Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 12-05-2010

 

 

 

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, συνεδριάζει και πάλι μετά από τρία χρόνια το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 9.30 π.μ.στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης έχει να συνεδριάσει από τις 24 Μαΐου 2007.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι οι βασικές κατευθύνσεις της προτεινόμενης αναθεώρησης/αναμόρφωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α 2007-2013, το κλείσιμο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000-2006, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και άλλα επίκαιρα θέματα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις Αναπτυξιακές Κατευθύνσεις της Περιφέρειας, τους στρατηγικούς στόχους, αλλά και τις τομεακές προτεραιότητες για το περιβάλλον, τις μεταφορές, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την υγεία και την πρόνοια και την εκπαίδευση, στα πλαίσια της επιταχυνόμενης εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2997-2013 και της ολοκληρωμένης αναπτυξιακής προσπάθειας που σχεδιάζεται από τις υπηρεσίας της Περιφέρειας.

 

 

 
Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης
Στο πλαίσιο του έργου ο Σχεδιασμός και η Υλοποίηση των Προγραμμάτων Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Στελεχών Δια Βίου Μάθησης  πρόκειται να υλοποιηθούν τον Ιούνιο διάφορα προγράμματα. Το κάθε πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες.
Η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ ( www.ideke.edu.gr ) και θα μπορεί να σταλθεί ηλεκτρονικά. Περισσότερα...

 

 

 
Επισκέψεις Υποδιοικητή 6ης ΥΠΕ κ. Λαουδιά
Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννης Λαουδιάς στις 14 Μαΐου 2010 και με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων των νέων Διοικητών, θα επισκεφθεί τα Νοσοκομεία του Νομού Λακωνίας (Γ.Ν. Σπάρτης και Γ.Ν. – Κ.Υ. Μολάων), όπου θα έχει συνάντηση με τους Διευθυντές των υπηρεσιών (Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής), Επιστημονικό Συμβούλιο, Σωματείο Εργαζόμενων και προϊσταμένους των τμημάτων των Νοσοκομείων, στο γραφείο του Διοικητή.

Το πρόγραμμα επισκέψεων έχει ως εξής :

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

10.00 Επίσκεψη στο Γ.Ν. Σπάρτης
10.30 Συνέντευξη τύπου
12.00 Επίσκεψη στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Μολάων
12.30 Συνέντευξη τύπου

 

 

 
Ευχές ΕΛΜΕ στους μαθητές
Το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΛΜΕ Αρκαδίας απευθύνουμε σε όλους τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού τις πιο θερμές ευχές μας για επιτυχία στις Γενικές, Απολυτήριες και Προαγωγικές Εξετάσεις, που ξεκινούν τις προσεχείς ημέρες.

Ο Πρόεδρος     Η Γ. Γραμματέας
Χρήστος Καρνέζης   Ευθυμία Λαλιώτη

 

 

 
Αθλητικά
Φιλική νίκη για Αστέρα…
Αστέρας Τρίπολης-Ελλάς Ποντίων 8-1


Στο τελευταίο εντός έδρας φιλικό του παιχνίδι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Αστέρας κέρδισε την Ελλάς Ποντίων με 8-1 χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Λαμπρόπουλος (12’), Έντερ (20’), Καούνος (32’ και 36’), Μπακασέτας (47’ και 50’), Σαραντόπουλος (85’), Συμεωνίδης (86’).

Η Ελλάς Ποντίων είχε προηγηθεί στο σκορ στο 8ο λεπτό χάρη σε τεχνική κεφαλιά του Δρυμούση και ακολούθησαν τα τέρματα του Αστέρα. Στο 12’ μετά από σέντρα του Φυτανίδη και κεφαλιά πάσα του Καούνου, ο Λαμπρόπουλος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Στο 20’ ο Έντερ με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα, ενώ στο 32’ και στο 36’ Έντερ και Βίλτσες έδωσαν έτοιμο γκολ στον Καούνο που με κοντινά πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο νεαρός Μπακασέτας σημείωσε δύο όμορφα τέρματα (47’ και 51’) με όμορφα σουτ, ενώ στο δεύτερο «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο χορός των τερμάτων έκλεισε στο δίλεπτο 85-86 όταν με δυνατά σουτ Σαραντόπουλος και Συμεωνίδης διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Αστέρας δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία των φιλοξενουμένων, ενώ είχε και τρία δοκάρια με τους Καούνο, Μπακασέτα, Τσουμάγκα.

Διαιτητής: Αγγελάκος
Αστέρας: Ντεγκρά (46’ Αναστασόπουλος), Γιαννούλης (46’ Τζουμάκας), Ουριμπάρι (46’ Συμεωνίδης), Λαμπρόπουλος, Μπαρτολίνι (46’ Σεντεμέντες), Έντερ (46’ Σαραντόπουλος), Ρίος (46’ Κουρμπέλης), Βίλτσες (46’ Τσουμάγκας), Φυτανίδης (46’ Πρόσπαρ), Λαδάκης, Καούνος (46’ Μπακασέτας).
Ελλάς Ποντίων: Ραγκούσης (46’ Ψαρουλάκης), Βόχαλης (46’ Χαλκίδης), Ξενιτόπουλος (67’ Αρβανιτάκης), Κασκαρίκης (25’ Σαβ. Σιδηρόπουλος, 67’ Μάνκος), Γρηγοριάδης (46’ Θόδωρος), Πάλλης, Ατματσίδης (46’ Αθανασιάδης), Μπ. Σιδηρόπουλος (46’ Γ. Σιδηρόπουλος), Σωπιάδης (46’ Φωστέρης), Τριανταφυλλίδης, Δρυμούσης.

ΘΕΜΑ:ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ GRAND PRIX»

Μετά από δύο χρόνια απουσίας ο αθλητής Γιάννης Δρυμωνάκος επιστρέφει στις πισίνες και συμμετέχει στη Διεθνή Συνάντηση «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ GRAND PRIX» , που θα διεξαχθεί από 14-16 Μαΐου 2010 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου.
Το Δ.Σ του Κ.Ο.ΑΤ. του εύχεται κάθε επιτυχία.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Μανωλοπούλου Δέσποινα

Το Φεστιβάλ Ρίψεων το Σάββατο

Για μια ακόμη χρονιά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου της Τρίπολης διοργανώνουν και φέτος το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΙΨΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 2010 το Σάββατο 15 Μαΐου Στην πόλη που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται Πανελλήνια Ρεκόρ στα αγωνίσματα των Ρίψεων οι διοργανωτές περιμένουν τους αθλητές-τριες να τους φιλοξενήσουν και να χαρούν μαζί τους έναν καλό αγώνα και νέα Πανελλήνια Ρεκόρ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
13.15 ΣΦΥΡΑ Κ - ΠΚ
14.00 ΔΙΣΚΟΣ Π - ΠΠ
14.45 ΣΦΥΡΑ Π – ΠΠ
15.45 ΔΙΣΚΟΣ Γ - Ν
16.00 ΑΚΟΝΤΙΟ Γ – Ν- Κ ΣΦΑΙΡΑ Γ - Ν
17.00 ΑΚΟΝΤΙΟ Α – Ε ΔΙΣΚΟΣ Α - Ε
18.00 ΣΦΥΡΑ Γ – Ν ΣΦΑΙΡΑ Α - Ε
19.00 ΣΦΥΡΑ Α – Ε

Η Αμιλλα κατέκτησε το παιδικό…
Αμιλλα-Αναγέννηση 54-45 (29-19)


Τρίτη και φαρμακερή για την παιδική ομάδα της Αμιλλας, που αυτή τη φορά όχι μόνο έφτασε στον τελικό, όπως είχε συμβεί δύο φορές στο παρελθόν, αλλά κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κερδίζοντας στη Μεγαλόπολη την Αναγέννηση με 54-45, παίρνοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο πρόκρισης για τους ομίλους του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Οι παίκτες της Αμιλλας μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ, προηγήθηκαν 6-0 πριν συμπληρωθούν καλά-καλά 90 δευτερόλεπτα στον τελικό αναγκάζοντας τον Παυλή να πάρει πολύ γρήγορα το πρώτο του τάιμ-άουτ.

Όμως τίποτα δεν ήταν ικανό να αλλάξει την πορεία του πρώτου δεκάλεπτου, αφού οι παίκτες της Αμιλλας έπαιζαν εξαιρετική άμυνα με αλληλοκάλυψη, έκλεβαν μπάλες από τους αντιπάλους τους, σημείωσαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και με τον Πατρινό ενορχηστρωτή να ξεδιπλώνει τους αιφνιδιασμούς και σκόρερ τους Μουστόγιαννη (12π), Μπέλιο (6π), Λουκά (5π), η ομάδα της Τρίπολης προηγήθηκε 23-5 δύο λεπτά πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος!

Η πρώτη περίοδο έληξε 23-9 και κάπου εκεί οι νεαροί παίκτες της Αμιλλας επαναπαύτηκαν, νομίζοντας πώς ο τελικός είχε τελειώσει και είχε γίνει η απονομή! Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά στη συνέχεια με τους παίκτες της Αμιλλας να κάνουν αδικαιολόγητα λάθη, βάζοντας τον παράγοντα άγχος στο παιχνίδι τους.

Η Αναγέννηση το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και άρχισε να… ροκανίζει τη διαφορά. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 29-19 και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Καλαματιανή ομάδα είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ (33-35 λίγο πριν το τέλος της περιόδου). Σε αυτό το διάστημα η Αναγέννηση είχε κάνει επιμέρους σκορ 30-10(!) με την Αμιλλα να σκοράρει σε αυτό το διάστημα των 22 λεπτών τρία δίποντα και τέσσερις μόλις βολές!

Η τελευταία περίοδος προμηνυόταν συναρπαστική, αφού το δυνατό αουτσάιντερ (Αναγέννηση) είχε τον πρώτο λόγο πλέον για τη νίκη στον τελικό, αλλά η Αμιλλα είχε την ποιότητα παικτών για να επιστρέψει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Η Αναγέννηση προηγήθηκε 39-36 και κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση της Αμιλλας, που με δώδεκα σερί αναπάντητους πόντους έκανε το σκορ 48-39 υπέρ της έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή σε αυτό το διάστημα τον Λουκά που σημείωσε οκτώ κρισιμότατους πόντους, βάζοντας τέλος στα όνειρα της Αναγέννησης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα τελευταία λεπτά είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και το σφύριγμα της λήξης με το τελικό 54-45 υπέρ της Αμιλλας να γράφεται στο φωτεινό ταμπλό της Μεγαλόπολης, είχε πλέον τη δική του ιστορία για την Αμιλλα.

Οι νεαροί παίκτες έγιναν ένα κουβάρι με τους παράγοντες, τη διοίκηση και τους φιλάθλους που ακολούθησαν την αποστολή της Αμιλλας στη Μεγαλόπολη, πέταξαν στον αέρα τον προπονητή Μιχάλη Βερβαινιώτη και πλέον αρχίζουν να σκέφτονται τη συμμετοχή τους στην προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος περιμένοντας να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Η Αμιλλα ολοκλήρωσε τη δουλειά, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και σίγουρα αυτός ο τίτλος μαρτυρά και την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου που μετράει μόλις μία δεκαετία ζωής στα μπασκετικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.

Πριν δύο εβδομάδες γράφαμε ότι η Μεγαλόπολη φέρνει γούρι στην Αμιλλα, αφού μέσα σε δύο ημέρες, η γυναικεία ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και η παιδική ομάδα κέρδισε στον ημιτελικό την Καλαμάτα 80.

Το σίγουρο είναι πώς οι νεαροί παίκτες της Αμιλλας θα θυμούνται ότι την ημέρα που κέρδισαν το δικό τους πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Ευρωλίγκα και ο Μιχάλης Βερβαινιώτης σαν άλλος Τσάβι Πασκουάλ κέρδισε τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής.
Αν θέλετε και άλλα κοινά (σημειολογικά και μόνο) σημεία μεταξύ των δύο επιτυχιών, η Αμιλλα περίμενε δέκα χρόνια, η Μπαρτσελόνα επτά και μετά από δύο αποτυχίες σε τελικούς κατάφεραν να κατακτήσουν την αντίστοιχη κούπα!

Διαιτητές: Κυριακόπουλος, Κούτρος
Δεκάλεπτα: 23-9, 29-19, 34-36, 54-45
Αμιλλα (Βερβαινιώτης): Λουκάς 13 (1), Μουστόγιαννης 17, Μπέλλιος 12 (1), Πατρινός 9, Σπηλιόπουλος 1, Νταγιάντης 2, Βλάμης, Μουργελάς, Τρυφωνόπουλος, Περρής, Παναγιώτου.
Αναγέννηση (Παυλής-Αβδάλας): Πανταζής 6 (1), Υφαντής 4, Πολιτόπουλος 12 (1), Βεργινάδης 12 (4), Πουλουπάτης 8, Σπηλιωτόπουλος 3, Παπαδόπουλος.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για ΟΦΗ

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αρκαδικού για το εκτός έδρας παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να μην έχει στη διάθεση του τον στρατευμένο στο Πεζικό (από τη Δευτέρα) Γιώργο Κοψαύτη.

Τη Δευτέρα προπόνηση στους παίκτες του Αρκαδικού έκαναν οι Μπάμπης Αλεξόπουλος, Γιάννης Καστρίτης, αφού ο Γιάννης Σμυρνιώτης είχε πυρετό, ο οποίος όμως επέστρεψε στα προπονητικά του καθήκοντα στην προπόνηση της Τρίτης.

Κεντρικό πρόσωπο της Σαββατιάτικης αναμέτρησης θα είναι ο Μύρωνας Παπαδάκης, που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τις ακαδημίες του ιστορικού Κρητικού συλλόγου, ενώ στο ρόστερ του Αρκαδικού υπάρχει ακόμα ένας Κρητικός, ο σέντερ Σάββας Τζουγκαράκης

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και πέρσι στον πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, όπου μοιράστηκαν τις νίκες (από μία στις έδρες τους), ενώ έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς ότι περίμεναν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο για να ανέβουν στην Α2 κατηγορία.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα