Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 28-05-2010

 

 

 

 
Εορτασμός Επετείου της Συνελεύσεως Καλτεζών
Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της Συνελεύσεως Καλτεζών και της Συγκρότησης της Πελοποννησιακής Γερουσίας θα γίνουν στις 30 Μαΐου 2010 στην Ιερά Μονή Καλτεζών του Δήμου Βαλτετσίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Γενικός Σημαιοστολισμός στην Ιερά Μονή και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλτεζών του Δήμου Βαλτετσίου από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 30ης Μαΐου 2010.

10.30 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Καλτεζών, όπου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση των Καλτεζών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κωσταντάρα Μιχάλη, Φιλόλογο.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ.λ.π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές σχολείων.


 

Επίσκεψη Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της ΝΔ
Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της ΝΔ, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης θα επισκεφθεί την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 την Τρίπολη, προκειμένου να ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για την πορεία των έργων του Νομού Αρκαδίας.

Το πρόγραμμα του Τομεάρχη έχει ως εξής :

18.30 Επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου
19.00 Συνάντηση με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κοτσιάνη Αλέξανδρο
19.30 Συνάντηση με το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτρη
20.00 Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλη Φώτη
20.30 Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Αρκαδίας -
Συνέντευξη οπα ΜΜΕ Αρκαδίας.


 

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών
Τέρμα Καραϊσκάκη
22 100 Τρίπολη
Web: http://cst.uop.gr/
Τηλ.: 2710 372169 fax: 2710 372160

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προτίθεται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 (εκκρεμεί έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Υπολογιστών, το οποίο θα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο πεδίο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Υπολογιστών στις παρακάτω θεματικές κατευθύνσεις:

1. Πληροφορική και Εφαρμογές
2. Τεχνολογίες Αιχμής και Ερευνητικά Θέματα Υπολογιστών

Η πρώτη κατεύθυνση απευθύνεται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις άμεσα εφαρμόσιμες στην παραγωγή και τη βιομηχανία των υπολογιστών, ενώ η δεύτερη κατεύθυνση απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα αιχμής και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ερευνητική τους ενασχόληση με την επιστήμη των υπολογιστών.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι τρία (3) εξάμηνα. Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης απαιτείται:

(1) Εκπλήρωση της απαίτησης βασικών γνώσεων, όπως αυτή καθορίζεται στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών
(2) Συμπλήρωση 30 τουλάχιστον μονάδων ECTS σε κάθε εξάμηνο.
(3) Επιτυχής εξέταση στον απαραίτητο αριθμό μαθημάτων.
(4) Εκπόνηση και επιτυχής παρουσίαση διπλωματικής εργασίας

Ο αριθμός των κατ’ έτος εισακτέων στο Πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε σαράντα (40).

Για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 στο συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. θα γίνουν δεκτοί συνολικά και στις δύο προαναφερθείσες κατευθύνσεις, σαράντα (40) μεταπτυχιακοί φοιτητές. Για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Ε.Ι. Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι: Περισσότερα...

 

 

 
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Ανάλυση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική Ανάλυση» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 τριανταεπτά (37) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών (εκκρεμεί έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων). Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στον τομέα της Οικονομικής Ανάλυσης με τις εξής κατευθύνσεις: (α) Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική και (β) Εφαρμοσμένη Οικονομική Ανάλυση. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ (8) υποχρεωτικά μαθήματα κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, καθώς και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος. (ΦΕΚ 1142 τ. B, 12/06/09). Όλα τα μαθήματα διαρκούν τουλάχιστον δέκα τρεις (13) εβδομάδες και διδάσκονται τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως. Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης, Θετικών Επιστημών και λοιπών Τμημάτων Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια ή Τεχνολογικά Ιδρύματα) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι: Περισσότερα...

 

 

 
Αναφορά Κουβέλη για σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Ο βουλευτής B΄ Αθηνών Φώτης Κουβέλης κατέθεσε αναφορά με την οποία ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας διαμαρτύρεται για τις απαράδεκτες και κατάπτυστες ενέργειες της κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου σας, στην κατεύθυνση της ολοκληρωτικής κατάργησης του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου και την αυθαίρετη διαγραφή της Πελοποννήσου από το σιδηροδρομικό χάρτη της Ελλάδος και της Ευρώπης, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες διαρροές στα ΜΜΕ και ζήτα τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου δικτύου της Πελοποννήσου, με πιο πυκνά δρομολόγια, σε όλες τις κατευθύνσεις, σωστά προσαρμοσμένα στις ανάγκες του επιβατικού κοινού, με λογικό κόμιστρο και αξιοπρεπές τροχαίο υλικό, απαλλάσσοντάς τον από το μολυσματικό του φορτίο και θέτοντάς τον στην υπηρεσία του λαού.

Αθήνα, 28/5/2010
Ο καταθέτων βουλευτής
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

 

 

 
Μαθητική κερκίδα στο μπάσκετ
Για μία ακόμα φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο θα λειτουργήσει στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΚΑΟ Δράμας μαθητική κερκίδα σε εντός έδρας παιχνίδι του Αρκαδικού, με τη διοίκηση της ομάδας να προσκαλεί μαθητές-τριες της ε’ και στ’ τάξεως του 4ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα