Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 01-06-2010

 

 

 

 
Νέες προσκλήσεις για το ΕΣΠΑ από ΓΓΠΠ
Με συνέπεια στο στόχο της γρήγορης υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης, έδωσε στη δημοσιότητα νέες προσκλήσεις για εντάξεις έργων.

Πρόκειται για τρεις προσκλήσεις , οι δύο από τις οποίες αναφέρονται στον άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» με αντικείμενο την «επεξεργασία ύδατος (λύματα)» και τη «διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)» , ενώ η τρίτη στον άξονα «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Πελοποννήσου» με αντικείμενο τους λιμένες.

’ξονας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου»
Επεξεργασία ύδατος (λύματα)

Η πρόσκληση αφορά την επέκταση και αντικατάσταση δικτύων Αποχέτευσης, καθώς και την κατασκευή - αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων
Η Δημόσια Δαπάνη για τα έργα που θα ενταχθούν στην πρόσκληση αυτή φθάνει τα 14.000.000 ευρώ

Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)
Η πρόσκληση αφορά την κατασκευή – βελτίωση δικτύων και λοιπών υποδομών ύδρευσης σε ημιαστικά κέντρα και οικισμούς και περιλαμβάνει αναβάθμιση ταμιευτήρων συλλογής και αποθήκευσης ύδατος καθώς και λοιπές υποδομές ύδρευσης.
Η Δημόσια Δαπάνη για τα έργα που θα ενταχθούν στην πρόσκληση αυτή φθάνει τα 16.500.000 ευρώ
Και οι δύο προσκλήσεις απευθύνονται σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

’ξονας «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Πελοποννήσου»
Λιμένες

Η πρόσκληση αφορά τη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης των χερσαίων ή και θαλάσσιων υποδομών σε επιβατικά κυρίως λιμάνια της Περιφέρειας και εκσυγχρονισμό ή και επέκταση των εγκαταστάσεών τους, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητά και να αναβαθμιστεί η δυναμικότητά τους. Ακόμη μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα αναβάθμισης της χερσαίας υποδομής, για την ασφαλή προσέγγιση των πλοίων.

Η Δημόσια Δαπάνη για τα έργα που θα ενταχθούν στην πρόσκληση αυτή φθάνει τα 10.000.000 ευρώ και τελικοί δικαιούχοι μπορούν να είναι οι Διευθύνσεις Δημοσίων Έργων (Δ.Δ.Ε.) και Ελέγχου Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) της Περιφέρειας, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα αρμόδια Υπουργεία, τα Λιμενικά Ταμεία και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Αναφερόμενος στη δημοσίευση των προσκλήσεων ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας επεσήμανε:
«Όπως δήλωσα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν λίγες ημέρες, στόχος μας είναι η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του ΕΣΠΑ, η υποστήριξη έργων και δράσεων που μπορούν άμεσα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν, η αύξηση απορροφητικότητας των Κοινοτικών πόρων και η ενίσχυση της αναπτυξιακής προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε συντονισμένα και αποτελεσματικά, για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την Περιφέρειά μας.

Καλώ όλους τους δικαιούχους να καταθέσουν άμεσα όλες τις ώριμες μελέτες έργων που έχουν, ώστε με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσουμε στις εντάξεις, τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση έργων που τόσο έχει ανάγκη η Πελοπόννησος, που συμβάλλου στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

 

 

 
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο.Π.Α.Α.Χ. Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.
Αποφάσεις μεταξύ των άλλων που αφορούν την πραγματοποίηση του έργου του Μηχανισμού Υποστήριξης των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, ελήφθησαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου στα γραφεία της εταιρείας στην Επισκοπή Τεγέας.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν, ο Νομάρχης Κορινθίας & Πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ Αρκαδίας κ. Γεώργιος Μπαρούτσας, και οι Δήμαρχοι Κορυθίου και Μελιγαλά κ.Γεώργιος Καρλής και κα Ελένη Αλειφέρη αντίστοιχα.

Το Δ.Σ. της εταιρείας εξουσιοδότησε τον εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Τ.Ε.Δ.Κ. ανά νομό σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, να οργανώσουν την δημοσιότητα του έργου σε επίπεδο Νομού.
Όπως είναι γνωστό τα Ο.Π.Α.Α.Χ. θα υλοποιηθούν στους Δήμους:

Nομός Αρκαδίας: Τυρού, Βαλτετσίου, Βόρειας Κυνουρίας (ΔΔ ’στρους, Αγ. Σοφίας, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Πέτρου, Βερβενών, Δολιανών, Έλατου, Καράτουλα, Καστανίτσας, Καστρίου, Κουτρούφων, Μελίγους, Μεσοράχης, Νέας Χώρας, Ξηροπηγαδίου, Περδικόβρυσης, Πλατανάς, Πλατάνου, Πράστου, Σίταινας, Στόλου, Χαράδρου, Ωριάς, Κορακοβουνίου, Αγ. Ανδρέα), Ηραίας, Κλείτορος, Κοντοβαζαίνης, Λαγκαδίων, Λεωνιδίου, Τροπαίων, Φαλαισίας, Κοιν. Κοσμά

Νομός Αργολίδας: Ασκληπιείου (ΔΔ Λυγουριού, Αγ. Δημητρίου, Αδαμίου, Αρκαδικού), Επιδαύρου (ΔΔ Επιδαύρου, Δημαίνης, Τραχειάς), Ερμιόνης, Κρανιδίου, Μιδέας (ΔΔ Αραχναίου, Μιδέας), Μυκηναίων (ΔΔ Πρόσυμνας, Λιμνών)

Νομός Κορινθίας: Ξυλοκάστρου (εκτός του Δ.Δ. Ξυλόκαστρου), Σαρωνικού (ΔΔ Κατακαλίου, Αθικίων, Γαλατακίου, Αγ. Ιωάννη), Σολυγείας (ΔΔ Σοφικού, Αγγελόκαστρου, Κορφού), Στυμφαλίας, Τενέας (ΔΔ Αγιονορίου, Στεφανίου, Κλενίας, Χιλιομοδίου, Αγ. Βασιλείου, Κουταλά), Φενεού

Νομός Λακωνίας: Ανατολικής Μάνης, Γερόνθρων, Γυθείου (εκτός του Δ.Δ. Γυθείου), Ζάρακα, Θεραπνών, Μυστρά, Νιάτων, Οινούντος, Οιτύλου, Πελλάνας, Σμύνους, Φάριδος, Κοιν. Καρυών

Νομός Μεσσηνίας: Αβίας, Αετού, Ανδανίας, Αριστομένους, Αρφαρών (ΔΔ ’γριλου, Αρφάρων, Βελανιδίων, Βρομόβρυσης, Σταματίνου, Αγ. Φλώρου), Αυλώνος, Βουφράδων, Δωρίου, Είρας, Θουρίας (ΔΔ Πόλιανης, Αμφείας), Ιθώμης, Καλαμάτας (ΔΔ Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Βέργα, Ελαιοχωρίου, Καρβελίου, Λαδά, Λαιϊκών, Μικράς Μαντινείας, Νεδούσης, Πηγών), Λεύκτρου, Παπαφλέσσα, Κοιν. Τριπύλλας, Κοιν. Τρίκορφου, Ανδρούσας, Οιχαλίας, Κυπαρισσίας (Δ.Δ. Βρυσών, Μουριατάδας, Μύρου, Ξηροκάμπου, Περδικονερίου, Στασιού), Πεταλιδίου (Δ.Δ. Δροσιάς, Καλοχωρίου, Καστανιών, Λυκίσσης, Μαθίας, Νερομύλου, Πανιπερίου), Μελιγαλά, Χιλιοχωρίων

Σε υλοποίηση των παραπάνω θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου, η 1η Ημερίδα Παρουσίασης για τα Ο.Π.Α.Α.Χ της Γορτυνίας.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. σύμφωνα με την ιδρυτική της συνέλευση αποτελεί έκφραση της πολιτικής βούλησης της Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού (Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις & Τ.Ε.Δ.Κ. Πελοποννήσου) για την σύσταση και λειτουργία μιας Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. στην Πελοπόννησο.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. αποτελεί με βάση την μετοχική της σύνθεση, ισότιμη έκφραση των παραπάνω φορέων της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακό μηχανισμό υποστήριξης της Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Η Εταιρεία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. αποτελεί την μετεξέλιξη της Α.Μ.Κ.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κ.Σ.Σ.Α. σύμφωνα με τα δεδομένα του Ν. 3463/2006, δηλαδή επιχειρησιακά φέρει το σύνολο εμπειρίας της Κ.Σ.Σ.Α. και πολιτικά αποτελεί την ολοκληρωμένη και ισότιμη σχέση της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού στην Πελοπόννησο.

Στο Δ.Σ. της Εταιρείας μετέχουν οι Νομάρχες και οι Πρόεδροι των ΤΕΔΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Από τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία της Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» του Ν. 3463/2006 για να διεκδικήσει το έργο της Μηχανισμού Υποστήριξης του ’ξονα 3 του Π.Α.Α. Αλέξανδρος Μπαλτατζής για την 4η Προγραμματική Περίοδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Δομή Στήριξης την προηγούμενη περίοδο ολοκλήρωσε επιτυχώς τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω των οποίων υλοποιήθηκαν συνολικά 360 επενδύσεις.

Προσεχώς αναμένεται η προκήρυξη των Μηχανισμών Υποστήριξης του ’ξονα 3 του Π.Α.Α. Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι συνέχεια των Δομών Στήριξης Ο.Π.Α.Α.Χ.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εν δυνάμει δικαιούχων (Φορείς, Ο.Τ.Α., Ιδιώτες) το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 18.30 στο Ξενοδοχείο MAINALON RESORT στην Τρίπολη, ενημερωτική συγκέντρωση.

 

 

 
Ερώτηση Οδυσσέα για το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, κατέθεσε την υπ΄αρ. πρωτ. 10684/16.05.2010 Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το θέμα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (γνωστό και ως Ταμείο Μολυβιάτη), που συστάθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με αποστολή τη στήριξη και ενίσχυση των πληγέντων.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Αρ. Πρωτ.:10684/16.05.2010

ΠΡΟΣ: ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: «Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών»

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ιδρύθηκε το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, με αποστολή τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αποκατάστασης ζημιών, στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων από θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές ή ακραία φαινόμενα.

Στο ταμείο αυτό συγκεντρώθηκε από δωρεές ιδιωτών, κρατικών οργανισμών, τραπεζών, εταιρειών και άλλων, το ποσό των 197.803.548,24 ευρώ.

Τους τελευταίους επτά μήνες το ταμείο παραμένει χωρίς επικεφαλή, ενώ δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ. Το υπόλοιπο του Ταμείου, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα www.etaea.gr  στις 16.03.2010 ήταν 134.456.608,83 ευρώ.

Τον τελευταίο καιρό δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες αναφέρονται σε φήμες που θέλουν "τα χρήματα του ταμείου να έχουν διατεθεί αλλού".

Οι φήμες αυτές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εδώ και επτά μήνες δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο, έχουν αναστατώσει τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες επισκευής των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους και δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι σε εργολάβους, προμηθευτές ή ακόμη και στο ΙΚΑ, το οποίο απειλεί με πρόστιμα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Ποιο το ύψος του διαθέσιμου ποσού στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών.
2) Γιατί καθυστερεί η χορήγησή του στους δικαιούχους.
3) Με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί από εδώ και στο εξής η λειτουργία του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών.»

 

 

 
ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ»
Ουάσιγκτον & Δημητσάνης 1, Τρίπολη – Τ.Κ. 22 100,
Τηλ.:2710 224114, Fax.:2710 242773
www.koat.gr

ΤΡΙΠΟΛΗ 1/ 06/ ΄10

Καταπληκτική παρουσία αλλά και πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μικρούς αθλητές «το φυτώριο του ΚΟΑΤ» στην «9η διασυλλογική ημερίδα κολύμβησης» την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στην Πετρούπολη.

Όλοι οι αθλητές ήταν ηλικίας επτά (7) έως εννέα (9) ετών και οι συμμετοχές των 250 παιδιών ήταν κυρίως από συλλόγους των Αθηνών.

Ξεχωριστή παρουσία σε αυτούς τους αγώνες ο ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (2003) με δύο χρυσά μετάλλια στα 25μ. ελεύθερο και στα 25μ. ύπτιο.
Επίσης ο ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (2001) χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο και χάλκινο στα 100μ. μικτή ατομική, ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (2001) αργυρό μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο και η ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (2001) αργυρό μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο
Στην πρώτη οκτάδα των αγωνισμάτων τους ήταν και οι:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ(2001) 5η στα 50μ. πρόσθιο και 7η στα 100μ. μικτή ατομική
ΙΣΠΥΡΛΙΔΟΥ ΗΛΙΑΝΝΑ (2002) 5η στα 25μ. ελεύθερο
ΒΙΝΑΤΣΕΛΑ ΠΕΓΚΥ (2002) 8η στα 25μ. ύπτιο
Όλα τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή του συλλόγου
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ , ΑΘΑΝΑΣΑ ΑΝΝΑ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΕΛΗ ΛΑΜΠΩ, ΜΠΟΥΖΟΣ ΠΑΡΗΣ, ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΗ ,ΣΙΨΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΙΨΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΑ έκαναν πάρα πολύ καλούς χρόνους για την ηλικία τους δίνοντας πολύ μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον του ΚΟΑΤ.

Το Δ.Σ συγχαίρει όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΛΟΣ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 
Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ότι η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Ηλία Μιχαλόπουλο, θα ήθελε με την παρούσα ανακοίνωση να διευκρινίσει ότι δε γνώριζε ότι υπήρχε προσφυγή του ποδοσφαιριστή προς την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αφού ο ποδοσφαιριστής μας δήλωσε ότι είναι ελεύθερος.

Σε καμία περίπτωση η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ δεν θα ήθελε οποιαδήποτε αντιδικία με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα