Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 26-05-2010

 

 

 

 
Θερινό Σχολείο Φυσικής στην Εκπαίδευση
Το Εργαστήριο Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Μη-Γραμμικών Συστημάτων και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης του Πανεπιστημίου Πατρών και η Εστία Επιστημών της Πάτρας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, διοργανώνουν το:
2010 Θερινό Σχολείο Φυσικής στην Εκπαίδευση «Δίαυλοι Επιστημονικής Αναζήτησης στην Εκπαίδευση».

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, από 28/6-1/7/2010, με τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Εταιρείας Σπουδών Υψηλών Ενεργειών και του Ενδοπανεπιστημιακού Δικτύου Μοντελοποίησης και Ανάλυσης Βιοϊατρικών Φυσικών Συστημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για εγγραφή και συμμετοχή στις εργασίες του Θερινού Σχολείου στην ιστοσελίδα: www.eduscience.gr/physicsSM .

 

 

 
Συνεδρίαση της εταιρίας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.»
Συνεδριάζει αύριο στις 13.00 μμ. στα γραφεία της Εταιρείας στην Επισκοπή Τεγέας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

Θέμα 1ο: Καθορισμός θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης και ημερομηνία σύγκλησης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
Θέμα 1.1: Έγκριση οικονομικών καταστάσεων και Ισολογισμού του έτους 2009.
Θέμα 1.2: Έγκριση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.
Θέμα 2ο: Ενημέρωση για το Έργο των Ο.Π.Α.Α.Χ. την Δ’ Προγραμματική Περίοδο
Θέμα 3ο : Ενημέρωση για το Έργο «Προγραμματική Σύμβαση για την προετοιμασία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την Δ’ Προγραμματική Περίοδο.»
Θέμα 4ο: Εξόφληση Οικονομικών Υποχρεώσεων.

• Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. σύμφωνα με την ιδρυτική της συνέλευση αποτελεί έκφραση της πολιτικής βούλησης της Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού (Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις & Τ.Ε.Δ.Κ. Πελοποννήσου) για την σύσταση και λειτουργία μιας Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. στην Πελοπόννησο.
• Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. αποτελεί με βάση την μετοχική της σύνθεση, ισότιμη έκφραση των παραπάνω φορέων της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακό μηχανισμό υποστήριξης της Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
• Η Εταιρεία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. αποτελεί την μετεξέλιξη της Α.Μ.Κ.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κ.Σ.Σ.Α. σύμφωνα με τα δεδομένα του Ν. 3463/2006, δηλαδή επιχειρησιακά φέρει το σύνολο εμπειρίας της Κ.Σ.Σ.Α. και πολιτικά αποτελεί την ολοκληρωμένη και ισότιμη σχέση της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού στην Πελοπόννησο.
• Στο Δ.Σ. της Εταιρείας μετέχουν οι Νομάρχες και οι Πρόεδροι των ΤΕΔΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Από τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης είναι η προετοιμασία της Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» του Ν. 3463/2006 για να διεκδικήσει το έργο της Μηχανισμού Υποστήριξης του Άξονα 3 του Π.Α.Α. Αλέξανδρος Μπαλτατζής για την 4η Προγραμματική Περίοδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Δομή Στήριξης την προηγούμενη περίοδο ολοκλήρωσε επιτυχώς τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω των οποίων υλοποιήθηκαν συνολικά 360 επενδύσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 37.317.293,71€ και συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 60.000.000,00 €

Προσεχώς αναμένεται η προκήρυξη των Μηχανισμών Υποστήριξης του Άξονα 3 του Π.Α.Α. Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι συνέχεια των Δομών Στήριξης Ο.Π.Α.Α.Χ.

Η έναρξη της Συνεδρίασης είναι ανοιχτή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι δημοσιογράφοι των οποίων καλούνται στην Συνεδρίαση.

 

 

 
Επίσκεψη Γιώργου Χαρίση σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη
Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Τρίπολη και την Μεγαλόπολη ο Γιώργος ΧΑΡΙΣΗΣ, Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ / ΟΤΑ.

Θα επισκεφθεί Υπηρεσίες των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης όπου θα συζητήσει με τους εργαζόμενους επίκαιρα προβλήματα (Ασφαλιστικό - εργασιακά - οικονομικά - Καλλικράτης, κ.λ.π).

Στις 10:30 π.μ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης θα παραχωρήσει
Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε

 

 

 
Κυνηγώντας την 4η θέση  ο Αρκαδικός
Το αποχαιρετιστήριο δείπνο του Αρκαδικού

Στο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 και μετά την πολύ καλή πορεία που είχε η ομάδα μας στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, το διοικητικό συμβούλιο του Αρκαδικού θα καλέσει όλους τους χορηγούς που βοήθησαν σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας στο αποχαιρετιστήριο-ευχαριστήριο δείπνο, που θα πραγματοποιηθεί στο εξοχικό κέντρο «Μαηθανασάκος» την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 21.30.

Κάλεσμα Αρκαδικού στο φίλαθλο κοινό

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 30ης (και τελευταίας) αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον ΚΑΟ Δράμας και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Κυνηγώντας την 4η θέση

Η φετινή πορεία του Αρκαδικού έχει θετικό πρόσημο, αλλά επειδή αυτό που μένει σχεδόν πάντα είναι ο τελικός απολογισμός, ο Γιάννης Σμυρνιώτης και οι παίκτες του θέλουν να δείξουν το καλό τους… πρόσωπο στο παιχνίδι του Σαββάτου και στην τελευταία αναμέτρηση της σεζόν, προκειμένου να γράψουν τον καλύτερο δυνατό επίλογο!

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν και μετά από τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες επί του ΟΦΗ και του Αμύντα ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΚΑΟΔ, όπου ο Αρκαδικός επιδιώκει μέσω της κατάκτησης των δύο βαθμών να τερματίσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό θα συμβεί αν ο Αρκαδικός κερδίσει τον ΚΑΟΔ και την ίδια ώρα, η Ολυμπιάδα Πατρών ηττηθεί στην Καισαριανή από τη Νήαρ Ήστ.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρκαδικός αυτή τη στιγμή είναι ο τραυματισμός του Γιώργου Κοψαύτη από τον προηγούμενο αγώνα με τον Αμύντα, που σε συνδυασμό με τη στράτευση του στο Πεζικό κάνουν δύσκολη την παρουσία του στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Στην «πρώτη» προπόνηση της εβδομάδας δεν συμμετείχε και ο Ανδρέας Σιζόπουλος, που ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος για τη συμμετοχή του στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με τον ΚΑΟΔ.

Μετράει το όνομα του Αρκαδικού

Γεμάτο το κλειστό γυμναστήριο του Υμηττού για δεύτερη στη σειρά χρονιά, απόδειξη το πόσο μετράει πλέον το όνομα του Αρκαδικού και έξω από τα στενά όρια του Νομού Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Είναι πλέον πολύ μικρές οι περιοχές της Πελοποννήσου για να χωρέσουν την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Αρκαδικού τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πώς μεταξύ των φιλάθλων που παρακολούθησαν το παιχνίδι με τον Αμύντα ήταν ο μάνατζερ του Ρεθύμνου και παλιά δόξα του ελληνικού μπάσκετ Μιχάλης Ρωμανίδης και ο γνωστός προπονητής μπάσκετ Γιώργος Καλαφατάκης.

Επώνυμοι στο γήπεδο

Τα παιχνίδια του Αρκαδικού στην Αθήνα φέρνουν προσωπικότητες του μπάσκετ στα γήπεδα, αλλά και παλιούς παίκτες της ομάδας όπως οι Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Μάριος Γούναρης, Παναγιώτης Σημαιόπουλος, τις αδερφές Έφη και Μυρσίνη Γκριτζά, αλλά και τις αδερφές Φωτούλα και Βίκυ Βολονάκη που μαζί με την Κatie Gearlds παρακολούθησαν τον συγκλονιστικό παιχνίδι στο κλειστό γυμναστήριο του Υμηττού.

Το ωραίο φύλο κοντά σε Αρκαδικό

Και στον αγώνα με τη Νήαρ Ήστ, αλλά και στο παιχνίδι με τον Αμύντα το προηγούμενο Σάββατο το «ωραίο φύλο» έδειξε πώς στέκεται στο πλευρό του Αρκαδικού, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του σε όλα τα γήπεδα.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί πώς και τα κορίτσια ήθελαν πολύ τη νίκη επί του Αμύντα την προηγούμενη αγωνιστική στηρίζοντας δυναμικά μεν, αλλά πάντα σε φίλαθλα αθλητικά πλαίσια την προσπάθεια του Αρκαδικού. Στο τέλος μάλιστα χειροκρότησαν τη μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι και τη νίκη στην παράταση.

 

 

 
Ο ΚΟΑΤ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΜΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ (13) ΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΟ «5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑΕΞΙ (16) ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ « 9η ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών του συλλόγου μας συνεχίζονται το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαΐου 2010 στην Κόρινθο και την Πετρούπολη. Στους αγώνες με την επωνυμία «5ο Κύπελλο Κορίνθου» που θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο της Κορίνθου το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 το σύλλογό μας θα εκπροσωπήσουν οι εξής δεκατρείς αθλητές: ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΩΤΣΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ, ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

Την Κυριακή 30 Μαΐου ο σύλλογός μας θα συμμετέχει με δεκαέξι αθλητές ηλικίας 7, 8 και 9 ετών στους αγώνες με την επωνυμία «9η διασυλλογική ημερίδα κολύμβησης» που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο της Πετρούπολης και τη διοργανώνει η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Οι μικροί μας αθλητές που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής :
7 ετών: ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ , ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΕΛΗ ΛΑΜΠΩ, ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΟΥΖΟΣ ΠΑΡΗΣ
8 ετών: ΑΘΑΝΑΣΑ ΑΝΝΑ, ΒΙΝΑΤΣΕΛΑ ΠΕΓΚΥ, ΙΣΠΥΡΛΙΔΗ ΗΛΙΑΝΝΑ, ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΙΨΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΙΨΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
9 ετών: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΧΤΗ.

Τα παιδιά 7 και 8 ετών λαμβάνουν μέρος πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες και για το λόγο αυτό οι ευχές όλων για καλή επιτυχία είναι μαζί τους.

Το Δ.Σ εύχεται σε όλους τους αθλητές κάθε επιτυχία.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος        Μανωλοπούλου Δέσποινα

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα