Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 10-05-2010

 

 

 

 
Κατσέλη – Χατζημιχάλης υπέγραψαν για ΕΣΠΑ
Κατσέλη – Χατζημιχάλης υπέγραψαν την Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του Ε. Π. Πελοποννήσου 2007-2013

Το ποσό των 358 εκατομμυρίων ευρώ συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης εκχωρήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να το διαχειριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του Επιχειρησιακού της Προγράμματος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η υπογραφή της σχετικής Επιχειρησιακής Συμφωνίας Υλοποίησης (ΕΣΥ) έγινε το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου 2010 στην Αθήνα, στη διάρκεια της 2ης Διάσκεψης των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μεταξύ της υπουργού κας Λούκας Κατσέλη και του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, παρουσία και του υφυπουργού κ. Στ. Αρναουτάκη.

Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της κατά τη διάρκεια υπογραφής των ΕΣΥ αναφέρθηκε στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης που εδράζεται στην ενίσχυση και τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, την αποτελεσματική χρήση των δημοσίων επενδύσεων και των κοινοτικών κονδυλίων, την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και τη λειτουργία της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς στρεβλώσεις, εμπόδια εισόδου, και γενικότερες πρακτικές που επιβαρύνουν επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα αποτελεί παράλληλα και την αφετηρία για μια νέα πορεία, στην οποία δεν έχουν θέση οι συνηθισμένες πρακτικές που παρελθόντος, οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και οι πελατειακού τύπου διευθετήσεις σε «ημέτερους» και γνωστούς.

Ακολούθησαν συζητήσεις αναφορικά με θεματικές ενότητες που αφορούν την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, όπως η πρόοδος και η αναμόρφωση του Προγράμματος, καθώς και ειδικά θέματα υλοποίησης, οριζόντιες δράσεις κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασε την πορεία υλοποίησης και τους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2007-2013.

Στην ομιλία του ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης τόνισε τα ακόλουθα:
«Ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου σε συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 391 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της 30ης Απριλίου 2010, τα ενταγμένα έργα ανέρχονται σε 96 εκατομμύρια ευρώ συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί φθάνουν τα 84,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 50,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιδιώκουμε η απορρόφηση για την επίτευξη των στόχων που περιλαμβάνονται στην Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εντός του 2010, να φθάσει τα 53 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα πετύχουμε το στόχο μας, αλλά θα υπερκαλύψουμε το ποσό, διότι με σκληρή δουλειά από τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ήδη έχουμε καταφέρει να ολοκληρωθούν οι προσκλήσεις για τα μεταφερόμενα έργα από το Γ΄ Κ.Π.Σ. και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν νέες προσκλήσεις που αφορούν νέα έργα που εντάσσονται σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς.

Έχοντας γνώση της κρισιμότητας των περιστάσεων και της ευθύνης που μας αναλογεί, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούμε στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ επισπεύδοντας τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να υπογραφούν το συντομότερο οι συμβάσεις των έργων και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο στον τομέα της υλοποίησης όσο και της πληρωμής των λογαριασμών. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

 

 

 
Σύσκεψη για τα Πειραματικά Σχολεία
Την Τέταρτη 5 Μαΐου 2010 και ώρα 1.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κοινή σύσκεψη υπό την προεδρεία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Παπαθεοδώρου Θ., του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Πελοποννήσου, κ. Μισθού Π., της Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας των Πειραματικών Σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Τσακίρη, των μελών της αντίστοιχης Επιτροπής, των Προϊσταμένων Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Διευθυντών των Πειραματικών Σχολείων με θέμα: «Συντονισμός για την ανάπτυξη κοινού πλαισίου δράσης με στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιοτικής εκπαίδευσης από τα Πειραματικά Σχολεία».

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκαν εισηγήσεις από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης, από την πρόεδρο της επιτροπής καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη, που παρευρίσκονταν στη σύσκεψη. Αποτέλεσμα όλων των παρεμβάσεων ήταν η απόφαση για ενεργοποίηση και εντατικοποίηση όλων των φορέων για την αποτελεσματική υλοποίηση των στόχων που προβλέπονται από το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα με την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών (Τ.Π.Ε.), η πιλοτική εφαρμογή στοιχείων διαφοροποίησης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, η πραγματοποίηση δειγματικών διδασκαλιών, που θα αποβλέπουν στην εκπαίδευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου, αλλά και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπ/σης και η ανάπτυξη νέων στρατηγικών διδασκαλίας και μάθησης, που θα αποβλέπουν στον εκσυγχρονισμό της διδακτικής μεθοδολογίας σε εφαρμοσμένο επίπεδο. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει συνεχής, αδιάλειπτη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών φορέων.

 

 

 
Ο «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΤΗΝ 15η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ
Η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης θα εμφανιστεί στην 15η Χορωδιακή Συνάντηση του Δήμου Αλίμου το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30. Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα «Κάρολος Κουν» στην οδό Υψηλάντου και Θησείου στον Άλιμο. Θα εμφανιστούν ακόμη η χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ματθαίου Κέρκυρας, η χορωδία Συλλόγου η «ΡΕΑ» Άσσου Κορινθίας και η Δημοτική Χορωδία Αλίμου. Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ο μαέστρος κ. Βασίλης Τζαβάρας ξεκινάει με το «Weep o mine eyes» και ακολουθεί το «Il bianco e dolce cigno» που αφορά τους λάτρεις του μαδριγαλικού ρεπερτορίου. Στη συνέχεια το «Exultate justi» από τον Ludovico Da Viadana και ακολουθεί ελληνικό ρεπερτόριο με τον «Μέρμηγκα» και το «Κάτω στης Μαργαρίτας τ’ αλωνάκι» σε επεξεργασία Θωμά Λουζιώτη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το «Της αγάπης αίματα» του Μ. Θεοδωράκη και στίχους Οδ. Ελύτη σε εναρμόνιση του μεγάλου μας μουσουργού Δημ. Παπαποστόλου και την «Χαλασιά», το δημοτικό Ηπείρου σε διασκευή Χ.Μιχαηλίδη.

Το επόμενο σαββατοκύριακο 22-23 Μαΐου 2010 η χορωδία θα εμφανιστεί στην Λευκάδα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα που συνδιοργανώνει ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος «Ορφέας» Λευκάδας με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Καλή επιτυχία στην χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Πορεία με το ΣΑΟΟ στο Μαίναλο
Την ερχόμενη Κυριακή 16 Μαΐου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει μία υπέροχη πορεία 5,5 ωρών στο Μαίναλο.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την Αλωνίσταινα και ακολουθώντας ένα μονοπάτι που πρόσφατα ο ΣΑΟΟ σηματοδότησε θα καταλήξει μέσα από θαυμάσια ελατοδάση στο Λεβίδι.

Στην πορεία θα συμμετάσχουν (ως συνδιοργανωτές) όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Αττικής και Ευβοίας γεγονός που δίνει ιδιαίτερη σημασία στο τεράστιο έργο του καθαρισμού και της σηματοδότησης των μονοπατιών του Μαινάλου που από κοινού υλοποιούν ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και η ΤΕΔΚ Αρκαδίας.

Στην Αλωνίσταινα πριν την εκκίνηση της πορείας 11:00 π.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του μονοπατιού Αλωνίσταινα – Οστρακίνα – Λεβίδι.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 9:30 π.μ.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα