Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 28-06-2010

 

 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS»
(Κυριακή 27 Ιουνίου 2010)
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ Περισσότερα...

 

 

 
ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΡΦΕΑ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Με άψογη εμφάνιση και μουσική μεγαλοπρέπεια που άγγιξε τις καρδιές των θεατών ο «Ορφέας» Τρίπολης εόρτασε την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 την Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής. Με μελαγχολικό καιρό αλλά με κοινό που είχε καταλάβει τα περίπου 600 καθίσματα, η παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της νέας μουσικού κ. Μαριλένας Κουζίνη, άρχισε το μουσικό ταξίδι με δύο παιδικά τραγούδια «Το καραβάκι» και το «Χαρά στ’ αλέτρι». Οι παιδικές φωνές έδωσαν άλλη αίσθηση στην «Μπαλάντα του Αντρίκου» του Μ. Θεοδωράκη, το «Μίλησε μου» του Μ. Χατζιδάκη και το Κυπριακό «Βιρβίν». Με συνδυασμό φωνής και κίνησης τα παιδιά του «Ορφέα» έκλεισαν το πρόγραμμά τους με τα «Τερατάκια τσέπης» που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των συμπολιτών μας. Στο πιάνο συνόδευσε ο μουσικός κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και στην κιθάρα ο μουσικός κ. Κυριάκος Μαρκόγιαννης.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του Μ. Χατζιδάκι από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Αντιόπη – Ζωή Μαργιά και προβολή ενός σπάνιου μουσικού βίντεο με την Μελίνα Μερκούρη και τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι οι οποίοι τραγουδούσαν τον «Κυρ-Αντώνη». Στη σκηνή εμφανίζεται η νεανική χορωδία υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Χριστίνας Αθανασοπούλου που συνεχίζει το αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι με την «Περιμπανού», την «Μπαλάντα του Ούρι», την «Πόλη μαγική» και τον «Κεμάλ» σε χορωδιακή επεξεργασία του Τριπολίτη μουσικού κ. Κώστα Ζαχαρόπουλου. Η νεανική συνεχίζει με την «Θάλασσα μικρή» του Δ. Σαββόπουλου την «Νύχτα βροχερή» του Γιάννη Σπανού και κλείνει με δύο μελωδίες του Μανώλη Χιώτη το «Μοιάζεις σαν θάλασσα» και το «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς». Το κοινό όρθιο χειροκροτεί θερμά τα παιδιά του «Ορφέα» που πρόσφεραν μοναδικές στιγμές. Στο μπουζούκι συνόδευσε ο μουσικός κ. Τάσος Ψαρρός που είχε κάνει και την χορωδιακή επεξεργασία τεσσάρων τραγουδιών, στα μαντολίνα ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος και ο κ. Δημήτρης Φωτόπουλος, στις κιθάρες ο κ. Γιάννης Κότσικας και ο κ. Κυριάκος Μαρκόγιαννης, στο πιάνο ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και στο κοντραμπάσο ο κ. Αλέξανδρος Πατούρας.

Όπως νωρίτερα για τον Μ. Χατζιδάκι, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Μαργιά απαγγέλει ένα ιστορικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και ακολουθεί προβολή σπάνιου βίντεο με το Βασίλη Τσιτσάνη να τραγουδά την «Αχάριστη». Η ορχήστρα «Εν χορδαίς Ορφέα» παίζει το «Μπαξέ τσιφλίκι» κατά τη διάρκεια του οποίου η μικτή χορωδία ανεβαίνει στη σκηνή. Η μικτή χορωδία και η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα αποδίδει την «Αχάριστη», το «Σκαλοπάτι» και το «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» που κλείνει το πρόγραμμα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι εκδηλώσεις του οποίου έκαναν τον μαέστρο κ. Βασίλη Τζαβάρα να συγκινηθεί.

www.orfeastripolis.gr


 

 

 
Για την απεργία της 29ης Ιουνίου
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ
10π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗ)

- Τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας, σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη μια βαθιά ολόπλευρη καπιταλιστική κρίση.

- Μια κρίση που τη γέννησε η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, τα τεράστια καπιταλιστικά υπερκέρδη. Επιδιώκουν να τα διαφυλάξουν και για να δημιουργήσουν όρους ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.

- Ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα. Το ίδιο κάνουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Το ίδιο κάνει και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με το ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ.  Περισσότερα...

...Καλούμε τους εργαζόμενους από το Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου, στην Απεργία της ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 29 Ιουνιου και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη στις 10 το πρωί. Περισσότερα...

Αντιστεκόμαστε
Στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα κυβέρνησης και τρόικας, στην κατεδάφιση του Ασφαλιστικού μας, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στις απολύσεις.

Η κυβέρνηση με το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο καταργεί κάθε έννοια Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικού κράτους, αυξάνει τα χρόνια υπηρεσίας και τα όρια ηλικίας και μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Επιτίθεται στο σκληρό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων και αλλάζει προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις που ισχύουν από το 1920 (αποζημίωση λόγω απόλυσης) τις οποίες δεν τόλμησαν να τις πειράξουν ούτε οι δικτατορίες ούτε οι κατοχικές κυβερνήσεις. Περισσότερα...

 

 

 
Ο ΚΟΑΤ ΣΤΑ 9α ΤΣΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΔΙΟΥΣ 2010
Οι αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας του ΚΟΑΤ έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του Ποσειδώνα Ιλισίων με την επωνυμία 9α ΤΣΙΤΕΙΑ στην Αθήνα στις 18-19-20/6/2010 και κατέκτησαν έντεκα μετάλλια συνολικά.

Χρυσά μετάλλια πήραν οι:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 50μ. πρόσθιο
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ 100μ. ύπτιο

Αργυρά μετάλλια πήραν οι:
ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 100μ ελεύθερο
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 50μ. πρόσθιο

Χάλκινα μετάλλια πήραν οι:
ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 100μ. ύπτιο και 100μ. ελεύθερο
ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 100μ. πρόσθιο και 50μ. πρόσθιο
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ 50μ. ύπτιο
ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 50μ. πρόσθιο
ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 50μ. πρόσθιο

Με αυτούς τους αγώνες οι αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την χρονιά που έφυγε δίνοντας έτσι μια μεγάλη υπόσχεση για το μέλλον τους στην κολύμβηση.

Παράλληλα η αγωνιστική ομάδα μετείχε στους αγώνες με την επωνυμία ΔΕΛΦΙΔΙΟΙ 2010 που έγιναν στο κολυμβητήριο του Αιγάλεω στις 18-19-20/6/2010. Σε αυτούς τους αγώνες οι αθλήτριες ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ και ΚΑΡΑΜΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ έπιασαν το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ το όριο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών της αγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται και το Δ.Σ τους εύχεται κάθε επιτυχία στις προσπάθειες τους.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

 

 
Περίπτερο ενημέρωσης στο 'Αργος
Στα πλαίσια της προσπάθειας για καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ θα στήσει περίπτερο ενημέρωσης για τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 στο Άργος.

Το περίπτερο θα στηθεί σε κεντρικό σημείο του Άργους τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες, με ώρες λειτουργίας: 11.00 π.μ.-3.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ.-9.00 μ.μ..

Για τη μέχρι σήμερα διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, για το πρώτο περίπτερο ενημέρωσης στη Σπάρτη, αλλά και για το δεύτερο που θα τοποθετηθεί στο Άργος από τη Δευτέρα, μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία των εισιτηρίων διαρκείας. Έχουμε ακόμα αρκετό διάστημα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βλέπουμε πώς έρχονται καινούργιοι φίλαθλοι κοντά στην ομάδα μας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς και να καλέσω όλο τον υπόλοιπο κόσμο, που δεν έχει προμηθευτεί ακόμα εισιτήριο διαρκείας να το κάνει, γιατί πραγματικά ο Αστέρας φέτος προσδοκά να δώσει πολλές μεγάλες χαρές στους φιλάθλους.

Η ενέργεια να στήσουμε περίπτερα ενημέρωσης σε πόλεις όμορων νομών έχει να κάνει με τη θέληση του Αστέρα να βγει από τα σύνορα της Αρκαδίας, να είναι μία ομάδα που θα εκπροσωπεί ποδοσφαιρικά την ευρύτερη Περιφέρεια και νομίζω πώς με το νέο σύστημα διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Καλλικράτης» αυτό μπορεί να γίνει γεγονός.

Η Πελοπόννησος δεν έχει ομάδα ούτε καν στη Β’ Εθνική. Αυτό βέβαια δε μας χαροποιεί, αφού θέλουμε ισχυρή περιφέρεια, θέλουμε ισχυρούς τους όμορους νομούς, για να μπορέσει ο Αστέρας να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να έχει μία ισχυρή εκπροσώπηση και κατά το δυνατόν ελληνοποίηση της ομάδας μας.

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου σε κεντρικό σημείο του Άργους λοιπόν, ο Αστέρας θα έχει περίπτερο ενημέρωσης, προκειμένου να διαθέσει εισιτήρια διαρκείας στο Άργος, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Θέλω να προσκαλέσω τους φίλους του Αστέρα από την Αργολίδα να έρθουν μαζί μας, να δημιουργήσουμε μία ισχυρή έδρα για τον Αστέρα, να κάνουμε ισχυρή την ομάδα του Αστέρα, γιατί μόνο ενωμένη η επαρχία μπορεί να αντιμετωπίσει τους ποδοσφαιρικά «μεγάλους» της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων επαρχιακών πόλεων.

Νομίζω πώς οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας είναι ελκυστικές, υπάρχει μία μείωση της τάξεως του 30-40% αλλά και οι μεταγραφές που έχει κάνει ο Αστέρας δείχνουν πραγματικά, πώς θέλουμε να καταστήσουμε τον Αστέρα μία πολύ ισχυρή ποδοσφαιρική δύναμη στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τον κόσμο κοντά μας, προκειμένου να ζήσουμε όλοι μαζί χαρές την προσεχή αγωνιστική περίοδο»

Την Τετάρτη η «πρώτη» του Αστέρα

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έναρξη της προετοιμασίας στον Αστέρα και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, που θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 8 π.μ. στο γήπεδο.


 

 

Για τρίτη χρονιά ο Αρκαδικός στο Κύπελλο
Σύμφωνα με τη νέα γενική προκήρυξη πρωταθλήματος της ΕΟΚ, το χρονικό όριο διεξαγωγής του ν Κυπέλλου ανδρών ορίστηκε από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι στο κύπελλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πάρει μέρος ο Αρκαδικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα