Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 08-05-2010

 

 

 

 
Πρόταση να εξετασθεί το πόθεν έσχες όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα
τα τελευταία 20 χρόνια

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, μαζί με 47 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρότειναν να εξετασθεί το πόθεν έσχες και κυρίως το πόθεν, όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου
Τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστο Παπουτσή

Είμαστε όλοι γνώστες της πολιτικής πραγματικότητας. Διανύουμε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής υποβάθμισης.

Η πολιτική μας ηθική αμφισβητείται και ο ρόλος μας ως εκπροσώπων του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας κλονίζεται. Καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία αλλά και τα ΜΜΕ τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση.

Είναι κοινωνική απαίτηση αλλά και απαίτηση σύσσωμης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση.

Εμείς μπορούμε και επιβάλλεται να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυστηρού ελέγχου του πόθεν έσχες και κυρίως του πόθεν, για όλους όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια, τουλάχιστον. Ξεκινώντας πρώτα από την ίδια τη Βουλή και για όλους εκείνους που διατέλεσαν πρώην και νυν: Υπουργοί – Βουλευτές – Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων – Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών – Διοικητές, Πρόεδροι, Διευθυντές Οργανισμών και λοιπών φορέων του Δημοσίου και όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες.

Ώστε, όπου και για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και να αποδίδονται στο κράτος.
Διαφορετικά όσο αφήνουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράσουμε με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου, επί δίκαιων και αδίκων.

Οι προσδοκίες του λαού πρέπει να εκληφθούν ως υποχρέωσή μας, καθιστώντας μας υπεύθυνους για την εφαρμογή των νόμων, την πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος.

Το επιβάλλει η δημοκρατική μας υπόσταση, το απαιτεί ο έλληνας πολίτης.

Έτσι μόνο θα πειστεί η κοινωνία ότι πράγματι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου είναι αποφασισμένοι να εγγυηθούν την αλήθεια και τη διαφάνεια, μέσα από την κάθαρση του πολιτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.”

 

 

 
Σχόλια-προτάσεις πολιτών για Καλλικράτη
ΔΗΜΟΣ ΛΑΔΩΝΑ... ΧΩΡΙΣ AΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δυστυχώς, οι προσδοκίες της βορειοδυτικής Γορτυνίας, ότι ο Καλλικράτης θα αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία και όχημα για την ανάπτυξη της περιοχής διαψεύδονται αφού φαίνεται να επιλέγονται τρία αυτοδιοικητικά σύνολα (νέοι δήμοι), που δυσκολεύεται κανείς να διακρίνει τις βασικές αρχές του Καλλικράτη, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ενιαία γεωγραφική, μορφολογική, ιστορική, οικονομική και αναπτυξιακή ταυτότητα.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας, Τρόπαια, παραλίμνιοι δήμοι και Ηραία φαίνεται να αποτελούν το θύμα σχεδιασμών που δεν παίρνουν υπ όψιν τις παραπάνω αρχές, αλλά η προοπτική της περιοχής θυσιάζεται στο βωμό σκοπιμοτήτων, πολιτικών ισορροπιών και προσωπικών στρατηγικών.

Εξάλλου, αυτή είναι η μοίρα της περιοχής μας εδώ και 30 χρόνια. Όλη η Ελλάδα αναγεννήθηκε και σε εμάς δεν κατέστη δυνατόν να φτιαχτεί ο κεντρικός δρόμος, που θα έβγαζε την περιοχή από την απομόνωση, θα δημιουργούσε συνθήκες ανάπτυξης.

Το ότι δημιουργείται ο δήμος του Λάδωνα, με έδρα τα Τρόπαια, δεν απαντά στο μεγάλο αναπτυξιακό πρόβλημα της περιοχής μας. Τελικά, μας άφησαν το όνομα και μας πήραν τη λίμνη, αφαιρώντας παράλληλα την αναπτυξιακή βάση ενός ενιαίου παραλίμνιου δήμου, που θα συνένωνε τους 4 δήμους σε μια προοπτική δυναμικής ανάπτυξης.

Εξάλλου πολύ πρόσφατα, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, βουλευτές, περιφερειάρχης και ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον, συσκέφθηκαν στην περιοχή με στόχο μια τέτοια προοπτική.

Εάν πάλι, η ονομασία του νέου δήμου, δήμος Λάδωνα, και με έδρα τα Τρόπαια δεν υπονοεί σαν βάση ανάπτυξης τη λίμνη, αλλά την περιοχή της λεκάνης απορροής του ποταμού Λάδωνα, και πάλι το μοντέλο αυτό είναι λειψό, αφού οι περιοχές που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του Λάδωνα, δίνονται σε άλλο δήμο.

Δεν μας διακατέχει κανένας τοπικισμός. Όμως τα πραγματικά δεδομένα, μας υποχρεώνουν, να μην έχουμε αυταπάτες, ότι η περιοχή μας με αυτό το σχέδιο, θα παραδοθεί, στην απομόνωση και την αναπτυξιακή εγκατάλειψη. Βασικά στοιχεία, συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα συγκροτούσαν την ελπίδα ανάπτυξης του ολοκληρωμένου δήμου που ελπίζαμε, (παραλίμνιες, παραποτάμιες περιοχές), παραχωρούνται ως προίκα στους δυο άλλους δήμους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, να αντιμετωπίσουν θετικά, χωρίς σκοπιμότητες και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον και την ανάπτυξη της περιοχής, την πρότασή μας που αποτελεί όρο αναπτυξιακής επιβίωσης. Ένας ενιαίος παραλίμνιος - παραποτάμιος δήμος Λάδωνα, που θα ενώνει τους δήμους Τροπαίων, Λαγκαδίων, Κλείτορος, Κοντοβάζαινας και Ηραίας.

Απευθυνόμαστε σε συλλόγους, φορείς στους κατοίκους και στους συμπατριώτες συμπολίτες, όπου γης, να συνενώσουμε τις φωνές μας και να κάνουμε αυτήν την αδικία, ξεκίνημα αγώνα για να βγάλουμε την περιοχή μας από την απομόνωση και την υπανάπτυξη.

Ανοικτή Επιτροπή Πρωτοβουλίας
Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου Σουλαδάκη, πρόεδρος Συλλόγου Βαχλιωτών
Πέτρος Γιαννόπουλος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Τροπαίων
Τάκης Ζευκιλής, πρώην πρόεδρος κοινότητας Σταυροδρομίου
Ανδρέας Κολοβός, πρώην πρόεδρος κοινότητας Βάχλιας
Στέφανος Λώλος, επιχειρηματίας
Γιώργος Μπαγιέρης, διαμερισματικός σύμβουλος δήμου Τροπαίων
Βασίλης Νικήτας, συνδικαλιστής
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, πρώην βουλευτής Επικρατείας
Διονύσης Παρασκευόπουλος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Ηραίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Τροπαίων, πρόεδρος Χρήστος Κιντής

 

 

 
Ερωτήσεις ΣΥΡΙΖΑ για πρόληψη πυρκαγιών και Natura 2000
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
-Οικονομικών
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Μη έγκαιρη δημοπράτηση έργων καθαρισμού ετήσιας βλάστησης για την πρόληψη πυρκαγιών» Περισσότερα...
-------------------------------------------------------------------------------------
Προς την κα Υπουργό
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: «Με επιβολή προστίμων απειλεί η Κομισιόν την Ελλάδα εάν δεν εφαρμόσει πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών Natura 2000» Περισσότερα...

 

 

 
Διαβάστε αυτό το μήνα στο περιοδικό «ΕΠΙ» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (τεύχος 88, Μαίου) θα διαβάσετε:

Η 6Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, 9-14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.
Πιο οικονομική και πιο προσιτή η φετινή Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα»

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ;
Στις εκθέσεις δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για τη δημιουργία σχέσης με νέους πελάτες, γι’αυτό και πρέπει η συμμετοχή σας να είναι καλά οργανωμένη. Ο Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις σε αυτό το τεύχος αναλύει τα στάδια οργάνωσης που πρέπει να ακολουθήσετε σε μία έκθεση και τι πρέπει να κάνετε για να προσελκύσετε επισκέπτες στο stand σας.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πρωτοπορώντας στις παροχές και υπηρεσίες που προσφέρει στα
μέλη του, συνεχίζει την παροχή της Προνομιακής Φροντίδας του Ομίλου Κλινικών Ευρωκλινικής.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ SMS KAI E-MAIL
Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Ενημέρωση μελών με SMS και Ε –MAIL» τώρα όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου θα ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν (φορολογικά, ασφαλιστικά, προγράμματα, επιδοτήσεις, κ.α).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Να ανακληθεί η εγκύκλιος 113/2009 που τροποποιεί νόμο για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη.

TI KANEI TO ΔΙΚΤΥΟ – ENTERPRISE EUROPE NETWORK
Αποστολή του δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αναπτύξουν την ικανότητά τους για καινοτομία και να ενημερωθούν για πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ευκαιρίες χρηματοδότησης, διακρατικές συνεργασίες, κ.ά.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ.)
Ανοίγουν και πάλι τα γραφεία του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ.
Ανοιχτά για όλα τα μέλη θα είναι τα συμβούλια της ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ.
Οδική σήμανση και φωτεινοί σηματοδότες για την ασφαλή κίνηση και κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο από και προς τη βιομηχανική περιοχή
Διεργασίες για τον φορέα διαχείρισής για τη βιομηχανική περιοχή
Ανανέωση της ιστοσελίδας του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ.

 

 

 
Φιλική ήττα στο Περιστέρι...
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο Αστέρας ηττήθηκε στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο 1-0, σε έναν αγώνα όπου οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση προσφέροντας όμορφο θέαμα στους περίπου 500 φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Το γκολ που έκρινε τη φιλική συνάντηση ήρθε στο 65ο λεπτό, όταν ο Ντεγκρά απέκρουσε το δυνατό σουτ του Καλαντζή από το ύψος του πέναλτι, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Φαβάλι δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Αστέρας απείλησε με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του Λαζαρίδη από πλάγια θέση και μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καραγκιολίδη.

Ακολούθησαν δύο καλές επιθετικές στιγμές του Ατρόμητου με πρωταγωνιστή τον Τάτο στο 11’ και στο 15’ αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Αναστασόπουλος έδειξε τα καλά αντανακλαστικά του αποκρούοντας τα σουτ. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε και το καλό σουτ του Σαγκανόφκσι στο 37ο λεπτό.

Στο ίδιο διάστημα, ο Αστέρας απείλησε με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων όταν στο 29’ και μετά από κόρνερ του Βίλτσες, ο Μπαρτολίνι έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Καραγκιολίδης μπλόκαρε την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καρέρα στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη. Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έδειξε ετοιμότητα και στην κεφαλιά του νεαρού Μπακασέτα στο 40ο λεπτό.

Στο 50' ο Ντεγκρά απέκρουσε σε τετ-α-τετ με τον Μπρίτο, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 57’ όταν ο Σαγκανόφσκι έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα ο Φαβάλι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

Ο Βαγγέλης Βλάχος χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές σε αυτό το φιλικό παιχνίδι, δίνοντας τους την ευκαιρία να δείξουν από το ταλέντο τους. Έτσι πήραν χρόνο συμμετοχής, οι Συμεωνίδης, Κολιός, Σεντεμέντες, Σαραντόπουλος, Γιαννούλης, Καράμπελας, Κουρμπέλης, Τσουμάγκας, Μπακασέτας και Τζουμάκας, που κέρδισαν αγωνιστικές παραστάσεις και πήραν πολύτιμες εμπειρίες.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπασταμάτης (Αθηνών).
Ατρόμητος: Καραγκιολιδης (46' Σάνκβιστ), Νάστος, Αποστολόπουλος (80' Καραγκούνης Β.), Ολιβέιρα, Μπιλαγί (80' Γρομιτσάρης), Νεμπεγλέρας (46' Σαρμιέντο), Σφακιανάκης (76' Αθανασίου) , Καραλής (46' Καλαντζής), Τάτος (46' Φαβάλι), Μπρίτο (70' Κακαβάς), Σαγανόφσκι (80' Πλιθήδης)
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος (46' Ντεγκρά), Λαμπρόπουλος (77' Συμεωνίδης), Μπαρτολίνι (85' Κολιός), Λαζαρίδης (85' Σεντεμέντες), Ουριμπάρι (85' Σαραντόπουλος), Καρέρα (69' Γιαννούλης), Φυτανίδης (85' Καράμπελας), Λαδάκης (75' Κουρμπέλης), Πρόσπαρ (62' Τσουμάγκας), Βίλτσες, Μπακασέτας (85' Τζουμάκας).

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα