Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 23-04-2010

 

 

 

 
Από τη σύσκεψη για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων
H ενημέρωση για το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), η εγκατάσταση των δεματοποιητών που θα αποτελέσουν ένα μεταβατικό στάδιο για την οριστική λύση που θα είναι οι μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων των νομών, καθώς και του προϊσταμένου της ΔΕΚΕ Γιώργου Παπαηλιού.

Από τους ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας παραβρέθηκαν οι κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος από το ΦΟΔΣΑ Μεσσηνίας, Σταύρος Αργειτάκος από το ΦΟΔΣΑ Λακωνίας, Χαράλαμπος Παπαστελάτος από το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης, Φενεού, Αλέξανδρος Πνευματικός από το ΦΟΔΣΑ Κορινθίας, Σωτήρης Νικολόπουλος από το ΦΟΔΣΑ Σικυωνιών, Βέλου, Στυμφαλίας και ο Αλέξανδρος Κοτσιάνης από το ΦΟΔΣΑ Αρκαδίας.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γενικός Γραμματέας απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

ΕΡ. H Περιφέρειά μας είναι η τελευταία μεταξύ των 13 στον τομέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αυτό είναι ένα μεγάλο βαρίδι για σας;

ΑΠ. Είναι αλήθεια ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η τελευταία στην κατάταξη στη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα. Είναι μία κατάσταση η οποία όπως έχω πει πολλές φορές προσβάλει τον πολιτισμό μας και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Δυστυχώς πέρασαν πέντε χρόνια ουσιαστικά χαμένα στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην εφαρμοστεί ο προηγούμενος Περιφερειακός σχεδιασμός, ο οποίος είχε αποφασιστεί το 2005. Αποφασίσαμε να αναθεωρήσουμε τον Περιφερειακό αυτό Σχεδιασμό και κινούμαστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς σ’ αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι μέσα στο 2010 να έχουμε ολοκληρώσει την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, να έχουμε χωροθετήσει τις μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και επομένως να έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα ολοκληρωτικά, αποτελεσματικά και τελεσίδικα.

Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και για να προχωρήσει χρειαζόμαστε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής, αλλά και των πολιτών. Αυτή τη στιγμή όμως πέρα από την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε κάποια άμεσα και μεσοπρόθεσμα προβλήματα. Η ολοκληρωμένη λύση θα δοθεί όταν ενισχύσουμε αποτελεσματικά κατ’ αρχήν το πρώτο στάδιο της διαχείρισης που είναι η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή. Σ΄αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το δεύτερο στάδιο είναι η μεσοπρόθεση αντιμετώπιση του προβλήματος έως ότου στηθούν οι μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης. Για να φθάσουμε σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς και να κινηθούμε με γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας είχαμε σήμερα τη συνάντηση με τους προέδρους των φορέων όλης της Περιφέρειας για να συζητήσουμε δύο θέματα: το θέμα της μεταβατικής αντιμετώπισης του προβλήματος που είναι η εγκατάσταση και η λειτουργία των δεματοποιητών, η οποία δεν αποτελεί τη λύση, αλλά ένα μέρος της λύσης εφ’ όσον η προοπτική της λειτουργίας τους δεν είναι απλώς η δεματοποίηση και η απόθεση κάπου των απορριμμάτων, αλλά είναι να μετατραπούν σε σταθμούς μεταφόρτωσης και τα απορρίμματα από το χώρο του δεματοποιητή να πηγαίνουν στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης για επεξεργασία.

Κάναμε μία καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα και είδαμε τρόπους και διαδικασίες για να επιταχύνουμε την υλοποίηση αυτού του σταδίου.

Ένα δεύτερο θέμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που υπάρχουν στην Πελοπόννησο. Υπάρχουν 79 ανενεργοί ΧΑΔΑ που πρέπει να αποκατασταθούν και 71 που λειτουργούν ακόμη. Για την άμεση αποκατάσταση αυτών των ΧΑΔΑ ζήτησα από τους φορείς την εξουσιοδότηση να αναλάβει η Περιφέρεια την αποκατάσταση. Μελέτες υπάρχουν και η Περιφέρεια με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, γρήγορες και αποτελεσματικές, διαθέτοντας και τους αναγκαίους πόρους θα προχωρήσει στην αποκατάστασή τους.

ΕΡ. Θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο χρονικό διάστημα που ορίζεται από τα αρμόδια υπουργεία;

ΑΠ. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις οι δικές μας, η κίνησή μας και η αποτελεσματικότητά μας δεν πρέπει να εξαρτάται από την απειλή επιβολής ποινών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα πρόβλημα δικό μας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το λύσουμε μόνοι μας επειδή έτσι απαιτεί ο πολιτισμός της χώρας μας. Είναι ντροπή για μας να λέμε ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τους ΧΑΔΑ ή να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων επειδή το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το επιβάλουν οι αρχές μας, το επιβάλει ο πολιτισμός μας, το επιβάλουν οι ανάγκες των πολιτών. Άρα κινούμαστε με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών παίρνοντας υπόψη βεβαίως και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΡ. Οι αντιθέσεις των πολιτών που ήταν σημαντικές και πολλές τα προηγούμενα χρόνια πώς θα ξεπεραστούν; Σας φοβίζει αυτό το γεγονός;

ΑΠ. Με φοβίζει περισσότερο η ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων σήμερα σε ρέματα, σε χειμάρους και σε δασικές περιοχές, με τρομοκρατεί το ενδεχόμενο να υπάρξει έστω και μία πυρκαγιά ακόμη στην Πελοπόννησο από ανεξέλεγκτη χωματερή, με τρομάζει το πρόβλημα που δημιουργείται στον υπόγειο υδροφορέα από την αναξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων ή λυμματολάσπης ή αποβλήτων ελαιοτριβείων, τυροκομείων, σφαγείων κ.λπ. Αυτά είναι τα θέματα που με τρομοκρατούν και αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η εγκατάσταση δεματοποιητών δεν με τρομάζει καθόλου. Η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει πάντα όταν οι τοπικές κοινωνίες είναι ενημερωμένες και συμμέτοχες στην προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Εμένα είναι υποχρέωσή μου να ενημερώσω τις τοπικές κοινωνίες και ζητώ ταυτόχρονα από αυτές τη συμπαράσταση, τη βοήθεια και τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω ότι τα σκουπίδια που πρέπει να διαχειριστούμε είναι σκουπίδια που παράγει η κοινωνία μας. Δεν μας τα έχει φέρει κάποιος άλλος εδώ. Πρέπει λοιπόν η κοινωνία μας και εμείς ως πολιτεία να αντιμετωπίσουμε το θέμα και θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αποφασιστικά όπου χρειάζεται και όπως χρειάζεται.

ΕΡ. Δέχεστε πιέσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση και την αρμόδια υπουργό;

ΑΠ. Εγώ δεν αισθάνομαι πίεση από την Υπουργό, με την οποία συνεργάζομαι στενά, αρμονικά και αποτελεσματικά. Αισθάνομαι την πίεση από το πρόβλημα γιατί όπως είπα και πριν χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Πέντε χρόνια τα θεωρώ χαμένα χρόνια. Και αυτό είναι κρίμα για την κατάσταση που υπάρχει στην Πελοπόννησο, για τους πολίτες και τους φορείς της, αλλά είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη για τη διαχείριση και τη συλλογή των απορριμμάτων. Ευθύνη για τη διαχείρισή τους έχουν και οι φορείς διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων που υπάρχουν. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η πολιτεία έχει τη δική της ευθύνη. Καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Όπου υπάρχει εμπλοκή η λύση θα δίνεται από μας.

ΕΡ. Είστε ικανοποιημένος από τη συνεργασία σας με τους φορείς διαχείρισης οι οποίοι μέχρι τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και ιδιαίτερα δραστήριοι;

ΑΠ. Είμαι ευχαριστημένος κατ’ αρχήν από τη συνεργασία. Δίνω ένα δίκιο στους φορείς γιατί η προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας είχε αναλάβει ουσιαστικά την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος μόνη της και αυτό οδήγησε σε εξουσιοδοτήσεις, αλλά ταυτόχρονα και σε καθυστερήσεις και εμπλοκές. Εγώ έχω μια διαφορετική λογική. Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα της πολιτείας ή του Περιφερειάρχη. Το πρόβλημα είναι της κοινωνίας, των φορέων της και της πολιτείας. Άρα λοιπόν σε αυτή την προσπάθεια θα πάμε όλοι μαζί. Όμως εφόσον κάπου μπλοκάρει η αντιμετώπιση του προβλήματος, η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία που θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα κινηθεί με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Το ίδιο θα κάνει η πολιτεία και επιβάλλοντας κυρώσεις εκεί που υπάρχει άρνηση συνεργασίας και δημιουργία προβλημάτων. Δεν πρόκειται να δεχθούμε να σαμποτάρεται η λύση του προβλήματος για πρόσκαιρα πολιτικά και μικροκομματικά οφέλη. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται δεκτό γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες υπερβαίνει κατά πολύ τα συμφέροντα όλων μας. Το κόστος για τους πολίτες δεν είναι μόνο οικονομικό κόστος, αφού σήμερα κάθε δήμος πληρώνει 150 ευρώ τον τόνο για τη μεταφορά των απορριμμάτων και δεν ξέρουμε που πηγαίνουν αυτά τα απορρίμματα. Το πρόβλημα είναι και περιβαλλοντικό. Είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας που προκαλείται από την καύση απορριμμάτων και τις διοξίνες που διαχέονται στην ατμόσφαιρα και στα εδάφη της περιοχής. Αυτές δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές παραγωγές, στα προϊόντα που παράγονται και που καταναλώνουν οι πολίτες. Θέλω να δηλώσω ότι και σε αυτόν τον τομέα θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί. Δεν πρόκειται να ανεχθώ συνειδητή καύση απορριμμάτων από κανένα δήμο.

 

 

 
ME NEA ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ Η «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»
Μετά την συνέλευση της 21-4-2010 νέα μέλη εισέρχονται στην εταιρία, με φορτίο τις σημαντικές έως σήμερα δράσεις στην δραστηριότητα ενός εκάστου. Νέους στόχους και οριοθετήσεις ανέδειξε και ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε και θα ολοκληρωθεί με εισηγήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά την πανηγυρική υποδοχή της ένταξης τους, η εταιρία ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ αποτελείται πλέον από τους:

1. Αναστάσιο Αναστασίου του Δημητρίου, πολιτικό επιστήμονα (νέο μέλος)
2.Γεράσιμος Γαλιατσάτος του Κων/νου, έμπορο
3.Ανδρέα Γεωργακόπουλο του Κων/νου, επιχειρηματία (νέο μέλος)
4. Νικόλαο Καβουρίνο του Δημητρίου, οικονομολόγο
5. Γεώργιο Καπλάνη του Παναγιώτη, δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας (νέο μέλος)
6. Αθανάσιο Καρούντζο, του Ιωάννη, φαρμακοποιό, Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης (νέο μέλος)
7. Βασιλική Κολλίντζα του Ευαγγέλου, δικηγόρο
8. Βασίλειο Κουνέλη του Νικολάου, δικηγόρο.
9. Λυκούργο Κουτσούγερα του Σωτηρίου, ιδιωτικό υπάλληλο.
10. Διονύση Μαλούχο του Γεωργίου, μουσικό, διευθυντή του Ωδείου Καλαμάτας
11.Γεώργιο Δ. Μάνθο, υπάλληλο του ΚΥΠΕΟ (νέο μέλος)
12.Αγγελική Πανοπούλου, κοινωνιολόγο
13. Γεώργιο Παρασκευόπουλο του Αλεξίου, οικονομολόγο, διευθυντή της ΔΕΥΑΤ
14. Μιχαήλ Προμπονά του Αντωνίου, φυσικό
15. Ιωάννη Σακιώτη του Σταύρου, πολιτικό επιστήμονα
16. Γεώργιο Σταθόπουλο του Φωτίου, επικοινωνιολόγο (νέο μέλος)
17. Αργύρη Γ. Χαραλαμπόπουλο, τραπεζικό υπαλλήλο (νέο μέλος)

Νέος αντιπρόεδρος της εταιρείας στην θέση τη απερχομένης Αγγελικής Πανοπούλου είναι πλέον ο Νίκος Δ. Καβουρίνος. Παραμένει στην θέση του προέδρου ο Βασίλειος Ν. Κουνέλης. Την συνέλευση της εταιρίας παρακολούθησε ο Τρύφων Ευαγ. Κολλίντζας, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.


πηγή: www.mainalon.net

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την προσφυγή στο ΔΝΤ
H κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, αφού έξι μήνες τώρα έκαναν ακριβώς ό,τι δεν έπρεπε να κάνουν και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, με τη σημερινή τους απόφαση μας σπρώχνουν στην άβυσσο του ΔΝΤ.

Πρόκειται για ένα εκ προμελέτης έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Παρά τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα σε απάνεμα λιμάνια, η αλήθεια δεν κρύβεται. Και η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ρίχνεται αβοήθητη στη φουρτούνα της ανασφάλειας, της ανεργίας και της φτώχειας.

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν έχουν απολύτως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε τέτοιες επιλογές. Άλλα είπαν στον ελληνικό λαό για να εκλεγούν και άλλα κάνουν. Και τώρα ούτε καν τολμούν για μια τόσο κρίσιμη απόφαση να πάρουν την έγκριση του Κοινοβουλίου, την έγκριση της δικής τους κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όσο μακριά όμως και να πάει ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποφύγει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αντίθετη μ΄ αυτές τις επιλογές. Και με το λαό απέναντι κανείς δεν μπορεί να πάει μακριά.

Και ο λαός πρέπει να ερωτηθεί για το αν επικυρώνει αυτή τη βίαιη μεταπολίτευση, για το αν αποδέχεται τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας του σε υπερεθνικούς οργανισμούς.

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ αποτελεί τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο για τον τόπο.

Εμείς επιμένουμε ότι η επιλογή της κοινωνικής χρεοκοπίας δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλος δρόμος. Τον προτείνουμε στην κοινωνία και την καλούμε να αγωνιστεί για να τον επιβάλλει.

ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 
ΠΑΜΕ: Η απεργία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους άνδρες, γυναίκες, νέους – νέες, συνταξιούχους που πήραν μέρος στη 48ωρη πανελλαδική απεργία του ταξικού κινήματος, αψηφώντας την πρωτόγνωρη τρομοκρατία της εργοδοσίας του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και των προσκείμενών τους ΜΜΕ. Η απεργία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων.

Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων έξω από τις πύλες των εργοστασίων, ξενοδοχείων χώρων δουλειάς δείχνουν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης για σύγκρουση και ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκτιμά ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα, το δυναμισμό των ταξικών δυνάμεων στους Ναυτεργάτες που αψηφώντας την αστική νομιμότητα που με σωρεία δικαστικών αποφάσεων απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, επέβαλαν στην πράξη ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και κανένα καράβι δεν κινήθηκε.

Η 48ωρη απεργία ανοίγει καινούριους δρόμους για την ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του ταξικού κινήματος που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση να δυναμώσουν οι αγώνες της εργατικής τάξης, της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ανοίγει το δρόμο για να ξεπερνιούνται αδυναμίες και δυσκολίες του κινήματος και να δίνονται απαντήσεις στη μοιρολατρία, στο φόβο και την εργοδοτική κυβερνητική τρομοκρατία. Ανοίγει το δρόμο να κλιμακωθούν οι αγώνες ώστε να εκφραστεί ακόμα πιο σθεναρά και αποφασιστικά η αντίσταση και αντίθεση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς απέναντι στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές. Να δυναμώσει ο αγώνας και η απαίτηση της εργατικής τάξης ο πλούτος που είναι αποτέλεσμα του μόχθου και του αγώνα της να υπηρετήσει τις δικές της ανάγκες. Να γίνει βαθιά πεποίθηση της εργατικής τάξης ότι αυτό θα γίνει μόνο όταν γκρεμισθεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του κεφαλαίου και η οικονομία θα οικοδομηθεί μόνο για να υπηρετεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τα συνδικάτα μπροστά στην εργατική Πρωτομαγιά και την κλιμάκωση παραπέρα των αγώνων να δώσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς με συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες κλπ. ώστε οι επόμενες μάχες της εργατικής τάξης να είναι ακόμη πιο μαζικές και δυναμικές και να δώσουν την απάντηση που σήμερα χρειάζεται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
----------------------------------------------------------
Τα δίνει όλα για την κερδοφορία της εργοδοσίας ο υπουργός εργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις μειώνει την προσαύξηση για εργασία Σάββατα ή Κυριακές από το 50% στο 30% και την καταργεί για όσους εργάζονται στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
Περισσότερα...

 

 

 
Φιλική νίκη του Αστέρα με τεσσάρα
Αστέρας Τρίπολης-Κόρινθος 4-1

Φιλικό παιχνίδι έδωσε και σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης με αντίπαλο την ομάδα της Κορίνθου, την οποία και κέρδισε με 4-1, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Έντερ (2), Ουντότζι και Ουριμπάρι.

Η Κόρινθος προηγήθηκε στο σκορ με κεφαλιά του Νικολόπουλου στο 21ο λεπτό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Μπιστάκου από δεξιά.

Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 38’ με τον ίδιο τρόπο, όταν μετά από σέντρα του Ρόκα από αριστερά ο Έντερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων (1-1).

Ο Αστέρας που μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκε 2-1 στο 51ο λεπτό, όταν ο Ρίος έκλεψε την μπάλα από λάθος αντιπάλου του, πάσαρε στον Έντερ που απέναντι στον Δημαράκη δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 64’ ο Ρίος έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, βγάζοντας τον Έντερ τετ α τετ και πάλι με τον τερματοφύλακα της Κορίνθου. Το πλασέ του Βραζιλιάνου επιθετικού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Δημαράκη, αλλά στην επαναφορά της μπάλας, ο Ουντότζι που παρακολουθούσε τη φάση με κοντινό πλασέ έκανε το 3-1.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 81ο λεπτό όταν ο Ρίος εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Ουριμπάρι, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Κορίνθου κάνοντας το 4-1.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε και πάλι χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι: Σεντεμέντες, Κουρμπέλης, Τσουμάγκας, Κολιός, Γιαννούλης, Μπακασέτας.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η επιστροφή του Κώστα Καλογιαννίδη ως αντίπαλος στο γήπεδο του Αστέρα, στον οποίο αγωνίστηκε τις περιόδους 2004-2007.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μπαμπάς.
Αστέρας: Αναστασόπουλος (46’ Ντεγκρά), Λαμπρόπουλος (65’ Κουρμπέλης), Ρόκας (59’ Τσουμάγκας), Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης (68’ Σεντεμέντες), Μπαστία (76’ Κολιός), Λαδάκης (46’ Φυτανίδης), Ουντότζι (68’ Γιαννούλης), Βίλτσες (46’ Ρίος), Έντερ και Μπακασέτας (46’ Ουριμπάρι).
Κόρινθος: Δημαράκης, Παπαιωάννου (46’ Νταιφώτης), Φίλης (71’ Τσούμας), Φραγκάκης, Καλογιαννίδης, Σιώκος, Μπιτσάκος (46’ Μείντης), Κωστόπουλος (46’ Παππάς), Νικολόπουλος, Πατσιαβούρας (66’ Αθανασιάδης).

- Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (11.00 π.μ.), ενώ για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ρεπό.

 

 

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα