Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 17-06-2010

 

 

 

 
Παράταση προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η "Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων" ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010".
Η ημερομηνία παράτασης θα είναι η Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010.

Το πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση των υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά στη μεταποίηση για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα.

Κατάθεση φακέλων: στον 1ο όροφο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη), όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. (Υπεύθυνος: κος Ανδρέας Ντούβας). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2710 227141-2.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

To πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν από μια πρόταση υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα της μεταποίησης που λειτουργούν νόμιμα και έχουν κλείσει 3 δωδεκάμηνες διαχειριστικές χρήσεις (έναρξη το αργότερο 1/1/2007). Επιλέξιμες επιχειρήσεις θεωρούνται οι εταιρικές επιχειρήσεις (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία) καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα που αντιστοιχεί τουλάχιστον σε έναν από τους κωδικούς Κ.Α.Δ. 2008 που αντιστοιχούν σε μεταποιητικές επιχειρήσεις (Κωδικοί 10 – 33), όπως επίσης και οι κωδικοί 82.92 και 96-01 του τομέα υπηρεσιών.

Προϋπολογισμός – Δημόσια Χρηματοδότηση
Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 45% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για τον νομό Αρκαδίας.

Επιλέξιμες ενέργειες

Οι επιλέξιμες ενέργειες περιλαμβάνουν επενδύσεις στις κατωτέρω κατηγορίες:

• Διαχείριση / ανακύκλωση / διάθεση αποβλήτων.
• Παρακολούθηση εκπομπών ρύπων.
• Ανάπτυξη «πράσινων» προϊόντων και διαδικασιών:
• Ανάκτηση / εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος.
• Ενσωμάτωση προτύπων.
• Ανάπτυξη υποδομών και βελτίωση παραγωγικής διαδικασίας.
• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

Πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.efepae.gr, www.antagonistikotita.gr, www.diaxeiristiki.gr, www.ggb.gr , καθώς επίσης και το «Γραφείο Ενημέρωσης Επιχειρήσεων» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

 

 
Ομιλία Ρέππα στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
κατά την κήρυξη έναρξης των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου
της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με θέμα: «Δίκτυα Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς: Για τον Πολίτη και την Οικονομία»

Α) Εισαγωγή
Είναι μεγάλη μου χαρά να κηρύττω την έναρξη των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Το Συνέδριο αυτό είναι ένας ήδη καταξιωμένος θεσμός που παρέχει την ευκαιρία συνεύρεσης και συζήτησης όλων των παραγόντων της αγοράς, καθώς και των τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας.

Το, δε, θέμα που επιλέχθηκε για τη φετινή διοργάνωση συμπίπτει με μία από τις βασικές πολιτικές προτεραιότητές μας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, δηλαδή την ανάπτυξη δικτύων πρόσβασης επόμενης γενιάς. Περισσότερα...

 

 

 

 
Έγινε η συνάντηση διοίκησης και φιλάθλων
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Αστέρα και συζήτησαν τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και όλοι συμφώνησαν ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Αστέρα πρέπει να εκφράζονται από έναν ενιαίο φορέα, όπως επίσης ότι πρέπει να προασπίζουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της ομάδας.


 

 

Στον τελικό του μίνι ο Αρκαδικός
Με τον καλύτερο τρόπο αποδείχθηκε περίτρανα πώς ο Αρκαδικός δεν είναι απλά μία ομάδα που προσέχει την «βιτρίνα του» εννοώντας με αυτό την ανδρική ομάδα και την παρουσία της στην Α2 κατηγορία.

Ο Αρκαδικός προσέχει τα φυτώρια του συλλόγου και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, όπου η ομάδα μίνι-μπάσκετ κερδίζοντας στον ημιτελικό του πρωταθλήματος τον ΑΠΟΕΛ Μολάων 45-25 στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Καλαμάτα 80 (κέρδισε 54-46 τον Δίωνα Κυπαρισσίας).

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης.
ΑΠΟΕΛ: Π. Λάγγης 9, Γκοβάτσος 1, Μπουτεράκος, Χατζησιμιώτης 2, Κατσιέρης, Μιχελάκος, Μ. Λάγγης, Ξενοφωντίδης 2, Βυρόπουλος, Σταματάκος 4, Δόλιας 2, Ιορντάνοβ 5.
Αρκαδικός (Γεωργακόπουλος): Μπρότσης 1, Λιακόπουλος 2, Καπετάνιος 3, Κουρόγιωργας 12 (2), Λιάδης 1, Αναγνωστόπουλος, Σταματόπουλος 3 (1), Ηλιόπουλος 2, Χλέπας 5 (1), Γατσόπουλος 11, Μαλάτος 3, Ρίμπας 2.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα