Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 01-07-2010

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το μαγνητικό τομογράφο στο Παναρκαδικό
ΣΥΡΙΖΑ
Α.Π. 12489/1.07.2010
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα.Υπουργό
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Τέζα» ο μαγνητικός τομογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Η ενοικιάστρια εταιρεία αφαίρεσε το λογισμικό του μηχανήματος γιατί το Νοσοκομείο δεν της είχε καταβάλλει το ενοίκιο τριών χρόνων ύψους 1.200.000€.

Στην Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) Πελοποννήσου υπάρχουν δύο μαγνητικοί τομογράφοι, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και στο Ρίο. Ο μαγνητικός τομογράφος στη Τρίπολη είχε ενοικιασθεί με την μέθοδο Leasing για 5 χρόνια και στις 26 Ιουνίου 2010 έληξε η σύμβαση.

Λειτούργησε τα 4 από τα 5 χρόνια με ένα γιατρό και έναν τεχνικό και εξυπηρέτησε 8.200 ασθενείς με 10.000 περίπου μαγνητικές τομογραφίες αξίας πάνω από 2,5 εκατ. ΕΥΡΩ. Το ενοίκιο του τομογράφου για τα χρόνια αυτά ήταν 2 εκατ. ΕΥΡΩ, από τα οποία το Νοσοκομείο χρωστά 1,2 εκατ. ΕΥΡΩ. Η ενοικιάστρια εταιρεία τελικά προχώρησε στην αφαίρεση του λογισμικού του μηχανήματος στις 28-6-10 με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.

Για το πρόβλημα αυτό ενημερώθηκε αμέσως το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως κατάθεσε επείγον αίτημα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για να εγκρίνει την παράταση της σχετικής σύμβασης για τρείς μήνες.

Επειδή είναι μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη από εξετάσεις όπως και οικονομική επιβάρυνση γιατί είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και με την πρόσθετη γραφειοκρατική ταλαιπωρία για να εγκριθούν αυτές οι δαπανηρές εξετάσεις, που πιθανόν με τα νέα μέτρα να μην εγκρίνονται και να επιβαρύνονται οικονομικά.

Επειδή η κατάσταση αυτή, με τους ενοικιαστές και τους προμηθευτές των Δημόσιων Νοσοκομείων είναι «τραγελαφική» και το μόνο που πλήττεται είναι το κύρος και η αξιοπιστία του ΕΣΥ

Ερωτάται η κα. Υπουργός

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να λειτουργήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση ο μαγνητικός τομογράφος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ώστε το νοσοκομείο να μπορεί να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες ανθρώπινου επιπέδου στους ασθενείς του;
2.Τι δραστικά μέτρα θα πάρει, ώστε να μην ξαναεμφανισθούν παρόμοια προβλήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας; Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει και να αναβαθμίσει τα Δημόσια Νοσοκομεία;

Ο ερωτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 
Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου με Διοικητή Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Μετά από σχετική συνεννόηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Μπουντρούκα με το Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την παρουσία και των μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, στις οκτώ το απόγευμα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες της Αρκαδίας, καθώς και τη συνεργασία του Νοσοκομείου με τον επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο της Αρκαδίας.

Είναι προφανές ότι, στο κοινωνικό σύνολο της πόλης μας, η πολυετή λειτουργία του Γ.Π.Ν. Τρίπολης, συμβάλλει σημαντικά με την προσφορά του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στην ανάπτυξη, τόνισε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Επιμελητηρίου, παρουσίασαν μια σειρά προτάσεων για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τη διοίκηση και τους συνεργάτες του για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχει σήμερα το Γ.Π.Ν. Τρίπολης.

Τόνισε δε, ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της διοίκησης του Νοσοκομείου αποτελεί τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας στους Πολίτες της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ανάδειξη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε ένα δυναμικό Περιφερειακό Νοσοκομείο και η δημιουργία ενός νέου υγειονομικού χάρτη της Αρκαδίας και της Περιφέρειας, αποτελεί σημαντική επιλογή της Διοίκησης.

Είναι σημαντικό ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη και στήριξη των επαγγελματικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια έγινε διαλογική συζήτηση γύρω από τα θέματα των προμηθειών, γνωστοποιήθηκε η ιστοσελίδα Νοσοκομείου από την οποία μπορούν να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις προμήθειες και τα θέματα υγείας που τους αφορούν.

Το θετικό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για τη συνεχή συνεργασία του Νοσοκομείου και του Επιμελητηρίου.

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΧΥΤΑ Μεγαλόπολης
• Αναγκαία η διαμόρφωση ΧΥΤΑ με δυνατότητα υποδοχής επικίνδυνων απόβλητων!
• Οι ελληνικές αρχές -όχι η Κομισιόν- υπεύθυνες για την χωροθέτηση των ΧΥΤΑ
• Απάντηση του Επιτρόπου για το περιβάλλον Ποτότσνικ στον Ν.Χουντή

Ο Επίτροπος για Περιβάλλον κ.Ποτότσνικ με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή σχετικά με την κατασκευή χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων στην Μεγαλόπολη απαντά συνολικότερα για το θέμα των ΧΥΤΑ στην Ελλάδα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνικές αρχές είναι υπεύθυνες για την χωροθέτηση τους κι ότι καθίσταται πλέον αναγκαία η υποδοχή και επικίνδυνων αποβλήτων στους ΧΥΤΑ .

Πιο συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Ποτότσνικ, στην απάντησή του όσον αφορά τα επικίνδυνα απόβλητα και τους ΧΥΤΑ, επισημαίνει ότι:

«Στις 10 Σεπτεμβρίου 2009, στην υπόθεση C-286/08, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε την Ελλάδα εξαιτίας της μη έγκρισης σχεδίου διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σύμφωνου με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της απουσίας καθιέρωσης ενός ολοκληρωμένου και κατάλληλου δικτύου εγκαταστάσεων διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων. ….Η κατασκευή ΧΥΤΑ με δυνατότητα υποδοχής επικίνδυνων αποβλήτων καθίσταται αναγκαία προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η υγειονομική ταφή αποβλήτων αποτελεί μία από τις μεθόδους διαχείρισης των αποβλήτων και υπόκειται στις διατάξεις της οδηγίας 99/31/ΕΚ (αδειοδότηση, αποδοχή των αποβλήτων, έλεγχος και επιτήρηση κατά τη φάση της αξιοποίησης, παύση λειτουργίας, διαχείριση μετά την παύση λειτουργίας). Η προτεραιότητα που δίδεται στις άλλες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων δεν συνιστά λόγο παράβασης της νομοθεσίας. Η πιθανή παράβαση των οδηγιών για τη διαχείριση αποβλήτων (2006/12/ΕΚ και 99/31/ΕΚ) θα εξαρτηθεί κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η εγκατάσταση, δηλαδή εάν θα είναι ή όχι σύμφωνη με τις κατάλληλες διατάξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, η κατασκευή χώρων υγειονομικής ταφής αποβλήτων πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) σύμφωνα με την οδηγία 85/337/ΕΟΚ. Ωστόσο, η οδηγία δεν δίνει στην Επιτροπή τη δυνατότητα παρέμβασης όσον αφορά τη σκοπιμότητα ή τη θέση του έργου ή ελέγχου της ουσίας της μελέτης των επιπτώσεων και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων (εκτός περιπτώσεων στις οποίες το κράτος μέλος διαπράττει προφανές λάθος εκτίμησης). Όλα αυτά εμπίπτουν στην ευθύνη των αρχών των κρατών μελών.»

Όσον αφορά, στον ΧΥΤΑ Μεγαλόπολης ο Επίτροπος αναφέρει ότι:

«Η Ελλάδα έχει συμπεριλάβει τον συγκεκριμένο χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων μεταξύ των προς κατασκευή ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή, δρομολογήθηκε η διαδικασία εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εν λόγω έργου. Η αρμόδια υπουργός έχει ήδη εγκρίνει την προκαταρκτική μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων. Ωστόσο, η εν λόγω έγκριση δεν αποτελεί παρά την προκαταρκτική φάση της διαδικασίας και δεν παράγει δεσμευτικά νομικά αποτελέσματα. Πράγματι, η ΜΠΕ πρέπει στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί και κατόπιν να υποβληθεί για διαβούλευση στο ευρύ κοινό. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, εναπόκειται στην αρμόδια αρχή να λάβει την τελική απόφαση και να εγκρίνει ή όχι την ΜΠΕ. Τίποτε από αυτά δεν φαίνεται να έχει γίνει.
Επομένως συνεπάγεται ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί καμία παραβίαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

1.7.2010
Το Γραφείο Tύπου
ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Σκληρή Εκπαίδευση Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας από τον Ε.Ε.Σ.
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η 7η Πανελλήνια Εκπάιδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την συνεργασία και υποστήριξη του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, στο Κατασκημωτικό – Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Ψαθόπυργο, κοντά στην Πάτρα.

Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δύσκολη και κοπιαστική εκπαίδευση που υλοποίησε ποτέ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μιας και οι 210 συμμετέχοντες, εκπαιδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε ιδιαίτερα κουραστικές ασκήσεις.

«Η Φιλοσοφία μας σε αυτή την εκπαίδευση είναι η λειτουργία των ομάδων διάσωσης υπό συνθήκες αϋπνίας και πνευματικής κούρασης» δηλώνει ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ (Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών – Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης) και συνεχίζει «κάθε βράδυ μέχρι τα ξημερώματα, ειδικά σχεδιασμένα βιωματικά σενάρια θέτουν τους εκπαιδευόμενους σε δοκιμασίες που απαιτούν πάνω από όλα ομαδική εργασία, σωστή ηγεσία και σωστή εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν στην διάρκει ατης πρωϊνης εκπαίδευσης. Κάτι αντίστοιχο είχε υλοποιηθεί το 2004, όμως, αυτή τη φορά τα σενάρια έχουν να κάνουν κυρίως με την ανάπτυξη της ομαδικής εργασίας και την διεύρυνση του τρόπου σκέψης σε επιχειρησιακά πεδία».

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση στην Ασφαλή Οδήγηση Διασωστικής Μοτοσυκλέτας από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, την οποία πέρασαν με επιτυχία 28 εκπαιδευόμενοι. Η εκπαίδευση αυτή υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σε σταθμούς εκπαίδευσης, συνεχίζεται η πρακτική εφαρμογή των τεχνικών Διάσωσης σε Περιορισμένους Χώρους, η Ακινητοποίηση πολυτραυματία σε περιορισμένο χώρο και η μεταφορά ειδικών φορείων σε ειδικό στίβο με εμπόδια.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην 7η Πανελλήνια Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εμβαθύνουν στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και στις Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, μέσω θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης.

«Κάθε Ερυθροσταυρίτης» δηλώνει ο κ. Γερασιμάτος «είναι υποχρεωμένος να δρα σύμφωνα με τις Αρχές του Κινήματος και να γνωρίζει σε βάθος το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, αφού μπορεί να βρεθεί σε δύσκολα πεδία ακόμα και σε εμπόλεμες περιοχές, όπως και έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν. Τέτοιες γνώσεις προστατεύουν την ζωή του Ερυθροσταυρίτη αλλά και προασπίζουν το γνήσιο ανθρωπιστικό έργο του κινήματος. Εξάλλου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μοναδικός Εθνικός Σύλλογος στην Ευρώπη που εδώ και έξι χρόνια εκπαιδεύει και διαθέτει Εκπαιδευτές Διάδοσης, δίνοντας έμφαση στην δεοντολογική εκπαίδευση των Εθελοντών μας».

Στα πλαίσια αυτά, υλοποιήθηκε πρωτοποριακή βιωματική άσκηση διάρκειας δώδεκα ωρών, στην οποία οι συμμετέχοντες βίωσαν στην κυριολεξία την διαχείριση περιστατικού εισόδου μεταναστών. Η άσκηση σχεδιάστηκε με πλήρη ρεαλισμό αναδυκνείοντας και τις δύο πλευρές ενός τέτοιου περιστατικού, δηλαδή και την πλευρά των μεταναστών αλλά και την πλευρά των υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας της χώρας μας.

Η 7η Πανελλήνια Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συμπίπτει με τα 30 χρόνια αδελφοποίησης με τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, μια συνεργασία που έφερε επανάσταση στο πεδίο των εθελοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα και προκάλεσε την δημιουργία του πιο αυστηρού, πλήρους και αξιόπιστου συστήματος εκπαίδευσης Εθελοντών Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην χώρα μας.

Περισότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.samarites.gr

 

 

 
Ξεκίνησαν οι διπλές προπονήσεις
Με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμαα) συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα, οι οποίες διεξήχθησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στην Τρίπολη.

Στο πρωινό πρόγραμμα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Τρίπολη κάθε άλλο παρά Ιούλιο μήνα θύμιζαν, αφού το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης διεξήχθη υπό το σύννεφο ομίχλης.

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα χωρίστηκαν σε γκρουπ, τα οποία εναλλάξ εκτελούσαν ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωσης και τεχνικοτακτικές ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.

Η απογευματινή προπόνηση έγινε υπό την επίβλεψη του τεχνικού της ομάδας Βαγγέλη Βλάχου, ο οποίος επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη και κατευθείαν πήγε στο γήπεδο αναλαμβάνοντας τα ηνία της προετοιμασίας.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα, με εναλλαγές θέσεων των παικτών και κίνηση στο χώρο, ενώ στο κλείσιμο της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η ομάδα που αμυνόταν στην πρώτη φάση, έκανε επίθεση στην επόμενη ομάδα και αυτό επαναλαμβανόταν συνεχώς.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν το απόγευμα ο Γκόραν Ρούμπιλ και ο Σάββας Τσαμπούρης, ενώ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος.

Η προετοιμασία συνεχίζεται αύριο με δύο προπονήσεις, η μία το πρωί (7.30 π.μ.) και η άλλη το απόγευμα.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα