Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 15-06-2010

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη παιδιάτρου στο Κ.Υ Μεγαλόπολης
ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ 15-6-2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό
Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Έλλειψη παιδιάτρου στο Κ.Υ Μεγαλόπολης»

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης λόγω έλλειψης παιδιάτρου από το Κ.Υ.

Είναι αδιανόητο σε μια πόλη με περισσότερα από 2000 παιδιά, με αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις, να μη λαμβάνεται καμιά πρωτοβουλία για την κάλυψη της κενής θέσης παιδιάτρου.

Οι γονείς εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και ανησυχία τους. Σχετική καταγγελία έκανε και ο Σύλλογος τριών τέκνων Μεγαλόπολης (Φαλαισίας-Γόρτυνος.

Η έλλειψη παιδιάτρου στο κέντρο έχει σαν αποτέλεσμα την αναγκαστική μετάβαση στην Τρίπολη ή στην Καλαμάτα που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα.

Σε παλαιότερη ερώτησή μας με Αριθ.Πρωτ. 2056/4-12-2009, είχαμε θέσει το ζήτημα έλλειψης παιδιάτρων τόσο στη Μεγαλόπολη όσο και σε άλλα τρία Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας, Άστρους, Λεωνιδίου, και Δημητσάνας-Τροπαίων, χωρίς να πάρουμε απάντηση.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

• Τι προτίθεστε να κάνετε για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης με παιδίατρο προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη της περίθαλψης των παιδιών της περιοχής;
• Με τι μέτρα σκοπεύετε να προχωρήσετε γενικότερα στην ανάπτυξη και ενεργοποίηση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αλέξης Τσίπρας
Τάσος Κουράκης

 

 

 

 
Δήλωση Γ. Γιαννόπουλου για τον Καλλικράτη στη ΓΟΡΤΥΝΙΑ
Η Γορτυνία θέλει τον Καλλικράτη

Το πρόγραμμα "Καλλικράτης", η ουσιαστικότερη μεταρρύθμιση για την ανατροπή της συγκεντρωτικής, γραφειοκρατικής, πελατειακής και αδιαφανούς λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Είναι μια ριζοσπαστική θεσμική τομή, αναγκαία και επίκαιρη, που μαζί με την επιτάχυνση των έργων στην περιφέρεια, θα συμβάλει στην αντιστροφή του κλίματος απαισιοδοξίας, στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς και στην υιοθέτηση ενός νέου οράματος για τη χώρα.

Η σημασία της μεταρρύθμισης είναι μεγαλύτερη για την ελληνική περιφέρεια απ' ότι στα αστικά κέντρα, λόγω της συνεχιζόμενης διεύρυνσης του χάσματος σε όλους τους τομείς. Οι νέοι δήμοι, με τις ουσιαστικές αρμοδιότητες και την οικονομική αυτοδυναμία, θα είναι το εργαλείο για να αποκτήσει και η περιφέρεια τις υποδομές, που ήδη υπάρχουν στο κέντρο. Η διαφάνεια στη λειτουργία, η εξοικονόμηση πόρων και η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη θα υπερβούν την κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, αλλά και την αίσθηση εγκατάλειψης που κυριαρχεί στην επαρχία.

Η Αρκαδία υποδέχθηκε τον "Καλλικράτη" με ελπίδα και προσδοκία. Η αρχική χωροθέτηση των δήμων, με κριτήρια που είχαν θεσπιστεί και από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ευρεία αποδοχή των δημοτών. Στην Γορτυνία με τις μορφολογικές ιδιαιτερότητες, η συνένωση δήμων με αναφορά σε τοποθεσίες-ορόσημα, τον Λάδωνα, τον Λούσιο, το Μαίναλο, είχε τα χαρακτηριστικά της ομογενοποίησης με στόχο την ανάπτυξη και οι μόνες επιφυλάξεις αφορούσαν τη μελλοντική διεύρυνση ή την οριοθέτησή τους.

Όμως η εμμονή ορισμένων παραγόντων στο ιδεολόγημα "4 επαρχίες, 4 δήμοι" και οι αποφάσεις γραφειοκρατικών οργάνων -κεκλεισμένων των θυρών- χωρίς καμία διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους -τους πολίτες- οδήγησε στην αιφνιδιαστική ανατροπή της αρχικής χωροθέτησης μονομερώς για τη Γορτυνία. Το "τσουβάλιασμα" της Γορτυνίας δεν είναι μόνο ανιστόρητο και δυσλειτουργικό, όπως θα φανεί στο μέλλον. Έχει ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση των φόβων για περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, την ανησυχία για το κλείσιμο υπηρεσιών όπως τα Κέντρα Υγείας, την υποψία για εκμετάλλευση του θεσμού με σκοπό τη νομή της εξουσίας. Την αίσθηση της συντήρησης των παθογενειών που ο Καλλικράτης έρχεται να θεραπεύσει.

Η Γορτυνία χρειάζεται τον Καλλικράτη, ως μια από τις περιοχές της χώρας με το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, αλλά με τον υψηλότερο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο. Δεν πρέπει να παγιδευτούμε στη σεναριολογία και την απόδοση ευθυνών. Πρέπει να αποτρέψουμε την υπονόμευση της μεταρρύθμισης, να συνεισφέρουμε στην συμμετοχή των πολιτών, να εντάξουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε με πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια και όχι με στενά κομματικά, με γνώμονα το συμφέρον και την ανάπτυξη του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τους ανθρώπους της Γορτυνίας.


Γιάννης Γιαννόπουλος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας

 

 

 
Πρόταση επιμελητηρίων Αρκαδίας και Μεσσηνίας για Αλ Καντάφι
Την ανακήρυξη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λιβύης Μουαμάρ Αλ Καντάφι, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας ζητούν σε επιστολή τους από κοινού οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Μεσσηνίας κ.κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και Γεώργιος Καραμπάτος αντίστοιχα, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Θέμα: «Πρόταση για απονομή τίτλου στην Αυτού Εξoχότητα κ. Μ. Αλ Καντάφι»
Σχετ.: Έγγραφο Υπ. Εξωτερικών με Α.Π. Φ.1520/ΑΣ 508

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,
Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε πρόταση των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας για ανακήρυξη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λιβύης Μουαμάρ Αλ Καντάφι, προσωπικότητας φιλικά προσκείμενης στην Ελλάδα, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας.

Η πρόταση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μετατροπή της Μεσσηνίας σε Νότια Πύλη της Ελλάδας στη Μεσόγειο, μέσω της θαλάσσιας σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη και τον λιμένα της Darnah της Λιβύης, στην επιτυχία της οποίας η εν λόγω προσωπικότητα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη υπογραφή ‘Μνημονίου’ της Λιβύης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία υπαγορεύθηκε από την ανάγκη εξωστρέφειας, μοναδικής διεξόδου από την κρίση που μαστίζει την οικονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας δραστηριοποιούνται εδώ και τρία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη γίνει επαφές με τα Επιμελητήρια και φορείς της Λιβύης με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα και έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από Πανεπιστημιακή Ομάδα Μελετητών του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού και του Πανεπιστημίου Αιγαίου –τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών- οι οποίες τεκμηριώνουν επιστημονικά τη σημασία και τη βιωσιμότητα της διασύνδεσης της Καλαμάτας με την Τέρνα της Λιβύης και Αλεξάνδρεια Αιγύπτου.

Η προτεινόμενη διάκριση θα συμβάλλει στην ευόδωση του παραπάνω στόχου με προφανή οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και θα ανοίξει νέες προοπτικές συνεργασίας ή και υποστήριξης πολυάριθμων φορέων των εμπλεκόμενων περιοχών συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής «εξωστρέφειας» της Λιβύης και της αναζήτησης ενός ποιοτικού μοντέλου ανάπτυξης που επιχειρείται στη χώρα (Πράσινη Ανάπτυξη), η Αυτού Εξοχότης κ. Μ. Αλ Καντάφι είναι θετικά διακείμενος σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία με τη γειτονική Πελοπόννησο σε τουριστικό, εμπορικό αλλά και επιστημονικό επίπεδο δεδομένου ότι η επίτευξη του παραπάνω στόχου προϋποθέτει την καταρχήν κατάκτηση της γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας και της έρευνας.

Με τη βεβαιότητα ότι το αίτημα αυτό, το οποίο αποτελεί αίτημα και των λοιπών Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής γενικότερα, θα τύχει θετικής αντιμετώπισης από μέρους σας, σας διαβιβάζουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
Ιωάννης Μπουντρουκάς
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Η παρέμβαση κοινοποιήθηκε στο Γραφείο Πρωθυπουργού

 

 

 
Νέα Δημητσάνας
Αναρτήθηκε στο site της Αδελφότητας Δημητσανιτών, www.dimitsana.net το τεύχος Ιουνίου της εφημερίδας "ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ" με ενδιαφέροντα νέα από την περιοχή.

Επίσης, όπως μας πληροφορεί ο συντάκτης κ. Λάμπρου, την ημέρα της Αγίας Κυριακής (7 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί τελετή Αδελφοποίησης της Δημητσάνας με την πόλη της Κατωκοπιάς (που βρίσκεται στα κατεχόμενα της Κύπρου) πατρίδα του Επισκόπου Δημητσάνας Φιλόθεου Χατζή. Ο μακαριστός Φιλόθεος (1795 – 1821) διετέλεσε επίσκοπος Δημητσάνας την περίοδο του 1821 αλλά λόγω συμμετοχής του στην προετοιμασία της Επανάστασης φυλακίστηκε στις φυλακές της Τριπολιτσάς και εκτελέστηκε το 1821.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν πολλοί Κύπριοι, για την Αδελφοποίηση και για να τιμήσουν τον Επίσκοπο Φιλόθεο.

 

 

 

Θεατρική παράσταση από Β' τάξη ΓΛ Τεγέας
To «Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο» φιλοξενεί την παράσταση «Ο Μπακαλόγατος» του Δημήτρη Ψαθά από τη θεατρική ομάδα της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Τεγέας το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 στις 8.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.


 

 

Ο Αστέρας το 6ο Αρκαδικό Πανόραμα
Ένα από τα περίπτερα που ξεχώρισαν κατά την διάρκεια της 6ης Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα» ήταν σίγουρα αυτό του Αστέρα Τρίπολης, αφού από την ώρα έναρξης της έκθεσης μέχρι το κλείσιμο, πολύς κόσμος πέρασε από το περίπτερο της ομάδας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα εισιτήρια διαρκείας, για τα αναμνηστικά της ομάδας, να ευχηθεί καλή πορεία στην φετινή προσπάθεια στη Σούπερ Λίγκ, αλλά και να φωτογραφηθεί με την αγαπημένη μασκότ της ομάδας.

Ολοκληρώθηκε η σαιζόν των ακαδημιών

Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης, με τα τελευταία φιλικά παιχνίδια στην Τρίπολη έχοντας αντίπαλο τις αντίστοιχες ομάδες του Αριστέα Άργους.

Η παιδική ομάδα του Αστέρα (γεννηθέντες τα έτη 1995,1996) κέρδισε με 3-1, όπως και η ομάδα τζούνιορ (γεννηθέντες τα έτη 1999, 2000) με 4-3. Η ομάδα προπαίδων (γεννηθέντες τα έτη 1997, 1998) ηττήθηκε 3-4.

Έγιναν ωραία παιχνίδια, με πολύ κόσμο να τα παρακολουθεί, ενώ παρά την υψηλή θερμοκρασία οι νεαροί ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Οι ακαδημίες του Αστέρα θα ξεκινήσουν και πάλι τις προπονήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων»

Λήξη 2-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Λήξη 16-6-10

6ο Αρκαδικό Πανόραμα

Λήξη 14-6-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα