Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 30-04-2010

 

 

 

 
Ημερίδα Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ
Ανάσα στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την καλύτερη ενημέρωση των μελών του όσον αφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Εισηγητής - Ομιλητής της ημερίδας είναι ο Δρ. Αλέξανδρος Παπαρσένος, Πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των δύο νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων – ΤΕΜΠΜΕ, που αφορούν στη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων προς επιχειρήσεις για την εξόφληση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών εμπορευμάτων, υπηρεσιών και άλλων άυλων αγαθών.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα επιλυθούν οι όποιες απορίες μπορεί να προκύψουν από τους συμμετέχοντες, ενώ θα δοθούν διευκρινίσεις σε επιμέρους θέματα της εφαρμογής των ανωτέρω προγραμμάτων.

 

 

 
Ομιλία Ρέππα για ευρυζωνικές υποδομές
Ομιλία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρη Ρέππα στο συνέδριο του ECONOMIST με θέμα:
«Οι ευρυζωνικές υποδομές ως παράγοντας τεχνολογικής υπερπήδησης στην ψηφιακή εποχή»
(ξενοδοχείο Intercontinental, 30 Απριλίου 2010)

Η έννοια της «τεχνολογικής υπερπήδησης» αναφέρεται στην άμεση υιοθέτηση τεχνολογικά προηγμένων λύσεων, χωρίς την προηγούμενη διάβαση από ενδιάμεσα τεχνολογικά στάδια, σε περιοχές όπου η τεχνολογία υστερεί.

Η τεχνολογική υπερπήδηση λαμβάνει συνήθως χώρα, όταν τα συστήματα που υιοθετεί κάποια τεχνολογικά υποανάπτυκτη περιοχή είναι καλύτερα από αυτά που ήδη υπάρχουν σε άλλες τεχνολογικά προηγμένες περιοχές, ή όταν εφαρμόζονται πολιτικές που προωθούν την αξιοποίηση ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές, παραδείγματος χάρη, περιοχές πριν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα
Αγωνιστική Συνεργασία
Κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., αποφάσισαν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα
με βαρύ «τίμημα» για την εργατική τάξη και την κοινωνία.  Περισσότερα...

Αυτόνομη Παρέμβαση
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΔΝΤ Η Ε.Ε. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ
ΝA ΕΚΦΩΝΗΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ.
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ GUE-NGL
H GUE /NGL ZHTAEI EKTAKTH ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Περισσότερα...

 

 

 
Autonomia EXPO  η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία
Στις 28, 29 και 30 Μαΐου ανοίγει την πόρτα της η Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/  στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Σε ένα απολύτως προσπελάσιμο χώρο θα βρείτε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες νέων και λιγότερων νέων τεχνολογιών που προορίζονται για την αποκατάσταση, την εκπαίδευση και την ανεξαρτησία των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας. Σε περισσότερα από 4000 τ.μ. και σε δεκάδες περίπτερα θα μπορέσετε να βρείτε και να δοκιμάσετε όλα τα διαθέσιμα βοηθήματα και τις υπηρεσίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, ώστε ύστερα να έχετε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και ενημέρωση που απαιτείται για τη συγκρότηση και τη διατήρηση ενός ανεξάρτητου και προσπελάσιμου τρόπου ζωής.

Στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ θα βρείτε όλες εκείνες τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες και τις πρακτικές που μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε χώρος προσπελάσιμος σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. Θα βρείτε όλες τις εκδοχές της τεχνολογίας που έχουν υποταχθεί για να εξυπηρετήσουν (σχεδόν) κάθε ανθρώπινη ανάγκη και προσδοκία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκθέματα μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=143 ενώ στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=630 υπάρχει πλήρης κατάλογος των εκθετών και η κάτοψη της Autonomia EXPO σε .PDF μορφή.

Η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση. Είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.

Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Autonomia EXPO χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες αλλά και επαγγελματίες στους χώρους της αποκατάστασης και της ειδικής εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια και πλημμυρίσει από κόσμο στους διαδρόμους.

Είναι μία μοναδική ευκαιρία για να συναντήσετε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία, να δείτε και να συζητήσετε όλα αυτά που έχουν σχέση όχι μόνο με τις τεχνολογίες αλλά και με τους ανεξάρτητους τρόπους ζωής που καθένας διαφορετικός επισκέπτης συγκροτεί χρησιμοποιώντας με διαφορετικό τρόπο τις ίδιες τεχνολογίες και τα ίδια προϊόντα.

Στο http://www.autonomiaexpo.org/?p=169 μπορείτε να δείτε εκατοντάδες φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να διαπιστώσετε πως η Autonomia EXPO εκφράζει μια άλλη διαφορετική, αναπτυξιακή και παραγωγική αναπηρία.

Η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. Πληροφορίες για την προσπελασιμότητα και την προσβασιμότητα μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 στο οποίο σταδιακά θα προστίθενται όλες οι λεπτομέρειες για τις εναλλακτικές δυνατότητες πρόσβασης στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με διαφορετικούς τρόπους και από διαφορετικές αναπηρίες. Το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου διαθέτει προσπελάσιμο και προστατευόμενο χώρο στάθμευσης.

Η είσοδος στην Autonomia EXPO είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που είναι το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και σε ύλη ελληνικό περιοδικό για την αναπηρία και από το http://www.disabled.gr/  που είναι το δημοφιλέστερο σάιτ αναπηρίας στον κόσμο. Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι μη κερδοσκοπική υποστηρικτική εταιρία και όλες του οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

 

 

 
Αθλητικά νέα
Αστέρας
Στο «οικογενειακό διπλό» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η ανδρική ομάδα του Αστέρα κέρδισε την αντίστοιχη ομάδα νέων με 5-2 χάρη σε τέρματα των Μπακασέτα (2), Ρόκα, Μπαστία, Ουριμπάρι.

Για τους νέους που προηγήθηκαν 0-2 στο ημίωρο της αναμέτρησης σκόραραν με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή οι Σαραντόπουλος, Μπακασέτας, αιφνιδιάζοντας την ανδρική ομάδα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Ρόκας με σουτ από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή μείωσε σε 1-2, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η ανδρική ομάδα σημείωσε τέσσερα ακόμα τέρματα με τους Μπαστία (απευθείας εκτέλεση φάουλ), Ουριμπάρι (δυνατό σουτ έξω από την περιοχή) και Μπακασέτα (με πλασέ), που αγωνίστηκε και με τις δύο ομάδες.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο 16χρονος ποδοσφαιριστής σημείωσε ένα γκολ παίζοντας με την ομάδα των νέων και στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε ακόμα δύο αγωνιζόμενος με την ομάδα των ανδρών.

Αστέρας (ανδρική): Κυριακόπουλος (46’ Μπραιμλάρι), Λαμπρόπουλος (46’ Μπαστία), Ρόκας, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Βίλτσες (46’ Ουριμπάρι), Νταμόντε (35’ Λαδάκης), Τσουμάγκας, Καρέρα, Τσέζαρεκ (46’ Μπακασέτας).
Αστέρας (νέων): Αναστασόπουλος (46’ Ντεγκρά), Σεντεμέντες (61’ Σπάνος), Ζώης (46’ Προύτζος), Συμεωνίδης (46’ Χάρμπαλης), Κίτσος (46’ Δεσπολάρι), Κουρμπέλης (55’ Φασουλής), Κολιός (50’ Λάπατας), Σαραντόπουλος (46’ Τζουμάκας), Καράμπελας (50’ Κουλόπουλος), Φιλάι (50’ Γκαιδατζής, 65’ Ξεροβάσιλας), Μπακασέτας (46’ Αγγελόπουλος).

Ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα για το Σαββατοκύριακο, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για προπόνηση την Δευτέρα το απόγευμα (6 μ.μ.).

Την Τετάρτη (5 μ.μ.) τελικά θα πραγματοποιηθεί το φιλικό παιχνίδι με το Χαιδάρι στην Τρίπολη, ενώ έχει κανονιστεί και με τον Ατρόμητο την προσεχή Παρασκευή στο Περιστέρι. Τέλος, για τη Δευτέρα 10 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εργομετρικές εξετάσεις.

Αρκαδικός
Φιλική ήττα στο Μετς

Φιλική ήττα για τον Αρκαδικό με 84-73 στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο Μετς με το Παγκράτι με την ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη να αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο προπονητής του Αρκαδικού έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, θέλοντας να τους κρατήσει σε εγρήγορση εν όψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Στο φιλικό παιχνίδι με το Παγκράτι δεν κρατήθηκε φύλλο αγώνος και έτσι δεν υπάρχουν στατιστικά.

Για το Σαββατοκύριακο, ο Γιάννης Σμυρνιώτης έδωσε ρεπό στους παίκτες της ομάδας, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για το απόγευμα της Δευτέρας, όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Δάφνη (Σάββατο 8/5, 17.30).

Η φωτογράφηση και το ευχαριστήριο δείπνο

Παραμονές του φιλικού παιχνιδιού στο Μετς, οι παίκτες του Αρκαδικού βγήκαν στο κλειστό γυμναστήριο φορώντας τις επίσημες εμφανίσεις της ομάδας!

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη φωτογράφηση που είχε προγραμματιστεί για λόγους μάρκετιγκ και προβολής, καθώς η διοίκηση του συλλόγου θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν έμπρακτα τον Αρκαδικό τη φετινή σεζόν, ανάμεσα στα άλλα, θα διοργανώσει ευχαριστήριο δείπνο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου η διοίκηση του συλλόγου θα δώσει σε κάθε χορηγό μια ομαδική φωτογραφία της ομάδας με τις υπογραφές όλων των παικτών και του τεχνικού τιμ. Η ημερομηνία και το μέρος που θα πραγματοποιηθεί το δείπνο αυτό, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα