Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 07-07-2010

 

 

 

 
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Αρκαδία
Με πρωτοβουλία του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε στις 06.07.2010 σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ με θέμα τη δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αντιμετώπισης του φαινομένου της ανεργίας στην Αρκαδία. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι κ.κ. Ηλίας Κικίλιας, Διοικητής του ΟΑΕΔ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, Ιωάννης Μπουντρούκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, Αντώνης Παπαϊωάννου, Μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και ο κ. Ιωάννης Τυμπακιανάκης, αρμόδιος υπάλληλος του ΟΑΕΔ.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής σε συνέχεια της παρέμβασής του για την ανάγκη υλοποίησης συγκεκριμένων προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ στην Αρκαδία κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10.06.2010 στην Τρίπολη, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Στην πρόσκληση του κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου ανταποκρίθηκε θετικά ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Η. Κικίλιας, ο οποίος κατά την πρώτη αυτή συνάντηση ενημέρωσε τους παρευρισκομένους σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για τη διαμόρφωση των Τοπικών Σχεδίων Ολοκληρωμένης Παρέμβασης.

Θα ακολουθήσει άμεσα νέα συνάντηση στην Αρκαδία, παρουσία εκπροσώπου του ΟΑΕΔ, στην οποία θα προσκληθούν όλοι οι τοπικοί φορείς για να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την υποστήριξη των ανέργων στο Νομό Αρκαδίας λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και προβλημάτων του.

 

 

 
Δήλωση Χαλκίδη για τις Σήραγγες στις θέσεις «Στέρνα» και «Νεοχώρι»
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόσφατα παραδόθηκαν σε κυκλοφορία και λειτουργούν οι Σήραγγες στις θέσεις «Στέρνα» και «Νεοχώρι», στο διευρωπαϊκό οδικό άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Σύμφωνα με το Π.Δ. 230/2007 -με το οποίο ενσωματώθηκε στο Εθνικό Δίκαιο η Κοινοτική Οδηγία 2004/54- για να δοθούν σε λειτουργία οι παραπάνω σήραγγες, έπρεπε να προηγηθεί υποχρεωτικά η αδειοδότησή τους από την αρμόδια Διοικητική Αρχή.

Ας μας απαντήσουν οι κύριοι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Προστασίας του Πολίτη στα εξής απλά ερωτήματα:

• Την ημερομηνία που παραδόθηκαν σε λειτουργία οι σήραγγες αυτές είχαν εκδοθεί από την αρμόδια Διοικητική Αρχή οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις;

• Εάν δεν είχαν εκδοθεί οι αδειοδοτήσεις, με συνέπεια να λειτουργήσουν και να λειτουργούν οι συγκεκριμένες σήραγγες παράνομα, αυθαίρετα, αλλά και με κίνδυνο για τους χρήστες τους, ποιες ποινές θα επιβληθούν στον Παραχωρησιούχο, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία τους; Επίσης: Θα ελεγχθούν πειθαρχικά τα αρμόδια Υπηρεσιακά Όργανα των δυο Υπουργείων, τα οποία έχουν την ευθύνη για την εποπτεία και τον έλεγχο της κατασκευής και της λειτουργίας των έργων αυτών;

• Επιτρέπεται να διέρχονται μέσα από τις προαναφερθείσες σήραγγες οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων;
Αν “ναι”, ποιός έχει χορηγήσει τη σχετική αδειοδότηση;

• Ποιός θα έχει την ευθύνη στην απευκταία περίπτωση ατυχήματος μέσα στις σήραγγες αυτές;».

 

 

 
Ημερίδα Οικολόγων Πράσινων στην Καλαμάτα
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
«Προστασία φυσικού περιβάλλοντος:
Προτεραιότητες για την Πελοπόννησο»

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010 Ξενοδοχείο Φαραί Παλλάς Καλαμάτα

10.00-10.15 Προσέλευση Συμμετεχόντων-Καφές
10.15-10.20 Υποδοχή – Παρουσίαση της εκδήλωσης/Στόχοι
από την Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Τακτικό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.
10.30-10.45 Χαιρετισμοί

10.45-11.00 Προστασία της Φύσης και Πολιτική Οικολογία,
οι θέσεις τωνΟικολόγων Πράσινων
Νίκος Χρυσόγελος, Στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων,
Χημικός-Περιβαλλοντολόγος
11.00-11.15 Η Δασοπροστασία ως εθνική προτεραιότητα –
Πολιτικές θέσεις και δράσεις των Οικολόγων Πράσινων
Νάκου Βασιλική, υπεύθυνη για τις πολιτικές των ΟΠ για τα δάση, Δασοπόνος
11.15-11.30 Το Δίκτυο NATURA 2000 στην Πελοπόννησο.
Κατάσταση, Προτάσεις
Χριστίνα Καλαθά, Δασολόγος

11.30-11.45 Περιβαλλοντικές προτεραιότητες στην Μεσσηνία
Στέφανος Κουνιάδος, Νομικός,
Αναπληρωτής Συντονιστής ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων Μεσσηνίας
11.45-12.00 Περιβαλλοντική και αγροτική ασφάλεια
Νίκος Σαράντης, Γεωπόνος-Περιβαλλοντολόγος
12.00-12.45 Τοποθετήσεις, Παρεμβάσεις Συμμετεχόντων
12.45-13.00 Συμπεράσματα
13.00 Λήξη εργασιών

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 

 

 
Με "Πράσινο τρένο" κλιμακώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την εκστρατεία τους για το σιδηρόδρομο
Την Παρασκευή 9.7 με δωρεάν διαδρομή για όλους από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα

Με ειδικά ναυλωμένο τρένο που θα διασχίσει την Πελοπόννησο, κλιμακώνουν την Παρασκευή 9 Ιουλίου οι Οικολόγοι Πράσινοι την εκστρατεία τους για την υπεράσπιση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

• Το αρχικό ραντεβού στην Αθήνα, με σύντομη συμβολική εκδήλωση, θα είναι στο Σταθμό Λαρίσης στις 12.45 το μεσημέρι, για επιβίβαση στον Προαστιακό για Κόρινθο.
• Το καθαυτό «πράσινο τρένο» θα ξεκινήσει από το σταθμό Κορίνθου του Προαστιακού λίγο μετά τις 2.15μμ, με ενδιάμεσες στάσεις για τοπικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κορίνθου (παλιό σταθμό), το Άργος και την Τρίπολη.
• Τελικός προορισμός θα είναι η Καλαμάτα, σημείο σύγκλισης του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου που απειλείται με άμεσο κλείσιμο, αλλά και καρδιά των κινητοποιήσεων για την υπεράσπισή του. Για την υποδοχή του τρένου, λίγο μετά τις 8μμ, θα οργανωθεί εκδήλωση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Στην Καλαμάτα θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων, ενώ το πρωί του Σαββάτου οργανώνεται ημερίδα με θέμα «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος – προτεραιότητες για την Πελοπόννησο» (10 πμ, ξενοδοχείο ΦΑΡΡΑΙ).

Οι επιβάτες του πράσινου τρένου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις πραγματικές αιτίες των ελλειμμάτων του ΟΣΕ και τους μύθους που τα συνοδεύουν, για το διαχρονικό πόλεμο των ελληνικών κυβερνήσεων κατά του τρένου, και για τις εναλλακτικές λύσεις ώστε να γίνει ο σιδηρόδρομος βιώσιμος και από οικονομική άποψη.

Όλα αυτά, με φόντο μια γραμμή που συμπυκνώνει η ίδια όλο το σημερινό παραλογισμό: ανακατασκευάστηκε ριζικά με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, επαναλειτούργησε μόλις πέρσι το καλοκαίρι με δρομολόγια ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην εξυπηρετούν κανένα, και τώρα ετοιμάζεται το κλείσιμό της ως «ζημιογόνας» χωρίς μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας που να ανατρέπει την αρχική μελέτη σκοπιμότητας για την ανακατασκευή της. Η ειρωνεία είναι ότι η κυβέρνηση επικαλείται για το κλείσιμο το Μνημόνιο και την Κομισιόν, που είχε η ίδια εγκρίνει την αρχική μελέτη σκοπιμότητας για τη συγχρηματοδότηση της ριζικής ανακατασκευής της γραμμής.

Πέρα από τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, αλλά και απλά μέλη και φίλους του κόμματος, το τρένο θα είναι ανοικτό σε κάθε πολίτη που θέλει να στηρίξει με τη συμμετοχή του την εκστρατεία για το σιδηρόδρομο, ή και απλώς να ζήσει μια διαδρομή που μπορεί σύντομα να μην είναι πια διαθέσιμη. Η μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα θα είναι για όλους δωρεάν, με ελεύθερη επιβίβαση και αποβίβαση σε οποιαδήποτε πόλη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στα kostasloukeris@hotmail.com, yannispar@gmail.com και sbaros@otenet.gr.


Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

 

 

 
Η ΕΛΜΕ για την απογραφή των καθηγητών
Στα πλαίσια της διαδικασίας απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας θα έχει ομάδα υποστήριξης για τους καθηγητές στα Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, Τρίτη 13 Ιουλίου και Τετάρτη 14 Ιουλίου και ώρες 10.00 έως 14.00.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.apografi.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οδηγίες για τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της απογραφής.

 

 

 
Ο Ριμκεβίτσιους στον Αστέρα
Ο Αστέρας απέκτησε το διεθνή Λιθουανό ποδοσφαιριστή, τον επιθετικό Αρτούρας Ριμκεβίτσιους που διακρίνεται για την ταχύτητα, την διεισδυτικότητα και την εκτελεστική του δεινότητα.

Ο Αρτούρας Ριμκεβίτσιους γεννήθηκε 14 Απριλίου 1983, έχει ύψος 1.80 και ζυγίζει 77 κιλά, ενώ έχει μία διεθνή συμμετοχή με την εθνική ομάδα της χώρας του όπου κατάφερε να σκοράρει κιόλας. Από το 2000 και έπειτα η καριέρα του έχει ως εξής:

2000: FBK Κάουνας 2 αγώνες
2002: Νεβέζις 9 αγώνες-2 γκολ
2004-05: FBK Κάουνας 35 αγώνες-16 γκολ
2006: Σιλούτε 10 αγώνες-1 γκολ
2006: Μέταλουργκ Λιεπάγια 13 αγώνες
2007: FBK Κάουνας 38 αγώνες-11 γκολ
2008: Μέταλουργκ Λιεπάγια 9 αγώνες- 1γκολ
2008: FBK Κάουνας 7 αγώνες-2 γκολ
2009: Ταούρας 4 αγώνες-3 γκολ
2010: Βέτρα 13 αγώνες

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Ριμκεβίτσιους είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα και εγώ μέλος στην οικογένεια του Αστέρα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει τους στόχους η ομάδα. Θέλω να ικανοποιήσω τους φιλάθλους της ομάδας σημειώνοντας πολλά γκολ προσφέροντας νίκες στην ομάδα»


 

 

Έπιασε…13άρι η Μπερδούση!
Δεκατρία μετάλλια σε δύο χρόνια!

Η Μπερδούση ήδη μετράει επτά μετάλλια σε πανευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο στους πρώτους μήνες του 2010 (2η στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που έγινε στην Πάφο, 1η για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, 2η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου γυναικών στην Παιανία με πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των κορασίδων, 1η στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα με πανελλήνιο ρεκόρ αγώνων, δύο χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων (3.000 και 5.000 μέτρα) και 3η στα πανευρωπαϊκά τράιαλς που της έδωσαν το εισιτήριο πρόκρισης για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη με νέο φοβερό ατομικό ρεκόρ (9.48.56).

Η Μπερδούση γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1993 και φάνηκε από νωρίς πώς τα όνειρα της και οι αγωνιστικές της δυνατότητες δεν έχουν… οροφή!

Μάλιστα τα φετινά της γενέθλια μπορούν άνετα να συνδυαστούν με μία μεγάλη επιτυχία στην Πρώτη Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει στη Σιγκαπούρη. Για να ακριβολογούμε πάντως, η συμμετοχή και μόνο αποτελεί τεράστια επιτυχία για την αθλήτρια του ΓΣ Αρκαδίας που προπονείται τα τελευταία έξι χρόνια με το Δημήτρη Γεωργόπουλο, ο οποίος κυριολεκτικά την έχει μεγαλώσει εντός αγωνιστικών χώρων.

Η Κατερίνα από την πλευρά της, έχει δείξει πολλά δείγματα γραφής του ταλέντου της όλο αυτό το διάστημα και είναι χαρακτηριστικό πώς το 2009 κέρδισε έξι μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων, ενώ συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε διεθνείς αγώνες.

Συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια, η Μπερδούση έπιασε…13άρι σε μετάλλια και ακόμα δεν έχει τελειώσει η σαιζόν και τα καλύτερα έρχονται, αφού σε δύο εβδομάδες έχει το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, συμμετοχές με την εθνική ομάδα και συνεχίζει ακάθεκτη για νέες επιτυχίες καθώς ανοίγονται ολοένα και περισσότεροι νέοι ορίζοντες μπροστά της!

Διότι μην ξεχνάτε πώς η μεγάλη φετινή πρόκληση λέγεται Ολυμπιάδα Νέων και η αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου κοιμάται και ξυπνάει με αυτή τη σκέψη αφιερώνοντας καθημερινά πολλές ώρες προπόνησης στο στίβο…

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα