Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 14-05-2010

 

 

 

 
Τελικά 5 οι νέοι δήμοι για την Αρκαδία
Κατατέθηκε σήμερα το Σχέδιο Νόμου "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης"    Περισσότερα...

...
3. ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Τρίπολης με έδρα τη Τρίπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Τρίπολης β. Τεγέας γ. Σκιρίτιδας δ. Μαντινείας ε. Κορυθίου στ. Φαλάνθου ζ. Λεβιδίου και η. Βαλτετσίου, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Λεωνιδίου με έδρα το Λεωνίδιο αποτελούμενος από τους δήμους α. Λεωνιδίου β. Τυρού και τη κοινότητα Κοσμά, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Γορτυνίας με έδρα τη Δημητσάνα αποτελούμενος από τους δήμους α. Δημητσάνης β. Ηραίας γ. Λαγκαδίων δ. Τρικολώνων ε. Κοντοβαζαίνης στ. Τροπαίων ζ. Κλείτορος και η. Βυτίνας οι οποίοι καταργούνται
4. Δήμος Μεγαλόπολης με έδρα τη Μεγαλόπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Μεγαλόπολης β. Γόρτυνος και γ. Φαλαισίας, οι οποίοι καταργούνται
Β. Στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας δεν επέρχεται καμία μεταβολή
Γ. Οι δήμοι Λεωνιδίου και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ως ορεινοί (;;;!!!).


Πηγή: www.ypes.gr

 

 

 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
Απαλλαγή 80% από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα για οφειλές προς τις ΔΟΥ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 3842/2010 (νέος φορολογικός νόμος, ΦΕΚ 58Α /23.4.2010), δόθηκε η δυνατότητα σημαντικής απαλλαγής από τα πρόστιμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί το σύνολο ή σημαντικό μέρος αυτών.

Σε εκτέλεση της παραπάνω ρύθμισης, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ, 1047/2010 ΠΟΛ, με την οποία εξειδικεύονται και επεξηγούνται οι παραπάνω διατάξεις του νόμου.

Συγκεκριμένα, οφειλές προς το δημόσιο βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009, απαλλάσσονται σε ποσοστό 80% από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, εφόσον εξοφληθούν στο σύνολό τους εφάπαξ έως τις 31 Μαΐου 2010.

Περαιτέρω, οι παραπάνω ληξιπρόθεσμες οφειλές, απαλλάσσονται σε ποσοστό 60% από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, εφόσον εξοφληθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή (31.5.2010) τουλάχιστον το 50% αυτών. Το υπόλοιπο 50% που απομένει βαρύνεται κανονικά με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη ΔΟΥ της περιοχής σας ή ενημερωθείτε από τους λογιστές σας.

 

 

 
Έγκριση πιστώσεων από Δημήτρη Ρέππα
Πιστώσεις συνολικού ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν με αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν πιστώσεις 700.000 ευρώ για την καταβολή δαπάνης μετατόπισης δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) και 603.362,45 ευρώ για αποζημιώσεις επιταχθέντων ακινήτων στο Δήμο Ιαρδάνου του Νομού Ηλείας.

 

 

 
Το "ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ" για το Λιμάνι Λεωνιδίου
Το έργο με τίτλο «δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο λιμάνι Πλάκας Λεωνιδίου» προϋπολογισμού 400 εκατομμ. δραχμών από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου δημοπρατήθηκε το 1999.

Μετά την καταστροφή που υπέστη τον χειμώνα του 2003, προτού ολο-κληρωθεί το έργο, δημιουργείται επιτροπή από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας που διαπιστώνει ότι οι πληρωμές πραγματοποιούντο κατά παράβαση των άρθρων 38 & 40 του Π.Δ. 609/1985. Περισσότερα...

 

 

 
Αναχώρησε για Ηράκλειο ο Αρκαδικός
Μετά την πρωινή προπόνηση που περιελάμβανε σουτάκια στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αρκαδικού για το εκτός έδρας παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Το τεχνικό τιμ της ομάδας όλη την εβδομάδα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσει ο Αρκαδικός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ βλέποντας στο βίντεο παλιότερους αγώνες της Κρητικής ομάδας επεσήμαναν τα δυνατά σημεία των αντιπάλων τους.

Αμέσως μετά η ομάδα του Αρκαδικού αναχώρησε για Κρήτη, με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να μην έχει στη διάθεση του τον στρατευμένο στο Πεζικό (από τη Δευτέρα) Γιώργο Κοψαύτη.

Νέα φιλικά παιχνίδια για τα τμήματα υποδομής

Πριν λίγες ημέρες έγιναν δύο φιλικά παιχνίδια στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης με τις ομάδες μίνι και παίδων του Αρκαδικού να αντιμετωπίζουν τις αντίστοιχες του Ποσειδώνα Ν. Ψυχικού.

Η ομάδα μίνι ηττήθηκε 45-36 και η παιδική 57-50, αλλά σημασία δεν έχουν τα αποτελέσματα σε αυτά τα φιλικά παιχνίδια, αλλά το ότι κερδίζουν παραστάσεις και εμπειρίες τα νεαρά παιδιά του Αρκαδικού που αποτελούν το μέλλον της ομάδας.

Είναι γνωστό άλλωστε πώς ο Αρκαδικός εκτός της «βιτρίνας» του, που δεν είναι άλλη από την ανδρική ομάδα και την πετυχημένη παρουσία της στην Α2 κατηγορία φέτος και τις διαδοχικές ανόδους των προηγούμενων χρόνων, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, από όπου περιμένει να αναδειχθούν οι… αστέρες της «επόμενης ημέρας»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα