Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 07-06-2010

 

 

 

 
Ανοίγει τις πύλες της η 6η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα 2010»
Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ AE, στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα», την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και διοργανώτρια εταιρεία την «Άλφα Εκθεσιακή».

Στη φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, συμμετέχουν 180 και πλέον εκθέτες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αναπτύσσονται σε συνολικό στεγασμένο εκθεσιακό χώρο 8.000 τ.μ.

Την Έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας ενώ θα παραστούν Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, καθώς και άλλοι επίσημοι κρατικοί φορείς και σημαντικές παρουσίες του οικονομικού και πολιτικού τοπίου του τόπου.

Κατά την τελετή των εγκαινίων της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στους π. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεράσιμο Αρσένη για τη σημαντική προσφορά του και την επί της θητείας του ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, για την προσφορά του στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Με στόχο την υψηλή επισκεψιμότητα, από την οποία θα επωφεληθούν οι συμμετέχοντες, θα κληρώνονται, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, δώρα που έχουν προσφέρει οι ίδιοι οι εκθέτες. Η κλήρωση θα γίνεται βάση του αριθμού κάρτας εισόδου που θα έχουν οι επισκέπτες.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Οι εκθέτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο που θα προσφέρει υπηρεσίες εφάμιλλες των αρτιότερων ευρωπαϊκών εκθεσιακών κέντρων, με συνεδριακή υποδομή που θα λειτουργεί υποστηρικτικά της έκθεσης, εύκολη πρόσβαση, άνετο πάρκινγκ, χώρο συνεδριάσεων, τηλεοπτικό στούντιο, αναψυκτήριο και επαρκείς χώρους υγιεινής.

Στην κατεύθυνση της συνεχούς ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας της μεγαλύτερης και πλέον καταξιωμένης Εμπορικής Έκθεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το «Αρκαδικό Πανόραμα» αποτελεί επάξια την κορυφαία συνάντηση εκθετών από το χώρο της βιομηχανίας, των δομικών υλικών, της κατοικίας, των ειδών σπιτιού, των τροφίμων-ποτών, του αυτοκινήτου, των εκδόσεων, των συστημάτων πληροφορικής, της κινητής τηλεφωνίας, των υπηρεσιών και πολλών άλλων τομέων.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΌ 14 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η 6η Περιφερειακή Έκθεση θα αποτελέσει το εμπορικό γεγονός της χρονιάς για την Αρκαδία και όχι μόνο, δεδομένου μάλιστα ότι φέτος μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα» θα είναι και ένα κλιμάκιο εκπροσώπων επιχειρηματιών από την Ε.Ε. που συνεργάζονται με το Επιμελητήριο στα πλαίσια του Enterprise Europe Network και το οποίο θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους επιχειρηματίες εκθέτες και έτσι θα δημιουργηθούν και οι ευκαιρίες ανάπτυξης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και συνεργασίας τους με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργανώνει τις εξής ενημερωτικές ημερίδες:

• «ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Ημέρα: Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010, Ώρα: 18.00
Ενημερωτική Εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΛΤΑ Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network.

• «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητήριου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network
για την Πράσινη Ανάπτυξη.
Ημέρα: Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, Ώρα: 19.00

• «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ»

Ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας (ΣΝΕΑ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network..
Ημέρα: Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, Ώρα: 19.00

Οι ημερίδες είναι ανοικτές για το κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.

Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Κολοκοτρώνη
ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ανά μία ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τετάρτη 9/6: 19:00 έως 22:00
Πέμπτη 10/6, Παρασκευή 11/6, Δευτέρα 14/6: 17:00 έως 22.00
Σάββατο12/6, Κυριακή 13/6: 10.00 έως 22.00

 

 

 
Ερώτηση για το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο
Με πρωτοβουλία των Βουλευτών κ.κ. Π. Κουκουλόπουλου και Οδ. Κωνσταντινόπουλου, κατατέθηκε η υπ΄ αριθ. πρωτ. 11087/04.06.2010 Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Το κείμενο της ερώτησης, την οποία συνυπέγραψαν 14 ακόμα Βουλευτές, είναι το ακόλουθο:

«Αρ. Πρωτ.:11087/04.06.2010

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: «Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο»

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το υπέρογκο χρέος που της κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή είχε ως μοναδικό στόχο τη σωτηρία της πατρίδας μας. Οφείλουμε να διαχειριστούμε την παρούσα κατάσταση με αποφασιστικότητα και με γνώμονα τη δικαιοσύνη. Η προσπάθεια για την εξυγίανση της οικονομίας μας προϋποθέτει καθένας να αναλάβει τα βάρη που του αναλογούν.

Σε λίγες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή ίσως το πιο σημαντικό Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ένα Νομοσχέδιο που μας αφορά όλους, που αφορά στους κόπους μιας ζωής, αλλά και στον προγραμματισμό του κάθε μισθωτού, εργαζομένου και συνταξιούχου.

Στο μνημόνιο που υπογράφηκε, ορίζεται, όσον αφορά στην αναλογική σύνταξη, ότι μέσος όρος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης θα είναι το 1.2%. Κατά συνέπεια, το τελικό ποσοστό αναπλήρωσης με την προσθήκη της βασικής σύνταξης, θα φθάνει κοντά στο 63% με 64%. Αν υιοθετηθεί η εκδοχή της τρόικας, το ποσοστό αναπλήρωσης θα περιοριστεί σε ποσοστό κάτω του 50% και συγκεκριμένα στο 48% για 40 έτη ασφάλισης (1.2% επί 40 χρόνια). Με δεδομένο ότι δε θα μπορούν όλοι να εξασφαλίσουν 40 χρόνια ασφάλισης, αυτό πρακτικά σημαίνει ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 48%. Σημειώνεται εδώ πως στο ισχύον σύστημα ο μέσος όρος είναι λίγο πάνω από το 70%.

Σύμφωνα με τον παραπάνω συλλογισμό, οι συντάξεις που θα προκύπτουν, θα είναι κοντά στην κατώτατη σύνταξη για την πλειονότητα των δικαιούχων. Μεσοπρόθεσμα αυτό θα οδηγήσει το δημόσιο σύστημα σε κατάρρευση, εφόσον θα απουσιάζει κάθε κίνητρο ασφάλισης και η εισφοροδιαφυγή θα καταστεί κανόνας.

Το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων βρίσκεται εκτός μνημονίου. Εάν η τρόικα προσπαθεί να προσμετρήσει τις επικουρικές συντάξεις ώστε τα ποσοστά αναπλήρωσης να παρουσιαστούν πολύ υψηλά και να εισηγηθεί τη μείωσή τους, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι σε κάθε περίπτωση οι εισφορές στις επικουρικές συντάξεις αφορούν μόνο εργοδότες και εργαζομένους.

Επιπλέον, υπάρχουν ζητήματα εκτός μνημονίου τα οποία αγγίζουν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως η περίπτωση των συντάξεων που δίνονται σε χήρες, που είναι εντελώς ασύμβατα με την ελληνική πραγματικότητα.

Τέλος, όσον αφορά στα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, πρόκειται για ένα ζήτημα αρκετά περίπλοκο νομικά, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό. Πρέπει να τονιστεί ότι το μνημόνιο δεν έχει την ισχύ να ανατρέψει νομολογία ή νομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από διεθνείς και άλλους κανόνες. Άλλωστε αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι οι διατάξεις των νόμων υπόκεινται σε έλεγχο και νομική ερμηνεία. Ακόμη και μέσα στο μνημόνιο υπάρχει όρος που αφορά στον σεβασμό των θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Με βάση τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από τη δραματική περικοπή των συντάξεων.

Επιπρόσθετα, πρέπει να τονιστεί ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς καθυστερεί να εισέλθει στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να αποκλείεται, στην κυριολεξία, από κάθε συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Την ίδια ώρα είναι γνωστό ότι μόνο στον τομέα της ασφάλισης υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από σπατάλες που γίνονται σε φάρμακα και σε διαγνωστικά κέντρα και τα οποία λυμαίνονται κυκλώματα που κινούνται στους χώρους αυτούς. Τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, που ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς (π.χ. στο ΙΚΑ τον Μάιο έχουμε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 5%, σύμφωνα με ομιλία του Υπουργού Εργασίας στη Βουλή), δεν τις λαμβάνει υπόψη η τρόικα;

Όλα τα παραπάνω, κατά την άποψή μας, δημιουργούν την αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου;
2) Εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.

 

 

 
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Δ.Υ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων
http://econ.uop.gr/~mapm/

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 τριανταεπτά (37) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Δημόσια Διοίκηση (Master in Public Management). Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα (10) υποχρεωτικά μαθήματα κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, καθώς και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος. Όλα τα μαθήματα διαρκούν τουλάχιστον δέκα τρεις (13) εβδομάδες και διδάσκονται τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως. Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης, Θετικών Επιστημών και λοιπών Τμημάτων Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια ή Τεχνολογικά Ιδρύματα) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:
1. Υπογεγραμμένη αίτηση υποψηφιότητας (http://econ.uop.gr/~mapm/aitisi.htm)
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
3. Επικυρωμένα αντίγραφα προπτυχιακών τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι προπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
4. Επικυρωμένα αντίγραφα μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (εάν υπάρχουν)
5. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
6. Επικυρωμένη φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου
7. Δύο (2) φωτογραφίες
8. Δύο (2) συστατικές επιστολές
9. Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, βαθμολογεί τον κάθε υποψήφιο με βάση συγκεκριμένο αλγόριθμο (http://econ.uop.gr/~mapm/epilogi.htm) και τον καλεί για συνέντευξη (αρχές Σεπτεμβρίου) ώστε να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 1.500€ ανά εξάμηνο, τα οποία θα καταβάλλονται εφάπαξ πριν από την έναρξη του αντίστοιχου εξαμήνου.

Επίσης, προβλέπεται χορήγηση ενός αριθμού υποτροφιών με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών, κατόπιν σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Γραμματεία Π.Μ.Σ. Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Τέρμα Καραϊσκάκη, Κτίρια ΟΑΕΔ, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100, τηλ. 2710230127, fax: 2710230171, e-mail: mapm@uop.gr) μέχρι τις 30 Ιουλίου 2010 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο 2010. Σε αυτήν την περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η έναρξη των μαθημάτων τελεί υπό την προϋπόθεση της δημοσίευσης του ΦΕΚ αντικατάστασης της υπ’αριθμ.99938/Β7 (ΦΕΚ 1436/18.10.2005).

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Προσωπικού και Ηλεκτρονικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Αναπληρωτής Καθηγητής
Κωνσταντίνος Μασσέλος

 

 

 
Επιστολή Αστέρα προς ΠΑΣ Γιάννινα
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ δια του Προέδρου της Γιώργου Μποροβήλου έστειλε την παρακάτω επιστολή στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον ποδοσφαιριστή ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ, αλλά ταυτόχρονα να εξηγήσει και τη θέση της πάνω στο υπόψη ζήτημα.

Τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και ο μάνατζερ του μας διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ήδη ελεύθερο ποδοσφαιριστή.

Τότε και μόνο τότε κάναμε συζήτηση και με τις δύο πλευρές (παίκτη+μάνατζερ) και ήρθαμε σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία την οποία μάλιστα αναρτήσαμε και στο επίσημο σάιτ της ομάδας μας.

Μόλις διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα δεν είχαν όπως μας διαβεβαίωνε η πλευρά του ποδοσφαιριστή ΑΜΕΣΩΣ η ανακοίνωση αυτή κατέβηκε από το σάιτ του ΑΣΤΕΡΑ σταματώντας ταυτόχρονα κάθε περαιτέρω ενέργεια πάνω στο ζήτημα αυτό. Και εδώ γεννάται ένα πολύ απλό ερώτημα:

Αν υπήρχε εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ δόλος θα ανακοινώναμε την συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή στο επίσημο σάιτ της ομάδας μας;

Η γενικότερη πολιτική του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι να έχει ΑΡΙΣΤΕΣ και κρυστάλλινες σχέσεις με ΟΛΕΣ τις ομάδες που συναλλάσσεται και αυτό το έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπου δεν έχει δώσει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως δικαίωμα για το αντίθετο.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον ΑΣΤΟΧΟ και ΑΔΙΚΟ ένα πράγματι λάθος για το οποίο για μία ακόμα φορά ζητάμε συγγνώμη, να εκλαμβάνεται ως δόλος και ως προσπάθεια αρπαγής ποδοσφαιριστή άλλης ομάδας.

Με εκτίμηση
Για την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μποροβήλος

 

 

 
Ο Αστέρας απέκτησε τον Κερ
Σε μία ακόμα σημαντική μεταγραφή προχώρησε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, αποκτώντας για τα επόμενα τρία χρόνια τον Σκωτσέζο Μαρκ Κερ που γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1982 στο Μπέλσιλ, έχει ύψος 1.81 και ζυγίζει 68 κιλά.

Ο Κερ αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει έξω από τη χώρα του, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Σκωτία, με τη Φόλκερκ (1998-2003), τη Νταντί Γιουνάιτεντ (2003-2008) και την Αμπερντίν (2008-2010), στην οποία ήταν ο αρχηγός της.

Ο Κερ μετράει με αυτές τις τρεις ομάδες, 333 συμμετοχές με 11 γκολ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά, οι αγώνες του Σκωτσέζικου κυπέλλου, τα διεθνή παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Λιγκ Καπ Σκωτίας.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Κερ, εκτός της αγωνιστικής του αξίας, είναι πώς σπάνια απουσιάζει από παιχνίδια. Χαρακτηριστικού αυτού είναι πώς από την περίοδο 2000-2001 αγωνίζεται συνεχώς σε 30 τουλάχιστον αγώνες κάθε χρονιά, ενώ τη σαιζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκε σε 44 επίσημα παιχνίδια!

Ο Κερ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή του Αστέρα την προσεχή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ. Τα στατιστικά του στην Σκωτία τα προηγούμενα χρόνια (από το 2000 και έπειτα) έχουν ως εξής:

2000-2001: Φόλκερκ 32 αγώνες-3 γκολ
2001-2002: Φόλκερκ 30 αγώνες-3 γκολ
2002-2003: Φόλκερκ 36 αγώνες-2 γκολ
2003-2004: Νταντί 33 αγώνες-1 γκολ
2004-2005: Νταντί 30 αγώνες
2005-2006: Νταντί 35 αγώνες-1 γκολ
2006-2007: Νταντί 36 αγώνες
2007-2008: Νταντί 30 αγώνες
2008-2009: Αμπερντίν 32 αγώνες
2009-2010: Αμπερντίν 37 αγώνες-1 γκολ

Κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Μαρκ Κερ είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και περιμένω με ανυπομονησία να παίξω για τον Αστέρα.

Γνωρίζω πώς στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί και τεχνίτες ποδοσφαιριστές, ενώ ο Γκρεγκ Μπρούστερ μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα και το ποδόσφαιρο συστήνοντας μου ανεπιφύλακτα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα.

Περπάτησα στην Τρίπολη χθες και γνώρισα κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν πολύ φιλικοί και προσπάθησαν να με γνωρίσουν, μου μίλησαν Αγγλικά και με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα.

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ αυτή τη στιγμή στους φίλους του Αστέρα είναι ότι θα δίνω το 100% των δυνάμεων μου σε κάθε παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρω ότι μπορώ σε κάθε αγώνα, ώστε η ομάδα μου να κερδίζει»

Ο Κερ θα αναχωρήσει σήμερα για την πατρίδα του, από όπου θα επιστρέψει στην Τρίπολη λίγες ημέρες πριν την έναρξη προετοιμασίας του Αστέρα.

Φιλικές νίκες για τις ομάδες των ακαδημιών

Επτά φιλικές νίκες σε οκτώ φιλικά παιχνίδια σημείωσαν οι ομάδες ποδοσφαίρου των ακαδημιών του Αστέρα στους αγώνες που έδωσαν στα γήπεδα του Αστέρα με αντιπάλους τις αντίστοιχες ομάδες του Δήμου Πετρούπολης και του Κιάτου.

Το Σάββατο, η ομάδα του Αστέρα με γεννηθέντες παίκτες τα έτη 1997-1998 κέρδισε με 2-1 την αντίστοιχη ομάδα του Δήμου Πετρούπολης. Η ομάδα του Αστέρα με γεννηθέντες παίκτες τα έτη 1999-2000 κέρδισε με το εντυπωσιακό 11-0, ενώ κέρδισε και η ομάδα με γεννηθέντες παίκτες τα έτη 2001-2002 με 6-1.
Μοναδική ήττα του Αστέρα από το Δήμο Πετρούπολης ήρθε στο παιχνίδι με την ομάδα που έπαιζαν γεννηθέντες παίκτες τα έτη 2003-2004 (0-2).

Την Κυριακή, οι ίδιες ομάδες του Αστέρα έκαναν το απόλυτο «τέσσερα στα τέσσερα» με τις αντίστοιχες ομάδες του Κιάτου. Η ομάδα των 1997-98 γεννηθέντων κέρδισε με 9-2, η ομάδα των 1999-2000 γεννηθέντων κέρδισε με 9-0, η ομάδα των 2001-2002 γεννηθέντων κέρδισε με 4-3 και η ομάδα των 2003-2004 γεννηθέντων κέρδισε με 7-2.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα