Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 08-06-2010

 

 

 

 
Ένταξη πίστωσης για τον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα»
Την ένταξη πίστωσης 88,19 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2010, για τη νέα σύμβαση παραχώρησης, μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη», συνολικού προϋπολογισμού 406,32 εκατ. ευρώ, ενέκρινε με απόφασή του ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Με την ίδια απόφαση τροποποιούνται τα οικονομικά στοιχεία σύμβασης για χρηματοδοτική συμβολή, μελέτες, κατασκευή-μετακίνηση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΟΚΩ) στον ίδιο αυτοκινητόδρομο. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός των ανωτέρω εργασιών μειώνεται από 360 εκατ. ευρώ σε 233,12 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα μειώνονται οι πιστώσεις στο ΠΔΕ 2010 από 176,57 σε 72,53 εκατ. ευρώ.

Επίσης, για απαλλοτριώσεις στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο ΠΔΕ 2010 πιστώσεις 19,285 εκατ. ευρώ.

 

 

 
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων»
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 τριανταπέντε (35) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.

Οι υποψήφιοι-ες οφείλουν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας έως τις 2-7-2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά (Διεύθυνση Γραμματείας ΠΜΣ: Λυσσάνδρου 3-5, Σπάρτη, ΤΚ. 23100).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Άννα Κουρτεσοπούλου, Υπεύθυνη Γραμματείας του ΠΜΣ «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Λυσσάνδρου 3-5, Σπάρτη, ΤΚ 23100 κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 – 13:00, τηλέφωνο: 27310-89670, 89660 Φαξ: 27310-89678, 89657 ιστοσελίδα http://sparti.uop.gr/~toda/indexmtp1.html


Περισσότερα...

Πληροφοριακό Έντυπο >>>>>>

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ σε Φολόη και Βουλγαρία
Την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιουνίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στη Φολόη, το μεγαλύτερο δρυοδάσος της Ελλάδος.

Η πορεία, που θα διαρκέσει 5 περίπου ώρες, θα γίνει στο φαράγγι του Αντρωνίου μέσα σε πυκνή βλάστηση, νερά, σπήλαια, καταρράκτες, ποτάμια.
Πρόκειται για μια μαγευτική περιοχή, κυριολεκτικά για το «ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ» της Πελοποννήσου.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 7:00 π.μ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2γ και στο τηλέφωνο 2710 23 49 80, βραδινές ώρες.
--------------------------------
Από 3 ως 10 Ιουλίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών - Οικολόγων θα πραγματοποιήσει ορειβατική εξόρμηση στη Βουλγαρία, στους εθνικούς δρυμούς Πιρίν και Ρίλα. Οι ΣΑΟΟίτες με ορμητήρια τα χωριά Bansko και Borovets θα επιχειρήσουν ανάβαση στις κορυφές Moussala (2.925m)- που είναι η υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων-, Vihren (2.914m), Malyovitsa kai Polezan (2.881m), θα περιηγηθούν στην περιοχή των 7 λιμνών, θα επισκεφτούν το μοναστήρι της Ρίλα, τα γραφικά χωριά της περιοχής αλλά και τη Σόφια και τη Φιλιππούπολη.

Δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ, Μητρ. Δανιήλ 2Γ, τηλ.2710.234980
--------------------------------
Επίσης τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 στις 8 μ.μ. στα εντευκτήρια του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί η  ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Α.Ο.Ο. με θέματα:

Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
Προγραμματισμός δράσης
Οικονομικός απολογισμός
Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων οργάνων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γ.Σ. θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα.

 

 

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλή, παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Χάρη Τσιόκα και Σωκράτη Κάτσικα. Την κα Μαρκουλή, συνόδευαν ο Γραμματέας του Υπουργείου Μάκης Κωνσταντινίδης και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία και επικοινωνία των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και συζητήθηκαν επιμέρους θέματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργών όπου υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Προεδρία της Κύπρου στη BLUE MED (Λειτουργικό Τμήμα Εναέριου Χώρου), αλλά και στην Προεδρία της στην Ε.Ε. το Β΄ εξάμηνο του 2012.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος GALILEO, η εφαρμογή του BB-MED, ενός ευρυζωνικού δορυφορικού δικτύου της Ένωσης για τη Μεσόγειο, καθώς και η επικαιροποίηση μνημονίου συνεργασίας δορυφορικών καταχωρήσεων. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνέχιση του μνημονίου συνεργασίας με την ΥΠΑ, κυρίως στην παροχή εκπαίδευσης στο προσωπικό της Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε Κύπριους αστυνομικούς για θέματα ασφάλειας αερομεταφορών.

 

 

 
Αναφορά Λαφαζάνη για ιατρεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
και τις κες Υπουργούς:
- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «ΨΥΧΟΡΑΓΟΥΝ» ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματίου Ορυχείων - Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης και ζητά:

1. Από το Υπουργείο και κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση της απαράδεκτης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα Πολυϊατρεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

2. Την άμεση σύναψη Συμβάσεων και την κάλυψη με μόνιμους Γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για την απρόσκοπτη λειτουργία των Ιατρείων του Περιφερειακού Κλιμακίου Ασφάλισης ΔΕΗ Μεγαλόπολης, με ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών των ασφαλισμένων.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 03/06/2010
Ο καταθέτων βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 
Εκδήλωση για την ολοκλήρωση των μαθημάτων
Η Χορωδία του Ιδρύματος "Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο" και η ομάδα Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιούν εκδήλωση το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, ώρα 8.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας για την ολοκλήρωση των μαθημάτων και την αρχή του καλοκαιριού.

Είσοδος ελεύθερη


 

 

ΔΕΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΑ «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΑ 2010»
Με δέκα μετάλλια, 2 χρυσά, 6 αργυρά και 2 χάλκινα, επέστρεψε ο ΚΟΑΤ από το Ναύπλιο στις 5-6-2010 από τη διοργάνωση «Παλαμήδεια 2010». Οι αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 9-13 ετών που έλαβαν μέρος είναι οι: ΠΛΙΑΚΑ ΕΛΙΝΑ, ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΩΤΣΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ, ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

Χρυσά μετάλλια (2) πήρε ο ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. ύπτιο

Αργυρά μετάλλια πήραν οι:
ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 50μ. ελεύθερο
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ –ΔΕΣΠΟΙΝΑ (2) 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. ύπτιο
ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 50μ. πρόσθιο
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (2) 50μ. πρόσθιο και στα 50μ. ύπτιο

Χάλκινα μετάλλια πήραν οι:
ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 50μ. ελεύθερο
ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 50μ. πρόσθιο

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι αθλητές οι οποίοι δεν ανέβηκαν στο βάθρο ήταν μέσα στην πρώτη οκτάδα των αγωνισμάτων τους

Το Δ.Σ. και οι προπονητές του συλλόγου τους εύχονται πάντα το καλύτερο στις προσπάθειές τους.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Μανωλοπούλου Δέσποινα

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα