Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 22-06-2010

 

 

 

 
Συναυλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών την 26η Ιουνίου 2010, το Κέντρο Πρόληψης διοργανώνει συναυλία που απευθύνεται στους νέους της πόλης μας με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα της Πρόληψης και της αποφυγής της εξάρτησης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 και ώρα 9.00μμ. στο προαύλιο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου με τη συμμετοχή νέων μουσικών της πόλης μας, αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου.

Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια ζωή με νόημα χωρίς εξαρτήσεις.

 

 

 
Κινητοποιήσεις για να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 Kαλαμάτα 21/06/2010
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση :Διοικητήριο
241 00 - Καλαμάτα
Τηλ.: (27210)93333
Fax.: (27210) 95803 – 81909

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και όλοι οι φορείς του Νομού Μεσσηνίας, σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 στην Καλαμάτα, αποφάσισαν συγκεκριμένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα, για να διεκδικήσουν:

Να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να τεθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο των αποφάσεών μας περιλαμβάνει:

• Ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Ο.Τ.Α. και όλους τους φορείς της Πελοποννήσου (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, Ε.Α.Σ., Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου, Οικολογικές Κινήσεις κλπ), για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
• Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
• Πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στους Προέδρους των Κομμάτων του Κοινοβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου.

Επειδή είναι κοινή πεποίθηση όλων μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη και σωστή ανάπτυξη της Πελοποννήσου χωρίς σύγχρονο σιδηρόδρομο, σας καλούμε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ενεργά στην επιτυχία του κοινού μας αγώνα.

Εκ μέρους όλων των διοργανωτών,
Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ & Νομάρχης Μεσσηνίας
Δημήτρης Δράκος

 

 

 
7ος κύκλος μαθημάτων ECDL
Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών

• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Περισσότερα...

 

 

 
Παρέμβαση Οδυσσέα στη συνεδρίαση της ΟΚΕ Αρκαδίας
Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10.06.2010, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην περιοχή της Αρκαδίας και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προς τους παρισταμένους Υπουργούς, η υιοθέτηση των οποίων θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Νομού.

Σε συνέχεια της παρέμβασής του, απέστειλε τις ακόλουθες επιστολές:

1) Την υπ΄ αρ. πρωτ. ΥΠΟΙΑΝ 11101/16.06.2010 και υπ΄αρ. πρωτ. ΥΠΕΚΑ 6173/17.06.2010 κοινή επιστολή προς τις Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, με την οποία ζητά τη Δημιουργία Πράσινου Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

2) Την υπ΄αρ. πρωτ. 2935/16.06.2010 επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χάρη Καστανίδη, αναφορικά με το ζήτημα των Δικαστικών Φυλακών Τρίπολης. Δεδομένης της απάντησης του Υπουργού σε σχετική Ερώτηση που του είχε υποβάλει, ζητά με την επιστολή αυτή, την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, προκειμένου να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Φυλακές Τρίπολης.

3) Την υπ΄αρ. πρωτ. 4544/17.06.2010 επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, αναφορικά με την έλλειψη ενός συγκροτημένου σχεδίου για την ανάδειξη και αξιοποίηση των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Αρκαδίας. Με την επιστολή αυτή, ζητείται από τον Υπουργό ενημέρωση σχετικά με τις προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αρκαδία, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί, για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού.

4) Την υπ΄αρ. πρωτ. 2507/16.06.2010 επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Μπεγλίτη, με την οποία ζητά την παραχώρηση της Νοσηλευτικής Πτέρυγας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο «Η Ευαγγελίστρια» για να στεγαστεί εκεί η νέα Παθολογική του Κλινική, καθώς η υπάρχουσα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν, με αποτέλεσμα δυσάρεστες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

5) Την υπ΄αρ. πρωτ. 2036/16.06.2010 επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με την οποία ο βουλευτής, μετά και την θετική ανταπόκριση του Υφυπουργού, ζητά την άμεση χρηματοδότηση από το Υπουργείο ή την Περιφέρεια της μελέτης ή των μελετών που θα κατατεθούν, και την εξασφάλιση των κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης του Λάδωνα.

6) Τέλος, την υπ΄αρ. πρωτ. 1038/16.06.2010 επιστολή, προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Ηλία Κικίλια, με την οποία ζητείται η άμεση πραγματοποίηση συνάντησης, για να εξετασθεί το ενδεχόμενο υλοποίησης προγραμμάτων απασχόλησης στη Μεγαλόπολη από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη ανεργία που πλήττει τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα τους νέους.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου «Αρδευτικά Δίκτυα Έλους Κανδήλας» και την ενεργοποίηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του Όρους Μαινάλου, σημειώνονται τα ακόλουθα:

α) Ολοκλήρωση του έργου «Αρδευτικά Δίκτυα Έλους Κανδήλας»: Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Κατερίνα Μπατζελή, τηρώντας τη δέσμευση που είχε δώσει στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, παρουσία του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, του κ. Ευάγγελου Διβάρη, Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ και του κ. Αλέξανδρου Αναστόπουλου, Διευθυντή Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΥΠΑΑΤ, ανακοίνωσε επίσημα τη χρηματοδότηση της μελέτης για τη συντήρηση των αποστραγγιστικών και αποχετευτικών δικτύων του έλους της Κανδήλας, και τον καθαρισμό των τάφρων, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, η οποία θα είναι έτοιμη έως το τέλος Ιουλίου, καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου «Εργασίες Λειτουργικής Διαμόρφωσης κτημάτων των Τελικών Δικαιούχων», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

β) Ενεργοποίηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του Όρους Μαινάλου: Σε συνέχεια της συνάντησης της 14ης Δεκεμβρίου 2009, που έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή, με φορείς της Αρκαδίας για την προστασία του Μαινάλου, και τη συνακόλουθη σχετική αυτοψία και συνάντηση εργασίας του αρμοδίου υπαλλήλου με την μελετητική ομάδα, την αναπτυξιακή εταιρεία «ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΕ» και το Νομάρχη Αρκαδίας, αναμένεται εντός του μηνός να διαβιβαστεί στη Γενική Διευθύντρια Περιβάλλοντος η εισήγηση για έγκριση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (συνοδευόμενη από το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος), η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για να γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιοι φορείς. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, αφού γίνει η επεξεργασία των παρατηρήσεων και απόψεων που θα κατατεθούν, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, θα διαμορφωθεί το τελικό Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και θα προωθηθεί η υπογραφή του από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

 

 

 
Για την απεργία της 23ης Ιουνίου
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η/Υ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
21/06/2010

Τώρα δεν χωράνε μεγάλα λόγια ούτε είναι καιρός για κλάψες και μοιρολατρία. Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα βάρβαρα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Οι εργαζόμενοι φοιτητές που δουλεύουν «μαύρα» στο εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, τον επισιτισμό, στον ΟΤΕ και τις νέες τεχνολογίες, στις οικοδομές, οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση για ένα κομμάτι ψωμί, που κάνουν μεροκάματο τα Σαββατοκύριακα στη δουλειά των γονιών τους, που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να διαλέξουν μετερίζι.

Η κατάσταση θα σκουρύνει ακόμα και για αυτούς που νομίζουν ότι έχουν πιάσει την καλή, έρχεται εργασιακός μεσαίωνας. Περισσότερα...
--------------------------------------
23 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
10 π.μ. – Πλατεία Πετρινού (Τρίπολη)
www.edupame.gr
Οι αυταπάτες τέλειωσαν!

Με το νόμο για το ασφαλιστικό αυξάνονται για όλους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνονται δραματικά οι συντάξεις που γίνονται επιδόματα, καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα ασφάλισης-υγείας στους ανέργους και στους ελαστικά εργαζόμενους. Θέλουν να δουλεύουμε 40 χρόνια για μια κουτσουρεμένη σύνταξη Περισσότερα...

 

 

 

 

Ο Ρομπέρτο στον Αστέρα
Ο Ρομπέρτο Κάλμον Φέλιξ είναι η έκτη μεταγραφή του Αστέρα την καλοκαιρινή περίοδο και στην προσπάθεια του να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1978 στη Λινάρες, έχει ύψος 1.88 και ζυγίζει 78 κιλά. Είναι φορ περιοχής και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Βραζιλία με τις Λινάρες (1996), Σάο Πάολο (1997), Πορτουγκέζε (1997-1998), Μπραγκαντίνο (1998-2000), Πορτουγκέζε (2001) και στην Πορτογαλία με τις Μορειρένσε (2001-2002), Ακαντέμικα (2002-2003), Εστρέλα Αμαδόρα (2003-2004), Ντεπορτίβο Τσάβες (2004-2006), Βαρζίμ (2006-2008), Γκιμαράες (2008-2010). Στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα μετράει συνολικά 182 αγώνες με 42 τέρματα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αστέρα ο Ρομπέρτο τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στον Αστέρα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πώς θα κάνω μία καλή σαιζόν στον Αστέρα. Δε θέλω να υποσχεθώ αριθμό τερμάτων που θα σημειώσω, αλλά ότι θα δουλέψω σκληρά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Στις προηγούμενες ομάδες μου έπαιξα σε πολλά ματς και πέτυχα πολλά γκολ. Το ίδιο θέλω να κάνω και με τον Αστέρα, όπου θέλω να μείνω για αρκετά χρόνια»

 

 

 

 
Αυλαία στο 3ο πρωτάθλημα Ηραίας
Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 ολοκληρώθηκε και το 3ο Πρωτάθλημα Ηραίας. Παρά την εσκεμμένη καθυστέρηση της έναρξης των αγώνων (Φεβρουάριος 2010), το νέο Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας, που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες του Ιανουαρίου 2010, συνέχισε στην οργάνωση του πρωταθλήματος που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο Δ.Σ και επέτυχε κατά την γνώμη μας στην θεσμοθέτηση του πρωταθλήματος το οποίο διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή θα πούμε ότι το προηγούμενο Δ.Σ αρνούνταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από τον Οκτώβρη του 2009, παρά τις πιέσεις των ομάδων που διψούσαν για μπάλα, γιατί θεωρούσε ότι η απόφαση θα έπρεπε να παρθεί από το νέο Δ.Σ που θα προέκυπτε τον Ιανουάριο.

Αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες, ανακοινώθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος με υπεύθυνο της διοργάνωσης αυτήν τη φορά τον ορισμένο από την Ένωση για θέματα αθλητισμού Κωνσταντίνο Παπακώστα ( από Λιοδώρα), που εξελέγη στο νέο Δ.Σ της Ένωσης.

Παρά την ενημέρωση όλων των συλλόγων των χωριών του δήμου Ηραίας , ενδιαφέρον έδειξαν και πάλι 13 χωριά. Κατά την ανακοίνωση όμως του πρωταθλήματος και των κανονισμών αυτού στους αντίστοιχους υπευθύνους της κάθε ομάδας, δυο ομάδες απέσυραν την αίτηση συμμετοχής. Η ομάδα από τα Όχθια καθώς διαφώνησε με κάποιους από τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που έθετε η διοργάνωση και η ομάδα από του Σέρβου η οποία δήλωσε αδυναμία να μαζέψει αρκετές συμμετοχές.

Έτσι λοιπόν το πρωτάθλημα ξεκίνησε με 11 ομάδες, ακριβώς όσες και πέρυσι με τη διαφορά ότι επέστρεψε και η ομάδα του Μπαρδάκι η οποία συμμετείχε στο 1ο πρωτάθλημα, και κάποιοι παίκτες από το Σέρβου οι οποίοι ενσωματώθηκαν με την ομάδα του Λυκούρεσι, καθώς ο νέος κανονισμός της Ένωσης επέτρεπε τις μετακινήσεις πατριωτών από την μια ομάδα στην άλλη στο ξεκίνημα της σεζόν.
Παρακάτω εμφανίζουμε τα αποτελέσματα των αγώνων όπως ακριβώς έγιναν καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν:

Τρεις αγωνιστικές πριν το κλείσιμο του πρωταθλήματος η ομάδα του Ράφτη αποχώρησε λόγω εσωτερικής διαφωνίας των παικτών της . Έτσι φτάσαμε στην φάση των play off όπου σχηματίστηκαν τα εξής ζευγάρια:

Α φάση:
Λώτι – Μπαρδάκι 2 -3, όπου προκρίθηκε το Μπαρδάκι

Β Φάση :
1. Παρνασσός – Λυκούρεσι 9 – 7
2. Πυρί – Μπαρδάκι 3 – 2
3. Κοκκοράς - Λιοδώρα 5 – 2
4. Σαρακίνι - Αγ. Ιωάννης 5 - 1

Γ Φάση
Παρνασσός – Πυρί : 3 – 1
Κοκκοράς - Σαρακίνι : 4 - 1

Μικρός τελικός : Σαρακίνι - Πυρί :9 – 6
Μεγάλος τελικός : Παρνασσός – Κοκκοράς: 5 – 4.

Την Κυριακή λοιπόν 13 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί. Εντύπωση μας έκανε ότι για την ομάδα του Πυρί παρουσιάστηκαν μόνο 5 άτομα για να την αντιπροσωπεύσουν κι έτσι έχασε και την 3η θέση της κατάταξης και κατέληξε στην 4η θέση. Ο Παρνασσός κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και φέτος και να κάνει 2 τους τίτλους του στις 2 συμμετοχές που έχει.

Ευτυχώς ο Καλλικράτης μάλλον έβαλε το χέρι του και δεν ήρθε κανένας αντιπρόσωπος του Δήμου Ηραίας που σύντομα θα κλίσει να δώσει το παρόν και τα κύπελλα στις απονομές αμέσως μετά τους τελικούς.

Από τη μεριά της Ένωσης συλλόγων Ηραίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα Γορτυνία που ενημέρωνε και πάλι τους πατριώτες και τους δικτυακούς τόπους της Λυσσαρέας και του Ψάρι.

Για το Δ.Σ
Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Δημητρακόπουλος.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα