Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 05-05-2010

 

 

 

 
Προκήρυξη νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ
Προκηρύχτηκαν στις 30/04/2010 τα δύο προγράμματα "Πράσινη επιχείρηση 2010" και "Πράσινες Υποδομές 2010" από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Επίσης προδημοσιεύτηκε στις 30/4/2010 ο οδηγός του προγράμματος "ΈΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ" από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ).

Νέα ιστοσελίδα για προγράμματα ΕΣΠΑ:

http://www.inarcadia.gr/busin/espa/index.htm

 

 

 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterpise Europe Network, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών του, θα ήθελε να διευκρινίσει ορισμένα θέματα σχετικά με τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και ειδικότερα όσον αφορά στη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων.

Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 2/16553/0025/17-03-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία αφορά σε διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του σχετικού νόμου στα πυρόπληκτα δάνεια, «η αποπληρωμή των τόκων του χρονικού διαστήματος της διετούς αναστολής θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 36579/Β.1666/27.08.2007 (ΦΕΚ Β΄1740/30.8.2007) υπουργική απόφαση», όπως αυτή ισχύει και στην οποία συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οι τόκοι του δανείου της περιόδου χάριτος θα επιδοτούνται κατά 100% από το λογαριασμό του Ν.128/1975 και για τη λοιπή διάρκεια του δανείου κατά 50%». Επίσης, αναφέρεται ρητώς ότι οι δανειολήπτες βαρύνονται με την καταβολή του μη επιδοτούμενου μέρους των τόκων, δηλαδή του υπολοίπου 50%.

Η εγκύκλιος αυτή έχει κοινοποιηθεί στα πιστωτικά ιδρύματα και για το λόγο αυτό κανένα δεν μπορεί να προσπαθήσει να επιβάλει διαφορετικούς όρους καταβολής των τόκων των σχετικών δανείων στους αιτούντες τη ρύθμιση των οφειλών τους προς αυτά.

Παρακαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία/επαγγελματία, σε περίπτωση που εντοπίσει κάποια απόπειρα καταστρατήγησης αυτών από τα πιστωτικά ιδρύματα, να το αναφέρει εγγράφως στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (φαξ: 2710233738) ή απευθείας στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο γραφείο του Γ.Γ. Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου (φαξ: 2103821241).

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ "ΨΗΦΙΖΩ ΤΡΙΠΟΛΗ"
Από την Τρίτη 5/4/2010 θα μπορείτε να καταγράφετε τις θέσεις των πολιτών που κατατίθενται στο δημόσιο προεκλογικό διάλογο για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 για το Δήμο Τρίπολης.

Στο site http://psifizotripoli.blogspot.com  μπορείτε να παρακολουθείτε, να γράφετε και συζητάτε για θέσεις και προτάσεις, έτσι ώστε στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές οι πολιτικοί μας να κινηθούν σε συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και οργανωμένο πλαίσιο πολιτικής συζήτησης.

Η πρωτοβουλία μας βρίσκεται πάντα σε συμφωνία με όσα ανακοινώσαμε στα μέσα Μαρτίου για τη δημιουργία νέας Κίνησης για τις ερχόμενες εκλογές για το Δήμο Τρίπολης, που θα έχει ως βασικό και κύριο στόχο την ανάπτυξη του νέου Δήμου Τρίπολης, μέσα από την προσπάθεια για να γίνει η Τρίπολη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 κλείνοντας 200 χρόνια από την άλωση / απελευθέρωση από τους Οθωμανούς.

Άκης Χουζούρης

 

 

 
Φιλική νίκη του Αστέρα
Αστέρας Τρίπολης-Χαϊδάρι 2-1

Φιλική νίκη σημείωσε σήμερα το απόγευμα ο Αστέρας, κερδίζοντας το Χαϊδάρι με 2-1 χάρη σε τέρματα που σημείωσε ο Καρέρα στο 15ο λεπτό και ο Βίλτσες στο 49’. Το Χαϊδάρι είχε προηγηθεί στο 12ο λεπτό με τον Τσούκη.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, αφού ο Έντερ με τον Τσέζαρεκ και τους Γιαννούλη, Γεωργίου, Αποστολίδη ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και οι Νταμόντε, Καρντόσο έκαναν θεραπεία.

Στην Τρίπολη εξ άλλου, επέστρεψε σήμερα ο Αργυρόπουλος, ο οποίος επίσης ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας μετά την επέμβαση που έκανε στους κοιλιακούς την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Χαϊδάρι προηγήθηκε στο 12ο λεπτό όταν ο Τσούκης με σουτ από δεξιά αιφνιδίασε τον Αναστασόπουλο «ανοίγοντας το σκορ» 0-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καρέρα έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Μπακασέτα, ο Αργεντινός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ιδανικό πλασέ ισοφάρισε (1-1).

Ο Αστέρας πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Βίλτσες στο 49’ έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, απέφυγε τον τερματοφύλακα Μότο και με πλασέ στην κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1).

Διαιτητής: Γιαννόπουλος
Αστέρας: Αναστασόπουλος (46’ Ντεγκρά), Λαμπρόπουλος (56’ Σεντεμέντες), Ρόκας (28’ Ουριμπάρι), Φυτανίδης, Λαζαρίδης (56’ Γκαιδατζής), Λαδάκης (56’ Κουρμπέλης), Μπαστία, Βίλτσες (69’ Σαραντόπουλος), Ρίος (46’ Μπαρτολίνι), Καρέρα (63’ Τζουμάκας), Μπακασέτας (46’ Τσουμάγκας).
Χαϊδάρι: Μότος, Τσούκης (89’ Γεωργιάδης), Κωνσταντόπουλος (63’ Τσουμάνης), Σαλαπάτας (69’ Μπίρδας), Γιαννακόπουλος (63’ Μάρκου), Τσώνης, Δελής (63’ Δουρούκης), Λεμονίτης (82’ Βούλγαρης), Παντελίδης (63’ Περιστέρης), Κρητικός (89’ Πολύταρχος), Ρούμπης (82’ Σαραντέας).

- Σε σημερινά φιλικά παιχνίδια που έγιναν στα βοηθητικά γήπεδα του Αστέρα, η παιδική ομάδα (γεννηθέντες 1994-1995) κέρδισε με 4-2 τον Ηρακλή Λεχαίου (από ένα γκολ οι Ντινιωτάκης, Μάζης, Δρόσος και Μπέμπης), ενώ η ομάδα τζούνιορ του Αστέρα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή Λεχαίου.

 

 

 
Ψάχνει τον ιδανικό επίλογο ο Αρκαδικός
Η φετινή πορεία του Αρκαδικού έχει σίγουρα θετικό πρόσημο κι έχει γεμίσει με ικανοποίηση τους ιθύνοντές του, αλλά και τους φίλους της ομάδας.

Επειδή όμως, αυτό που μένει, είναι η τελική εντύπωση, ο Γιάννης Σμυρνιώτης και οι παίκτες του θέλουν να δείξουν το καλό τους… πρόσωπο και στις τέσσερις εναπομείνασες αναμετρήσεις της σεζόν, προκειμένου να γράψουν έναν ιδανικό επίλογο!

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, συνεχίστηκε απόψε η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου (17.30) με την Δάφνη, όπου μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρκαδικός είναι ο τραυματισμός του Γιώργου Κοψαύτη στο χέρι, η σοβαρότητα του οποίου θα φανεί αύριο το πρωί και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που θα γίνουν.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα