Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 06-05-2010

 

 

 

 
Συνεδρίαση Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου
Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση των διαδικασιών έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 εντάσσεται η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Νόμου, που θα πραγματοποιηθεί στις 10/05/2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12 : 30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τέρμα Ερυθρού Σταυρού – Τρίπολη).

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει για 5η συνεχή φορά εντός του 2010, υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας θα εξετάσει δέκα οκτώ (18) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, την ολοκλήρωση και την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας τριών (3) επενδύσεων καθώς επίσης και την οριστικοποίηση του κόστους αυτών.

 

 

 
Εορτασμός Εθνικών αγώνων και Εθνικής Αντίστασης
Με το άρθρο 4, παρ. 1 του Ν. 2073/99, καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, προκειμένου να αποδοθεί εμπράκτως η οφειλόμενη, από το έθνος, τιμή απέναντι στους νεκρούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (1941-44), οι οποίοι αγωνίστηκαν εναντίον των στρατευμάτων κατοχής του ’ξονος, όπως, επίσης και απέναντι στα αθώα θύματα της περιόδου αυτής.

Φέτος, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Μαΐου σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Κυριακή 9 ΜΑΪΟΥ 2010
α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 9ης Μαΐου 2010.
β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2010 μέχρι τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου 2010 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και του Λαού της Πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας -επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Νομάρχη Αρκαδίας, τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, τον Δήμαρχο Τρίπολης, τα κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εορτή αυτή.
Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Ενδόξων Νεκρών - Εθνικός Ύμνος.

 

 

 
Προσυνεδριακή συζήτηση ΣΥΝ
Στις 9 Μαΐου, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί η προσυνεδριακή συζήτηση για το Έκτακτο Συνέδριο, του ΣΥΝ Αρκαδίας.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝ να συμμετάσχουν.

N.E ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Το ΕΚΑ για την απεργία
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΛΗ 22100

Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή και μεγαλειώδη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς και τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις που ήταν οι μεγαλύτερες σε όγκο που έγιναν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων εργαζομένων.

Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας και απαιτούμαι την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.

Οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους.
Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση στοχεύουν στην εγκατάσταση του φόβου και της τρομοκρατίας στην κοινωνία την ώρα που οι μαζικοί και δυναμικοί αγώνες και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπει φραγμός σε πολιτικές και μέτρα που βυθίζουν σε δυστυχία τη ζωή μας και που πρέπει να προστατευθούν δικαιώματα για τις νέες γενιές, να ανοίξουν και πάλι δρόμους για ένα μέλλον με εγγυήσεις και βεβαιότητα

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις αποτελούν την αφετηρία νέων πιο μαζικών αγώνων των εργαζομένων ενάντια στα πιο βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα, Κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στο Νομό μας για την συμμετοχή τους στην Απεργιακή Συγκέντρωση Ε.Κ.Α - ΑΔΕΔΥ - ΕΛΜΕ στην Τρίπολη και δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας.

Δες ψήφισμα >>>>>>>>>>

 

 

 
Την Παρασκευή το φιλικό στο Περιστέρι
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί το φιλικό του Αστέρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (7 μ.μ.), όπου ο Βαγγέλης Βλάχος θα δοκιμάσει τα νεαρά παιδιά της ομάδας, τα οποία θα πλαισιωθούν από κάποιους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Καρντόσο, Μαρσελάο που έφυγαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ την ίδια στιγμή ο Μπαστία αντιμετωπίζει αυχενικό πρόβλημα και ο Έντερ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Για το Σαββατοκύριακο, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε ρεπό στους παίκτες της ομάδας, ενώ τη Δευτέρα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις.

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι του Αστέρα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 12 Μαΐου με την Ελλάς Ποντίων στην Τρίπολη (17.30), ενώ οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχίζονται μέχρι τις 17 Μαΐου.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών του Αστέρα επισκέφτηκαν χθες το 1ο γυμνάσιο Τρίπολης και σήμερα το 2ο γυμνάσιο, ενώ αύριο το πρωί (11.30 π.μ.) θα επισκεφτούν το 3ο γυμνάσιο.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους στα παραπάνω γυμνάσια, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα μοιράζουν αναμνηστικά της ομάδας και υπογράφουν αυτόγραφα στους νεαρούς μαθητές.

Τέλος, την Κυριακή 9 Μαΐου από τις 11.00 π.μ. και μετά όλες οι ομάδες των τμημάτων υποδομής του Αστέρα, από την ομάδα που έχει στο ρόστερ της παίκτες γεννημένους το 1995 μέχρι την ομάδα που έχει στο ρόστερ της παίκτες γεννημένους το 2003, θα αντιμετωπίσουν στα βοηθητικά γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αστέρα, τις αντίστοιχες ομάδες της ΑΕ Περιστερίου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα