Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 27-05-2010

 

 

 

 
24 εκ. € για έργα αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια
εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης

Τη δέσμευσή του για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ με γρήγορους ρυθμούς υλοποιεί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης.

Στα πλαίσια αυτής της δέσμευσης συναντήθηκε σήμερα με τους Δημάρχους των πρωτευουσών των Νομών της Περιφέρειας, για να τους ανακοινώσει την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού θα διατεθούν 24 εκ. € για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των πρωτευουσών των Νομών και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια κάθε περιοχής.

Στο Πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι πόλεις: Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κόρινθος και Σπάρτη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλ. Κοτσιάνης, Παν Αναγνωσταράς, Παν. Νίκας, Αλ. Πνευματικό, και Χρ. Πατσιλίβας εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Άργους, καθώς και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο σχεδιασμός της αστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει υλοποίηση δράσεων σε αστικές περιοχές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

• Η δημιουργία και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων / κοινόχρηστων χώρων (δημοτικοί χώροι στάθμευσης, χώροι αναψυχής, ανάδειξη και προστασία αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων κ. ά)
• Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής (αποχετευτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης, διαχείριση στην πηγή απορριμμάτων κ.ά.)
• Η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας (ενεργειακή αποδοτικότητα δημοτικών κτιρίων και ήπιες μορφές ενέργειας)
• Η προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας (χρήση νέων τεχνολογιών)
• Η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος (αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, ανακαίνιση κτιρίων και δράσεις για πρόληψη κινδύνων)
• Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς εργασίας
• Η προώθηση αποδοτικών και προσιτών συστημάτων αστικής μεταφοράς (ποδηλατόδρομοι, αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων)

 

 

 
Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο Αρκαδίας
6ος & 7ος κύκλος μαθημάτων

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών

• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα από τα παραπάνω τμήματα παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΕΔΕΠ, Κοραή 3, ΤΚ 10564, Αθήνα υπόψη κας Μ. Γιάνναλου ή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, υπόψη κας Σακελλαρίου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Άνεργοι/ες και μακροχρόνια Άνεργοι/ες:

1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία ταυτότητας
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. H πολυτεκνία βεβαιώνεται από φωτοτυπία ληξιαρχικής πράξης γέννησης των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή από φωτοτυπία του διαβατηρίου γι’ αυτά που γεννήθηκαν στο εξωτερικό.
5. Η μονογονεϊκότητα βεβαιώνεται είτε από απόφαση διαζυγίου (φωτοτυπία), είτε ληξιαρχική πράξη θανάτου (φωτοτυπία), είτε υπεύθυνη δήλωση για τις περιπτώσεις διάστασης ή εγκατάλειψης.
6. H ανεργία ή η μακροχρόνια ανεργία βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ με την κάρτα ανεργίας (φωτοτυπία).

Μετανάστες:

1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία των στοιχείων διαβατηρίου σε ισχύ, ή της άδειας παραμονής, ή της βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας παραμονής ή του δελτίου ταυτότητας αιτούντος άσυλο (ροζ κάρτα) ή υπηρεσιακού σημειώματος του δελτίου ταυτότητας πολιτικού πρόσφυγα.
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. Καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας (βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου ή / και πιστοποίηση).

Με τη λήξη του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν την αναγνωρισμένη πιστοποίηση ECDL.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των μαθημάτων έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, υπεύθυνη κα. Σοφία Σακελλαρίου ή στην ΕΔΕΠ/HePIS στα τηλέφωνα: 210 3729161, υπεύθυνος, κ. Μανώλης Λαμπόβας

 

 

 
Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2010» στο Παράλιο 'Αστρος
Στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2010» - Δράσεις εθελοντικών καθαρισμών των ακτών - που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού», ο Δήμος μας προγραμματίζει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, καθαρισμό της Ακτής ΚΑΛΛΙΣΤΩ στο Παράλιο Άστρος.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρωνα – Υγροτόπου Μουστού, ο Λιμενικός Σταθμός Παρ. Άστρους και εθελοντές κάτοικοι του Δήμου μας.
Επισημάνεται ότι θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ο απαραίτητος εξοπλισμός για τον καθαρισμό της ακτής (γάντια, σακούλες σκουπιδιών, κλπ).

Το Πρόγραμμα εκτός από περιβαλλοντικό θα έχει και εκπαιδευτικό/δημιουργικό χαρακτήρα καθώς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής διοργανώνεται, ομιλία στους συμμετέχοντες μαθητές για το πώς σβήνεται μια φωτιά παρουσία προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρκαδίας, οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών (τσιμπήματα, πνιγμός κλπ.) από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού και ζωγραφική από τους μαθητές με θέμα τη φύση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Παρ. Άστρους.

Παραλία ΚΑΛΛΙΣΤΩ – Παράλιο Άστρος – 28.5.2010
Σημείο συνάντησης: Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους
Ώρα συνάντησης : 10:00 π.μ.
Σας περιμένουμε όλους εκεί !
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Δήμου 2755.360102.


ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα