Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 04-06-2010

 

 

 

 
Ικανοποιητική η πρόοδος του ΠΕΠ Πελοποννήσου
Ικανοποιητική η πρόοδος του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων
Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Επιτροπή Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίος παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας, αλλά και την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και τις προοπτικές που διανοίγονται στο άμεσο μέλλον.

Στα πλαίσια της παρέμβασής του ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Κεντρικός Στρατηγικός Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξασφάλιση της συνέχειας του χώρου, της ισόρροπης χωρικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και της αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών της.

Σ΄αυτόν τον στόχο ενσωματώνουμε σε κάθε μέτρο, σε κάθε δράση, ως προτεραιότητα της πολιτικής μας, την πολιτική της Πράσινης Ανάπτυξης.
Η επίτευξη του Κεντρικού Στρατηγικού Στόχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά την περίοδο 2007 – 2013, θα πραγματοποιηθεί με την επίτευξη των ειδικών επί μέρους στόχων, οι οποίοι αντιστοιχούν σε τέσσερις Άξονες Προτεραιότητας του Προγράμματος, οι οποίοι στηρίζονται σε πόρους συνολικής δαπάνης 417 εκατ. Ευρώ, από την οποία η συγχρηματοδοτούμενη ανέρχεται σε 391 εκατ. Ευρώ.

Οι Άξονες Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι:
1. «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας».
Η δημόσια δαπάνη του Άξονα ανέρχεται σε 111 εκατ. Ευρώ
2. «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής»
Η δημόσια δαπάνη του Άξονα ανέρχεται σε 268,1 εκατ. Ευρώ
3. «Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα»
Η δημόσια δαπάνη του Άξονα ανέρχεται σε 32,9 εκατ. ευρώ
4. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής»
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιστοιχούν 5 εκ. ευρώ δημόσια δαπάνη

Στα πλαίσια της αναθεώρησης του Περιφερειακού Προγράμματος που έγινε πρόσφατα, και παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και με βάση τους τέσσερις άξονες προτεραιότητας που αναφέρθηκαν, οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις που τίθενται για την Πελοπόννησο είναι οι εξής:

Περιβάλλον
α) Κάλυψη των αναγκών σε περιβαλλοντικές υποδομές ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
β) Προώθηση / προστασία και ήπια αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης
γ) Βελτίωση / Αναβάθμιση και αύξηση της λειτουργικότητας των αστικών / ημιαστικών κέντρων της Περιφέρειας, με κύρια κατεύθυνση την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος

Μεταφορές
α) Ενίσχυση και βελτίωση των κύριων εθνικών οδικών δικτύων για την επίτευξη της χωρικής συνέχειας και τη βελτίωση της μεταφοράς αγαθών και ανθρώπων
β) Ορθολογικοποίηση των παρεμβάσεων στο εσωτερικό / περιφερειακό / τοπικό οδικό δίκτυο και των θαλάσσιων μεταφορικών υποδομών

Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα
α) Ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους
β) Προώθηση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Τουρισμός – Πολιτισμός
α) Ενίσχυση της ανάδειξης και τουριστική αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων
β) Ενίσχυση των υποδομών σύγχρονου πολιτισμού και των πολιτιστικών δρώμενων στην Περιφέρεια
γ) Διασύνδεση και συμπληρωματικότητα πολιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών με διαπεριφερειακές δράσεις ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

Υγεία – Πρόνοια
α) Αναβάθμιση / βελτίωση και δικτύωση των υποδομών και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης
β) Ενίσχυση των υποδομών αποασυλοποίησης των ψυχικά ασθενών
γ) Ενίσχυση των υποδομών πρόνοιας και κυρίως βρεφονηπιακών υποδομών και υποδομών προστασίας των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων

Εκπαίδευση
α) Ενίσχυση και ορθολογική χωροταξική κατανομή των υποδομών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των νηπιαγωγείων
β) Βελτίωση και επέκταση των υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ισόρροπη ενίσχυση κτιριακών και εργαστηριακών παρεμβάσεων.

 

 

 
Την ολοκλήρωση των έργων του «Θησέα» δρομολογεί ο ΓΓΠΠ
Με στόχο την προώθηση και την ολοκλήρωση των έργων των ΟΤΑ που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Θησέας» συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη η Περιφερειακή Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος.

Η Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν οι πρόεδροι των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων των πέντε νομών της Περιφέρειας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ασχολήθηκε με την καταγραφή του συνόλου των έργων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήματα προένταξης, οριστικής ένταξης και τροποποίησης.

Η αναλυτική κατάσταση των έργων θα αποσταλεί στην Κεντρική Επιτροπή του Προγράμματος, στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή τους.


 

 

 
Δηλώσεις Ρέππα για ΟΣΕ
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, συναντήθηκε το μεσημέρι, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Χάρη Τσιόκα, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός δήλωσε:

«Ο πολύπαθος ΟΣΕ, δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής.
Δυστυχώς, απαξιώθηκε συστηματικά, ιδίως τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια το συνολικό χρέος του, από τα 3,5 δισ. το 2004 να αγγίζει σήμερα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο αγώνας της Πολιτείας, είναι συγκεκριμένος. Να συνεχίσει να λειτουργεί ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος, υπό μία διπλή προϋπόθεση: Αφ’ ενός να εξυπηρετούνται πραγματικές κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος και αφ’ ετέρου να διασφαλίζεται το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία. Είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Και πρέπει να συνεργαστούμε για να το επιτύχουμε. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν γίνουν δηλαδή οι αναγκαίες αλλαγές, τότε η πορεία του ΟΣΕ είναι προδιαγεγραμμένη και θα είναι δυστυχώς τραγική».

Ερώτηση: Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και ισχυρίστηκαν ότι «δεν κυβερνά η Κυβέρνηση που ψήφισαν οι Έλληνες αλλά το Δ.Ν.Τ» και επίσης ότι ξεκινούν «πόλεμο».

Δημ. Ρέππας: «Αν υπάρχει πόλεμος, το μέτωπο του πολέμου είναι ένα. Και είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά. Το μέτωπο του πολέμου είναι απέναντι στη διαφθορά, απέναντι στα ελλείμματα και τις ζημιές που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά και το κοινωνικό σύνολο, με τρόπο ο οποίος είναι απαράδεκτος. Από εκεί και πέρα η ελληνική Κυβέρνηση είναι αυτή, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του ΟΣΕ και των εργαζομένων. Όλα αυτά, μαζί όμως, θα πρέπει να τα συνεκτιμήσουμε, για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

 

 

 
Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL
Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
6ος & 7ος κύκλος μαθημάτων

To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών

• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα από τα παραπάνω τμήματα παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΕΔΕΠ, Κοραή 3, ΤΚ 10564, Αθήνα υπόψη κας Μ. Γιάνναλου ή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, υπόψη κας Σακελλαρίου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Άνεργοι/ες και μακροχρόνια Άνεργοι/ες:

1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία ταυτότητας
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. H πολυτεκνία βεβαιώνεται από φωτοτυπία ληξιαρχικής πράξης γέννησης των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή από φωτοτυπία του διαβατηρίου γι’ αυτά που γεννήθηκαν στο εξωτερικό.
5. Η μονογονεϊκότητα βεβαιώνεται είτε από απόφαση διαζυγίου (φωτοτυπία), είτε ληξιαρχική πράξη θανάτου (φωτοτυπία), είτε υπεύθυνη δήλωση για τις περιπτώσεις διάστασης ή εγκατάλειψης.
6. H ανεργία ή η μακροχρόνια ανεργία βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ με την κάρτα ανεργίας (φωτοτυπία).

Μετανάστες:

1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία των στοιχείων διαβατηρίου σε ισχύ, ή της άδειας παραμονής, ή της βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας παραμονής ή του δελτίου ταυτότητας αιτούντος άσυλο (ροζ κάρτα) ή υπηρεσιακού σημειώματος του δελτίου ταυτότητας πολιτικού πρόσφυγα.
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ
ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. Καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας
(βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου ή / και πιστοποίηση).

Με τη λήξη του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν την αναγνωρισμένη πιστοποίηση ECDL.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των μαθημάτων έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, υπέυθυνη κα. Σοφία Σακελλαρίου ή στην ΕΔΕΠ/HePIS στα τηλέφωνα: 210 3729161, υπεύθυνος, κ. Μανώλης Λαμπόβας

 

 

 
Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για ΟΠΑΔ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας εκφράζει την αντίθεσή του στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΠΑΔ:

α) σειρά ιατρικών εξετάσεων και φαρμάκων έχουν εξαιρεθεί από τον κατάλογο όσων δικαιολογούνται από το Δημόσιο

β) αυξάνεται η γραφειοκρατία σε βάρος ασφαλισμένων που χρειάζονται δια βίου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

γ) η Υπηρεσία διαθέτει γιατρό-ελεγκτή μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Καλούμε να αποσυρθούν τα επώδυνα αυτά μέτρα και να διασφαλιστούν οι όροι παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους.

 

 

 
Ο κ. Μισθός για τους βραβευθέντες μαθητές
Την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», έγινε η τελετή βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για το 2010 που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ της χώρας και οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε δύο είδη λόγου: Ποίημα και Διήγημα, με θέμα ελεύθερο.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις οχτακόσιες, ενώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθητές:

Μαρία-Στυλιανή Χελιώτη, Γυμνάσιο Βλαχιώτη Λακωνίας, 1ο Βραβείο Ποίησης
Παναγιώτα Μπίλια, Γυμνάσιο Μονεμβασιάς, 2ο Βραβείο Ποίησης
Μαρία Δεληγιάννη, ΓΕΛ Μολάων, 3ο Βραβείο Ποίησης
Παναγιώτα-Αργυρώ Δόικα, 1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, 3ο Βραβείο Ποίησης
Αικατερίνη-Κύνθια Ανδρεάκου, 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 2ο Βραβείο Διηγήματος
Πηνελόπη Αναγνωστοπούλου, 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, 3ο Βραβείο Διηγήματος
Παναγιώτα Παπακότση, 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, Έπαινος
Δέσποινα Κριτσωτάκη, 3ο ΓΕΛ Κορίνθου, Έπαινος
Δέσποινα Τσιακαλιάρη, Γυμνάσιο Ασκληπιείου Αργολίδας, Έπαινος
Θεοδώρα Πουλή, Εκπ/τήρια ¨ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ¨ Ισθμός Κορίνθου, Έπαινος

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, απέστειλε στους βραβευθέντες μαθητές την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή:

"Αγαπητοί μαθητές,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη συμμετοχή και βράβευσή σας στο 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2010, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Αυτή σας η διάκριση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι μαθητές που διαγωνίστηκαν ξεπέρασαν τους οχτακόσιους.
Η συμμετοχή σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς συμβάλλει στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, αναδεικνύει ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας και βοηθά στη δημιουργία ατόμων υπεύθυνων και δημιουργικών, χρήσιμων στην κοινωνία μας.
Σας συγχαίρω για τη διάκρισή σας και σας εύχομαι καλή πρόοδο."

 

 

 
Ο Αστέρας απέκτησε τον Κρις
Ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε τον Πορτογάλο Μπρούνο Κριστιάνο Κονσεισάο Καρβάλιο Ντος Σάντος (Κρις) που γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1984 στην πόλη Φαγιόες, έχει ύψος 1.78 και ζυγίζει 63 κιλά.

Ο Κρις αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει έξω από τη χώρα του, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε στην Πορτογαλία με τη Φειρένσε (2003-2007) και την Ακαντέμικα Κοίμπρα (2007-2010), από την οποία μεταπήδησε στον Αστέρα.

Ο Κρις θεωρείται δυνατός παίκτης που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή του Αστέρα. Τα στατιστικά του στην Πορτογαλία τα προηγούμενα χρόνια έχουν ως εξής:
2003-2007: Φειρένσε 102 αγώνες-2 γκολ
2007-2010: Ακαντέμικα 77 αγώνες-5 γκολ

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα