Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 21-05-2010

 

 

 

 
Το Oικολογικό Πάρκο ‘Ορους Πάρνωνα - Υγροτόπου Μουστού κοντά στα παιδιά
Η μαύρη πεύκη του Πάρνωνα έχει λόγους να γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας

Κάποιοι ίσως γνωρίζουν ότι το 2010 έχει οριστεί ως παγκόσμιο έτος για τη βιοποικιλότητα. Κι αυτό επειδή υπάρχει δυσοίωνη, πλην όμως καθολική παραδοχή μέσα στην επιστημονική κοινότητα, ότι ο ρυθμός απώλειάς της είναι σήμερα υψηλότερος από ποτέ. Κι ακόμη, ότι η ανάγκη να την προστατέψουμε είναι άμεση και επιτακτική. Γιατί βιοποικιλότητα, είναι η ίδια η ζωή.

Κάθε χρόνο η 28η Μαΐου είναι αφιερωμένη στη βιοποικιλότητα. Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει ως εταίρος στο έργο LIFE+, με τίτλο «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μιας δομημένης προσέγγισης». Το έργο, του οποίου οι άλλοι εταίροι είναι το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ξεκίνησε αρχές του 2009 και θα ολοκληρωθεί το 2013, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα δάση της μαύρης πεύκης είναι τύπος οικοτόπου προτεραιότητας σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ, επομένως σημαντικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι καμένες εκτάσεις των δασών μαύρης πεύκης του 2007 αντιστοιχούσαν στις νοτιότερες συστάδες του είδους στον Πάρνωνα, ο οποίος με τη σειρά του βρίσκεται στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, μία από τις πιο ξηρές περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα είδη πεύκων, όπως η χαλέπιος πεύκη, η φυσική αποκατάσταση των δασών μαύρης πεύκης είναι δυσκολότερη και πολύ πιο αργή λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του είδους.

Για τους λόγους αυτούς στο πλαίσιο του έργου LIFE θα αναπτυχθεί μια δομημένη, βήμα προς βήμα προσέγγιση, με σκοπό τον ακριβή σχεδιασμό και την αποτελεσματική αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων των δασών αυτών. Η προσέγγιση αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Πάρνωνα, ώστε να αποκατασταθούν τα δάση μαύρης πεύκης που κάηκαν το 2007 και έχει χαρακτήρα επίδειξης για όλες τις περιοχές της Ελλάδας όπου απαντούν τα δάση αυτά. Με την εφαρμογή της προσέγγισης αυτής θα αποκατασταθούν 2.900 στρέμματα και το έργο Life και ο Πάρνωνας θα συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας των δασών στην Πελοπόννησο που είναι ταυτόχρονα και μια από τις νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης.

Επίσης, για την παρακολούθηση της εξέλιξης των καμένων εκτάσεων τα επόμενα έτη έχει ήδη εγκατασταθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο πειραματικών επιφανειών.

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, στα πλαίσια του έργου LIFE+ και με την συνεργασία του WWF-Ελλάς, θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των δασών μέσα από συζήτηση και περιβαλλοντικό παιχνίδι με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στο Γεράκι Λακωνίας, την Τετάρτη 26 Μαΐου, από ώρα 10:00 ως 13:15 και την Πέμπτη 27 Μαΐου, από ώρα 10:00 ως 11.30. Γιατί και στο πάρκο πιστεύουμε, κι ας είναι κοινότυπο, πως τα παιδιά είναι το μέλλον!


Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

 

 

 

 
Ανακοίνωση κ. Δαλιάνη, δήμαρχου Β. Κυνουρίας
Σχετικά με όσα γράφτηκαν - ακούσθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αφορούν σε αυτά που συνέβησαν στο Γραφείο του Δημάρχου Τριπόλεως μεταξύ εμένα και του κ. Μπαρούτσα, Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ.Α. και προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την περιγραφή των γεγονότων και τις απόψεις μου.

Την Τρίτη 17 Μάιου 2010 είχε προγραμματισθεί το Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ στο Δημαρχείο Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, ως μέλος του οργάνου, πήγα στο Δημαρχείο. Στο γραφείο του κυρίου Κοτσιάνη ευρίσκετο και ο κύριος Μπαρούτσας, ο οποίος αναίτια και απροκάλυπτα, μου επετέθη φραστικά στην αρχή και κατόπιν μου επετέθη για να με χτυπήσει.

Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να καταλάβω το λόγο αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς απέναντί μου. Εντύπωση μου προκάλεσε η αναφορά του για προσωπικές κατηγορίες.

Ποτέ και πουθενά δεν έχω αναφερθεί προσωπικά εναντίον του και πολύ περισσότερο εναντίον της οικογένειάς του, την οποία δεν τη γνωρίζω και βέβαια την σέβομαι απεριόριστα.

Δεν είχα ούτε έχω ανοικτό προσωπικό ή πολιτικό θέμα με τον κ. Μπαρούτσα, αφού ούτε στην ΤΕΔΚΑ συμμετέχω, ούτε οι Δήμοι μας υπήρξαν ανταγωνιστές σε κάποια υπόθεση. Όλοι γνωρίζουν ότι διατηρώ άριστες σχέσεις ακόμα και με όσους συναδέλφους μου έχω διαφωνήσει ή έχω βρεθεί «πολιτικά αντιμέτωπος» στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός πολιτικού στόχου.
Ποτέ δεν συνηθίζω να εμπλέκω τα προσωπικά μου με τα κοινά.

Και γεννάται το ερώτημα «γιατί αυτή τη στιγμή η επίθεση»;
Αλλού είναι η αλήθεια.
Την συμπεριφορά και τον εκνευρισμό του κ. Μπαρούτσα μπορώ να τα δικαιολογήσω, γιατί τον ενόχλησε η κίνηση που κάναμε εγώ και οι άλλοι δώδεκα συνάδελφοί μου Δήμαρχοι καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Κοσμά, για να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Αρκαδίας, προκειμένου να συζητηθεί το χωροταξικό στο σχέδιο Καλλικράτης εκεί, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και να αποφασισθεί ο αριθμός των Δήμων και η Δομή τους. Εξ’ άλλου αυτό είχε ζητηθεί τόσο στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚΑ που είχε γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όσο και στο διευρυμένο Δ.Σ. της ΤΕΔΚΑ με τη συμμετοχή όλων των Δημαρχών της Αρκαδίας, στο ξενοδοχείο Μαίναλο.

Αλήθεια, «τι πιο δημοκρατικό να αποφασίσει το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας για ένα τόσο σοβαρό θέμα»;

Δεν αμφισβητώ ότι το ΔΣ της ΤΕΔΚΑ είναι εκλεγμένο όργανο. Όμως είμαι πεπεισμένος ότι οι μεγάλες αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον της Αρκαδίας, θα πρέπει να λαμβάνονται από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Αυτό λέει η λογική, αυτό μου λέει η εμπειρία μου με την ενασχόλησή μου με τα κοινά επί (20) και πλέον χρόνια.

Εγώ ως Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, έχοντας την εξουσιοδότηση του Δημοτικού μου Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των συμπολιτών μου, αγωνίζομαι για να διατηρηθεί ο Δήμος μας ως έχει. Η δημοσιοποίηση της επίσημης θέσης μας, «να μην ενωθούμε με τους υπολοίπους Δήμους της Κυνουρίας» φαίνεται ότι εξόργισε τον κ. Μπαρούτσα. Όμως κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης, ακόμα και αν χρησιμοποιεί αθέμιτες μεθόδους ή ακόμα και βία.

Η επιχειρηματολογία μας σε ότι αφορά στο χωροταξικό του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» έχει κοινοποιηθεί στα επίσημα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Υπουργείο, έχει δημοσιοποιηθεί στον τύπο και είναι δεκτική αντίθετων επιχειρημάτων και προτάσεων. Αυτό είναι διάλογος, αυτό είναι Δημοκρατία.

Ο κ. Μπαρούτσας οφείλει να σέβεται κάθε άποψη και ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ, είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει τη Δημοκρατική λειτουργία των θεσμών που υπηρετεί. Άλλωστε, αυτό ακριβώς πρεσβεύει και η Κυβέρνηση με τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης στην οποία υποβάλει κάθε νομοσχέδιο πριν τη ψήφισή του. Μόνον όποιος φοβάται το διάλογο καταφεύγει στη χρήση της βίας. Λυπάμαι γιατί ο κ. Μπαρούτσας με τη συμπεριφορά του, έδειξε ότι αποφεύγει το διάλογο και υιοθετεί με ευκολία συμπεριφορές που στοχεύουν στη στέρηση δημοκρατικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Με απρέπειες, απειλές και ύβρεις δεν καθορίζονται σε καμία περίπτωση τα όρια των νέων Δήμων.

Αυτές ήταν πρακτικές του παρελθόντος, τις οποίες έχουμε καταδικάσει.
Τέλος είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για να υπερασπιστώ το όνομά μου και τη ζωή μου.
Ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
Γεώργιος Φ. Δαλιάνης

 

 

 
Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στη Βυτίνα
Σύνδεσμος Φιλοπροόδων Βυτίνας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλοπροόδων Βυτίνας στις 24 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα (γιορτή του Αγίου Πνεύματος) γιορτάζει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στην Βυτίνα, όπου και θα δεξιωθεί τους φίλους του, τους χορηγούς του και ολόκληρο το εκκλησίασμα. Η παρουσία σας στη γιορτή μας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για μας.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος

 

 

 
Έγινε η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα
Παρουσία του Δημήτρη Μπάκου, ο οποίος απάντησε στη συνέχεια σε όλες τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου και του Προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Μποροβήλου που έκανε μία μικρή εισήγηση στη σημερινή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα Τύπου της ομάδας η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Η αίθουσα Τύπου ήταν κατάμεστη από φίλους του Αστέρα, που εμφανώς ικανοποιημένοι από την κίνηση της διοίκησης για τη σημαντική μείωση των τιμών, χειροκρότησαν σε αρκετά σημεία της παρουσίασης και έδειξαν πώς θα στηρίξουν δυναμικά την ομάδα και την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Περισσότερα...


 

 

 

 
Απαντήσεις για όλα από Δημήτρη Μπάκο
Μπορεί να παρουσιάζονταν τα εισιτήρια διαρκείας του Αστέρα, την παράσταση όμως έκλεψε αναμφισβήτητα ο κ. Δημήτρης Μπάκος, ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όλα τα θέματα που αφορούν τον Αστέρα και για τους στόχους της ομάδας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή τόσο στον Αστέρα, όσο και στις υπόλοιπες ομάδες του ποδοσφαίρου, ο Δ. Μπάκος τόνισε:

«Είναι γεγονός και το ξέρουμε όλοι μας ότι είναι μια χρονιά κρίσης. Και έχει επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο, όχι μόνο λόγω κρίσης, αλλά και λόγω ειδικών περιπτώσεων όπως είναι η φορολογία των ποδοσφαιριστών. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα η οποία ξεκίνησε από το τοπικό ποδόσφαιρο, έφτασε στη μεγάλη κατηγορία, διανύει την τέταρτη χρονιά του στη Σούπερ Λίγκα και κάθε χρονιά γίνονταν και γίνονται προσπάθειες για να είναι καλύτερος.

Αν και διαβάζω στις εφημερίδες ότι έφυγαν οι παίκτες και ο Αστέρας είναι, όπως έλεγαν και πέρσι, η πρώτη υποψήφια ομάδα για υποβιβασμό, εγώ αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο Αστέρας δεν υποβιβάζεται.

Ο Αστέρας ήρθε στην κατηγορία για να μείνει. Να είστε σίγουροι πως χρονιά με την χρονιά θέλουμε να πετυχαίνουμε κάτι καλύτερο. Πέρσι μας έλειψαν μόλις τρεις βαθμοί για να είμαστε η πρώτη επαρχιακή ομάδα. Πιστεύουμε πως φέτος θα κάνουμε κάτι καλύτερο. Δεν ήρθαμε για να πέσουμε κατηγορία, ούτε να κάνουμε το ρόλο του ουραγού. Θα προσπαθήσουμε φέτος έστω με τις νέες συνθήκες να κάνουμε ό,τι το δυνατόν καλύτερο. Αν διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, να είστε σίγουροι πως, μειώνοντας και το μπάτζετ, η ομάδα θα είναι αρκετά καλύτερη»

Θα μας πείτε ονόματα παικτών που είναι κοντά στον Αστέρα;

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε ανακοινώσεις παιχτών, τους οποίους διαπραγματεύονται και άλλες ομάδες. Να είστε σίγουροι πως τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Τρίπολη γνωστοί ποδοσφαιριστές.»

Με τι αριθμό διαρκείας θα ήσασταν ικανοποιημένοι;

«Θα ήθελα την ερώτηση για τα διαρκείας να την αντιστρέψω και να την κάνει η διοίκηση στον κόσμο της Τρίπολης. Με τι αριθμό εισιτηρίων διαρκείας και με τι κόσμο στο γήπεδο θα ήταν ευχαριστημένη η Τρίπολη; Οι τιμές των εισιτηρίων βασίστηκαν σε προτάσεις του κόσμου της Αρκαδίας. Εγώ δε θέλω να μπω σε λογική αριθμών, θα ήταν κάτι που θα μας έλεγαν οι φίλαθλοί μας.

Θέλουν να βλέπουν στο γήπεδο χίλια άτομα; Με χίλια άτομα στις κερκίδες η ομάδα δε θα πέσει κατηγορία, απλά θα σώζεται. Αν το γήπεδο θα είναι γεμάτο, η ομάδα θα πάει ψηλά. Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι άνθρωποι της Τρίπολης, στους οποίους ανήκει η ομάδα. Η ομάδα δεν είναι δική μου, είναι ομάδα της Τρίπολης. Εγώ πριν έρθω εδώ ήμουν Παναρκαδικός, τώρα είμαι εδώ.»

Όσον αφορά για τα σενάρια αποχώρησης του Γιάννη Καϋμενάκη:

«Πολλά από αυτά τα πράγματα τα διαβάζουμε και εμείς στις εφημερίδες. Εγώ ήμουν μαζί του τον τελευταίο μήνα σχεδόν κάθε ημέρα. Το διαβάσαμε από τις εφημερίδες. Δε νομίζω να μίλησε με κάποιον.

Εφόσον με ρωτάτε, όμως, για τον κ. Καυμενάκη θα απαντήσω. Ο κ. Καϋμενάκης είναι γεγονός έχει δυσαρεστηθεί ειδικά από τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Ξέρετε όλοι ότι δεν κατάγεται από την Τρίπολη, έχει γίνει όμως Τριπολιτσιώτης, την έχει αγαπήσει την περιοχή, και πίστευε ότι αυτό που κάνει θα το εκτιμούσε η περιοχή και θα ήθελε, όταν ξεκινάει και έρχεται από το Ντουμπάι για να δει το παιχνίδι της Κυριακής, οι Τριπολιτσιώτες που θέλουν δέκα λεπτά να έρθουν από την πόλη, να έρθουν στο γήπεδο.

Δεν το βλέπει αυτό, και είναι γεγονός πως έχει δυσαρεστηθεί, όπως και όλοι στην ομάδα. Δεν είναι ευτυχισμένος με την εικόνα να παίζουμε με τον Ολυμπιακό και να κόβουμε 2.500 εισιτήρια. Ο Καυμενάκης το έχει δείξει πως είναι δυσαρεστημένος και ίσως το έχει εκφράσει προς τα έξω. Αυτό έχει γίνει αφορμή ο κάθε πικραμένος να πηγαίνει στον Καυμενάκη και να προσπαθεί από τον Καϋμενάκη να του λύσει το πρόβλημα του. Πολλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν επικοινωνήσει με τον Καϋμενάκη. Είναι γεγονός πως προχθές τον είχαν πάρει τηλέφωνο από την Προοδευτική και του έλεγαν τι θες στην Τρίπολη, έλα στην Προοδευτική, επειδή έχει παίξει παλιά στην Προοδευτική. Ο Καϋμενάκης ακούει το παράπονο του κάθε πικραμένου. Να είστε σίγουροι πως αν ο Καϋμενάκης αποφασίσει να πάει σε άλλη ομάδα, θα μας το πει καθαρά. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι. Ακούει προτάσεις πολλές, όπως από την Καλαμάτα και άλλες ομάδες. Η επιθυμία του είναι να πηγαίνει και να βλέπει ένα γήπεδο γεμάτο, όμως αν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, όταν είναι σίγουρο θα μας το πει.

Ο Αστέρας ότι και να γίνει δεν πέφτει κατηγορία. Διότι μερικοί θέλουν να πέσει κατηγορία .Ο Αστέρας ανήκει στο Μπάμπη Σκορπίδα, στο Φούφα και σε όλους όσους βρήκαμε εδώ. Αν αυτοί θέλουν τον Αστέρα μεγάλο, μπορούν να τον κάνουν. Εμείς είμαστε εδώ μόνο για να βοηθήσουμε»

Τι όνειρα κάνετε για τον Αστέρα;

«Ο Αστέρας δεν ανήκει σε μένα και τον Καυμενάκη. Ανήκει στους Τριπολιτσιώτες, σε όλη την Αρκαδία και σε όλη την περιοχή. Το τι θα κάνω αύριο δεν το ξέρω. Αν δεν είμαι εγώ αύριο στον Αστέρα θα βρεθεί κάποιος άλλος από την πόλη να τη συνεχίσει. Αν θέλει να φύγει ο Καυμενάκης, εγώ από την πλευρά μου δεν έχω κανένα πρόβλημα, θα είναι εδώ. Σήμερα που μιλάμε, είμαστε και οι δύο εδώ. Αν κάποια στιγμή εγώ δε μπορώ να συνεχίσω και είναι να φύγω από την Τρίπολη, θα πάω στο χωριό μου στις Κολλίνες. Δεν έχω να πάω πουθενά αλλού, ούτε Καλαμάτα, ούτε Αθήνα, ούτε πουθενά.»

Για το τι θέλει ο Δ. Μπάκος από τους φιλάθλους: «Πριν από κάποια χρόνια μιλώντας με φιλάθλους της Τρίπολης, είχα πει ότι η ομάδα αυτή από το τοπικό θα ανέβει στην Α’ εθνική και τότε ο φίλος μου ο Ραμόγιαννης έλεγε: « Νούμερα είναι και αυτοί» Κάποια άλλη στιγμή είχα πει, πως αν το θέλετε, η ομάδα θα μπορούσε να φέρει στην Τρίπολη τη Μπαρτσελόνα να παίξει. Με 1000 άτομα όμως στο γήπεδο, η Μπαρτσελόνα δεν έρχεται να παίξει. Ο Τσέζαρεκ μετά από κάποιο παιχνίδι μου είπε : «Έβαλα γκολ και δεν ήξερα πού να πάω να πανηγυρίσω αφού η κερκίδα ήταν άδεια». Αν και προσπαθήσαμε πολύ να τον κρατήσουμε εδώ, μιας και τον εκτιμούμε πάρα πολύ, και αυτός μας εκτιμά, το παιδί μας είπε πως δεν υπάρχει λόγος χρημάτων, αλλά θέλει να αλλάξει παραστάσεις. Θέλω να βλέπω γεμάτο γήπεδο. Πώς να τον κρατήσω τον παίχτη; Θέλω να καταλάβετε πως ο κόσμος θα κάνει την ομάδα μεγάλη ή θα την κρατήσει μικρή όπως είναι σήμερα.

Με αυτό τον κόσμο, οι αντοχές της ομάδας είναι να μένει στην κατηγορία. Αν ο κόσμος θέλει την ομάδα πιο ψηλά, πρέπει να έρχεται στο γήπεδο και να στηρίζει την ομάδα. Εγώ δε μπορώ να εκβιάσω τον κόσμο. Είναι θέμα της Αρκαδίας. Τι ακριβώς ομάδα θέλει; Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούμε να κάνουμε και κάποια που μπορούμε να πούμε και άλλα όχι. Ο λόγος που δε σκεπάζουμε την κερκίδα δεν είναι λόγος χρημάτων, αλλά θέμα συντελεστή δόμησης. Έχουμε καλύψει το συντελεστή μας.»

Τι σκοπεύει να κάνει ο Αστέρας με το θέμα του Παναρκαδικού;

«Ήθελα να το ακούσω για Παναρκαδικό. Είμαστε εδώ. Όλο το τελευταίο εξάμηνο ακούγαμε τον κόσμο. Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για αυτό το θέμα. Δε νομίζω πώς πρέπει να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα.

Παναρκαδικός ήμουν μικρός όπως σας είπα. Στεναχωριόμουν όταν μάθαινα ότι δεν πάει καλά. Τοπικιστικά ένοιωθα μεγάλη χαρά όταν κέρδιζε. Πιστεύω ότι όλοι οι Αρκάδες όταν ακούν ότι νικήσαμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό χαίρονται. Μου είναι συμπαθής ο Παναρκαδικός και θα ήθελα να συζητήσουμε προτάσεις. Μας εξυπηρετεί κάποια παιδιά των ακαδημιών του Αστέρα να παίζουν σε κάποια ομάδα που να είναι εδώ κοντά. Δεν έχω αντίρρηση να τους ακούσω. Ο Αστέρας δε συζητάει μόνος του, πρέπει να συζητήσει και η άλλη πλευρά».

Με τον προπονητή τι γίνεται;

«Πέρασαν πολλοί προπονητές και είναι γεγονός ότι αν δε μείνει ο προπονητής στην ομάδα, δουλειά δε γίνεται. Όταν παίρνουμε ένα προπονητή πρέπει να δούμε το έργο του σε 2-3 χρονιά. Όταν παίρνουμε έναν προπονητή, για να μας βγάλει από τα δύσκολα και μετά να φύγει, η ομάδα καλά δεν πάει. Αυτό μας έχει δείξει η εμπειρία. Το μάθαμε. Ο προπονητής που είναι σήμερα θέλουμε να μείνει για πολύ καιρό».

Στην Τρίπολη η προετοιμασία

Στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί τελικά η προετοιμασία του Αστέρα, αφού ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος πιστεύει ότι ευνοούν οι καιρικές συνθήκες της περιοχής για κάτι τέτοιο.
Η ομάδα θα μείνει στο ξενοδοχείο του Κάψια και θα προπονείται στα γήπεδα του Αστέρα. Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα θα πρέπει να είναι στην Τρίπολη στις 29 Ιουνίου και η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει το πρωί της 30ης Ιουνίου.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα