Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 14-07-2010

 

 

 

 
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010
Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Συνεπείς και φέτος στο ραντεβού μας. Στο πολιτιστικό καλοκαίρι Τρίπολης. Βεβαίως οι λέξεις που κυριαρχούν αυτή την εποχή στα ΜΜΕ και σε μας καθημερινά, είναι: ΔΝΤ, τρόικα, αγορές, χρηματιστήρια, σπρεντς και άλλες παρόμοιες, που μόνο κατήφεια φέρνουν.

Εξακολουθούν όμως, ευτυχώς, να υπάρχουν και άλλες, είτε λέξεις, είτε φράσεις, είτε καταστάσεις: Η αξία της τέχνης. Η αξία της γνώσης. Η συγκίνηση που θα νοιώσουμε, ως θεατές μιας θεατρικής παράστασης και συνακροατές μιας μουσικής συναυλίας.

Η χειραψία που θα ανταλλάξουμε στο θέατρο του Αγιώργη κάτω από το φεγγάρι, που θα ξεπροβάλλει μέσα από τα κλαδιά των πεύκων. Τα χαρούμενα μάτια των παιδιών και τα γέλια τους, όταν θα απολαμβάνουν τις παιδικές παραστάσεις και το κουκλοθέατρο. Αυτά όλα δεν πρέπει να τα χάσουμε.

Τούτη τη χρονική περίοδο είναι περισσότερο, ίσως, αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Είναι κι αυτά μια σοβαρή αντίσταση ενάντια στο φόβο και στην απόγνωση, που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στο σημερινό άνθρωπο. Γι αυτό και φέτος, με την απαραίτητη, όμως, οικονομία στα έξοδα, οργανώνουμε το καθιερωμένο πολιτιστικό μας καλοκαίρι. Με δαπάνες - επιχορήγηση του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙ ΠΟΛΗΣ και με σημαντική ενίσχυση από τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, η οποία έχει αναλάβει το κόστος και συνδιοργανώνουμε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με δωρεάν είσοδο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικές συναυλίες, το χορωδιακό φεστιβάλ, συμμετέχουν και τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις, ενώ οι παραστάσεις κουκλοθέατρου θα γίνουν σε τρία τοπικά διαμερίσματα και στα Κλωνατζίδικα. Η ποιότητα και ποσότητα των εκδηλώσεων καθιστούν, χρόνο με το χρόνο, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Τρίπολης ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ στη χώρα.

Κατά τα λοιπά, όπως είναι γνωστό, η τιμή του εισιτηρίου καθορίζεται από τους ίδιους τους συντελεστές των εκδηλώσεων, ενώ τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό. Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν και το Υπουργείο Πολιτισμού εκπλήρωνε τις δικές του υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει προς εμάς.

Καλό καλοκαίρι.
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Καλλιτεχνικής Πράξης
ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΦΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Περισσότερα...

www.tripolis.gr

 

 

 
11 μήνες απλήρωτοι...
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

Τρίπολη, 14 Ιούλη 2010

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΡΑ!

Η κατάσταση που επικρατεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Τρίπολη που διαχειρίζονται από την Δημοτική Επιχείρηση Κ.Ε.Υ.Δ.Η.Τ. δεν αποτελεί κεραυνό εν΄αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που φορτώνει περαιτέρω βάρη στις πλάτες των γονιών και των εργαζομένων. Αν αυτό προωθήθηκε ιδιαίτερα με την εφαρμογή της Α΄ Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Καποδίστρίας Ι) που μεταφέρθηκαν χωρίς πόρους αρμοδιότητες του κράτους στους Δήμους , δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα γίνει με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Συγχωνεύσεις και κλεισίματα υπηρεσιών – απολύσεις. Αυτά εξάλλου προβλέπονται και στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα.

Δεκάδες εργαζόμενοι που εργάζονται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς («Καραμελόσπιτο» πρωί – απόγευμα, Σχίζα, Θάνα, Μηλιά και ΚΔΑΠ Θάνα), 11 ολόκληρους μήνες μένουν απλήρωτοι. Περισσότερα...

 

 

 
Και πάλι τα μεταλλαγμένα στο προσκήνιο
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Και πάλι τα μεταλλαγμένα στο προσκήνιο
• Οι νέες προτάσεις της Κομισιόν: προφάσεις εν αμαρτίαις
• Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης από ευρωβουλευτές - Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθειά της να υπερφαλαγγίσει την αντίθεση των κρατών μελών στην καλλιέργεια και εμπορία των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ), παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις νέες νομοθετικές προτάσεις της για τα μεταλλαγμένα.

Ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Ντάλι, παρακάμπτοντας τις επιφυλάξεις της κοινής γνώμης, η πλειοψηφία της οποίας αντιτίθεται στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων, ανέπτυξε τη νέα πρόταση της Κομισιόν η οποία αλλάζει τα σημερινά δεδομένα και εναποθέτει στη διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών να απαγορεύουν ή να επιτρέπουν τα μεταλλαγμένα στην επικράτειά τους με αντάλλαγμα να μην μπορούν να μπλοκάρουν την αδειοδότηση για την καλλιέργεια ΓΤΟ στο σύνολο της Ευρώπης. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων, είπε ο κ. Ντάλι, που υιοθέτησε η Κομισιόν σήμερα το πρωί και που εξασφαλίζει την "ασφάλεια δικαίου"! Περισσότερα...


 

 

Τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας του Αστέρα
Έγιναν γνωστά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει ο Αστέρας στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας του εν όψει της τέταρτης συνεχόμενης συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ.

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη τον Παναιγιάλειο, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα δώσει τον αγώνα ρεβάνς στο Αίγιο. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα επόμενα φιλικά προετοιμασίας.

Όσον αφορά την απογευματινή προπόνηση, ξεκίνησε με βροχή κάνοντας –αρχικά- δύσκολο το έργο τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών, αλλά στη συνέχεια, η βροχή σταμάτησε με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η προπόνηση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής προσπαθώντας να περάσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα την αγωνιστική του φιλοσοφία. Το απογευματινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε ακόμα ασκήσεις κατοχής και κυκλοφορίας μπάλας στο γήπεδο.

Στο στάδιο αυτό, οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται καλύτερα και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, ενώ η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή για τον Σαλίμ Αράς, ο οποίος συμπληρώνει τα 28 του χρόνια (14/7/1982).

Συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα το απόγευμα οι Ρούμπιλ, Στεφανάκος και Κρις, ενώ αντίθετα μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης οι Τσαμπούρης και Σεντεμέντες.

Τέλος, έγιναν γνωστά τα νούμερα που θα έχουν στις φανέλες τους τα έντεκα μέχρι σήμερα μεταγραφικά αποκτήματα του Αστέρα την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά οι αριθμοί των νέων ποδοσφαιριστών της ομάδας έχουν ως εξής:

Νο3: Χρήστος Πιπίνης
Νο7: Μαρκ Κερρ
Νο9: Ρομπέρτο
Νο10: Ροτζέριο Μάρτινς
Νο11: Σάββας Τσαμπούρης
Νο17: Κρις
Νο19: Κώστας Φορτούνης
Νο20: Γκόραν Ρούμπιλ
Νο21: Σαλίμ Αράς
Νο31: Μανώλης Στεφανάκος
Νο83: Αρτούρας Ριμκεβίτσιους


Αργυρόπουλος: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα και στην πρωινή προπόνηση της ομάδας οι παίκτες έκαναν ασκήσεις με μπάλα, κυκλοφορία σε μικρούς χώρους και ασκήσεις ισορροπίας και ελέγχου του σώματος, ενώ η πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε με τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Ρούμπιλ, Κρις, Στεφανάκος, ενώ ελαφρύ τρέξιμο έκανε ο Σεντεμέντες. Στα θετικά της σημερινής ημέρας ότι μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ο Σάββας Τσαμπούρης.

Το ζητούμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να γίνουν μία «οικογένεια» όλοι οι παίκτες, με τους «παλιούς» να προσπαθούν να ενσωματώσουν στην ομάδα τους «νέους» ποδοσφαιριστές.

Μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας και τους προσωπικούς του στόχους ο διεθνής με την εθνική ελπίδων Λεωνίδας Αργυρόπουλος δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά και πιστεύω πώς βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε αρκετές εβδομάδες μπροστά μας για να δουλέψουμε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Μακάρι να κάνουμε μία καλύτερη σαιζόν από πέρσι και γιατί όχι να μη φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Υπάρχουν αρκετές προσθήκες στο φετινό ρόστερ της ομάδας και σιγά-σιγά θα εγκλιματιστούν στον τρόπο παιχνιδιού, έτσι ώστε να γίνουμε ένα καλό σύνολο που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά μου θέλω να είμαι γερός, να έχω την υγεία μου και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου για να πετύχει τους στόχους της.»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα