Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 07-05-2010

 

 

 

 

 
Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού
Η 8η Μαίου καθιερώθηκε από το 1929 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ως φόρος τιμής για τον μεγαλύτερο και παλαιότερο ανθρωπιστικό οργανισμό.

Ένας Οργανισμός ορόσημο στην ιστορία της ανθρωπότητας, που παρείχε και παρέχει σε καιρό ειρήνης, πολέμου και καταστροφών ανθρωπιστικές υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο με βάση το αξίωμα της αμερόληπτης βοήθειας που πρώτος εισήγαγε ο Ερυθρός Σταυρός το 1864 με την ίδρυσή του από τον Ερρίκο Ντυνάν.

Σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό οργανισμό με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω των 186 Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου είναι παρόντες, στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πολέμων, των καταστροφών, της αστικοποίησης, του ρατσισμού, της φτώχειας, της αστικής βίας, των επιδημιών και όλων των σύγχρονων ανθρωπιστικών προκλήσεων.

Ένα έργο τεράστιο, πολύμορφο και κυρίως σύμφωνο με την ανάγκη, ο άνθρωπος να βοηθά τον διπλανό του και κατά συνέπεια το περιβάλλον γύρω του. Οι σύγχρονες προκλήσεις από την αύξηση των καταστροφών, από την αύξηση της κοινωνικής και αστικής βίας, από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής επιτάσσουν την προσέγγιση και προστασία των πιο αδυνάμων. Επιτάσσουν την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος και την εμπότιση της αρχής του ανθρωπισμού, ώστε τα προβλήματα να μειωθούν και περισσότερες ζωές να σωθούν.

Με αφορμή τα παραπάνω και την προσπάθεια προαγωγής του εθελοντισμού στην χώρα μας, δημιουργήσαμε τον ιστοχώρο www.samarites.gr Η σελίδα αυτή αποτελεί την πύλη γνωριμίας των πολιτών με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στην χώρα μας.

Στην ιστοσελίδα δημιουργήσαμε και την Ελεύθερη Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ένα διαρκώς τροφοδοτούμενο σύστημα πληροφόρησης και εκπαίδευσης για πολίτες και εθελοντές πάνω σε ζητήματα πρώτων βοηθειών, διάσωσης, αντιμετώπισης καταστροφών, ναυαγοσωστικής αλλά και σε ζητήματα που άπτονται του εθελοντισμού και της ευρύτερης έννοιας της υγείας.

Για τους παραπάνω λόγους έχουμε ξεκινήσει μια ευρεία καμπάνια προώθησης της ιστοσελίδας www.samarites.gr με σκοπό την διάδοση πολύτιμης γνώσης μέσω της Ελεύθερης Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης www.samarites.gr/books  αλλά και της ενίσχυσης του εθελοντισμού, μιας αξίας που η χώρα μας έχει ιδιαίτερη ανάγκη εν μέσω των σύγχρονων ανθρωπιστικών προκλήσεων.

Δες μήνυμα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου >>>>>>>>>>

Δες άρθρο με θέμα "Η Αναγκαιότητα ύπαρξης Εθελοντών" >>>>>>>>>>


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών
Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για δραστικό περιορισμό των Οίκων Αξιολόγησης
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Την έκδοση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα περιορίζει δραστικά τους Οίκους Αξιολόγησης, προωθεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής
• Συνεχίζονται οι πιέσεις προς τις άλλες ευρωομάδες ώστε να αποδεχθούν τη διεξαγωγή της συζήτησης στην επόμενη ολομέλεια

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, η ευρωομάδα της Ενωτικής Αριστεράς κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η οποία θα καταλήγει σε απόφαση για το δραστικό περιορισμό των Οίκων Αξιολόγησης (Moodys, S&Ps, Fitch).

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής κατέθεσε πρόταση με βάση τη διαδικασία των προφορικών ερωτήσεων προς το Συμβούλιο και την Επιτροπή την οποία συνυπογράφει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιούργκεν Κλούτε, από τη ευρωομάδα της Ενωτικής Αριστεράς.

Διευκρινίζεται, ότι σύμφωνα με το άρθρο 115 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατατίθεται ερώτηση από τις ευρωομάδες και, εφόσον η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων κάνει αποδεκτό το αίτημα, ακολουθεί συζήτηση στην ολομέλεια ανάμεσα στους ευρωβουλευτές το Συμβούλιο και την Επιτροπή και επακολουθεί ψήφισμα-απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ευρωομάδα της Αριστεράς, συνεχίζει τις πιέσεις και τις διαπραγματεύσεις με τις υπόλοιπες πολιτικές ομάδες ώστε να αποδεχθούν το θέμα αυτό ως σημείο της ημερήσιας διάταξης της επόμενης ολομέλειας.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε, ήδη, από την ευρωομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, καταγγέλλονται μεταξύ άλλων, τόσο οι ευθύνες των Οίκων Αξιολόγησης στην πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση, όσο και ρόλος τους στη "συνεχή υποβάθμιση" της ελληνικής οικονομίας και άλλων χωρών της ΕΕ, και ζητείται από "την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και την ΕΚΤ, να νομοθετήσουν άμεσα ούτως ώστε οι αξιολογήσεις αυτών των οίκων να μην υποκαθιστούν θεσμούς και λειτουργίες, που σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να είναι στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών" και προτείνεται η δημιουργία ενός δημόσιου Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης.

 

 

 
Εξετάσεις υποψήφιων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης
Την Κυριακή 09 Μαΐου 2010 και ώρα 11:30, θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, οι εξετάσεις των υποψήφιων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης από τον καθηγητή Διαιτησίας, κ. Δούκα Μιχαήλ και τον Γ. Γραμματέα της Ο.Δ.Κ.Ε. κ. Δημόπουλο Αλέξανδρο.
Οι εξετάσεις θα είναι χωρισμένες σε δύο μέρη, των γραπτών ερωτήσεων, σε θέματα κανονισμού και στο πρακτικό αγωνιστικό μέρος.

 

 

 
Αντιπροσωπεία του Αστέρα στο 3ο Γυμνάσιο
Επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο της Τρίπολης έκανε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Αστέρα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Μποροβήλο και αποτελούμενη από τους ποδοσφαιριστές Βαγγέλη Καούνο, Έντερ, Γαβριήλ Αποστολίδη και Παναγιώτη Γεωργίου, οι οποίοι έδωσαν αναμνηστικά της ομάδας και υπέγραψαν αυτόγραφα σε βιβλίο που είχε θέμα την πορεία του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Η υποδοχή από τους καθηγητές και τη μαθητιώσα νεολαία του 3ου Γυμνασίου ήταν πραγματικά ζεστή και όμορφη, απέναντι στην αντιπροσωπεία της αγαπημένης του ομάδας, με τους μαθητές να κρατάνε τους ποδοσφαιριστές για περισσότερο από μία ώρα στο προαύλιο του σχολείου.

Μετά την επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Τριπόλεως, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε «Είναι μία μέρα χαράς για τον Αστέρα, που θέλει να δείξει πώς είναι κοντά στη νεολαία της Τρίπολης. Θέλουμε τη νεολαία της Τρίπολης και της Αρκαδίας κοντά μας.

Ο Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί την Πελοπόννησο στη Σούπερ Λίγκ και τη νέα χρονιά θέλουμε πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο μας, προκειμένου να καθιερωθεί ο Αστέρας ως μία μεγάλη ομάδα της περιφέρειας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές και τους μαθητές, που μας υποδέχτηκαν πραγματικά με πολύ χαρά και περιμένω να έρθουν και στο γήπεδο, γιατί πρέπει να στρέψουμε τη νεολαία μας στον αθλητισμό, προκειμένου να φύγει από άλλες δραστηριότητες που της κάνουν μόνο κακό».

Όσον αφορά τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκ, ο πρόεδρος του Αστέρα δήλωσε «Αυτή την περίοδο σε συνεργασία με τον προπονητή, προγραμματίζουμε τη νέα χρονιά και πιστεύω πώς θα κάνουμε τα λιγότερα δυνατό λάθη και ο Αστέρας την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι πραγματικά μία πολύ καλή ομάδα.»

 

 

 
Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Αρκαδικός
Ο Αρκαδικός επιστρέφει αύριο το απόγευμα (17.30) στην έδρα του και ταυτόχρονα θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στη Δάφνη, ξεπερνώντας το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών στην Α2 κατηγορία!

Παράλληλα, οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη θέλουν να πάρουν και τη ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου στο κλειστό γήπεδο «Μιχάλης Μουρούτσος» όταν έχασαν με 67-66.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τριάντα παιδιά από τη Μεγαλόπολη να παρακολουθούν την τελευταία προπόνηση πριν το αυριανό παιχνίδι, δείγμα της αγάπης και του σεβασμού που δείχνουν οι φίλαθλοι –στη συγκεκριμένη περίπτωση νεαροί σε ηλικία- στον Αρκαδικό και στα όσα έχει πετύχει.

Μετά την προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης με τους άμεσους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο και Γιάννη Καστρίτη, έδειξαν στους παίκτες της ομάδας βίντεο από παλιότερο αγώνα της Δάφνης επισημαίνοντας τα δυνατά σημεία του αυριανού αντιπάλου, αλλά και το τι πρέπει να προσέξουν σε άμυνα και επίθεση.

Το προπονητικό επιτελείο του Αρκαδικού δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με τη Δάφνη, αφού όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του, ακόμα και ο Γιώργος Κοψαύτης που αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα (όπως αποδείχθηκε) τραυματισμού στο χέρι στις αρχές της εβδομάδας.

Για τον Αστρινό φόργουορντ το παιχνίδι με την Δάφνη είναι το τελευταίο ως απλός πολίτης, καθώς τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα