Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 30-06-2010

 

 

 

 
Δύο σημαντικά έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ
με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας

Ένα βήμα ακόμη προς την υλοποίηση του στόχου για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υποστήριξη έργων και δράσεων που μπορούν άμεσα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν, αποτελεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την ένταξη δύο έργων στον Άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 -2013».

Πρόκειται για το «Υπαίθριο μουσείο κεντρικού τμήματος της Ρωμαϊκής Έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στη Λουκού Αρκαδίας», προϋπολογισμού 4.298.000 ευρώ, και το «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας», που ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.500.000€.

Το Υπαίθριο Μουσείο στη Λουκού Αρκαδίας αποτελείται από ένα στέγαστρο που καλύπτει επιφάνεια 4.796 m2 , το οποίο θα προστατεύσει το συγκρότημα της ρωμαϊκής έπαυλης του Ηρώδου του Αττικού που έχει κατασκευαστεί σε διαδοχικά διαστήματα από τον 1ο μέχρι τον 6ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί μία από τις λίγες ανασκαμμένες ρωμαϊκές επαύλεις στον ελληνικό χώρο, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες που είναι αναγκαίες για τη δημιουργία ενός οργανωμένου επισκέψιμου χώρου.

Το αντικείμενο της κατασκευής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αναφέρεται στην ολοκλήρωση του κτιρίου το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Διεθνούς Κέντρου Χορού, καθώς και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί περιστασιακά ως Συνεδριακό Κέντρο, ενώ θα καλύψει τις ανάγκες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και για άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μικρά μουσικά σύνολα, διαλέξεις, ομιλίες, εκθέσεις κλπ.

 

 

 
Σύσκεψη στελεχών Υγείας
Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, στο Γενικό «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο, σύσκεψη που διοργάνωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Νικόλαος Πολύζος και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθηγητής Πάνος Δ. Γκούμας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, των Υποδιοικητών της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Λαουδιά και κ. Κωνσταντίνου Πατσιαλού με την συμμετοχή των Διοικητών των Νοσοκομείων της Πελοποννήσου και των νομών Ηλείας, Αχαΐας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα Υγείας στην Πελοπόννησο, το συντονισμό και την ανάπτυξη των ελέγχων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας , με έμφαση στο θέμα των προμηθειών, το ΕΣΠΑ, την σύνταξη στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου 6ης ΥΠΕ για την τριετία 2010-2012, όπου και επιβεβαιώθηκε η βούληση όλων για συνεργασία και συστράτευση στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο λαό της Πελοποννήσου.

 

 

 
Ομιλία - συζήτηση για τις αλλαγές στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας διοργανώνει ομιλία - συζήτηση την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 στην Τρίπολη (Αίθουσα Εργατικού Κέντρου) στις 8 το βράδυ με θέμα:

«Οι προωθούμενες αλλαγές στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ομιλητής: Γιώργος ΡΩΜΑΝΙΑΣ, Επιστημονικός Σύμβουλος ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

 

 

 
Ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, υπό την προεδρεία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Χάρη Τσιόκα, καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Συγκοινωνιολόγων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο και ξεκινά άμεσα η συστηματική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα 800 Δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την πλήρη αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μικροί μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς με επισκέψεις στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Περισσότερα...

 

 

 
Κυκλοφόρησε η εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"
Κυκλοφόρησε η εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" το νέο φύλλο της με ειδήσεις από τις παροικίες των Αρκάδων από όλο τον κόσμο.
http://arkadiko.blogspot.com/

 

 

 
Σήμερα η πρώτη προπόνηση του Αστέρα
Οι διακοπές έλαβαν τέλος για τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, που από χθες άρχισαν να καταφτάνουν στην Τρίπολη, όπου τους περίμεναν σήμερα το πρωί οι καθιερωμένες αιματολογικές εξετάσεις και η έναρξη προετοιμασίας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Σήμερα το πρωί (08.00 π.μ.) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση, ενώ το απόγευμα (7 μ.μ.)  η πρώτη προπόνηση στο γήπεδο.

Οι προπονήσεις από αύριο θα είναι διπλές (πρωί-απόγευμα), ενώ το Σάββατο θα γίνει μία και την Κυριακή θα δοθεί ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστούν οι διπλές προπονήσεις στο γήπεδο του Αστέρα, ενώ από τις 12 έως τις 24 Ιουλίου η ομάδα θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας μετακομίζοντας στο Κάψια.

Σε εκείνο το διάστημα, οι πρωινές προπονήσεις που θα περιλαμβάνουν ασκήσεις φυσικής κατάστασης θα γίνονται σε διάφορες περιοχές του Μαινάλου, ενώ οι απογευματινές προπονήσεις που θα περιλαμβάνουν ασκήσεις με μπάλα και τακτική θα γίνονται στο γήπεδο του Αστέρα.

Η πρώτη προπόνηση στην Τρίπολη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα μέσα σε ένα όμορφο, οικογενειακό και θετικό κλίμα η «πρώτη» προπόνηση του Αστέρα, που σηματοδότησε παράλληλα την έναρξη της φετινής προετοιμασίας εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Πριν την «πρώτη» προπόνηση η διοίκηση της ομάδας καλωσόρισε όλους τους ποδοσφαιριστές, τόσο τους «παλιούς» όσο και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Αστέρα.

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας είχε στη διάθεση του όλους τους παίκτες με εξαίρεση τους Ρομπέρτο, Καρέρα και Ουντότζι, που είχαν ζητήσει άδεια. Αύριο Πέμπτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Παράλληλα, στην απογευματινή προπόνηση πολλοί φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο γήπεδο αψηφώντας τη βροχή, δείχνοντας πώς και φέτος το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, ενθαρρύνοντας με συνθήματα τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Ακόμα, έγιναν γνωστά τα νούμερα που θα έχουν στις φανέλες τους τα εννέα μεταγραφικά αποκτήματα του Αστέρα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Νο3: Χρήστος Πιπίνης
Νο8: Κρις
Νο9: Ρομπέρτο
Νο10: Ροτζέριο Μάρτινς
Νο11: Σάββας Τσαμπούρης
Νο15: Μαρκ Κερρ
Νο19: Κώστας Φορτούνης
Νο20: Γκόραν Ρούμπιλ
Νο21: Σαλίμ Αράς

Τέλος, η Σούπερ Λίγκ ανακοίνωσε ότι στις 12 Ιουλίου θα διενεργηθεί η κλήρωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στον Αστέρα ο Φορτούνης

Παίκτης του Αστέρα θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο 18χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής Κώστας Φορτούνης από τα Τρίκαλα.

Ο Φορτούνης γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1992 και θεωρείται ένα από τα μεγάλα και ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας μάλιστα φέτος και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής νέων.

Ο Φορτούνης που αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Δήμητρα Τρικάλων, με την οποία αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα την περίοδο 2008-2009, ενώ την σαιζόν 2009-2010 έπαιξε στην Γ’ Εθνική κατηγορία με τα Τρίκαλα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στα 13 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα