Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 05-07-2010

 

 

 

 
Παραχώρηση Πτέρυγας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στο Παναρκαδικό
Σε συνέχεια της από 16.06.2010 επιστολής του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Μπεγλίτη, με την οποία ο βουλευτής ζητούσε την παραχώρηση της Νοσηλευτικής Πτέρυγας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο «Η Ευαγγελίστρια» για τη στέγαση της 2ης Παθολογικής Κλινικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Παρασκευή, 02.07.2010, μετά από πρόσκληση του Υπουργού.

Στη συνάντηση, ο κ. Π. Μπεγλίτης, δεσμεύτηκε για την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την παραχώρηση της Νοσηλευτικής Πτέρυγας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο «Η Ευαγγελίστρια», αφού αναγνώρισε ότι η υπάρχουσα Παθολογική Κλινική του Παναρκαδικού, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν από το μεγάλο αριθμό των περιστατικών, αφού το Νοσοκομείο εξυπηρετεί ασθενείς, από όλη την περιοχή της Πελοποννήσου.

Τέλος, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες εκείνες συνεννοήσεις, ώστε η περίθαλψη των στρατευσίμων και η λειτουργία των υπηρεσιών του 411ΓΣΝ να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

 

 

 
Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις σε νέους αγρότες
με απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη

Σε διαρκή εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία στήριξης νέων αγροτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη χορηγήθηκαν 168 νέες επιδοτήσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των νέων αγροτών της Περιφέρειας, που εντάχθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε 647. Το συνολικό ποσό που κατανεμήθηκε ανέρχεται σε 8.557.500€, ενώ η έκδοση αποφάσεων συνεχίζεται με βάση τη σειρά βαθμολογικής κατάταξης, των νέων αγροτών που έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι νέες επιδοτήσεις, καθώς και τα συνολικά ποσά των επιδοτήσεων ανά νομό είναι τα ακόλουθα:

 

Νομός

Δικαιούχοι που επιδοτήθηκαν

Ποσό επιδότησης

 

Νέες επιδοτήσεις

Σύνολο επιδοτήσεων

Νέες επιδοτήσεις

Συνολικό ποσό

Αργολίδας

9

92

142.500€

1.547.500 €

Αρκαδίας

26

56

460.000€

1.045.000 €

Κορινθίας

23

235

395.000€

4.300.000 €

Λακωνίας

54

166

865.000€

2.805.000 €

Μεσσηνίας

56

98

905.000€

1.627.500 €

 

 

 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Σύσκεψη των επικεφαλής των Νομαρχιακών παρατάξεων: «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Θανάση Πετράκου, «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Λακωνία» Σταύρου Χρυσαδάκου, «Αργολίδα Κοινωνία των Πολιτών» Γιώργου Αντωνόπουλου, και μελών των Γραμματειών των Νομαρχιακών Παρατάξεων «Αρκάδων Κοινόν», «Αδέσμευτοι και Ενεργοί Πολίτες Κορινθίας» πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνένωση των δυνάμεων των Νομαρχιακών αυτών παρατάξεων και η συγκρότηση Περιφερειακής παράταξης, ενόψει των Περιφερειακών Αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών παρατάξεων συμφώνησαν ότι: Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για Μετατάξεις υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Μετατάξεις υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Ανησυχία, σύγχυση και ανασφάλεια διακατέχει τους χιλιάδες υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων οι οποίοι καλούνται μέχρι τις 8 Ιουλίου να κάνουν αιτήσεις μετάταξης.

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Εγκύκλιος 10, Α.Π. 33786/16.06.2010), σχετικά με τις διατάξεις του νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι οποίες αφορούν σε μετατάξεις προσωπικού για τη στελέχωση των νέων βαθμίδων της διοίκησης της αυτοδιοίκησης, ορίζεται ότι «οι ενδιαφερόμενοι δύναται να υποβάλλουν αίτηση προς το Γενικό Γραμματέα της Κρατικής Περιφέρειας εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του νόμου, έως 08.07.2010, με την οποία να αιτούνται τη μετάταξή τους στην Περιφέρεια της αντίστοιχης κατά τόπον αρμοδιότητας».

Επιπλέον, τονίζεται στην εγκύκλιο ότι οι προβλεπόμενες μετατάξεις έχουν στόχο την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών που θα κληθούν να ασκήσουν τις σύμφωνα με τον νόμο απονεμόμενες σ’ αυτές αρμοδιότητες. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί- συσταθεί αυτοί οι οργανισμοί στους νέους Δήμους και στις Περιφέρειες!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» στη Βουλή ως Κοινοβουλευτική Ομάδα είχαμε τονίσει ότι είναι εντελώς αντιδημοκρατικό και αντεργατικό να καλούνται οι υπάλληλοι να κάνουν αιτήσεις μετάταξης χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι σχετικοί οργανισμοί στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Θα ανακαλέσετε άμεσα την εγκύκλιο αυτή, με την οποία μέχρι τις 8 Ιουλίου υποχρεώνετε τους υπαλλήλους χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι οργανισμοί στους νέους Δήμους και στις Περιφέρειες να κάνουν αιτήσεις εθελοντικών μετατάξεων;

2) Θα δώσετε έστω και τώρα ένα μεταβατικό χρόνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα δημιουργηθούν οι οργανισμοί στους νέους Δήμους και στις Περιφέρειες, ώστε να γνωρίζει ο κάθε υπάλληλος πού, αν επιθυμεί, θα κάνει αίτηση εθελοντικής μετάταξής του;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Βασίλης Μουλόπουλος
Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου
Μιχάλης Κριτσωτάκης

 

 

 
Τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στον Αστέρα
Στη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας μπήκε από σήμερα ο Αστέρας, μετά από μία εβδομάδα προσαρμογής όπως άλλωστε χαρακτήρισε την πρώτη, ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος.

Η σημερινή μέρα θεωρείται ως η «επίσημη πρώτη» προπόνηση του Αστέρα καθώς συνοδεύτηκε και από τον καθιερωμένο αγιασμό που έγινε το απόγευμα.

Μετά τον αγιασμό, μίλησε στους παίκτες ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της ομάδας Δημήτρης Μπάκος, ο οποίος τους ενεθάρρυνε να γίνουν μία μεγάλη οικογένεια και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου στο τέλος της περιόδου να χαρούν όλοι την επιτυχία του Αστέρα.

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου για τη φετινή χρονιά ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Σίγουρα είναι μία νέα χρονιά και αυτό που κρατάμε είναι ότι ο Αστέρας αγωνίζεται για τέταρτη συνεχή περίοδο στη Σούπερ Λίγκ.

Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας και την ευρύτερη Περιφέρεια ότι ο Αστέρας εκπροσωπεί την Πελοπόννησο. Εμείς προσδοκούμε την καθιέρωση του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκ»

Στη σημερινή «επίσημη πρώτη» προπόνηση του Αστέρα εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 οι φίλαθλοι της ομάδας έδωσαν δυναμικό παρόν στο γήπεδο ενθαρρύνοντας με συνθήματα και βουβουζέλες τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Στην πρωινή προπόνηση εξ άλλου, οι παίκτες του Αστέρα «κατάπιαν» πολλά χιλιόμετρα, αφού το τεχνικό επιτελείο της ομάδας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης, δουλεύοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης και αερόβια ικανότητα, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα περιελάμβανε και πάλι πολλές ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.

Το σημαντικότερο στη μέχρι σήμερα προετοιμασία του Αστέρα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, με μοναδική εξαίρεση τον Κροάτη Γκόραν Ρούμπιλ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Πριν την απογευματινή προπόνηση της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα ενημερώθηκαν από το τεχνικό επιτελείο μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας για το πρόγραμμα προετοιμασίας που θα ακολουθήσουν.

Την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουλίου ο Αστέρας θα μεταβεί στο ξενοδοχείο του Κάψια, όπου θα μείνει για δώδεκα ημέρες. Σε εκείνο το διάστημα θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας και ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος δηλώνει «Πώς εκείνο το διάστημα θέλουμε να γίνουμε οικογένεια. Να δεθούν οι παλιοί με τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αυτή άλλωστε είναι η σημασία του ξενοδοχείου και της παραμονής μας εκεί»

Όσον αφορά τους στόχους του Αστέρα για τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Έλληνας τεχνικός αρκέστηκε να δηλώσει ότι «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία καλή ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο.»

Τέλος, μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση του Ηλία Μιχαλόπουλου ο Αστέρας Τρίπολης δεν ενδιαφέρεται πλέον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Ο Αστέρας απέκτησε το Στεφανάκο

Ο Αστέρας απέκτησε τον 21χρονο τερματοφύλακα Μανώλη Στεφανάκο, ο οποίος μάλιστα προπονήθηκε σήμερα το απόγευμα με την υπόλοιπη ομάδα μπαίνοντας και αυτός με τη σειρά του στο πρόγραμμα προετοιμασίας.

Ο Στεφανάκος γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1989, έχει ύψος 1.89 και τα δύο τελευταία χρόνια είχε 38 συμμετοχές στο Αιγάλεω (Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία).


 

 

Ο Αρκαδικός θα κάνει πρωταθλητισμό
Είναι οριστική η απόφαση του Αρκαδικού να ξανακάνει πρωταθλητισμό στην Α2 κατηγορία την προσεχή αγωνιστική περίοδο και προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται οι παράγοντες της ομάδας.

Για αυτό ακριβώς το λόγο και με «πυρετώδεις ρυθμούς» τις τελευταίες ημέρες μιλάνε με πολλούς παίκτες, έλληνες και ξένους, που ενδιαφέρουν την ομάδα, ενώ παράλληλα συζητάνε και με τους παίκτες που απάρτιζαν το ρόστερ της ομάδας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα υπάρξουν εξελίξεις στο μεταγραφικό τομέα και σχετικές ανακοινώσεις από πλευράς Αρκαδικού.

Λύθηκε η συνεργασία με Σουρλή

Πριν λίγη ώρα λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία του Αρκαδικού με τον πλευμέηκερ Γιώργο Σουρλή, μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα από τις δύο πλευρές.
Η διοίκηση του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει τον παίκτη για την προσφορά του στην ομάδα και την πορεία της στην Α2 κατηγορία και του εύχεται καλή πορεία και κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα