Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 10-06-2010

 

 

 

 
Άνοιξε τις πύλες της η 6η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα 2010»
Σε μια τελετή που αρμόζει στη σημαντικότητα ενός μεγάλου οικονομικού και εμπορικού θεσμού, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα τα εγκαίνια της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα» παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας και τοπικής κοινωνίας .

Με εκθέτες από όλη την Ελλάδα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της έκθεσης (ΒΙΠΕ, κτίριο ΓΕΑ), το 6ο Αρκαδικό Πανόραμα, που διοργανώνει η εταιρεία «Άλφα Εκθεσιακή» υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας υποδέχθηκε φορείς, επαγγελματίες και πολίτες δηλώνοντας παρούσα και ζωντανή σε μια δύσκολη περίοδο.

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης έκοψε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, ενώ τη δοξολογία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιουστίνος με τους αιδεσιμότατους πατέρες.

Στην τελετή των εγκαινίων το παρών έδωσαν ο Γ. Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Νικόλαος Χουντής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τούζος, ο Διοικητικής της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης Σμήναρχος Ιωάννης Μανωλάκος, ο Γ.Γ.της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γεώργιος Κασσιμάτης, o Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας κ. Γεώργιος Μπαρούτσας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών του Νομού, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων από την περιφέρεια, Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, κλιμάκιο εκπροσώπων επιχειρηματιών από την Ε.Ε. που συνεργάζονται με το Επιμελητήριο στα πλαίσια του Enterprise Europe Network, εκπρόσωποι των ιδιωτικών φορέων της οικονομικής ζωής του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την αύξηση της εξωστρέφειας τους, έκανε λόγο, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, σημειώνοντας πως η απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τη διοργάνωση της φετινής έκθεσης σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είχε θετικότερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. «Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων ήταν τέτοια που πραγματικά μας ξάφνιασε. Το μεγαλύτερο μέρος του εκθεσιακού χώρου «έκλεισε» με την ανακοίνωση διοργάνωσης της έκθεσης. Αυτό μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, αλλά κυρίως δίνει το μήνυμα της αισιοδοξίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μάθει να αγωνίζονται στα δύσκολα και να μην εγκαταλείπουν. Γιατί αυτό ακριβώς χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση και η κοινωνία: ενεργοποίηση και πείσμα για να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα και να ανακάμψουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο των Επιμελητηρίων, υπογραμμίζοντας τις δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας οι οποίες αφορούν άμεσα στις προσπάθειες ενίσχυσης της εξωστρέφειας των αρκαδικών επιχειρήσεων, και στα σημαντικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων του Επιμελητηρίου σε θέματα που αφορούν άμεσα τους επαγγελματίες υπογραμμίζοντας: «Σκοπός μας είναι το Επιμελητήριο να γίνει το «σπίτι» του επιχειρηματία. Φιλοδοξία μας για τα επόμενα χρόνια είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία δέσμη υπηρεσιών προς τα μέλη μας, που θα είναι όχι απλά ανταποδοτικές, αλλά θα έχουν ουσιαστικό όφελος για την συντήρηση και ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης»

«Το αποτέλεσμα της τρίτης πλέον συνεργασίας μας με το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των εκθετών και των επισκεπτών και θα δικαιώσει τόσο εμάς ως εταιρία όσο και το Επιμελητήριο Αρκαδίας» τόνισε, στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος της Άλφα Εκθεσιακής κ. Άγγελος Καραμπίκας.

Ακολούθως έγινε απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους π.Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεράσιμο Αρσένη για τη σημαντική προσφορά του και την επί της θητείας του ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Γ. Γ. Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, για την προσφορά του στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και στους Αρκάδες επιχειρηματίες κ.κ. Ηλία Χασάπη και Αθανάσιο Τρυφωνόπουλο για την προσφορά τους στο «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

Η τελετή εγκαινίων έκλεισε με τον χαιρετισμό του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας τους σημείωσε: «μην ξεχνάτε πως σε τέτοιους καιρούς που επικρατούν συνήθως απαισιόδοξες σκέψεις, ας κάνουμε τον αγώνα με αισιόδοξες πράξεις. Μια τέτοια αισιόδοξη πράξη είναι και το 'Αρκαδικό Πανόραμα' που σήμερα εγκαινιάζουμε και ευχόμαστε να μακροημερεύει, για το καλό της Αρκαδίας, το καλό των πολιτών-καταναλωτών, το καλό των επιχειρηματιών, το καλό της ελληνικής οικονομίας» .
Μετά το πέρας της τελετής και υπό τους ήχους βιολιού και πιάνου, επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου πέρασαν απ’όλα τα περίπτερα της έκθεσης και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους εκθέτες.


 

 

 

 
Προκήρυξη προγράμματος ΕΣΠΑ
Πρόγραμμα "Ένδυση & Υπόδηση – Νέες Προοπτικές"

Προκηρύχθηκε στις 4 Ιουνίου το πρόγραμμα Ένδυση & Υπόδηση- Νέες Προοπτικές από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Περισσότερα...

 

 

 
Ερωτήσεις Λαφαζάνη για το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
- Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το ξεπούλημα του ΟΣΕ, υλοποιώντας τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας.

Ευρύτατο σχέδιο γενικής εκποίησης και διάλυσης σε ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο και τις δημόσιες επιχειρήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 03/06/2010.
Αναλυτικά, σε ότι αφορά τον ΟΣΕ, ανακοινώθηκε κατάργηση δρομολογίων, Περισσότερα...
--------------------------

Προς τους κυρίους Υπουργούς:
- Οικονομικών
- Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων

ΘΕΜΑ: Χωρίς φραγμούς πλέον η κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Στο σφυρί ακόμα και η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο παράδοσης σε ιδιώτες ό,τι έχει απομείνει από την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση στις 2-6-2010, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και την πώληση του 10% της ΕΥΔΑΠ καθώς και του 23% της ΕΥΑΘ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω της παρούσας οικονομικής κρίσης, βγάζει τα τελευταία ασημικά της χώρας στο σφυρί, Περισσότερα...

 

 

 
Παρουσίαση περιοδικού Πνοές Λόγου & Τέχνης
Το περιοδικό Πνοές Λόγου & Τέχνης σας προσκαλεί την Tετάρτη 16 Ιουνίου 2010 και ώρα 8:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59) στην παρουσίαση του νέου τεύχους με κύριο αφιέρωμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Θα μιλήσει η συγγραφέας & πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κ. Κλεοπάτρα Πρίφτη με θέμα: ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης κ. Γεώργιος Μαριδάκης
Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσουν μέλη της Λογοτεχνικής Ομάδας «Ιδεόπνοον»
Α. Γκιωνάκη, Ν. Δεληγιάννης, Ι. Μήλια, Κ. Ρισσάκη, Κ. Συμεωνίδης

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα νέα βιβλία του περιοδικού Πνοές Λόγου & Τέχνης
Ιωάννας Μήλια: Ποιητικές σταλαματιές Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Απόστολος Γονιδέλλης
Νίκου Δεληγιάννη: Διαβάζοντας τα χρυσά έπη
Γιώργου Γκιωνάκη: Ο Ήλιος όλα!
Κρητική λύρα – τραγούδι: Γιάννης Καπετανάκης

Είσοδος ελεύθερη
Θα ακολουθήσει κέρασμα

 

 

 
Περίπτερα ενημέρωσης θα στήσει ο Αστέρας σε πόλεις της Πελοποννήσου
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στην προσπάθεια της για καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων της στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα στήσει περίπτερα ενημέρωσης στη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη, το Ναύπλιο και το Άργος, από όπου θα διατίθενται τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου από τη Σπάρτη, όπου το πρώτο περίπτερο ενημέρωσης θα στηθεί στην Πλατεία της Λακωνικής πρωτεύουσας και για δύο εβδομάδες.
Ώρες λειτουργίας 11 π.μ.-3 μ.μ. και 5.30-9.00 μ.μ.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες και για τις άλλες πόλεις, στις οποίες θα στηθούν τα περίπτερα ενημέρωσης.


 

 

Πρωτάθλημα Ηραίας
Αυτήν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, στις 18:00 Πυρί - Σαρακίνι μικρός τελικός και στις 19:00 Παρνασσός Κοκκοράς ο μεγάλος τελικός του 3ου πρωταθλήματος Ηραίας.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων»

Λήξη 2-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Λήξη 16-6-10

6ο Αρκαδικό Πανόραμα

Λήξη 14-6-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα