Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 18-05-2010

 

 

 

 
Κατακόρυφη η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων που υπάγονται στον Αναπτ. Νόμο
Αλματωδώς αυξάνεται, ο αριθμός υπαγωγής των ιδιωτικών επενδύσεων στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή καθώς στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18/05/2010, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη, εγκρίθηκαν ακόμη δεκατέσσερις (14) αιτήσεις.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης , της 6ης που πραγματοποιείται από την αρχή του χρόνου, ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης δήλωσε σχετικά ότι με τις συνεχόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής σταδιακά αντιμετωπίζεται η σημαντική καθυστέρηση που υπήρχε, στον τομέα της στήριξης των επενδυτικών προσπαθειών και δημιουργούσε αρνητικά προβλήματα στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

«Στόχος μας είναι», επεσήμανε «να στηρίξουμε όσο το δυνατό αποτελεσματικότερα την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας και αυτή την προσπάθεια θα την εντείνουμε».
Στη σημερινή συνεδρίαση, το συνολικό κόστος των ιδιωτικών επενδύσεων των οποίων εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο ανέρχεται σε 10.059.407,51 ευρώ και η δημόσια δαπάνη που φθάνει το 59,95 %, σε 6.031.044,51 ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν 17,00 Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας), αναλυτικότερα:

1) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Λογγάστρας του Δήμου Μυστρά, Δυρού του Δήμου Οιτύλου & Μυρτιάς του Δήμου Έλους, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, μία ίδρυση μονάδας κοπής & επεξεργασίας μαρμάρου & μία μετεγκατάσταση με εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής προϊόντων από αλουμίνιο & σίδηρο για την οικοδομική, συνολικού κόστους 1.684.115,51 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.008.469,31 ευρώ & 5 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Βάθειας, Πύργου Δυρού & Οιτύλου (2) του Δήμου Οιτύλου & Κρεμαστής του Δήμου Νιάτων, εγκρίθηκαν πέντε επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν τέσσερις μετατροπές παραδοσιακών κτισμάτων σε ξενοδοχεία Α΄& Β΄ τάξης & μία ίδρυση ξενοδοχείου 4*, συνολικής δυναμικότητας 68 κλινών, συνολικού κόστους 2.833.000,00 ευρώ , δημόσιας δαπάνης 1.698.800,00 & 3,5 ΕΜΕ.

2) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Γαργαλιάνων του Δήμου Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας του Δήμου Κυπαρισσίας & Αιθαίας του Δήμου Θουρίας, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, μία ίδρυση μονάδας παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου, σιδήρου & διπλών υαλοπινάκων & μία ίδρυση εργαστηρίου αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, συνολικού κόστους 2.222.292,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.331.775,20 ευρώ & 8,5 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Πύλου του Δήμου Πύλου, Μικρής Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας & Ραχών του Δήμου Κυπαρισσίας, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μία επέκταση ξενοδοχείου 3* κατά 28 κλίνες & δύο ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 4 & 3*, συνολικής δυναμικότητας 41 κλινών, συνολικού κόστους 3.320.000,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.992.000,00 ευρώ & 0 ΕΜΕ.
Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας :
- τριών επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Α΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό του 1.535.801,11 ευρώ (δημόσια δαπάνη 712.273,91 ευρώ).
- τριών επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Β΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό των 3.620.014,00 ευρώ (δημόσια δαπάνη 2.148.113,00 ευρώ).

Συνολικά, από αρχή του έτους & σε έξι συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν.3299/04, έχουν εγκριθεί & υπαχθεί στις διατάξεις του παραπάνω νόμου με το κίνητρο της επιχορήγησης & χρηματοδοτικής μίσθωσης 111 επενδυτικά σχέδια, συνολικού κόστους 100.316.207,10 ευρώ –δημόσιας δαπάνης 59.018.796,43 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 505.926,00 ευρώ.

 

 

 
Αντιπυρική οργάνωση της Περιφέρειας
Με στόχο τη πρόληψη των πυρκαγιών εν όψει της θερινής περιόδου, αλλά και τη μείωση των κινδύνων από ενδεχόμενη πυρκαγιά, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης καλεί αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε σύσκεψη με θέμα «σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών περιόδου 2010».

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας έχουν προσκληθεί :
• Ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου
• Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας
• Οι Νομάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου
• Οι Πρόεδροι των ΤΕΔΚ των νομών της Περιφέρειας
• Ο Διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού
• Οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των νομών
• Οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νομών
• Οι διοικητές των Τμημάτων Τροχαίας Άργους, Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης, Τρίπολης
• Το Παράρτημα Ε.Κ.Α.Β. Τρίπολης – 10η Περιφέρεια
• Τα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου
• Η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας, και
• Οι Διευθύνσεις Δασών των πέντε νομών.

 

 

Σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα 44χρονου στο Άστρος
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα 44χρονου αλλοδαπού εργάτη στο Μεσόγειο Άστρος Αρκαδίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του σκοτωμένου εργάτη και ζητά από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες του εργατικού ατυχήματος για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν από την επιχείρηση οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ποινικές, αστικές και διοικητικές ευθύνες σε όσους τις έχουν.

Τα πολύ συχνά θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας είναι στην ουσία δολοφονίες των εργαζομένων που οφείλονται αφενός στην ασυδοσία των εργοδοτών και αφετέρου στην ανυπαρξία ή τη διαφθορά των δημόσιων ελεγκτικών υπηρεσιών.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ

Η εργατική τάξη του νομού μας θρηνεί έναν ακόμη εργάτη

Άλλος ένας εργαζόμενος που έφυγε τα χαράματα από το σπίτι του για να εξασφαλίσει τα ως προς το ζην για την οικογένειά του δεν θα ξαναδεί το σπίτι του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Τραγικό θάνατο βρήκε ο 44χρονος οικοδόμος Χέτα Μεχμέτ, αλβανικής εθνικότητας, όταν έπεσε από 7 μέτρα ύψος εκτελώντας εργασίες για την κατασκευή στέγης μεταλλικού κτιρίου στο Μεσόγειο Άστρος. Περισσότερα...

 

 

 
Σχετικά με τον Καλλικράτη και δήμο Φαλάνθου
Παραθέτουμε την εισήγηση προς το Δ.Σ. του κ. Θεόδωρου Καραλή, επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Δήμου Φαλάνθου στις 6 Μαΐου 2010
Περισσότερα...

 

 

 
Την Παρασκευή η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας
Την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα Τρίπολης για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου.

 

 

 
Πέντε παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Αμύντα

Μετά το ρεπό της Κυριακής όπου οι παίκτες του Αρκαδικού είχαν την ευκαιρία να «φορτώσουν τις μπαταρίες τους» επέστρεψαν χθες το απόγευμα στις προπονήσεις, ξεκινώντας την προετοιμασία για το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην Αθήνα με τον Αμύντα.

Στην «πρώτη» προπόνηση, ο Γιάννης Σμυρνιώτης δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιώργο Κοψαύτη, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού και τον Μύρωνα Παπαδάκη που λόγω κάποιων ενοχλήσεων, για προληπτικούς λόγους δεν προπονήθηκε.

Ο Αρκαδικός θέλει να έχει τον καλύτερο δυνατό απολογισμό στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, προκειμένου να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα.

Πέντε παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της κατηγορίας είναι ικανοποιητική, αφού πέντε παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 της Α2 κατηγορίας!

Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα έχοντας 119/174 που μεταφράζεται στο εντυπωσιακό ποσοστό 68,4 %, ενώ είναι ακόμα 3ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.708 και 5ος στα κοψίματα με 20.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Σουρλής είναι 4ος στην οικονομία με 88 βαθμούς, 6ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 37 κλεψίματα και 10ος στις ασίστς με 87.

Ακόμα, ο Ανδρέας Σιζόπουλος είναι ο 7ος πιο εύστοχος παίκτης της Α2 κατηγορίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό 84% (79/94), 7ος στα κλεψίματα με 35 και 10ος στα τρίποντα έχοντας ευστοχήσει 53 φορές έξω από την γραμμή των 6,25.

Τέλος, ο Γιώργος Κοψαύτης είναι 8ος στην ευστοχία τριπόντων με 42,2% (30/71) και ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 9ος στην οικονομία με 62 βαθμούς.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα