έπαιζε κατά μέσο όρο 31,4 λεπτά, είχε 17,5 πόντους μέσο όρο με 52% ευστοχία στα δίποντα, ενώ ακόμα είχε μέσους όρους 9,3 ριμπάουντ, 1,4 ασίστς και 1,3 κόψιμο.

Σε 19 αγώνες του Ρουμανικού πρωταθλήματος, ο Μίσκοβιτς έπαιζε κατά μέσο όρο 30,5 λεπτά, είχε 15,2 πόντους μέσο όρο με 62% ευστοχία στα δίποντα, ενώ ακόμα είχε μέσους όρους 7,7 ριμπάουντ, 0,7 ασίστς και 0,5 κόψιμο.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ο Μίσκοβιτς είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα 26 από τα 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ μεταξύ των πολλών καλών του εμφανίσεων ξεχωρίζουν δύο παιχνίδια.

Το πρώτο στις 25 Οκτωβρίου 2009 όπου σημείωσε 28 πόντους εναντίον της Χόρσεν (11/15 δίποντα, 6/11 βολές και 17 ριμπάουντ) στο Δανέζικο πρωτάθλημα και το δεύτερο στις 30 Ιανουαρίου 2010, όπου σημείωσε 31 πόντους εναντίον της Τιμισοάρα (12/13 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/9 βολές και 8 ριμπάουντ) στο Ρουμάνικο πρωτάθλημα.

Ο Μίσκοβιτς είναι και αυτός «Αμερικανοθρεμμένος» μπασκετικά, αφού σε ηλικία 18 ετών πήγε στο Κολέγιο Αλάσκα-Φέρμπανκς. Εκεί αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια με τα εξής στατιστικά:
2002-2003: 14 παιχνίδια με 0,9 πόντους και 1,2 ριμπάουντ
2003-2004: 30 παιχνίδια με 5,9 πόντους, 3, 7 ριμπάουντ
2004-2005: 29 παιχνίδια με 6,4 πόντους, 3,9 ριμπάουντ
2005-2006: 26 παιχνίδια με 7,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ

Στη συνέχεια της καριέρας του, όπου και αν αγωνίστηκε ήταν στην βασική πεντάδα και οι μέσοι όροι του την τελευταία αγωνιστική περίοδο, τόσο στο Δανέζικο πρωτάθλημα, όσο και στο Ρουμάνικο τον έφεραν στα ΤΟΡ-10 στους μέσους όρους πόντων και ριμπάουντ.

Τον Ιανουάριο του 2007 υπέγραψε στη Δανέζικη Χόρσενς όπου σε 9 παιχνίδια είχε 12,4 πόντους και 9, 7 ριμπάουντ, στην οποία αγωνίστηκε και την περίοδο 2007-2008 όπου είχε σε 23 παιχνίδια 16,1 πόντους και 13,1 ριμπάουντ (καλύτερος του Δανέζικου πρωταθλήματος), ενώ τη σαιζόν 2008-2009 αγωνίστηκε στη Μπάκεν Μπίαρς, πριν αγωνιστεί την περίοδο που έληξε στη Ράντερς Σίμπρια και μετακομίσει στη Ρουμανία για λογαριασμό της Σίμπιου.

Ο Μίσκοβιτς έχει αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς στη Δανία το 2008, ενώ ακόμα αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης ομάδας το 2007 και το 2009 και συμμετείχε στα All-Star παιχνίδια το 2008 και το 2009. Κέρδισε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Δανίας το 2009, ενώ αναδείχθηκε στην καλύτερη δεκάδα ξένων του Ρουμάνικου πρωταθλήματος το 2010.

Οι μεταγραφικές εκπλήξεις του Αρκαδικού δεν σταματάνε εδώ, καθώς τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλες επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση, με αποκτήσεις παικτών που θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τους φίλους του μπάσκετ και της ομάδας.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα