Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 09-07-2010

 

 

 

 
Νέο έντυπο Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου
Τερματίζεται η διακίνηση πλαστών Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου αυτοκινήτων. Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζήτησε προτάσεις από την Υπηρεσία Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας για τις προδιαγραφές νέου εντύπου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου, τις οποίες γνωστοποίησε για σχολιασμό και σε φορείς που εκπροσωπούν ΚΤΕΟ και προωθείται πλέον σχετική Υπουργική Απόφαση.

Με τη νέα Υπουργική Απόφαση βελτιώνεται το επίπεδο ασφαλείας του εντύπου του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου, δυσκολεύοντας τυχόν επιτήδειους αντιγραφείς. Στο προωθούμενο σχέδιο απόφασης προβλέπεται:

• Αόρατης στο γυμνό οφθαλμό εκτύπωσης με ειδική μελάνη ορατή στο υπεριώδες φως
• Μικροεκτύπωση
• Ορατές εκτυπώσεις, όπως ιριδίζουσα λωρίδα, διεισδυτική μελάνη, κ.λπ.,
• Προδιαγραφές για το χαρτί εκτύπωσης, σε λευκό χρώμα, ελεύθερο οπτικών λευκαντικών ώστε να αντανακλά το υπεριώδες φως.

Ακόμη, προβλέπεται μερική τροποποίηση της γραμμογράφησης (μορφής και περιεχομένου του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Δημόσιων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ) για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα και από τα Δημόσια και από τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ σε όλες τις κατηγορίες ελεγχόμενων οχημάτων.

 

 

 
Εκδήλωση στο Λεβίδι προς τιμή του Τζων Αντον
Το Σάββατο 10/7/2010 και ώρα 18:00, στο Λεβίδι, ο Δήμος Λεβιδίου, το Μουσείου-Αρχείου Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, οργανώνουν εκδήλωση με Θέμα: «Ελληνικότητα και Πολιτική», με την συμμετοχή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και την ευγενική χορηγία του Εκδοτικού Οίκου «Μίλητος».

Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή του John P. Anton, Τακτικού Καθηγητή Φιλοσοφίας και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νοτίου Φλώριδας. Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ανακηρυγμένος από τέσσερα Ελληνικά Πανεπιστήμια, Επίτιμος Διδάκτορας, επίτιμος Δημότης Σάμου και Λευκάδας, ο Anton είναι ένας διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Καθηγητής της Συγκριτικής Φιλοσοφίας. Μαθητής των Hebert Schneider, και John H. Randall, αλλά και του Ευάγγελου Παπανούτσου, όχι μόνο δεν ξέχασε την καταγωγή του, αλλά αφιέρωσε το βίο του στην διαφύλαξη του Ελληνικού Ήθους και την αδιάκοπη μελέτη και κατανόηση της Ελληνικής Σκέψης. Εργάστηκε σκληρά με τη φιλοσοφική του σκαπάνη, ώστε να βρει τα θεμέλια του Πλατωνικού κόσμου των ιδεών στην Αριστοτελική «νόηση νοήσεως». Για τον Anton, η αποτυχία των σύγχρονων πολιτικών συστημάτων οφείλεται στην αποτυχία των φιλοσοφικών θεμελιωτών τους, να θέσουν και να απαντήσουν ορθά το ερώτημα για την φύση του Ανθρώπου. Θεωρεί αξεπέραστο τον Αριστοτελικό ορισμό του «έλλογου πολιτικού όντος», και πιστεύει ότι τα σύγχρονα προβλήματα που σώρευσε η άλογη απόσπαση του ανθρώπου από τη φύση και η υποταγή του σε πάθη, μπορούν να θεραπευτούν μόνο με την Επιστροφή των Ελλήνων.

Η εκδήλωση συνιστά επίκαιρη συμβολή στο δημόσιο διάλογο για την κρίση της πολιτικής, άλλα και της ταυτότητάς μας. Κεντρικός ομιλητής, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης, πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, ο οποίος έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, όπως στο Παρίσι, στο Μονπελλιέ, στη Λουβαίν, στις Βρυξέλλες, στο Κεμπέκ, στο Τόκιο, στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στο Πεκίνο. Δική του είναι η εισήγηση της έννοιας του «πολιτειακού πατριωτισμού», την οποία θεμελιώνει στο Ελληνικοί κοσμοσυστημικό παράδειγμα, και η οποία συνεκτιμά αφενός το έθνος υπό το πρίσμα της ταυτοτικής του ιδιοσυστασίας και αφετέρου, τις εμπραγματώσεις της κοινωνίας στο πεδίο της κοινωνικό-οικονομικής και πολιτικής ελευθερίας.

Στο Έργο και την προσφορά του John P. Anton, θα αναφερθούν οι: Ευάγγελος Χρυσός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Λίνος Μπενάκης, ιστορικός, συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Δημήτρης Ανδριόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του διεθνούς φιλοσοφικού περιοδικού Philosophical Inquiry.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Πρύτανη Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα απονείμει Τιμητικό Δίπλωμα στον καθηγητή John P. Anton.

Επίκαιρη αναφορά θα γίνει και σε τρία νέα βιβλία του τιμώμενου καθηγητή από τον εκδοτικό οίκο «Μίλητος»:

o Αρκαδικά – Ομιλίες και Μελέτες (δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) έκδοση, που περιλαμβάνει ένα δοκίμιο, μια μετάφραση διηγήματος, μια σειρά ομιλιών και μια προσωπική μαρτυρία-αφήγηση).

o Ιερός Πανικός (Αυτοβιογραφία της Εύας Σικελιανού-Πάλμερ, δεύτερη έκδοση σε μετάφραση, επιμέλεια και νέα στοιχεία στον εκτενή σχολιασμό και την εισαγωγή του John P. Anton ).

o Έρως Πολιτικός- η Eπιστροφή των Ελλήνων (σειρά διαλέξεων και άρθρων πολιτικής φιλοσοφίας, με αναφορά στην ελληνικότητα και τις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού).

Μετά το πέρας της Εκδήλωσης ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, θα παραθέσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας.

ΔΕΊΤΕ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ : http://lycaonblog.blogspot.com/


Δες πρόγραμμα >>>>>>>

 

 

 

 
Θρίλερ στο Ευρωκοινοβούλιο για τα "νέα τρόφιμα"
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

• Θρίλερ στο Ευρωκοινοβούλιο για τα "νέα τρόφιμα"
• Εκτός του Κανονισμού τα τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα και νανοτεχνολογίες
• Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εναντίον της ανάπτυξης των λεγόμενων "νέων τροφίμων", δηλαδή των τροφίμων που προέρχονται από γενετικές παρεμβάσεις σε παραδοσιακά υλικά.

Η Ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε τροπολογίες της εισηγήτριας Λίοταρντ, ευρωβουλευτού της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, που εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας του ανθρώπου και προστασίας των καταναλωτών, υψηλό επίπεδο διαβίωσης των ζώων καθώς και προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ευρωβουλευτές είπαν 3 ΟΧΙ στην πρόταση της Κομισιόν για τροποποίηση του Κανονισμού για τα νέα τρόφιμα, και αποφάσισαν:

1. να εξαιρεθούν από το πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού για τα νέα τρόφιμα, τα τρόφιμα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους
2. εμπάργκο στις εισαγωγές νέων τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα
3. ότι τα τρόφιμα για τα οποία έχουν εφαρμοσθεί διαδικασίες παραγωγής που απαιτούν ειδικές μεθόδους αξιολόγησης του κινδύνου (π.χ. τρόφιμα που έχουν υποστεί κατεργασία με χρήση νανοτεχνολογίας) να μη διατίθενται στην αγορά έως ότου οι ειδικές αυτές μέθοδοι εγκριθούν για χρήση και καταδειχθεί μέσω κατάλληλης αξιολόγησης της ασφάλειας που θα βασίζεται σε αυτές τις μεθόδους ότι η χρήση των εν λόγω τροφίμων είναι ασφαλής.

Δυστυχώς απορρίφθηκε τροπολογία με μόνο 18 ψήφους διαφορά που ζητούσε ότι "τα προϊόντα που παράγονται από ζώα στα οποία έχουν χορηγηθεί γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές πρέπει να φέρουν την επισήμανση "παράχθηκε από ζώα τα οποία έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιούμενες ζωοτροφές".

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, με την ψήφο του αντιτάχθηκε στο σχέδιο πρότασης της Επιτροπής και δήλωσε ότι "πέρα από την απειλή που αποτελούν τα νέα αυτά τρόφιμα για την ίδια τη γεωργική παραγωγή, η οποία ως τώρα ήταν ο κατ' εξοχήν προμηθευτής τροφίμων, υπάρχει επίσης το τεράστιο ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών. Όσα προβλέπονται στον Κανονισμό της Επιτροπής για τη σήμανση των νέων τροφίμων είναι εσκεμμένα ανεπαρκή και αδιαφανή για τον καταναλωτή. Οι πολυεθνικές ανταγωνίζονται για το ποιά θα επενδύσει πρώτη σε 'επικίνδυνους' τομείς για την υγεία και το περιβάλλον, προωθώντας στις αγορές μη ασφαλείς επιστημονικά τεχνολογίες. Δεν θα πρέπει να είναι τα οικονομικά συμφέροντα αυτών των εταιρειών εκείνα που θα καθορίσουν τα διατροφικά πρότυπα των καταναλωτών που στην πλειοψηφία τους, όπως φαίνεται και από τις Εκθέσεις του Ευρωβαρόμετρου, τίθενται κατά των τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα και νανοϋλικά".

07.07.2010 Το Γραφείο Τύπου


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα