Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 03-06-2010

 

 

 

 
Ημερίδα με θέμα: "Σηματοδότη Μονοπατιών Μαινάλου..."
Η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αρκαδίας και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Σηματοδότη Μονοπατιών Μαινάλου – Μοχλός Προστασίας και Ήπιας Ανάπτυξης».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ,. στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Στην ημερίδα μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί και η σημαντική δράση του καθαρισμού και της σηματοδότησης μονοπατιών μήκους 400 χιλιομέτρων στο Μαίναλο, που εκτελείται εδώ και ένα χρόνο με την οικονομική συμβολή της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αρκαδίας και την εθελοντική προσφορά των δεκάδων μελών του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων.

Στόχος μας η δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου πεζοπορικών διαδρομών, που θα αποτελέσει μοχλό προστασίας του οικοσυστήματος του βουνού και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τοπίου πεζοπορικού τουρισμού, της άθλησης, της αναψυχής και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μήνυμά μας η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από δραστηριότητες που συνδυάζουν τη συνεργασία, τη δημιουργία και τον εθελοντισμό ώστε να γίνει βίωμά μας ότι άνθρωπος και φύση μπορούν και πρέπει να συμβιώνουν αρμονικά.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό – Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αρκαδίας.
Κ. Γεώργιο Μπαρούτσα – Δήμαρχο Τρικολώνων.

Χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων κ. Τάκη Καραμάνη.

Προβολή ταινία μικρού μήκους (video) «Τα μονοπάτια χθες και σήμερα»

Παρουσίαση του θέματος «Δίκτυο Μονοπατιών Ορεινής Πεζοπορίας στο Μαίναλο» από τον κ. Θανάση Χωματά.

Ομιλία με θέμα «Μονοπάτια – Μέσο ευαισθητοποίησης και Προστασίας» από την κ. Μαρία Αναγνωστοπούλου – Βιολόγο – Πρόεδρο του φορέα Διαχείρησης Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα - Υγρότοπου Μουστού.

Ομιλία με θέμα « Η εμπειρία από τα μονοπάτια του Ταϋγέτου» από τον κ. Βασίλη Γεωργιάδη – Πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης.

Ομιλία με θέμα « Η εμπειρία από τη σηματοδότηση των μονοπατιών στο Μαίναλο» από τον κ. Παναγιώτη Χαρμπή μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων.

Η είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

 

 
Εκδήλωση 8ου Δημοτ. Σχολείου για το περιβάλλον
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), προγραμματίζει την Δευτέρα 07 Ιουνίου 2010, σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης, τόσο των μαθητών όσο και της κοινωνίας, πάνω στο ευαίσθητο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, στο χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου της Τρίπολης, στο παράλιο Άστρος.

Συγκεκριμένα η διεύθυνση του Σχολείου θα ενημερώσει τους μαθητές για την αναγκαιότητα της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος και μέσα στα πλαίσια αυτά, τα παιδιά θα καθαρίσουν κομμάτι της παραλίας, θα διαγωνιστούν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στη ζωγραφική με θέμα το περιβάλλον, θα εκφράσουν την αγωνία τους με τη δημιουργία της δικής τους αφίσας, ενώ το σύνολο των μαθητών θα απασχοληθεί με πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων και διαδραστικών παιχνιδιών.

Στόχος μας είναι να καταστεί κάθε μέρα που περνά, "μέρα περιβάλλοντος" και αυτό είναι σίγουρο ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τη νέα γενιά, τους μικρούς μαθητές – ενεργούς πολίτες.

 

 

 
Διαβάστε αυτό το μήνα στο περιοδικό «ΕΠΙ» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (τεύχος 89, Ιουνίου) θα διαβάσετε:

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 6Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ». Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, 9-14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στην διάρκεια της 6ης Περιφερειακής Έκθεσης.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ;
Δεν υπάρχει εκθέτης που να μην τον απασχολεί το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή του. Παρόλο αυτά υπάρχουν πολλοί εκθέτες που το αξιολογούν με λάθος τρόπο.
Ο Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις σε αυτό το τεύχος επισημαίνει πως μπορεί ο εκθέτης να αξιολογήσει τη συμμετοχή του και να δει αν πέτυχε τα αποτέλεσμα που ήθελε.

Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ…..
….όχι ηττοπάθεια και ωχαδερφισμό.
Επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πρωτοπορώντας στις παροχές και υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, συνεχίζει την παροχή της Προνομιακής Φροντίδας του Ομίλου Κλινικών Ευρωκλινικής.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ SMS KAI E-MAIL
Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Ενημέρωση μελών με SMS και Ε –MAIL» τώρα όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου θα ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν (φορολογικά, ασφαλιστικά, προγράμματα, επιδοτήσεις, κ.α).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Διοργάνωση σεμιναρίων για τους τεχνικούς ασφαλείας από το ΚΕΚ-ΓΣΕΒΕΕ παράρτημα Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με την Ο.Ε.Β.Α.

TΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Πράσινη Επιχείρηση
Πράσινες Υποδομές 2010
Ένδυση και υπόδηση - Νέες προοπτικές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΜΠΜΕ
Εγγύηση από τη ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ Χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη:
• φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
• δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών.

ΑΣΚΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ;

Ενημερωθείτε από τα Κέντρα Ενιαίας Εξυπηρέτησης στην Ε.Ε. Παράρτημα στην Αρκαδία, το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

 

 

 
Κάλεσμα διαμαρτυρίας
Η ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ
ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (10 έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός) και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, οικονομικές, στρατιωτικές, πολιτικές κτλ. Είναι με αυτή την έννοια συνένοχη με τους δολοφόνους του Ισραήλ.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
• να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
• να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
• να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 04/06, στις 7:30μμ στην πλατεία Αγ.Βασιλείου.


Αριστερή Ενότητα
Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης
Κίνηση Σπάζοντας τον Αποκλεισμό στην Γάζα
Νεολαία Συνασπισμού

 

 

 
Ολοκληρώθηκε η 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Ολοκληρώθηκε η 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στη Μολδαβία από 2 έως 8 Μαΐου, με τη συμμετοχή των καλύτερων μαθητών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά. Οι έλληνες μαθητές μέλη της ελληνικής ομάδας, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, που θέλει κάθε φορά να φέρνουν στη χώρα μας μετάλλια, κατέκτησαν ένα αργυρό και τρία Χάλκινα μετάλλια.

Η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Β.Μ.Ο), που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 1984, είναι πια ένας θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη σ΄ αυτό αποτελεί η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια εκτός συναγωνισμού εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες της Ευρώπης όπως της Αγγλίας, Γαλλίας και της Ιταλίας.

Η επιλογή των μαθητών που συμμετέχουν σ΄ αυτή γίνεται μέσω των Μαθηματικών διαγωνισμών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία από το 1933. Στη διοργάνωση συμμετέχουν περίπου 15000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα. και εργάζονται γι’ αυτήν χωρίς καμία αμοιβή εκατοντάδες μέλη της. Η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς αυτές διοργανώσεις γίνεται από τα μέλη της Επιτροπής διαγωνισμών καθηγητές Πανεπιστημίου και Μαθηματικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς. Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα