Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 09-06-2010

 

 

 

 
Επίσκεψη υφυπουργού Παιδείας στην Τρίπολη
Η υφυπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τρίπολη, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

09.00 Επίσκεψη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
09.30 Παρακολούθηση Επιμορφωτικής Δράσης σε εκπαιδευτικούς των Νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, μέσω του συστήματος Τηλεδιάσκεψης
10.00 Σύσκεψη με εκπαιδευτικούς υπηρεσιακούς φορείς στα Γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου
11.00 Συνέντευξη τύπου στα Γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου
12.00 Επίσκεψη στο εργοταξιακό χώρο ανέγερσης των Διδακτηρίων του Πειραματικού και Μουσικού Γυμνασίου Τρίπολης
12.30 Συνάντηση με το Νομάρχη Αρκαδίας, κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο
13.00 Επίσκεψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
14.00 Συνάντηση με το Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Κoτσιάνη Αλέξανδρο

 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα
Το «πράσινο κύμα» και οι αστικές συγκοινωνίες, ήταν το αντικείμενο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, με τον Υφυπουργό Νίκο Σηφουνάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Χάρη Τσιόκα, παρουσία των Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΑΣΑ, Δ. Δημητρίου και του ΤΡΑΜ, Β. Σπυράκου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε σήμερα είναι κυρίως δύο. Το πρώτο αφορά στην πρόοδο συγκρότησης του λεγόμενου Μητροπολιτικού Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών. Το δεύτερο αφορά ένα μέσο σταθερής τροχιάς, ένα πράσινο μέσο μεταφοράς, το τραμ. Περισσότερα...

 

 

 
Σχετικά με το δρόμο Τρίπολη-Πύργος
Σχετικά με την αποκοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Τριπόλεως - Πύργου στο 67° χλμ (έξοδος Λαγκαδίων) την 28/3/2010, εξαιτίας βραχοπτώσεων, γνωστοποιούμε τα εξής:

Την μεθεπόμενη μέρα και σε συνεργασία με τη Γ,Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετέβη επί τόπου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος με τις οδηγίες του οποίου συντονίσθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των καταπτώσεων» και η αποξήλωση των λοιπών χαλαρών βράχων από τα πρανή. Η οδός δόθηκε στην κυκλοφορία, με απόφαση της ΔΕΣΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου , την 01/04/2010 για οχήματα κάτω των 3 τόνων.

Με εντολή του Υπουργείου μετέβη ως Τεχνικός Σύμβουλος ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Καββαδάς, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία και υπέβαλε στο Υπουργείο Τεχνική Εμπειρογνωμοσύνη, όπου διαπίστωνε τις αιτίες της βροχόπτωσης και πρότεινε αποκατάσταση του οδοστρώματος με κατασκευή ειδικού έργου ενίσχυσης του εδάφους έδρασης.

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων έδωσε αμέσως εντολή για την εκπόνηση μελέτης του έργου στο Μελετητικό Γραφείο «Ι. Σπινάσας - Ι. Λεπίδας ΕΕ», με το οποίο η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του Υπουργείου διατηρεί ανοιχτή σύμβαση για επείγουσες μελέτες. Η εκπόνηση Οριστικής Γεωτεχνικής και Στατικής Μελέτης αποκατάστασης της οδού είναι απαραίτητη για την εκτέλεση του έργου.

Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί, εντός του Ιουνίου και αμέσως στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατασκευή αποκατάστασης της οδού, προϋπολογισμού περίπου 250.000 ευρώ.

 

 

 
Θεατρική παράσταση δασκάλων
Η Θεατρική Ομάδα των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της, παρουσιάζει και φέτος για δεύτερη χρονιά το έργο του Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα "τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" από 9 έως 18 Ιουνίου, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Ώρα έναρξης 8.45 μμ.

Κρατήσεις θέσεων κάθε απόγευμα από 6 έως 8 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Μια σφύζουσα κωμωδία με φόντο δραματικές ζωές. Η ζωή συνεχίζει με πείσμα το δικό της ταξίδι, κλείνοντας κρυφά το μάτι, ακόμα και όταν οι άνθρωποι γράφουν την πιο αποτρόπαιη ιστορία.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

 

 

 
Συμβουλές για τα πρώτα βήματα ενός νέου επιχειρηματία
H Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης, θα συμμετέχει στην μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ), θέμα της οποίας είναι: «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ».

Ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης Αρκαδικό Πανόραμα και με γνώμονα την άμεση ενημέρωση των νέων επιχειρηματιών προσκαλεί όλους τους νέους επιχειρηματίες στην ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στις 7 το απόγευμα, με θέμα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ». Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης, ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. (Είσοδος: ΚΤΙΡΙΟ ΓΕΑ). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
- κ. Τότσης Νικόλαος, Πρόεδρος Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας
- κ. Μπουντρούκας Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ομιλητές- Θέματα:

1) κ. Κόκκορης Θεόδωρος, Καθηγητής Διεθνούς Marketing στο ΤΕΙ Αθηνών,
Σύμβουλος στον ΕΟΜΜΕΧ σε θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με θέμα:
«Ανταγωνιστικότητα και marketing σε περίοδο κρίσης».

2) κ. Παυλής Δημήτρης, Εκπρόσωπος Επαγγελματικού Τμήματος
Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Οικονομικές & Επαγγελματικές
συμβουλές προς νέους επιχειρηματίες».

3) κ. Μανιάτης Νικόλαος, Εκπρόσωπος Βιομηχανικού Τμήματος
Επιμελητηρίου Αρκαδίας με θέμα: «Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού».

4) κ. Σκιντζής Ανδρέας, Διευθυντής ΚΕΤΑ Πελοποννήσου με θέμα:
«Παρουσίαση των εργαλείων Business Plan».

5) κ. Μεγρέμης Νικόλαος, Σύμβουλος ΑΓΑΠΗΝΩΡΑ με θέμα: «Ενημέρωση για
τα τρέχοντα και τα προδημοσιευμένα κοινοτικά προγράμματα».

6) κ. Μπαξεβάνος Φίλιππος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος ΟΑΕΔ με θέμα:
«Παρουσίαση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ».

7) κ. Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Πρόεδρος Ελληνοσερβικής Εμπορικής και
Βιομηχανικής Ένωσης με θέμα: « Ενημέρωση σχετικά με το φορέα».

8) κ. Χρονόπουλος Δημήτρης, Συντονιστής Θυρίδας Νεανικής
Επιχειρηματικότητας Τρίπολης με θέμα: «Παρουσίαση του φορέα, ρόλος και
δράσεις του».
------------------
Η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης και οι Αντένες Άργους και Μεγαλόπολης θα συμμετέχουν στην 6η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα» στις εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ AE, στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, η οποία διαρκεί από την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 έως την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010. Τα στελέχη της πρόκειται να βρίσκονται στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, από το οποίο οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για το φορέα, τον ρόλο και τις δράσεις του, καθώς και για τα τρέχοντα προγράμματα που αφορούν νέους και εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες.

 

 

 

Τον ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει ο Αρκαδικός
Έγιναν γνωστοί από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ οι δύο ημιτελικοί αγώνες του πρωταθλήματος μίνι-μπάσκετ, με τον Αρκαδικό να αντιμετωπίζει την Τετάρτη 16 Ιουνίου (7 μ.μ.) στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης τον ΑΠΟΕΛ Μολάων.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι Καλαμάτα 80-Δίων Κυπαρισσίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης.

Οι νικητές των ημιτελικών προκρίνονται στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος, ενώ οι ηττημένοι θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό. Τόσο ο μεγάλος, όσο και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Ιουνίου.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων»

Λήξη 2-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.

Λήξη 30-7-10

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Λήξη 30-7-10

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση

Λήξη 30-7-10

Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Λήξη 16-6-10

6ο Αρκαδικό Πανόραμα

Λήξη 14-6-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα