Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 11-06-2010

 

 

 

 
Συνεδρίαση ΟΚΕ Αρκαδίας παρουσία Πρωθυπουργού
Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, στην Τρίπολη, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γ. Α. Παπανδρέου.

Στη συνεδρίαση της ΟΚΕ παρέστη μετά από πρόσκληση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου.

Κατά τη τοποθέτησή του ο κ. Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη σύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την οικονομία της Περιφέρειας, αναγνώρισε ότι αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της και ότι θα πρέπει να προσανατολισθεί σταθερά στην προσέλκυση νέων επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την ερευνητική πολιτική του Ιδρύματος σε σύνδεση με την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Περιφέρειας, όπως και σε σχέση με την ανάδειξη νέας γνώσης και καινοτομίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου στην τοποθέτησή του στην ΟΚΕ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την στήριξή που παρέχει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ανέλυσε τα προβλήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο σε ακαδημαϊκό, διοικητικό, οικονομικό επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο φοιτητικής ζωής και μέριμνας.

Στη συνέχεια παρουσίασε στον κ. Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς και μέλη της ΟΚΕ τις προοπτικές ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι επιδίωξη των Πρυτανικών Αρχών είναι η ενιαία και ισόρροπη εξέλιξη όλων των Σχολών και Τμημάτων του, η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική και τηλεματική διαχείριση των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, η δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για την προσέλκυση επιστημόνων και νέων επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και η δημιουργίας Κεντρικής Ψηφιακής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης με έδρα την Τρίπολη.

Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε ο κ. Πρωθυπουργός πρότεινε τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πιλοτικών δράσεων στον τομέα της ηλεκτρονικής διοίκησης, ενεργειακής πολιτικής καθώς και προγραμμάτων δια βίου μάθησης και περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου είχε στο περιθώριο των εργασιών της ΟΚΕ συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Μπεγλίτη με τον οποίο συζήτησε το κτιριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη με τον οποίο συζήτησε πιλοτικές δράσεις ενεργειακής πολιτικής που θα μπορούσε να αναλάβει το Πανεπιστήμιο.

 

 

 
Ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου στην 6η Περιφερειακή Έκθεση
Επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα, προς τιμή των επιχειρήσεων της περιοχής πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου και βουλευτών Αρκαδίας κατά τη δεύτερη ημέρα της λειτουργίας της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του «Αρκαδικού Πανοράματος» που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την έκθεση, γεγονός που αντανακλά την αυξανόμενη βαρύτητά της στην περιφερειακή σκηνή.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κατέφθασε στο χώρο των εγκαταστάσεων της έκθεσης στη ΒΙΠΕ, στις 5 το απόγευμα και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μπουντρούκα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη.

Ο κ. Παπανδρέου αφού χαιρέτησε όσους τον υποδέχτηκαν επισκέφτηκε τα περίπτερα δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Σε δηλώσεις του στάθηκε στην αξία που έχει η Περιφερειακή Έκθεση για τους επαγγελματίες και για την οικονομία της χώρας γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Μπουντρούκα, ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και την πορεία της έκθεσης, η οποία παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Η περιοδεία στην Αρκαδία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Λεβίδι.


 

 

 
Μεγάλη ημερίδα Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την Πράσινη Ανάπτυξη
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα» διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα, το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα με θέμα την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Πρόεδρος της ΟΕΒΑ και υπεύθυνος για την εκδήλωση, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου για την παρουσίαση της εκδήλωσης στα ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στις ενέργειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης τόνισε: "Η πράσινη ανάπτυξη, συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη και έχει έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη διάσταση πρέπει να εργάζεται όλο το σύστημα προκειμένου να φύγει από το αδιέξοδο η ελληνική οικονομία. Αυτή τη διάσταση προωθούμε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας».

«Στην εκδήλωση που διοργανώνει το Επιμελητήριο για την Πράσινη Ανάπτυξη θα αναλυθούν θέματα γύρω από τη νέα αναπτυξιακή πολιτική ή οποία είναι και η μοναδική μακροπρόθεσμη απάντηση στην πορεία προς την βιώσιμη ανάπτυξη» αναφέρει στο τέλος συνέντευξης τύπου ο κ. Θεοδωρόπουλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σαββάτο 12 Ιουνίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ

6.30 μμ- 7.00 μμ : Προσέλευση καλεσμένων
7.00 μμ- 7.15 μμ : Χαιρετισμοί
7.15 μμ- 7.30 μμ : Καθηγητής Ιωάννης Μανιάτης , Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ με τίτλο : «Η Πράσινη Ανάπτυξη σε Εποχή Κρίσης»
7.30 μμ- 7.45 μμ :Καθηγητής Παπαρσένος Γεώργιος, Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ με τίτλο : «Ο ρόλος του φυσικού αερίου στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου»
7.45 μμ- 8.00 μμ :Κάλιος Μάνθος , Διευθυντής Ηλιακής ενέργειας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε με τίτλο : «Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης»
8.00 μμ- 8.15 μμ :Γαρίδης Ηλίας, Δ/ντης Λειτουργιών & Διαχείρισης HELIOSPHERA με τίτλο: «Η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα»
8.15 μμ- 8.30 μμ :Ριζοπουλος Αναστάσιος ,Δ/νων Σύμβουλος INTERPLAST AE με τίτλο : «Πράσινη Ενέργεια-Γεωθερμία-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»
8.30 μμ -8.45 μμ : Ερωτήσεις παρευρισκόμενων
8.45 μμ : Λήξη εσπερίδας

 

 

 

 
Παράσταση λήξης Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης
Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης πραγματοποιεί εκδήλωση λήξης μαθημάτων χορού 2010 την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. στο θέατρο του Αλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη. Ο τίτλος της παράστασης: «…και σέρνουν πρώτες τον χορό νεράιδες κι ελπίδες»

 

 

 
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
11 - 6 - 2010

• Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν με αποφασιστικό τρόπο την κατηγορηματική τους αντίθεση στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ.
• Καμιά προσπάθεια αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού δεν μπορεί να φιμώσει την φωνή και την αγωνιστική δράση των εργαζομένων.
• Ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ενότητα, ένταση και αποφασιστικότητα.

Οι εργαζόμενοι από την Τρίπολη με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, εξέφρασαν με αποφασιστικό τρόπο την κατηγορηματική τους αντίθεση στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια των υπευθύνων της κυβέρνησης και της τοπικής ηγεσίας της, να εμποδίσουν την παρουσία των εργαζομένων σε μια απολύτως νόμιμη, δημοκρατική και ειρηνική συγκέντρωση.
Αρνητικό γεγονός αποτέλεσε η προσπάθεια ευτυχώς πολύ λίγων - μεταξύ των οποίων κορυφαίος παράγοντας εργοδοτικού φορέα - οι οποίοι από ρόλο χειροκροτητή μετατράπηκαν τάχα «σε τιμητές της νομιμότητας» και «κοινωνικού αυτοματισμού».

Η παρεμπόδιση, ο αυταρχισμός και η αστυνομική βία επαναφέρει τις μνήμες μας σ’ άλλες εποχές, καταδικασμένες στην συνείδηση μας.

Καμιά προσπάθεια αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού δε μπορεί να φιμώσει την φωνή και την αγωνιστική δράση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι και το συνδ. κίνημα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενες αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του Νομού μας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Να απαντήσουν ακόμη πιο αποφασιστικά με την παρουσία και δράση τους για την υπεράσπιση της μεγαλύτερης κατάκτησης μας, της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης που η κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας και όσα αποδέχτηκε στο Μνημόνιο επιχειρεί την διάλυση της και την υπονόμευση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
Τρίπολη 11/06/2010
Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες δέχονται μια παρατεταμένη επίθεση στο εισόδημα, στα εργασιακά δικαιώματα, στην κοινωνική τους ασφάλιση σε όλα τους τα δικαιώματα, ήρθε στην Τρίπολη ο κ. Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από μεγάλη κουστωδία υπουργών, υφυπουργών, παραγόντων και κλακαδόρων.

Με ντεκόρ κάποια Ο.Κ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ έστησαν μεγάλη επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού λαού. Προσπάθησαν για άλλη μια φορά να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο, να πείσουν ότι πατριωτισμός είναι να εξαθλιωθεί ο λαός για να διασωθούν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.

Σ΄ αυτή τη φάση εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, που αποτελεί τη βασικότερη ασπίδα προστασίας της κυβερνητικής πολιτικής στο νομό, έκριναν σκόπιμο να δηλώσουν την παρουσία τους με μια προσχηματική διαμαρτυρία.

Σ΄ αυτήν την κίνηση το κυβερνητικό επιτελείο είδε ακόμα μια ευκαιρία να στείλει μήνυμα σε όσους αντιστέκονται, σε όσους αντιπαλεύουν την πολιτική της,-κύρια στο ταξικό κίνημα- ότι στόχος της είναι να συντρίψει κάθε αντίσταση και να περάσει τις επιλογές της δια πυρός και σιδήρου.

Έστειλε μήνυμα και προς τα δικά του παιδιά ότι δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, ότι δεν ανέχεται ούτε καν μια προσχηματική παρέκκλιση, ότι τους θέλει ευθυγραμμισμένους στη υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, συνεταίροι του ΕΚΑ δεν πήραν μέρος την διαμαρτυρία. Φαίνεται πως προτίμησαν τον άλλο ρόλο του χειροκροτητή.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κρατική βία και αυθαιρεσία.
Προειδοποιούμε πως κάνουν μεγάλο λάθος όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν τον λαό στο γύψο, ότι θα τον κάνουν άβουλο παρατηρητή των ατιλαϊκών τους επιλογών.

Καλούμε όλους όσους ζουν τις συνέπειες από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, την πολιτική που στηρίζουν με λύσσα τα κόμματα του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ) να φτιάξουν το δικό τους μέτωπο στην κατεύθυνση να παλέψουν και να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και τους φορείς της.

Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Ν. Αρκαδίας.


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων»

Λήξη 2-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Λήξη 16-6-10

6ο Αρκαδικό Πανόραμα

Λήξη 14-6-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα