Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 27-04-2010

 

 

 

 
Το Επιμελητήριο για την πλατείας Άρεως
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Α. κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Αθανάσιος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ. κ. Ανδρέας Σύριος και τα μέλη των αντίστοιχων Δ.Σ., θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη, τους επικεφαλής των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλο και Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ιδιαίτερα τους κ.κ. Αναστάσιο Κακλαμάνο, Γεώργιο Λαγό και Γεώργιο Παπασταματάκη, που έκαναν την πρόταση που προκρίθηκε τελικά, καθώς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα των εργοδοτικών οργανώσεων και τη συνεργασία τους για την επίλυση των προβλημάτων του έργου της ανάπλασης της πλατείας Άρεως.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή κατάφεραν με καλή θέληση και με γνώμονα το καλό της πόλης μας, να θέσουν στο περιθώριο τις όποιες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις, να βρουν κοινό τόπο και λύση στο πρόβλημα της αναστολής του έργου, στη βάση πάντα των 4 σημείων που έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων, δηλαδή της νομιμότητας, της οικονομίας, της ταχύτητας και της αρτιότητας του έργου.

Η πρωτοβουλία αυτή και η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων για το θέμα ήταν πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα και δίνει το στίγμα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι φορείς στη νέα εποχή πραγμάτων, προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί και χρήσιμοι για τον πολίτη. Αυτή είναι η φιλοσοφία που προσπαθούμε εμείς από την πλευρά μας να εφαρμόσουμε και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρίσκει ανταπόκριση και σε άλλους φορείς. Η συνεργασία και η σύγκλιση είναι το ζητούμενο και το μέσο για την επίτευξη κάθε στόχου, προς όφελος όλων των πολιτών και πιστεύουμε ότι με την πρωτοβουλία μας αυτή συμβάλλαμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ όλων των εκπροσώπων του Δήμου για την πορεία του έργου, καλούμε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες σε σχέση με τον εργολάβο του έργου, προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει το έργο. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που ο εργολάβος προβάλει εμπόδια και παρακωλύει το έργο, θα αναγκαστούμε και εμείς ως φορείς να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την πρόοδό του.

 

 

 
Ημερίδα Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου προβάλλουν την πράσινη αυτοδιοικητική ατζέντα για την Πελοπόννησο

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία των, αποτελεί η ημερίδα στις 08 Μαΐου ώρα 11 πμ στις Καρυές Λακωνίας με θέμα:

«Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία:
Μία Πράσινη Λύση για την Οικονομία της Πελοποννήσου»

Βρισκόμαστε σε μια πολιτική και οικονομική συγκυρία, η οποία εκ των πραγμάτων βάζει το πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου. Στην οικονομία της χώρας μας, το 73% του Α.Ε.Π., αποτελεί η ιδιωτική κατανάλωση η οποία ουσιαστικά κινείται ερήμην της παραγωγικής ταυτότητας και ικανότητας μεγεθύνοντας τόσο το δημόσιο χρέος όσο και τα ελλείμματα. Η κατανάλωση αυτή υποστηρίζει- η μάλλον υποστήριζε μέχρι σήμερα- μια πλαστή ευημερία, δημιουργεί ανεργία και αποδιαρθρώνει παραδοσιακούς κλάδους της εγχώριας οικονομίας, που αδυνατούν να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Ο αγροτικός τομέας, αποτελεί τον τομέα που συμπυκνώνει τις αρνητικές συνέπειες του παραγωγικού καταναλωτικού προτύπου και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα. Οι ορεινές περιοχές έχουν εγκαταλειφθεί παντελώς και η ύπαιθρος καταρρέει οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Στις πεδινές περιοχές ακολουθείται το βιομηχανοποιημένο μοντέλο παραγωγής, με πολλά χημικά που σπαταλά και μολύνει τους υδάτινους πόρους και βασίζεται στις επιδοτήσεις. Η διαθεσιμότητα για ανασφάλιστη εργασία των οικονομικών μεταναστών και οι επιδοτήσεις, συντηρούν ακόμη μια θνησιγενή γεωργία και κτηνοτροφία, που αδυνατεί όμως να εφοδιάσει την αγορά με βασικά είδη διατροφής, που και σε αυτά ακόμη είμαστε ελλειμματικοί. Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για παρακλινικές εξετάσεις
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, μαζί με τέσσερις ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν την υπ΄αρ. πρωτ. 9303/26.04.2010 Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με θέμα την αδυναμία ανταπόκρισης του ΕΣΥ στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν για τη διεξαγωγή παρακλινικών εξετάσεων, όπως οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Παρακλινικές εξετάσεις, όπως οι μαγνητικές και οι αξονικές τομογραφίες, αποτελούν προαπαιτούμενο για την ορθή και πλήρη διάγνωση πλήθους παθήσεων.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και εκτεταμένη η επιβεβλημένη διεξαγωγή τους, τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν μεγάλη αδυναμία στη διεκπεραίωση των εξετάσεων αυτών.

Αρκετά μηχανήματα αξιοποιούνται μόνο έως τις δύο το μεσημέρι ελλείψει προσωπικού, ή τίθενται εκτός λειτουργίας για τρεις ή και περισσότερες ημέρες λόγω βλάβης.

Ως αποτέλεσμα των όσων περιγράφονται παραπάνω, οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν για τις εξετάσεις τους σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα , με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση τόσο των ίδιων όσο και των ασφαλιστικών ταμείων. (Σημειώνεται ότι το κόστος των εξετάσεων αυτών κυμαίνεται από 70 έως 450 ευρώ.)

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ, αλλά και με έρευνες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, στην Ελλάδα, αντιστοιχούν 25.8 αξονικοί τομογράφοι και 13.2 μαγνητικοί τομογράφοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, περισσότεροι δηλαδή από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ που είναι 22.8 αξονικοί και 11 μαγνητικοί τομογράφοι, αντίστοιχα. Οι περισσότεροι τομογράφοι, ωστόσο, λειτουργούν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Πιο συγκεκριμένα, από τους 385 αξονικούς τομογράφους, μόνο οι 90 με 100 λειτουργούν στο δημόσιο και από τους 237 μαγνητικούς τομογράφους, μόνο οι 33 βρίσκονται σε μονάδες του ΕΣΥ και του ΙΚΑ. Σημειώνεται επίσης, όσον αφορά τους αξονικούς τομογράφους του δημοσίου, ότι το 40 % περίπου είναι παλαιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση βλαβών με συχνότητα δύο και τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή που παρουσιάζουν τα νέα μηχανήματα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Πόσοι πολίτες αναλυτικά ανά Νοσοκομείο της χώρας, υποβλήθηκαν σε αξονικές και πόσοι σε μαγνητικές τομογραφίες, κατά το Μάρτιο του 2010, στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.
2) Πόσοι από τους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους που βρίσκονται εγκατεστημένοι σε νοσοκομεία του ΕΣΥ δε λειτουργούν λόγω βλάβης ή έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.
3) Πώς το ΥΥΚΑ σκοπεύει να αντιμετωπίσει την υφιστάμενη δυσμενή για το ΕΣΥ αναλογία αξονικών και μαγνητικών τομογράφων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

ΑΘΗΝΑ, 26.04.2010
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
1)Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
2)Αποστολάκη Μιλένα
3)Κατρίνης Μιχάλης
4) Μόσιαλος Ηλίας
5)Σακοράφα Σοφία»

 

 

 
Αξιοποιεί για πρώτη φορά την τηλεδιάσκεψη η Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Πελ-σου
Σήμερα, Τρίτη 27 Απριλίου 2010, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά επικοινωνία του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Μισθού, με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα τακτικά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ), μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Ήταν η πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας και ταυτόχρονης διαβούλευσης των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας το σύστημα τηλεδιάσκεψης, με στόχο την πληρέστερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, που συμβάλλουν στην αποτελεσματική συνεργασία και λειτουργία της Περιφερειακής Δ/νσης και των Υπηρεσιών της.

Στη διαβούλευση, που έλαβε χώρα, τέθηκε προς συζήτηση η ορθολογική διαχείριση και κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2010-2011. Ο κ. Μισθός έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτσι ώστε μέσα από ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα διαδικασιών το Σεπτέμβριο του 2010 όλοι οι Δάσκαλοι και Καθηγητές να βρίσκονται εγκαίρως στις θέσεις τους και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της απώλειας χιλιάδων διδακτικών ωρών, που μέχρι τώρα βίωναν μαθητές και γονείς. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να επιτευχθεί με την αρμονική συνεργασία όλων των συντελεστών και φορέων εκπαίδευσης.

Οι διαβουλεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεχιστούν, αφού αυτός ο τρόπος επικοινωνίας και συνεργασίας έχει πολλά πλεονεκτήματα, δεδομένου ότι ελαχιστοποιούνται οι αποστάσεις, αποφεύγονται οι μετακινήσεις και εξοικονομούνται χρόνος και χρήματα.

 

 

 
Κρατούσε το καλό για το φινάλε η γυναικεία ομάδα του Αρκαδικού
Αρκαδικός-Καλαμάτα 80 61-37

Το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου για την γυναικεία ομάδα του Αρκαδικού έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού οι νεαρές παίκτριες της Φωτούλας Βολονάκη έκαναν πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισαν την Καλαμάτα 80 με 61-37, πραγματοποιώντας την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Η καλή δουλειά που γίνεται στις τάξεις της ομάδας όλη αυτή τη χρονιά, έφερε αποτελέσματα και απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές ομάδες του χώρου όπως είναι η Καλαμάτα 80, που δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε βρισκόταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από τον Αρκαδικό ξεχώρισαν σε αυτό το παιχνίδι τέσσερις παίκτριες που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Καρύδη, Κοσκινά, Λιακοπούλου, Πετροπούλου) και οδήγησαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα την ομάδα, ανεβάζοντας μάλιστα τη διαφορά ολοένα και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα.

Χαρακτηριστικό της καλής προσπάθειας των νεαρών παικτριών του Αρκαδικού στο συγκεκριμένο παιχνίδι φάνηκε στην άμυνα, όπου στο πρώτο δεκάλεπτο δεν δέχτηκαν ούτε πόντο (!) ενώ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν δεχτεί μόλις έντεκα (!).

Με όπλο την καλή άμυνα και το γεμάτο ενθουσιασμό και πάθος παιχνίδι τους, οι νεαρές παίκτριες του Αρκαδικού προηγήθηκαν 28-11 στο ημίχρονο και εκτόξευσαν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τη διαφορά στους τριάντα πόντους (50-20) ξεσηκώνοντας με το ποιοτικό τους παιχνίδι και τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Η φετινή παρουσία της κατά όνομα γυναικείας ομάδας, αφού οι παίκτριες του Αρκαδικού ανήκουν ηλικιακά στις κατηγορίες κορασίδων και νεανίδων, έδειξε πώς το μέλλον τους ανήκει και πώς σύντομα θα μας αναγκάσει όλους να ασχοληθούμε ακόμα περισσότερο με τις παίκτριες αυτές.

Διαιτητές: Καρδαράς
Δεκάλεπτα: 7-0, 28-11, 50-20, 61-37
Αρκαδικός (Βολονάκη): Κοσκινά 16, Λιακοπούλου 11, Καρύδη 18, Ξενοδημητροπούλου 5, Πετροπούλου 10, Καβελάρη 1, Καδά, Πανταζοπούλου, Σελίμη.
Καλαμάτα 80 (Μάλαμα): Τσαούση 6, Ε. Κουλιέρη 18 (1), Δρούγα 5 (1), Ξυπόλιτου 8 (1), Μ. Κάτσαρη, Γ. Κάτσαρη, Σιδερέα, Μ.Ε. Κουλιέρη.

 

 

 
ΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο Κ.Ο.Α.Τ  ΣΤΑ Η΄ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ
Με τρία (3) χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν στην Τρίπολη από τα Η΄ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ που έγιναν στην Αθήνα στις 24-25 Απριλίου 2010 οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου.

Στους αγώνες πήραν μέρος οι: Γκιντώνης Φίλιππος, Καραμήτου Αναστασία, Κωστόγιαννη Μαρία –Ελένη και Μανωλοπούλου Βασιλική.
 
Τα μετάλλια έλαβαν οι:
Κωστόγιαννη Μαρία – Ελένη στα 100μ. ύπτιο
Μανωλοπούλου Βασιλική στα 50μ. ελεύθερο και 100μ. ύπτιο
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι αθλήτριες του συλλόγου Καραμήτου Αναστασία και Κωστόγιαννη Μαρία- Ελένη με τους χρόνους τους οποίους έκαναν έπιασαν και τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών στα αθλήματα που συμμετείχαν.

Οι επιτυχίες αυτές αποδεικνύουν ότι οι κόποι τους στις καθημερινές προπονήσεις δεν πηγαίνουν χαμένοι.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 1000 αθλητές από συλλόγους κυρίως της Αττικής και αυτό δείχνει την δυσκολία του συναγωνισμού που υπήρχε στους αγωνιζόμενους.

Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί και τους εύχεται πάντα επιτυχίες .
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Μανωλοπούλου Δέσποινα

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα