Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 12-07-2010

 

 

 

 
Σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2010 και ώρα 12.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνάντηση του Πρύτανη κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με τα μέλη της Επιτροπής, που συγκροτήθηκε στη σύσκεψη που έγινε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου, και αποτελείται από εκπροσώπους της Νομαρχίας Αρκαδίας, του Δήμου Τρίπολης και φορέων της πόλης και συγκεκριμένα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, του Εργατικού Κέντρου και της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, τα σχέδια ανάπτυξής του και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικοί φορείς σε αυτούς τους τομείς.

Ο κ. Πρύτανης διαβεβαίωσε καταρχήν τους εκπροσώπους των φορέων ότι δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης του Πανεπιστημίου, κατάργησης σχολών και λοιπών τέτοιων δυσμενών αλλαγών που συζητούνται τελευταία. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει και ήδη γίνονται στοχευμένα σχέδια για την ανάπτυξή των υποδομών του, την προώθηση της φοιτητικής μέριμνας και την επιστημονική του αναβάθμιση.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Πρύτανης ζήτησε τη στήριξη και τη συνδρομή των τοπικών φορέων για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου που οδηγεί στις σχολές του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη, για την εξασφάλιση αστικής συγκοινωνίας και για τη δημιουργία ενός χώρου στο κέντρο της πόλης που θα αποτελεί το «Σπίτι του Φοιτητή» και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Οι εκπρόσωποι των φορέων με τη σειρά τους διαβεβαίωσαν τον κ. Πρύτανη για τη στήριξη και τη συνδρομή τους σε όλα τα παραπάνω θέματα, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη και εδραίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, που αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα επιστημονικής και οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ήδη η Επιτροπή αναζητεί τρόπους για την επίλυση του επείγοντος προβλήματος της οδικής πρόσβασης.

Τρίπολη 10 Ιουλίου 2010
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 
Θερινές εκπτώσεις
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, σας ενημερώνει για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο θα αρχίσουν την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 και θα λήξουν την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010.

 

 

 

 
Συνέντευξη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, στις 21.06.2010, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη και στο περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή».

Ακολουθεί η συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου 2010, του περιοδικού «Βουλή και Ευρωβουλή»: Περισσότερα...

 

 

 
«Γορτυνιακός λόγος» - Τεύχος Ιουλίου
Κυκλοφόρησε το 8ο φύλλο (του Ιουλίου) της μηνιαίας ανεξάρτητης πολιτικο - πολιτιστικής εφημερίδας για τους απανταχού Αρκάδες.
Περιοδικές Εκδόσεις: Μαρία Ζυγορονίκου,
Διευθυντής Υπεύθυνος Ύλης και Σύνταξης, είναι ο Γεώργιος Αλεξόπουλος (από Μοναστηράκι Γορτυνίας)
Για να γίνετε συνδρομητές επικοινωνήστε με τα τηλ.: 6974924629 – 6984181552 - 210 9827295 ή στείλτε e-mail: giorgosalexopoulos@hotmail.com

Διαβάστε ηλεκτρονικά το τεύχος Ιουλίου >>>>>>>>

 

 

 
Από σήμερα ο Αστέρας στο ξενοδοχείο
Μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να ξεκουραστούν, η ομάδα επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις ανεβάζοντας ρυθμούς.

Σήμερα το πρωί οι παίκτες του Αστέρα ακολούθησαν πρώτα ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη στο γυμναστήριο και στη συνέχεια «κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα» στον αγωνιστικό χώρο ακολουθώντας το απαιτητικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Μετά την πρωινή προπόνηση, η αποστολή του Αστέρα μετακινήθηκε στο ξενοδοχείο του Κάψια όπου θα καταλύσει μέχρι τις 24 Ιουλίου. Μιλώντας το πρωί στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος επεσήμανε πώς «Η χρησιμότητα και η σημασία του ξενοδοχείου είναι να γίνουμε μία οικογένεια και οι παλιότεροι ποδοσφαιριστές να ενσωματώσουν στην ομάδα τους νέους παίκτες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι παίκτες θα γνωριστούν καλύτερα, αφού θα κάνουν όλες τις κινήσεις της ομάδας μαζί.»

Οι προπονήσεις αυτό το διάστημα θα παραμείνουν «διπλές» όπου στις πρωινές θα δίνεται έμφαση σε θέματα φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, ενώ στις απογευματινές θα έχει πολλά παιχνίδια με μπάλα και ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Κρις, Ρούμπιλ, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης.

Μιλώντας για την προετοιμασία του Αστέρα ο παλιότερος παίκτης της ομάδας, Αντώνης Λαδάκης δήλωσε: «Αυτή την περίοδο δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις δίνοντας όλοι οι ποδοσφαιριστές τον καλύτερο μας εαυτό.

Στόχος αυτή την περίοδο είναι να γίνουμε μία οικογένεια όλοι μαζί και στο πρωτάθλημα να πάμε καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του»

Το απογευματινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, κατοχής και κυκλοφορίας μπάλας στο γήπεδο με τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Τέλος, μιλώντας για την σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Δεν με απασχολεί ποια είναι η σειρά των αντιπάλων, γιατί θα παίξουμε με όλους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος και όπως έχω ξαναπεί μας απασχολεί να φτιάξουμε μία καλή ομάδα που θα παίζει και καλό ποδόσφαιρο»


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα