Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 19-04-2010

 

 

 

 
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για έκδοση οικοδομικών αδειών
Η μεγάλη καθυστέρηση – οχτώ μήνες με δύο χρόνια - της έγκρισης μελετών για την ανέγερση κτιρίων (σπιτιών, ξενοδοχείων και άλλων οικοδομημάτων) στην Αρκαδία, από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την Πάτρα, ήταν το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε και συζητήθηκε στη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη, 15.04.2010, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας.

Παρά το γεγονός ότι από τον Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προβλέπεται το Τμήμα Νεότερων Μνημείων στην Τρίπολη, «δεν αφιερώθηκαν ποτέ τα κονδύλια για να μπορεί να ενεργοποιηθεί», όπως και ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, παραδέχθηκε κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι η έγκριση μελετών ανέγερσης κτιρίων στην Αρκαδία, γίνεται από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Πάτρα, προκαλώντας αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των οικοδομικών αδειών.

Κατά τη συζήτηση, ο κ.Ο.Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «σε μια περίοδο κρίσης, που θέλουμε να γίνουν επενδύσεις, που θέλουμε να μπορεί να φτιάξει ένας άνθρωπος το σπίτι του, δεν μπορεί να περιμένει δύο χρόνια ολόκληρα για να πάρει μια έγκριση». Η μεγάλη καθυστέρηση αναπόφευκτα οδηγεί στην παρανομία, όλα αυτά «που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε σήμερα». Απευθυνόμενος στον Υπουργό του ζήτησε να δει «πιο ζεστά το θέμα» και να ενεργοποιηθεί η Υπηρεσία στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Καλλικράτης, αφού κάτι τέτοιο «θα δώσει μια ανάσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις επενδύσεις, που είναι και το ζητούμενο της εποχής».

Σύμφωνος ήταν και ο κ.Π. Γερουλάνος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στόχος του ενιαίου – πλέον – Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «είναι να αρχίσει να εξυπηρετεί τον πολίτη σε κάθε περιφέρεια ολοκληρωμένα και μέσα στο πλαίσιο του ¨Καλλικράτη¨, το οποίο οσονούπω θα περάσει και θα μπορούμε να λύσουμε τα θέματα πολύ πιο αποτελεσματικά».

Περισσότερα...

(1. Το ακριβές κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης
2. Τα πρακτικά της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής)

 


 
Την 2η Θέση κατέλαβε η Παιδική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑ» Τρίπολης
στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παιδική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων (Χ.Ο.Ν.) το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 στην αίθουσα «Κάρολος Κουν» του Αλίμου. Συμμετείχαν συνολικά 11 παιδικές και νεανικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Μαέστρο κα. Ελένη Λυγιά για την άψογη προετοιμασία και στην βοηθό της, που συνόδευσε στο πιάνο, κα. Μαριλένα Κουζίνη. Ενθουσιασμό και ικανοποίηση ένιωσαν τα μικρά παιδιά που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και τους αξίζουν όλα τα «μπράβο» και ευχές για καλή πρόοδο και σταδιοδρομία.

Στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστεί η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης στην 8η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου και θα γίνει το Σάββατο 24 Απριλίου. Θα συμμετάσχουν επίσης η μικτή χορωδία του Δήμου Βούλας, η χορωδία «ΠΑΙΟΝΕΣ» από το Κιλκίς, η Δημοτική χορωδία Αλεξανδρούπολης και η χορωδία του Δήμου Ευόσμου. Το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η μαέστρος κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου αρχίζει με την «Μπαλάντα του Ούρι» του Μάνου Χατζιδάκι, ακολουθεί το «Νυχτοπαίδι» του Κώστα Λειβαδά, σειρά έχουν τα κλασικά ακούσματα «Listen to the rain» και «My soul’s been anchored» σε αρμονικό συνδυασμό φωνής και κίνησης και ο επίλογος με τον «Φόβο» και το παιδί που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, τον «Κεμάλ», του Μάνου Χατζιδάκι. Τη χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο μουσικός κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος. Καλή επιτυχία στα παιδιά του «Ορφέα».

Συνεχίζεται η διάθεση του αναμνηστικού γραμματόσημου για τα 30 χρόνια του «Ορφέα» από τα εντευκτήρια και το βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ».

www.orfeastripolis.gr



 
Παράταση αιτήσεων για το πρωινό πρόγραμμα του ΚΕΕ Αρκαδίας
Παράταση αιτήσεων για το πρωινό εκπαιδευτικό προγράμματα για το internet που θα υλοποιήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι θα υλοποιήσει στα τέλη Απριλίου το ακόλουθο πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα :

Ψυχαγωγία & Ενημέρωση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών :
Διάρκεια 25 ώρες

Θεματικές ενότητες :

1. Διαδίκτυο, υπερ-κείμενο και υπερ-μέσα, υπηρεσίες διαδικτύου, 2. Μηχανές αναζήτησης, 3. Επικοινωνία μέσω διαδικτύου, 4. Εισαγωγή στα πολυμέσα, 5. Μουσική στο διαδίκτυο, 6. Εφημερίδες στο διαδικτυο, 7. Οδηγοί ψυχαγωγίας στην πόλη μου, 8. Ξενάγηση σε διαδικτυακούς τόπους παιχνιδιών αλληλεπίδρασης, 9. Εύρεση εργασίας μέσω διαδικτύου, 10. Αγορές μέσω διαδικτύου, 11. Εφαρμογές πληροφορικής.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται δυο φορές την εβδομάδα Τρίτη – Πέμπτη. Πρόκειται για δίωρες ή τρίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις . ( 09:30 – 12:30 ή 10 – 12:00 ) και η έναρξη του θα γίνει την Τρίτη 27/04/2010

Κατάθεση αιτήσεων ( και φωτοτυπίας ταυτότητος ) έως τις 23/04/2010 ημέρα Παρασκευή

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Στο Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας ( Τηλ : 2710 – 232524 , Fax : 2710 – 232524

Δ/νση: (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη)

 

 

 
Αναφορά ΣΥΡΙΖΑ για συμβασιούχους Πανεπ. Πελοποννήσου
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Οικονομικών
- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των υπαλλήλων του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει προβλήματα στη λειτουργία του.

Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, κατέθεσε αναφορά με την οποία περιέχεται η από 14.04.2010, απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

To Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, χρησιμοποιούσε συμβασιούχους που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την κάλυψη σειράς κρίσιμων λειτουργιών του Πανεπιστημίου. Αυτούς τους συμβασιούχους όχι μόνο δεν μετέτρεψε τις σχέσεις τους σε αορίστου χρόνου αλλά δεν προτίθεται να ανανεώσει ούτε και τις συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία του από αρχές Μαΐου, σε ευαίσθητους τομείς όπως η σίτιση των φοιτητών και η καθαριότητα του ιδρύματος.
Παρακαλούμε τους κ. κ. Υπουργούς, να απαντήσουν μέσω της Βουλής στα αιτήματα που διατυπώνονται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 14.04.2010

Επισυνάπτεται η συγκεκριμένη απόφαση

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

Αθήνα, 19/04/2010
Ο καταθέτων βουλευτής
Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

 

 
Κλειστά αύριο τα περίπτερα
Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Ελλάδος πραγματοποιεί 24ώρη Παννελλαδική Απεργία την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 με αιτήματα που αφορούν τον κλάδο μας όπως:

• Οι μεγάλες μειώσεις ποσοστών στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα
• Οι μεγάλες μειώσεις ποσοστών στις κάρτες Κινητής τηλεφωνίας
• Μεγάλα φορολογικά βάρη (αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης, κ.λ.π).

Οι Περιπτερούχοι (Μέλη του Συλλόγου Τρίπολης) συμμετέχουν στο αγώνα και τα περίπτερα θα παραμείνουν κλειστά.

Καλούνται οι συνάδελφοι στην συγκέντρωση στην Τρίπολη, στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου και ώρα 10 το πρωί.

Στην συνέχεια και ώρα 10:30 π.μ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου καλούνται οι συνάδελφοι να συζητήσουμε τα θέματα που μας αφορούν.


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα