Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 24-06-2010

 

 

 

 
Επιδοτούνται 479 νέοι αγρότες
με απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Φώτη Χατζημιχάλη

Επιδότηση εγκατάστασης σε 479 νέους γεωργούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου χορηγείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη, στο πλαίσιο της στήριξης νέων αγροτών και με σκοπό την ανάπτυξη της γεωργικής τους εκμετάλλευσης.

Το ύψος της επιδότησης, που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 8.557.500 ευρώ.

Τα ποσά των επιδοτήσεων καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων αγροτών ανά νομό είναι:
 

Νομός

Δικαιούχοι που επιδοτήθηκαν

Ποσό επιδότησης

Αργολίδας

83

1.405.000 ευρώ

Αρκαδίας

30

585.000 ευρώ

Κορινθίας

212

3.905.000 ευρώ

Λακωνίας

112

1.940.000 ευρώ

Μεσσηνίας

42

722.500 ευρώ


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τηλέφωνα : 2713-601046
Fax : 2710-232383

 

 

 
Συνάντηση Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης με πρύτανη ΠαΠελ
Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, το προεδρείο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης, επισκέφθηκε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να επιβεβαιωθεί η διακηρυγμένη θέση του Συλλόγου, για στήριξη του Πανεπιστημίου, με όσα μέσα και επιρροή διαθέτει, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του στην τοπική κοινωνία.

Στην παρούσα φάση, το Πανεπιστήμιο σκοπεύει να εγκαταστήσει στην Τρίπολη ψηφιακή βιβλιοθήκη & Κέντρο πληροφόρησης, άμεσα προσπελάσιμο από τους φοιτητές του πανεπιστημίου και γι αυτό αναζητά κτίριο στο κέντρο της πόλης που θα μπορούσε να διατεθεί από τοπικούς φορείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ενημερώθηκε από το κ Πρύτανη, αφενός για την προοπτική ανάπτυξης του πανεπιστήμιου και αφετέρου για τις διαβεβαιώσεις που είχε για στήριξη της προοπτικής αυτής και από την Υφυπουργό Παιδείας αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους.
Τέλος, το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να βοηθήσει τη διοίκηση του Πανεπιστημίου στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει, ενώ παράλληλα σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινή δράση με τον πρύτανη, το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, σε θέματα όπως είναι η διεξαγωγή ερευνών, η οργάνωση ημερίδων και ο συντονισμός των ενεργειών για την επίλυση όποιων προβλημάτων ανακύπτουν.

 

 

 

 
Νομαρχιακή Συνέλευση ΣΥΝ Αρκαδίας
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, διοργανώνει Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών του ΣΥΝ, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 στις 7 το βράδυ στην Τρίπολη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Θέμα της Συνέλευσης:
«Ο Συνασπισμός μετά το 6ο Συνέδριο. Πολιτική Απόφαση.»

 

 

 

 
Ο Τσαμπούρης στον Αστέρα
Ο Αστέρας απέκτησε πριν λίγη ώρα τον 24χρονο μέσο Σάββα Τσαμπούρη, ενισχύοντας με έναν ακόμα ποιοτικό ποδοσφαιριστή το ρόστερ.

Ο Σάββας Τσαμπούρης, που είναι το όγδοο κατά σειρά μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα, γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1986 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Πεύκη, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία, παίζοντας με τη φανέλα του Χαϊδαρίου, του Ηλυσιακού και του Αιγάλεω.

Τα στατιστικά του τα τελευταία χρόνια έχουν ως εξής:
2006-2007: Χαιδάρι 29 αγώνες-6 γκολ
2007-2008: Χαιδάρι 24 αγώνες-9 γκολ
2008-2009: Ηλυσιακός 32 αγώνες-3 γκολ
2009-2010: Αιγάλεω 26 αγώνες-2 γκολ

Ο Τσαμπούρης είναι διεθνής, καθώς μετράει και τρεις συμμετοχές με την εθνική U-21 παίζοντας εναντίον της Δανίας, της Αλβανίας και της Ρουμανίας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Τσαμπούρης είπε:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ανήκω στην οικογένεια του Αστέρα, μία από τις πιο άρτια οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μέσα από την σκληρή δουλειά και προσπάθεια, θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω βοηθώντας από την πλευρά μου στην επίτευξη των στόχων που θα θέσει η ομάδα.»


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα