Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 31-05-2010

 

 

 

 
Ομιλία Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τον Καλλικράτη
Ομιλία Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, στην επί της αρχής συζήτηση του Σ/Ν “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης” στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 27.05.2010.

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Όταν στις αρχές του έτους έγινε η πρώτη παρουσίαση του Σχεδίου Καλλικράτης, κρίναμε όλοι αναγκαία την άμεση υιοθέτησή του. Βέβαια επί της αρχής, γιατί όταν αρχίζει να μας αγγίζει η όποια αλλαγή, τότε αρχίζουν και τα προβλήματα. Τα δεδομένα που είχαμε τότε στη διάθεσή μας, σε συνδυασμό με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας του κράτους, επέβαλλαν τις αλλαγές αυτές που προωθεί ο Καλλικράτης.

Δυστυχώς όμως, η παρούσα κατάσταση, τα σημερινά δεδομένα, καθιστούν την εφαρμογή του αδήριτη, και αδιαπραγμάτευτη ανάγκη. Περνάμε, ίσως, τη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας μας. Μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση. Το πρόβλημα σήμερα είναι και οικονομικό. Όμως η ρίζα του προβλήματος, βρίσκεται στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Όλα αυτά τα χρόνια ο τρόπος διακυβέρνησης που ακολουθήθηκε, υπέθαλπε συστηματικά τη διαφθορά, τη σπατάλη και την ανοχή. Με αποκορύφωμα φυσικά την τελευταία εξαετία, όπου επικράτησε η αντίληψη του κράτους λάφυρο για τους λίγους και τους κολλητούς. Η τοπική αυτοδιοίκηση έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Κατέστη δέσμια ειδικών και ιδιοτελών συμφερόντων και παρέλυσε. Περισσότερα...

 

 

 
Το ΕΚΑ για το Πανεργατικό - Πανελλαδικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν Πανεργατικό - Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στην Πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 π.μ. για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενες αντεργατικές πολιτικές.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στο αγωνιστικό ραντεβού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και θα δρομολογήσει λεωφορείο για την Αθήνα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους του Νομού μας να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ.

Όλοι και όλες στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 5 Ιουνίου.

Αναχώρηση: Σάββατο 5 Ιουνίου, 07:00 π.μ από Μεγ/λη & 08:00 π.μ από Τρίπολη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2710 - 222218.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

 

 

 
Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ αύριο Τρίτη
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΙΟΥΝΗ
(Στην Τρίπολη, Κεντρική Πλατεία - 7:00 το απόγευμα)

Ελάτε μαζί με το ΠΑΜΕ να βροντοφωνάξουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. Δεν είναι μονόδρομος να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα χωρίς κανένα δικαίωμα, όσες ώρες, όσες ημέρες, με οποίο μισθό και για όσο χρόνο θέλουν οι εργοδότες και μετά από 40 και 50 χρόνια δουλειάς να παίρνουμε σύνταξη πρόνοιας κάτω και από 300 ευρώ.

Αυτά τα μέτρα καμιά πατρίδα δε σώζουν, παρά μόνο τα κέρδη των καπιταλιστών. Κανένας δεν τα επιβάλλει στην κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά τα έχει ανάγκη το κεφάλαιο, τα απαιτεί η μεγάλη καπιταλιστική εργοδοσία και ενιαία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και σε συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση τα προωθούν, κάνοντας για λογαριασμό και προς όφελος του κεφαλαίου πιο φτηνή την εργατική δύναμη. Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοίνωση Αστέρα για προσωπικό ασφαλείας
Από την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνεται ότι όσοι νέοι ή νέες της Τρίπολης επιθυμούν να εργαστούν ως προσωπικό Ασφαλείας, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2010-2011 και έχουν ηλικία έως 35 ετών, να απευθυνθούν έως 30 Ιουνίου 2010 στο γραφείο Ασφαλείας της ομάδας (2710 230 400 τηλέφωνο επικοινωνίας).

 

 

 
Δύο ξεχωριστά παιχνίδια στο γήπεδο του Αστέρα
Δύο διαφορετικά και ξεχωριστά παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του Αστέρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αγωνιστικό προφίλ και το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου ειδικότερα και του αθλητισμού γενικότερα.

Το Σάββατο, η εθνική κωφών της Ελλάδας στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη ομάδα της Πολωνίας σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές όμορφες φάσεις, τέσσερα γκολ και πέντε δοκάρια!

Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε το φιλικό αγάπης, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων, παραγόντων, που έδωσε πραγματική χαρά και αρκετά σημαντική βοήθεια στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Δήμου Μαντινείας.

 

 

 
Αρκαδικός-ΚΑΟΔ 78-69 (37-43)
Ένα ξέσπασμα έφτανε για την 4η θέση

Χάρη σε ένα ξέσπασμα έξι λεπτών στην τελευταία περίοδο, όταν δηλαδή το εις βάρος του 56-58 έγινε 72-62 υπέρ του με επιμέρους σκορ 16-4, ο Αρκαδικός έφτασε στην 17η φετινή του νίκη και τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 κατηγορίας κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή του «ρούκι παρουσία» στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα.

Ο Αρκαδικός βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, δέχτηκε μόλις 26 πόντους (11 μόλις στην τελευταία περίοδο) και σε συνδυασμό με την καλή μέρα των περιφερειακών του παικτών και των καλών του επιλογών γενικότερα στην επίθεση -περιορίζοντας ταυτόχρονα τα λάθη- έφτασε δίκαια στην επικράτηση ενός πολύ καλού αντιπάλου όπως είναι ο ΚΑΟΔ με 78-69.

Στο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου ο Αρκαδικός σίγουρα είναι ικανοποιημένος με την 4η θέση που κατέλαβε στην τελική κατάταξη, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρει και την άνοδο στην Α1 κατηγορία μετά τα όσα φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες στα μπασκετικά στέκια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες.

Ο Αρκαδικός που τα τελευταία χρόνια χαρίζει ολοένα περισσότερες και μεγαλύτερες στιγμές, κατάφερε να ανέβει από το τοπικό πρωτάθλημα στην Α2 Εθνική κατηγορία και σε αυτή κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, να χαρίσει μεγάλες στιγμές, δυνατές συγκινήσεις κερδίζοντας αντιπάλους με μεγάλη ιστορία και προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και ταυτόχρονα να ανακηρυχθεί κορυφαία επαρχιακή ομάδα στην κατηγορία.

Διαιτητές: Καλδίρης - Μαλανδρής - Μπλέτσας.
Δεκάλεπτα: 17-24, 37-43, 56-58, 78-69.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 1, Παπαδάκης 5, Κοψαύτης 5, Σιζόπουλος 22 (2), Γιοβάνοβιτς 6, Καραδολάμης 8, Μαναβόπουλος 9 (1), Σουρλής 15 (3), Σιβορότκα 5, Τζουγκαράκης 2.
ΚΑΟΔ (Τακιανός): Κυριακόπουλος 5 (1), Καρτέλο 15, Καραβασάνης 9, Ματενίδης, Χούμας 7 (1), Κιτσούλης 17 (2), Εξουζίδης, Σταμπούλης 6, Μπαλάφας 10, Αδαμόπουλος.

 

 

 
ΕΠΤΑ ΧΡΥΣΑ ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΑΛΚΙΝΑ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ»
Ουάσιγκτον & Δημητσάνης 1, Τρίπολη – Τ.Κ. 22 100,
Τηλ.:2710 224114, Fax.:2710 242773
www.koat.gr

Με επτά χρυσά, δύο αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια επέστρεψε ο ΚΟΑΤ το Σάββατο 29 Μαΐου από τους αγώνες με την επωνυμία 5ο κύπελλο Κορίνθου που έγιναν στο κολυμβητήριο της ομώνυμης πόλης.

Οι δεκατρείς αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος και οι επιτυχίες τους είναι οι εξής:

ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 1η στα 100μ. μικτή ατομική και 1η στα 50μ. ύπτιο
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 1η στα 100μ. ελεύθερο και 2η στα 100μ. μικτή ατομική
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 1ος στα 50μ. πρόσθιο
ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1ος στα 50μ. ελεύθερο
ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 1η στα 50μ. ελεύθερο
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1ος στα 50μ. ύπτιο και 5ος στα 100μ. μικτή ατομική
ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 2η στα 50μ. πεταλούδα και 3η στα 100μ. μικτή ατομική
ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3ος στα 100μ. μικτή ατομική και 4ος στα 100μ. ελεύθερο
ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 3η στα 100μ. μικτή ατομική και 4η στα 50μ. ύπτιο
ΚΩΤΣΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 3ος στα 100μ. ελεύθερο και 4ος στα 50μ. πρόσθιο
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ 3η στα 50μ. πρόσθιο και 6η στα 50μ. ύπτιο
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 5ος στα 50μ. ύπτιο και 6ος στα 50μ. ελεύθερο
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 6η στα 50μ. πρόσθιο

Το Δ.Σ συγχαίρει τους αθλητές και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Μανωλοπούλου Δέσποινα

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα